|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Ομαδική αγορά προστατευτικού φτερού πίσω τροχού για GS 1200
λύστε το και ψάχτε για σημάδια στο εσωτερικό του φτερού
|
|
|||
|
|||
μηπως ειχε σφιχτει....λιγακι παραπανω,στην τοποθετηση;;;;;
λεω εγω τωρα.... |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
υπήρχαν προδιαγραφές ροπής στρέψης για το βίδωμα ???? |
|
|||
|
|||
Επέστρεψα και απαντώ στα ερωτήματα:
1) Το αλουμινένιο μπρατσάκι αντικαταστάθηκε με καινούργιο και θα είναι υπό παρακολούθηση. 2) Δυστυχώς το φτερό βρίσκει πάνω στο λάστιχο όταν είμαστε εν πορεία, συνήθως δικάβαλοι ή ευτραφείς μονοκάβαλοι αναβάτες, και έχουμε απότομη βύθιση της ανάρτησης. Υπήρχαν σημάδια στην εσωτερική πλευρά του μπροστινού μέρους του φτερού. 3) Δεν υπαρχει προδιαγραφή για την ροπή σύσφιξης. Ο μάστορας έσφιξε "κάργα". |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Δεν μπορεί για κανέναν λόγο να συμβαίνει αυτό που λες, δηλαδή να βρίσκει το φτερό πάνω στον τροχό είτε είμαστε ευτραφείς είτε όχι είτε πέφτουμε σε γούβα είτε όχι , για τον απλούστατο λόγο ότι το φτεράκι έχει πάντα την ίδια απόσταση από τον τροχό και ανεβοκατεβαίνει μαζί του σε όλη την διαδρομή της ανάρτησης. Ο λόγος είναι απλούστατος. Και το φτερό και ο τροχός εδράζονται στο ίδιο σταθερό σημείο. Σκέψου το λίγο και θα δεις ότι έχω δίκιο. Μόλις τώρα που μιλάμε ξαναβγήκε το φτερό και θ' αντικατασταθούν όλα τα παξιμάδια (μικρά και μεγάλα ) με αυτασφαλιζόμενα. Το φτερό δεν έχει κανένα σημάδι στην εσωτερική του πλευρά που να προδίδει ότι έρχεται σ' επαφή με τον τροχό. Επίσης θα μπει και στην μεγάλη βίδα (που ενώνει τον άξονα με το μοχλικό) παξιμάδι ασφαλείας και καλό θα ήταν να το είχε προβλέψει ο κατασκευαστής του φτερού. Αν λύσει αυτή η βίδα πάμε περίπατο κι εμείς και όσοι είναι κοντά μας και η μηχανή, οπότε σας το συνιστώ κι εσάς να το αλλάξετε. Δεν θέλω στην προσπάθειά μου να καλλωπίσω την χοντρούλα μου, να την κάνω επισφαλή. |
|
|||
|
|||
Το φτερό στις άκρες του ταλαντώνει. Το αλουμινένιο νεύρο δςν καλύπτει όλην την επάνω πλευρά του φτερού.
|
|
|||
|
|||
Σε 20' θα είμαι στον κατασκευαστή γιατί μου έγινε ένα σημάδι στον ένα βραχίονα, οπότε και θα αντικατασταθεί!
Δοθείσης της ευκαιρίας και με αφορμή το πρόσφατο συμβάν... έχω να διευκρινήσω πολλά. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Αυτό ναι είναι σωστό αλλά δεν έχει να κάνει καθόλου με το βάρος του αναβάτη , μονοκάβαλος δικάβαλος κλπ. Για την κίνηση του μπροστινού μέρους θα συμφωνήσουμε, αλλά με το δικό μου "πρόβλημα" δεν έχει να κάνει. |
|
|||
|
|||
Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκιο ψιλοξενέρωσα με ήδη δύο ραγισμένα, με τα βιδάκια που δεν είναι ασφαλείας (να δείξεις ρε παιδί μου ότι είσαι ποιοτικός).Όταν διάβαζα το θρέντ είπα "Ωραία θα βάλω κι εγώ" και μόλις μου το έφερε ο Λάμπρος είδα και τις οδηγίες και σκέφτηκα "μπράβο στο παλικάρι πολύ καλή δουλειά", τώρα μάλλον κλίνω στο να το αφαιρέσω γιατί καλύτερα λίγο λερωμένη η μηχανή από κάτω αλλά χωρίς προβλήματα παρά να έχω το μυαλό μου μήπως σπάσουν οι βάσεις σε καμία βολτούλα και διαλύσω στην καλύτερη το πίσω λάστιχο και μείνω μ@λ@κα@ς στην μέση του πουθενά.
