|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Σφαγή Διστόμου: Το ανθρώπινο κτήνος
Παραμύθι......δεν έγιναν ποτε όλα αυτα, που γράφετε παραπάνω
Οι Γερμανοί ηταν και ειναι φίλοι μας...... Αυτοί οι αλήτες οι αντιστασιακοι εφταιγαν.... Διαβάστε λίγο ιστορία, ανιστορητοι......αντιναζιστες |
|
|||
|
|||
Μάλλον δεν κατάλαβα καλά… για τις σφαγές που διέπραξαν Έλληνες, Άγγλοι, Γάλλοι, Αμερικανοί, Γερμανοί, Ισραηλινοί, Ρώσοι, Ιταλοί κ.α. σε διαφόρους πολέμους ανά την (πρόσφατη)ιστορία φταίει η …. Δημοκρατία?
Δηλαδή με την όμορφη λογική που αναπτύχτηκε, μόλις οι Ταλιμπάν καταλάβουν πάλι την εξουσία στο Αφγανιστάν και επαναφέρουν την σαρία θα περιγράφουν <<γλαφυρά>> τις νατοϊκές στρατιωτικές επιχειρήσεις για να δείξουν πόσο αποκτηνώνει τον άνθρωπο η δημοκρατία … ωραία λογική …συγχαρητήρια ! Για εμένα μια από τις μεγαλύτερες αθλιότητες που μπορεί να πράξει κάποιος είναι η εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου για πολιτικό όφελος..... |
|
|||
|
|||
Είμαι 25 χρόνια Γαμπρός εκεί.
Έχω ακούσει τόσα που το ανθρώπινο μυαλό δεν μπορεί να χωρέσει. Κάποιος φίλος έγραψε εδώ ότι δεν τιμωρήθηκαν οι Γερμανοί Αξ/κοί για το έγκλημα αυτό. Γιατί τιμωρήθηκαν οι δωσίλογοι η συνεργάτες των Γερμανών. Για τους Έλληνες μιλάω. Και εδώ έχουμε σαν λαός παγκόσμια για μια φορά ακόμη πρωτοτυπία. Για τους λάτρεις των ερευνών μπορούν να το ψάξουν από τα αρχεία της Ιστορικής Υπηρεσίας ΓΕΣ. 1.Οι έλληνες είχαν τα πιο πολλά θύματα στον Β΄ΠΠ. 2.Οι Έλληνες είχαν τους πιο πολλούς προδότες. 3.Είχαν την μεγαλύτερη αντίσταση στο μέτωπο (χρονική). 4.!!!!12 ρεκόρ είχε η χώρα μας. Στο χωριό που είμαι δεν έχω και την καλύτερη μνήμη. Πάντως το Διεθνές δικαστήριο αθώωσε (φέτος) την Γερμανία και για την αποζημίωση των κατοίκων ύψους 28 εκατ. €…………………………………. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Μια διαφορετικη αποψη.... 1. Οι έλληνες είχαν 320.000 μέχρι 800.000 θυματα (ποσοστό 4.44 -11.15) καμια 10αρια χώρες είχαν μεγαλύτερα ποσοστά . πληρ. World War II casualties wiki 2. Πολλές χώρες είχαν πολύ περισσότερους προδοτες , όπως φυσικα αποδοθηκε ο όρος απο τους νικητές (ηττημένοι ιταλοί φασίστες, γερμανοί ναζί, 22. 000 εσθονικά και λοιπά βαλτικά στρατευματα, ουκρανοι συμμοριτες,) η χαρακτηριστικότερη περίπτωση είναι αυτή των μεραρχιών των Κοζάκων που μετα την αιχμαλωσία τους απο τους δυτικούς αποδοθηκαν στην ΕΣΣΔ και μετα....φυσικα ..εξαφανιστηκαν ως προδοτες (50- 150 χιλιαδες). πληρ. Candles Lit to Commemorate Victims of Soviet Regime - Candles Lit to Commemorate Victims of Soviet Regime | Välisministeerium Repatriation of Cossacks after World War II -wiki 3. η αντισταση των ελλήνων αφορουσε στις 15 πρωτες μερες του ελληνο-ιταλικου αγωνα (οι υπολοιποι δεν ηταν αντισταση αλλα επιθετικες επιχειρησεις και μετεπειτα σταθεροποιηση μετωπου) και στις 15 μερες αντιστασης εναντιον των γερμανων... αν θεωρησουμε αντισταση ολες το χρονικο διαστημα του αγωνα τοτε μαλλον οι σοβιετικοι εχουν την πρωτιά και μετα απο αυτους οι Φινλανδοι. Αλλα την ουσιαστικα μεγαλυτερη χρονικη αντισταση εκαναν οι Ουκρανοί ...UPA οι οποίοι πολέμησαν εναντιον Ναζι και σοβιετικων για 13 συνεχόμενα χρόνια (1943-1956) Ukrainian Insurgent Army -wiki και μια δευτερη διαφορετικη αποψη : αληθεια γιατι δεν θημηθηκατε την σφαγη του ΔΟξατου στις 2 Ιουν 2012? ισως δεν πουλαει μια ελληνο-βουλγαρικη διενεξη αρα δεν αξιζουν τιμη και σεβασμο οι σφαγιασθεντες |
|
|||
|
|||
Ότι και να πούμε οι μετέπειτα, ότι και να σκεφθούμε, είναι ελάχιστο για να κατανοήσουμε το δράμα των ανθρώπων εκείνων. Έζησαν την απόλυτη θηριωδία. Κι είναι κρίμα να τα βλέπουν ως ευκαιρίες οι διάφοροι, που σκοπό έχουν την εξυπηρέτηση κομματικών και μικροπολιτικών συμφερόντων. Πολύ κρίμα. Η σφαγή αυτή, πρέπει να είναι σημείο αναφοράς για ενότητα κι όχι για διχασμό. Ας είναι αναπαυμένοι, όλοι όσων οι ζωές ξεριζώθηκαν μ' αυτόν τον φρικιαστικό και απάνθρωπο πόλεμο.
