|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Aναξιοσημείωτο. Τhe legendary Voskoparty 2012
γνωριζεις πολυ καλα, οτι η δουλεια για μενα ειναι διασκεδαση........
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
eutihos pou ime stis allodapas !! |
|
|||
|
|||
για ελα προς τα εδω..... καλα θα περασεις....... |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
You all hippies, freaks, travelpaths, brothers and sisters... . . ...μΕ φαίνεται ότι το 3ο Voskoparty πάει να γίνει ένα ...merakladan travel event! ΥΓ Δεν συμμετέχει η ΜΑΚΑΝ |
|
|||
|
|||
Ψάχνοντας τα αρχεία μου, έπεσα στο παρακάτω απόσπασμα από παλιό ταξιδιωτικό (2007) στην Τυνησία. Το επεισόδιο εξελίσσεται στο Παλέρμο...
Ιντζόι... Cheeeeeeeers! "Μετά από ένα ντουζάκι και βγάζοντας την δερμάτινη φόρμα που φορούσα τις τελευταίες ...35 ώρες...σαν να ένοιωσα λίγο καλύτερα! Βγήκα ορεξάτος στους δρόμους του ιστορικού κέντρου, έχοντας αποθυμήσει για τα καλά την Ιταλία, που είχα να την επισκευτώ από το 1982. Πεινούσα σαν λύκος! Δεν υπήρχε όμως περίπτωση να καθήσω σε τουριστικό μαγαζί ή κάτι μαζικό και απρόσωπο... ...αυτό δεν σήμαινε ότι έψαχνα για κάτι πολυτελές. Στην Ιταλία για να φάς καλά πρέπει ή να έχεις την πληροφορία (που κι αυτή είναι σχετική...) ή να διαθέτεις ...μύτη! Βολτάριζα για κανένα μισάωρο, το στομάχι μου άρχισε να "παίζει" την ...Mazurca n. 38 σε φα δίεση ματζόρε για ...τσέλο από την πείνα και ακόμα δεν μου "γυάλιζε" κανένα καλό μαγαζί... Έξω από μία ανοιχτή αυλόπορτα ενός παλιού κτιρίου σ΄ένα στενό, είδα δύο τραπεζάκια κατειλημμένα από πελάτες, πλησίασα λιγο για να δώ περι τινος πρόκειται και άκουσα από το βάθος της αυλής την χαρακτηριστική φωνή του Pino Daniele (παλιός μπλουζίστας που τραγουδούσε Napule-blues) να σταματάει και να τον διαδέχεται το "woke up this morning and found myself dead" του Hendrix. Έξω καθόταν ένα ρεμάλι που σίγουρα είχε ταξιδέψει με το magic bus στην Ινδία, σε μιά άδεια καρέκλα κάτι βιβλία του Καρλ Γιούνγκ και κάτι απροσδιόριστα CD...και στην άλλη καρέκλα μία μελιτζανί ηλικιωμένη κυρία απροσδιόριστης ηλικίας, που της σέρβιρε ο λιγδιάρης βετεράνος χίππυ, χύμα κρασί με το ύφος του...δοκιμαστή του αυτοκράτορα! ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ!!! φώναξα από μέσα μου. Και το άλλο τραπεζάκι έξω ήταν κατειλημμένο από μία παρέα με νεαρούς τουρίστες, βγαλμένους από προσπέκτους "Γιουθ Χόστελ"...γεμάτοι χάρτες της Magna Grecia. Μπήκα μέσα είχε 3 τραπεζάκια στην αυλή και κάθισα στο 1 από τα 2 άδεια. Σ΄ένα τοίχο ήταν κρεμασμένη μία παλιά ταμπέλα που έγραφε "o quaglione" ή κάτι παραπλήσιο ...στα ναπολετάνικα. Μέσα ένας γέρος με κιτρινισμένη φανέλλα άνοιγε φύλλα για πίτσα με το ύφος του ...