|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Καίει λάδια η R1200GS;
Δεν ειναι απαραιτητο οτι θα καιει λαδι.
Εγω οταν ειχα το gs και κινιομουνα εδω Αθηνα, συμπληρωνα λαδι. Τον Ιουλιο του 2005 και τον Ιουλιο του 2006 που ειχα παει Ιταλια Ισπανια ειχα κανει 5000χλμ και 8000χλμ αντιστοιχα και δεν χρειαστηκε να συμπληρωσω σταγονα. Μου φαινεται οτι εχει να κανει με το που και πως την χρησιμοποιεις. |
|
|||
|
|||
Να ξεκαθαρίσουμε ότι το λαμπάκι για τα λάδια στην GS, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ για τη στάθμη του λαδιού!
Η στάθμη του λαδιού ελέγχεται μόνο από το γυαλάκι και όπως το περιγράφει το μάνιουαλ. Το να ανάψει το λαμπάκι, αυτό δεν σημαίνει ότι η πίεση του λαδιού είναι χαμηλή, σημαίνει ότι η πίεση του λαδιού είναι ΠΟΛΥ χαμηλή και απαιτείται άμεσο σβήσιμο του κινητήρα. Επίσης δεν σημαίνει ότι είναι χαμηλή η στάθμη του λαδιού, αλλά ότι είναι ΠΟΛΥ χαμηλή. Με 400ml να λείπουν, δεν δικαιολογείται το άναμμα της λυχνίας, ούτε και δικαιολογείται στα χιλιόμετρα αυτά τόσο μεγάλη απώλεια λαδιού (εκτός αν την πηγαίνεις με πολύ χαμηλές στροφές και ζορίζεται και υπερθερμαίνεται ο κινητήρας) Φίλε Evris κοίταγε για λίγο καθημερινώς τη στάθμη του λαδιού και θα πρότεινα αν σου ξανανάψει η λυχνία αυτή, να σβήσεις επιτόπου και να τους πάρεις τηλέφωνο να την μαζέψουν. Μπορεί από χαμηλή πίεση λαδιού (αντλία?) να κάνεις μεγαλύτερη ζημιά στον κινητήρα και μετά δικαίως θα σου πούν ότι δεν κοίταξες την σελίδα 25 του μάνιουαλ... |
|
|||
|
|||
Kαι από το τιμόνι, και από τα ...μουστάκια
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
+ 1200 |
|
|||
|
|||
Aγορι μου, η μοτο θα περασει εξονυχιστικο ελεγχο και τεστ εντος ολιγων ημερων που τελειωνω με τις εξετασεις ειδικοτητας, γιατι μεχρι τωρα δεν εχει γινει κανα χιλιομετρο να δουμε και πολλα, λογω διαβασματος!
|
|
|||
|
|||
Διάβασα με προσοχή το manual. Δεν άναψε καμμία λυχνία (έκανα λάθος γράφοντας άναψε το φωτάκι του λαδιού), αλλά η ένδειξη λαδιού στην οθόνη που αναφέρεται στη σελίδα 31 και ακολούθησα τις οδηγίες (σελ. 32, 120, 121). Δεδομένου ότι είμαι πανάσχετος με τα μηχανολογικά (και ούτε θέλω να μάθω), αυτό που κατάλαβα είναι ότι η στάθμη ήταν χαμηλή και έπρεπε να προσθέσω λάδι, όπερ και εγένετο. Στο service το θεώρησαν απολύτως φυσιολογικό και χαρακτηριστικά μου είπαν "μπορεί να φτάσεις στα 5000 km και να μην χρειαστεί να ξαναβάλεις λάδι". Ευχαριστώ όλους για την πολύτιμη βοήθειά τους με τις απαντήσεις τους.
Last edited by Evris; 31-05-2010 at 16:40. |
|
|||
|
|||
Ξέρει να μου πει κάποιος από το min.του κύκλου μέχρι το max πόσα ml λάδι παίρνει? (Δεν έχω βάλει ακόμα)
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Capture.jpg |
|
||||
|
||||
|
|||
|
|||
|
|
|
Σχετικά Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
f800gs, χάνει λάδια; | aeriko | Γενικά - Μοτοσυκλέτα | 19 | 15-12-2009 22:33 |
καιει λάδια...πολλά?gs1150 adv? | batman | Τεχνικά θέματα διάφορα | 64 | 07-08-2009 17:46 |
Μου κλέψανε τα λάδια απο το μοτορι μου! | kostas_366 | Γενικά - Μοτοσυκλέτα | 32 | 30-05-2009 13:22 |
Τελικά κάθε πότε λάδια; | NLS | Τεχνικά θέματα διάφορα | 9 | 27-05-2009 02:34 |