|
|
|||
|
|||
Καλησπέρα.
Να λύσω κάποιες απορίες. Κατ΄ αρχήν το παξιμάδι που μπαίνει είναι με ενσωματωμένο γκρόβερ οπότε δεν χρειάζεται παξιμάδι ασφαλείας. Πάνω στην μοτοσικλέτα δεν υπάρχουν ποιά γκρόβερ αλλά μόνο ειδική κόλλα που δεν αφήνει την βίδα να λασκάρει. Το φτερό αυτό είναι (δυστιχώς) από παντού οριακό. Οσο κι αν φαίνεται να υπάρχει αρκετός χώρος δεν υπάρχει. Παραδόξως παρατηρώ οτι από μηχανή σε μηχανή υπάρχουν διαφορές που δεν φαντάζεστε. Στο βασικό φτερό του κάναμε ένα μεγάλωμα στο μπροστινό μέρος γιατί σε κάποια μηχανάκια παρατηρήσαμε ότι σε μεγάλες συμπιέσης του τροχού γλύφη στο εμπρός μέρος, ενώ σε άλλα δεν κάνει τίποτα και αυτό γιατί η μοναδική στήριξη που έχουμε είναι στο κέντρο του φτερού. Αυτό οφείλετε στο ότι μικρές ταλαντώσεις δεν μπορούν να αποφευχθούν. Δυστιχώς δεν έχουμε χώρο να πάμε ποιό μπροστά γιατί είναι το προστατευτικό του αμορτισέρ. Όποιος έχει τέτοιο πρόβλημα ας μου φέρει το φτερό και θα το διορθώσω. Τώρα για το σπασμένο βραχίωνα είναι παράδοξο και δεν μπορώ να καταλάβω από που έγινε. Το σπασμένο κομμάτι θα πάει σε ειδικό εργαστήριο για να μου πούνε αν είναι από καταπόνηση ή τυχαίο γεγονός. Αν φταίει η παρτίδα ή αν πρέπει να αλλαχθεί κάτι στον σχεδιασμό του. Θα σας ενημερώσω όταν θα έχω αποτελέσματα. Τώρα για τον φίλο που έχει πρόβλημα με τις στροφές (όταν γέρνει), δεν νομίζω να έχει καμμιά σχέση το φτερό, δεν μπορεί να είναι τόσο συμπιεσμένη η ανάρτηση σε στροφή. Αυτά.....Ελπίζω να μην είπα πολλά, αλλά εδώ είμαστε, για ότι άλλο. Όποιο πρόβλημα ή απορία έχετε μην δυστάζετε να με πάρετε τηλέφωνο, γιατί εσείς ζείτε την μηχανή σας και εσείς θα μου δώσετε πληροφορίες. Χρήστος |
|
|
Σχετικά Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Λασπωτήρας πίσω τροχού για GS 1200 | Carduelis | Εξοπλισμός μοτοσικλέτας | 36 | 15-03-2011 11:31 |
Προστατευτικό φτερό πίσω τροχού BMW R 1200 GS/Adv | S.T | Εξοπλισμός μοτοσικλέτας | 17 | 25-10-2010 19:58 |
Κατασκευή πίσω χαμηλού φτερού για 1200gs | gandreas | Εξοπλισμός μοτοσικλέτας | 71 | 13-09-2010 03:04 |