ειδικού απεσταλμένου του Θεού, για να ταϊσει τα πεινασμένα πλήθη με αυθεντική πίτσα αλλά σιτσιλιάνα! Ο άλλος, προφανώς αδελφός του, γύρω στα 60 καθόταν σ΄ένα παλιό ξύλινο ταμείο και έκανε χρέη ταμία και σερβιτόρου. Το "καστ" συμπλήρωνε ημίβλαξ νεαρός σερβιτόρος που φαινόταν να έχει την αίσθηση ότι σερβίριζε στο "Ρίτζ" του Παρισιού και όχι σε σιτσιλιάνικη ξεπεσμένη κάλτ μικροσκοπική Pizzeria-Trattoria... Παράγγειλα καθ΄υπόδειξη του ταμία-σερβιτόρου μία εξαιρετική μερίδα "rigattoni alla carretiera" με τόσο σκόρδο και καυτερή πιπεριά...που θα μπορούσε ο Πολύδωρ να "καθαρίσει" με τους κουκουλοφόρους πετώντας απλά μερικές μερίδες στα Εξάρχεια! Το αντιπάστο "μελιτζάνες με φρέσκια ντομάτα και παρμιτζάνο" πιθανόν να αποτελούσε και τελευταία μου επιθυμία σε περίπτωση προσαγωγής μου ...σε εκτελεστικό απόσπασμα! Ηπια μία απαίσια μπύρα "Prinz" Ιταλικής ζυθοποιείας αλλά τα πράγματα ήρθαν στα γράδα τους όταν κάθισε για λίγο στο τραπέζι μου ο μαρκαδόρος-σερβιτόρος, ξέροντας ήδη ότι ήμουνα Έλληνας, για να με κεράσει μία γκράππα και να με ρωτήσει για τον Μύθο της Σύλλας* (όχι της μαύρης) από την μυθολογία. Άρχισε να μου λέει κάτι απροσδιόριστα ελληνικά που είχε μαθει από την γιαγιά του...και "του έβγαιναν" μετά από (υπολογίζω εγώ, τώρα) μισό μπουκάλι γκράππα... Το ρεπερτόριο γύρισε σε ναπολιτάνικα τραγούδια...με εξαίρεση ένα από Bob Dylan που πέρασε σφήνα.Η ετερόκλιτη πελατεία που μπαινόβγαινε με γοήτευε βαθιά... Ήπια 2 γκράππες ακόμα και η επίδραση του σκόρδου άρχιζε να με χαλαρώνει και να μου φέρνει μία γλυκιά νύστα. Βγήκα έξω στη ζεστή και υγρή νύχτα. Το "λέσι" που προφανώς πουλούσε ζιγκολίκι στην μελιτζανί ηλικιωμένη κυρία, κάπνιζε συνεχώς ανακατεύοντας κάτι κουρελιασμένες σημειώσεις... ...μπορεί στην Ιταλία να μην βρίσκεις την παραδοσιακή μας λαγάνα... ...αλλά από μαλαγάνες είναι γεμάτη! Κατηφόρησα προς το λιμάνι κι έφτασα στη μαρίνα εφαρμόζοντας τις συμβουλές "περί μακροζωίας" του γκουρού Σρι Μαχαράζ "after lunch sleep a while...after dinner walk a mile". Ανηφορίζοντας την via Vittorio Emanuelle έφτασα στον αριθμό 316, είδα την "βασίλισσα" ασφαλισμένη στην αυλή να ξεκουράζεται, ανέβηκα με τα ψηλά σκαλοπάτια τους 3 ψηλοτάβανους ορόφους και έπεσα χαλαρά για ύπνο βλέποντας στο όνειρό μου την... Τσύλλα... . . . . . . . . ...αυτή τη φορά τη μαύρη! *Υπάρχει όντως παραλιακή τουριστική κωμόπολη Scilla (όχι σκύλα, αλλά το σι προφέρεται "καραμανλίδικα" βαθύ. Υπάρχει και ο σχετικός μύθος στην Οδύσσεια." Last edited by Uriah Heep; 06-08-2013 at 01:45. |
|
|||
|
|||
Oh guys... και το επόμενο απόσπασμα ποστ πάει πακέτο με το προηγούμενο...
