|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Λαδάκια;
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Μην ασχολείσαι με το θέμα. Εκτός αν θες να το κάνεις για την... φάση (!?). |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Ευχαριστω. |
|
|||
|
|||
Αυτό δεν το κατάλαβα
|
|
|||
|
|||
ΜΨΜ (κορυφαία έμπνευση )
με λίγα λογια, το βαθύτερο νόημα είναι να μη σε πιάνει η καρδιά σου εάν έχεις λιγότερο από το προβλεπόμενο λάδι.....η μοτό πάει και απλά να μην ξεχάσεις στη πρώτη ευκαιρία να συμπληρώσεις..... |
|
|||
|
|||
Αυτό δεν κατάλαβα
|
|
|||
|
|||
τρέχουν με 1-1,5 λτ λάδι αλλά δεν ξέρουμε σε σύνολο πόσου λαδιού ???
ίσως με το 60% που αναφέρεται παραπάνω, υπονοεί ότι η αντλία "κουράζεται" αρκετά λιγότερο να διακινεί το απαιτούμενο λάδι αλλά μόνο σε περίπτωση αγώνων και με περιορισμένη χρήση.... σε ΚΣ μάλλον δεν ενδείκνυται διότι η αντλία θα παραδώσει πνεύμα εκτός κι αν πρώτα έχουν κολλήσει τα ελατήρια (δαχτυλίδια) στα πιστόνια |
|
|||
|
|||
Κύριοι, κατα πόσο ισχύει αυτο με το 1 ή 1,5 λίτρο λάδι, δεν το ξέρω!
Σίγουρα όμως θα έχει να κάνει με το συνολικό βάρος της μηχανής και μόνο!!! Σε καμμια περίπτωση όμως δεν θα το κάνουν αυτο, για "να μην κουράζεται" η αντλία. Η αντλία, είτε έχει το κάρτερ μέσα 500ml είτε 500lt, την ίδια ισχύ θα καταναλώνει, την ίδια πιεση που είναι κατασκευασμένη θα σηκώνει, την ίδια παροχή ελαιου θα βγαζει κτλ κτλ... Μην μπερδευουμε το βάρος του λαδιού με τα τεχνικά χαρακτηριστηκα μιας αντλιας!!! |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Το κύκλωμα/δυκτιο λιπανσης σε κάθε μηχανη, είναι "κλειστό"! Δηλαδή, το εσωτερικό δυκτιο που ακολουθεί το λάδι μέσα στην μηχανη, αλλα και έξω απο αυτήν (ψυγεία, σωληνωσεις κτλ) είναι συγκεκριμένης χωρητικότητας. Αν ογκομετρησουμε αυτούς τους χώρους, λέμε πχ ότι θέλει οπωσδήποτε ελάχιστη δυνατή ποσότητα ελαιου 800ml. Εννοείται ότι με αυτήν την ποσότητα, η αντλία θα αναροφα και θα καταθλιβει, στην σωστή πίεση και με την σωστή παροχή της, και θα προλαβαίνει ικανοποιητική ποσότητα να ξαναγυρνα στην αναροφηση της! Απο αυτην την ελάχιστη δυνατή ποσότητα ελαιου, όση ποσότητα λαδιού και αν προσθέσουμε, δεν θα αλλάξει τίποτα. Αν δηλαδή, συνδέσω μια εξωτερική δεξαμενή ελαιου πχ 30 λίτρων, αυτο που θα έχω καταφέρει στην ουσία, δεν είναι καλύτερη ή χειρότερη λιπανση. Η αντλία μου θα τραβάει λάδι απο την εξωτερική δεξαμενή (την ποσότητα που είναι κατασκευασμένη) θα καταθλιβει το λάδι μέσα στην μηχανη (σε όλους όσους χώρους παει το λάδι), και θα αυτο θα επιστρέφει στην δεξαμενή. Η μηχανη όμως στην πραγματικότητα, πάντα θα "κυκλοφορεί" στο δυκτιο της 800ml, τα οποία θα έχουν πάντα συγκεκριμένη πίεση, παροχή, αλλα και θερμοκρασία (με οποίο τροπο και αν ψυχεται αυτο!!! Γι'αυτο λέω ότι μόνο για το βάρος θα το κάνουν αυτο (αν ισχύει δεν το γνωρίζω, λογικοτατο μου φαίνεται όμως για αγώνες και μόνο για αγώνες), και όχι για θέματα όπως, "κούραση" της αντλιας ή ακόμα πίεσης στο δυκτιο κτλ κτλ! Last edited by BOXER; 14-09-2012 at 13:53. |
|
|