Και κάτι ακόμη, για τον προλαλήσαντα φίλο. mikearmy, αν έχεις την ευχέρεια και γνωρίζεις ένα γεγονός, ή απλά έπεσε στην αντίληψή σου, δημοσίευσέ το. Με τη νύξη σου στη σφαγή του Δοξάτου, μου έδωσες την ευκαιρία να μάθω λίγα πράγματα ψάχνοντας, και σ' ευχαριστώ. Αυτό θέλουμε όλοι μας, την προτροπή για ενημέρωση. |
|
|||
|
|||
[QUOTE=Fuji;702789]Ότι και να πούμε οι μετέπειτα, ότι και να σκεφθούμε, είναι ελάχιστο για να κατανοήσουμε το δράμα των ανθρώπων εκείνων. Έζησαν την απόλυτη θηριωδία. Κι είναι κρίμα να τα βλέπουν ως ευκαιρίες οι διάφοροι, που σκοπό έχουν την εξυπηρέτηση κομματικών και μικροπολιτικών συμφερόντων. Πολύ κρίμα. Η σφαγή αυτή, πρέπει να είναι σημείο αναφοράς για ενότητα κι όχι για διχασμό. Ας είναι αναπαυμένοι, όλοι όσων οι ζωές ξεριζώθηκαν μ' αυτόν τον φρικιαστικό και απάνθρωπο πόλεμο.
από αυτά τα λυγα που ξέρω μέχρι και τι δεκαετία του 70 τα παιδάκια ήτα ντυμένα στα μαυρα. ήταν αδιανόητον να "φορεσου" παιδικά χρωματιστά ρούχα που ακόμα και αυτά που "στελοντα" μετά την λήξη του πολεμου από διαφορες οργάνωσης του εξωτερηκου δεν τα φορούσαν |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
φιλε μου το αρθρο για την επετειο της σφαγης του Διστομου ειναι σωστο και σαφως δεν πρεπει να ξεχναμε την Ιστορια και ιδαιτερα τις θυσιες. Κατεκρινα τον τροπο ποσταρισματος (επιλεκτικες ευαισθησιες και σχολια) γιατι ακριβως δεν εγινε αναφορα σε επετειους της ιδιας εποχης και περιπου ιδιας ημερομηνιας. Επιπλεον και εγω ψαχνοντας βρηκα οτι την 2α Ιουν δεν εγινε μονο η σφαγη του Δοξατου αλλα επισης και η σφαγη στο Κοντομαρι Χανίων . Μια χαρακτηριστικη τραγικη στιγμη με αυτη την υποθεση ειναι οτι φωτογραφηθηκε ολη η διαδικασια!!! οι φωτογραφιες βρεθηκαν στα γερμανικα αρχεια χωρις να υπαρχουν πληροφοριες (τοπος χρονος κλπ) .... ηταν πολυ τραγικη στιγμη οταν συγγενεις αναγνωρισαν τα θυματα στις φωτογραφιες που τους δοθηκαν απο δημοσιογραφο που περιφεροταν στα χωρια της Κρητης για να βρει που εγινε το περιστατικο (το βρηκε στο 48ο χωριο αν θυμαμαι καλα). |
|
|||
|
|||
Τι να πούμε για αυτά τα τέρατα . Όλη η Ελλάδα έχει την φριχτή εμπειρία. Στην Ήπειρο ειδικά υπάρχουν χωριά που τα έσβησαν από το χάρτη.
Και να μην διαφωνείς φίλε απο Σέρρες ( Έχουμε και νύφη απο εκεί.) με αυτά που έγραψα διότι είναι τεκμηριωμένα από τα επίσημα αρχεία του ΓΕΣ. Από πού να αρχίσουμε και που να σταματήσουμε. Διότι άλλο οι εκτελέσεις και άλλο κάρφωμα με ξιφολόγχη σε εγκύους. Στο κομμένο της Άρτας η στη Μουσιωτίτσα . Να μην αναφέρω το χωριό μου τη Βούλιστα που το έγκλημα των Γερμαναράδων το φέραμε στην επιφάνεια τα τελευταία 30 χρόνια………………….. |
|
|||
|
|||
σε ολοκληρη τη χωρα εγιναν τετοια εγληματα ΔΥΣΤΥΧΩΣ .Απο την περιοχη μου (που ξερω τουλαχοστον) πυργοι-μεσοβουνο εορδαιας στο βερμιο.
ντροπη οχι μονο για τα γερμανικα στρατευματα κ τους ρουφιανους ντοπιους , αλλα κ για ολη την ανθρωπινη φυλη ειναι τετοια γεγονοτα κ μονο |
|
|||
|
|||
|
|
|