Ιντζόι... Cheeeeers! "Ποτέ δεν εμπιστεύθηκα τις μαύρες καλλονές... ...ακόμα και στα όνειρα στη φέρνουν! ...ενώ είχαμε τελειώσει το γεύμα στην τραπεζαρία ενός μεσαιωνικού πύργου, πίνοντας αλσατικό κρασί και συζητώντας στα ...γαλλικά, ακούγοντας μελαγχολικές μπαλάντες του Ζακ Μπρέλ και όλα έδειχναν ότι θα μου ριχνότανε σαν εθισμένο πρεζόνι... ...κάτι της θύμισαν οι στίχοι για τα παιδικά της χρόνια στο ορφανοτροφείο...και έχασε το κέφι της... Ά ρε Ζακ Μπρελ, μΕ τη χάλασες τη δουλειά! Το όνειρο ήταν τόσο ζωντανό που ξύπνισα τσαντισμένος! Έφαγα μία φέτα κέικ και ήπια έναν εσπρέσο από το λιτό πρωινό του Β&Β και κατέβηκα στον χώρο της εισόδου του παλαιού κτιρίου για να καλημερίσω την "βασίλισσα"... ...έπρεπε να την καλοπιάσω γιατί από την επόμενη μέρα για πρώτη φορά στη ζωή μου... ...θα εξαρτόμουν σε τόσο μεγάλο βαθμό, από ένα θηλυκό!" Last edited by Uriah Heep; 06-08-2013 at 01:33. |
|
|||
|
|||
Cumartesi öğleden sonra, 7.30 '...
Onun emlak Cholomonta geldi İkinci Dünya Savaşı'nın Albatros savaşçı gibi geldi "bitmiş" sanzman ve buharlaşma ile bir pas siyah 1.100 GS, ... Sürücünün kask ve kask yolcu üzerinde ilgili menü lokali bir şey gibi görünüyordu bir yüzünde bir aptal xedontiariko gülümseme, bir ölçüde makine durdu ortaya çıktı ... Neredeyse fırça kesici ile ön lastik dilimlenmiş olacaktır. Silindi. Söndürüldü. Ben vizör kaldırdı. Onlar jöle kaldırdı ... "Uriah Heep Efendi!!!" Gülen ağladı ve miğferini çıkardı. "Kardeş" bilinen rogmodi Erdemir ve magkaliase ağlamaya kekeledi ... "Doğan arabada ne oldu, ha Erdemir;" "Biz Belçika'da kopsane Muayene içinde ..." diye yaşam belirsizliğin yoğun farkındalık neden varoluşsal karışıklık, duygusu ile söyledi ve 2,5 mg kamu tavor rahatlatmak olamazdı ... Üslup "üçlü eylem"-sürpriz, üzüntü, anlayış-başımı salladı ve sordu: "... Ve GS?" "Ayti bu kupa için her hafta geldi ve ben Makan-kupa-GSforum yaptıysanız bilmek istiyordu Gülen bir müşteri verdi ... 20 seans ödemek zorunda kaldı ve sonra Sonunda, "gördüğünüz makine izin!" Gece ... 9.45 ' Cholomontas ... Sundurma, fırtına lambalar, kokulu mum, Atmosferik durum ... ve "Eğer ben iyi biliyorum" Amy Winehouse sesidir, Erdemir ve Gülen'in doğaüstü uyuşmazlıklar ile vahşice karıştırır ... 15 kutu Düzeltme, zaten bunları süzülmüş holiganlar İlahi Fener Baxe gibi şarkı yaptı ... tarzı caz! Masanın ortasında gaz ocakta haşlanmış spagetti ağır gurgling ses, zamanı geriye bakarak Gülen yaptı ... "Üç dakika içinde onları almak! Uriah Heep Efendi hazırlanan kevgir ... "aç stili ile hırladı, fırtına lambaları ve orman tonları, ve yarı gölge proaneingeile soykırım gibi görünüyordu ...... "Benim cehalet Gülen için şefkat hissedin, ama Ya karısı Döşeme hangi bilmiyorum ... Bu eşim mantığı tahmin için herhangi bir girişimde, anlık zaman yol açacağını ima ... huzur Bedlam geçmek ulaşan bilgileri, dekoratif çoğu ve anlaşılmamış bir layperson zihin tarafından! "Grunts olan ... "Uriah Heep Efendi Merak etmeyin" Erdemir diye bağırdı ve hızlı bir şekilde kozmonot Soyuz soğuk soğukkanlılığını ile lavaboda durulanmalıdır alüminyum panniers, bilinen ouranoparmenis şirketi, gergin suları var spagetti olmak Gülen'in başını salladı eski 1100GS çıkardı .. . Birkaç dakika içinde biz "al pesto" inanılmaz bir spagetti yiyordu. Tetoio kaygan makarna tekrar yemek değil ... "Gizli biridir! Doğru sıkma, karde ve altındaki çantayı tutar biraz su, değil mi 'havasız Erdemir söyledi için "sopa sağlar. "İtalyanlar spagetti biliyorum! Sağlık Herb "bir FIX, Gülen kesintiye, hayretle bana bakıyordu yapma makarna büyük bir ağız dolusu çiğnenmiş olabilir kaldırma ağladı ... 1.15 Zaman '... Fincan kahve bakan misokleismeno göz kapağı ve derin jel bilgili tarzı ile Gülen, ... "Ben aldatmak Uriah Heep Efendi kleisedoures demiyorum! Fincan çok kafa karıştırıcı. "Aniden dedi Molla Muhammed Ömer olduğu gibi sert bir sesle, Kandahar'da dini medrese gelen mesajları okurken ... "Aka sevgili Gülen için" Ben bir yıldırım gökyüzünü aydınlatan olarak doğu Holomontas cardiogram izlerken, bitmedi gkazolampas en fitil yükselterek söyledi .... |
|
|||
|
|||
Mετάφραση:
Σάββατο απόγευμα, ώρα 7.30'... Μιά σαράβαλη μαύρη 1100 GS, με “τελειωμένα” σανζμάν και εξάτμιση, που ακούγονταν σαν πολεμικό Αlbatros του Α' Παγκοσμίου Πολέμου μπήκε στο κτήμα του Χολομώντα... Ένα ανόητο ξεδοντιάρικο χαμόγελο στο κράνος του οδηγού και μια φάτσα που έμοιαζε με κάτι σχετικό από μενού ψαροταβέρνας στο κράνος του συνοδηγού, έκαναν την εμφάνισή τους, μόλις ακινητοποιήθηκε η μηχανή στο ένα μέτρο... Παραλίγο θα έκανα φέτες το μπροστινό λάστιχο με το θαμνοκοπτικό. Έσβησα. Έσβησε. Σήκωσα ζελατίνα. Σήκωσαν ζελατίνες... “Uriah Heep efendi!!!!!!!!!” φώναξε η Γκιουλέν κι έβγαλε το κράνος. “kardeş” ψέλλισε με τον γνωστό ρωγμώδη λυγμό ο Ερντεμίρ και μ΄αγκάλιασε... “Τι έγινε τ' αμάξι το Dogan, ρε Ερντεμίρ?” “Μας το κόψανε στο ΚΤΕΟ στο Βέλγιο...” είπε μ' ένα αίσθημα υπαρξιακής σύγχυσης, που προκαλούσε η έντονη επίγνωση του απρόβλεπτου της ζωής, και δεν μπορούσε να την ανακουφήσει ένα κοινό tavor των 2,5 mg... Κούνησα με ύφος “triple action” -έκπληξης, θλίψης, κατανόησης- το κεφάλι μου και ρώτησα: “...και η GS?” “Aυτή την χάρισε ένας πελάτης της Γκιουλέν που ερχόταν κάθε βδομάδα για το φλιτζάνι και ήθελε να μάθει αν θα πραγματοποιηθεί το Μαkan-trophy-GSforum... Τελικά, μετά από 20 συνεδρίες δεν είχε να πληρώσει και μας “άφησε τη μηχανή που βλέπεις!” Βράδυ... 9.45' Χολομώντας... Βεράντα, λάμπες θυέλλης, αρωματικά ρεσώ, κατάσταση ατμοσφερίκ ...και η φωνή της Amy Winehouse στο “you know i'm no good”, μπερδεύονταν βάναυσα με τις απόκοσμες παραφωνίες του Ερντεμίρ και της Γκιουλέν... Τα 15 τενεκεδάκια FIX, ήδη τους έκαναν να τραγουδούν σαν σουρωμένοι χούλιγκανς, τον ύμνο της Φενέρ Μπαξέ ...σε στιλ τζάζ! Ο βαρύς παφλάζων ήχος των εν βρασμώ σπαγγέτι, πάνω στο καμινέτο υγραερίου, στη μέση του τραπεζιού, έκανε την Γκιουλέν να ξανακοιτάξει το ρολόι της... “σε 3 λεπτά τα βγάζω! Uriah Heep efendi ετοίμασε το σουρωτήρι...” γρύλισε με πεινασμένο ύφος, που στο ημίφως των λαμπών θυέλλης και των σκιών του δάσους, φάνταζε σαν να προανείγγειλε το ...ολοκαύτωμα... “νοιώσε συμπόνια για την άγνοιά μου Γκιουλέν, αλλά δεν ξέρω που το 'χει τακτοποιήσει η σύζυγος... Αυτές είναι λεπτομέρειες, στο έπακρον διακοσμητικές και μη κατανοητές από μη ειδήμονα νου!” γρύλισα, υπαινισσόμενος ότι οποιαδήποτε προσπάθεια να μαντέψει κανείς την λογική της συζύγου μου, θα τον οδηγούσε στον στιγμιαίο χρόνο ...που φτάνει για να περάσεις από την ηρεμία στο φρενοκομείο... “Μην ανησυχείς Uriah Heep efendi” φώναξε ο Ερντεμίρ και έβγαλε από την παλιά 1100GS την αλουμινένια πλαϊνή βαλίτσα, γνωστής ουρανοπαρμένης εταιρίας, την ξέπλυνε στα γρήγορα στο νεροχύτη και με την ψυχρή αυτοκυριαρχία κοσμοναύτη του Σογιούζ, έγνεψε στην Γκιουλέν να σουρώσει εκεί τα σπαγγέτι... Σε λίγα λεπτά τρώγαμε μια εκπληκτική σπαγγετάτα “αλ πέστο”. Tέτοιο γλυστερό ζυμαρικό δεν έχω ξαναφάει... “Το μυστικό είναι ένα! Το σωστό σούρωμα, καρντές και το λίγο νερό που κρατάει η βαλίτσα στον πάτο, που δεν τ' αφήνει να κολλήσουν” μΕ είπε μπουκωμένος ο Ερντεμίρ. “Oι Ιταλοί ξέρουν από μακαρονάδες! Στην υγειά του Herb” φώναξα σηκώνοντας ένα κουτάκι FIX, κάνοντας την Γκιουλέν να μΕ κοιτάζει με απορία, διακόπτοντας το μάσιμα μιας τεράστιας μπουκιάς ζυμαρικών... Ωρα 1.15'... Η Γκιουλέν με μισοκλεισμένο βλέφαρο και βαθύ πηκτώδες περισπούδαστο ύφος, κοιτούσε το φλυτζάνι του καφέ... “Εγώ δεν λέω κλεισεδούρες του κερατά Uriah Heep efendi! Το φλυτζάνι είναι πολύ μπερδεμένο.” είπε ξαφνικά με αυστηρή φωνή σαν του μουλά Μοχάμεντ Ομάρ, όταν διαβάζει θρησκευτικά μηνύματα από μεντρεσέ του Κανταχάρ... “Για λέγε sevgili Gulen” είπα ανεβάζοντας το φυτίλι της γκαζόλαμπας για να μην σβήσει, βλέποντας στα ανατολικά του Χολομώντα μια αστραπή σαν καρδιογράφημα να φωτίζει τον ουρανό.... Last edited by Uriah Heep; 07-08-2013 at 12:16. |
|
|||
|
|||
ΚΑΛΗΜΕΡΑ Bill !!!!
|
|
|||
|
|||
Τα υπόλοιπα επεισόδια, με την έναρξη της καινούργιας ...σεζόν τον Σεπτέμβριο...
. ...μαζί με την συνηθισμένη ειδησεογραφία για τις σκασμένες ESA, τα νέα για το χρηματιστήριο και τον καιρό. Ο εξαρθογράφος της τούρκικης σειράς, εύχεται ολοκαρδίως στους θαμώνες του παρόντος Αναξιοσημείωτου thread... . . ...ένα groovy and heepy summer! Last edited by Uriah Heep; 07-08-2013 at 12:21. |
|
|