|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Στο Magadan, μεσω ...Μογγολιας !
Αρχίζουν τα ωραία. Μην αποθαρρύνεστε από το βρεγμένο οδόστρωμα. Ήταν ελάχιστες οι σταγόνες που έφαγα στα 600χλμ, από το Biysk μέχρι τα μογγολικά σύνορα. Ξύλο, τι άλλο, το βασικό οικοδομικό υλικό. Ο βαρύς χειμώνας, απαιτεί και τα ανάλογα οχήματα, εδώ πάνω. Ευτυχώς, τα ωραία συνεχίζονται για πολύ ακόμα... Δεν βλέπω σκυλιά να εμφανίζονται. Νοικοκυρεμένο αγροτόσπιτο. Το δορυφορικό «πιάτο», απαραίτητο στοιχείο της οικοσκευής! |
|
|||
|
|||
Δεν έβρεξε καθόλου, αλλά μια δροσούλα την είχε... Τυπικό χωριό της περιοχής. Τη βροχή και πάλι τη γλίτωσα. Η περιοχή αναφέρεται ως το πιο άνυδρο μέρος στη Ρωσία. Τα διαγράμματα βροχόπτωσης στο Internet αυτό δείχνουν, τι να σας πω... Καλώς Ορίσατε στο Kosh-Agach. Προσέξτε το Kosh Keldinizder και συγκρίνετέ το με το τούρκικο Hosgeldiniz. Φυσικό είναι, αφού η γλώσσα των Καζάκων είναι μια τούρκικη γλώσσα. Κάμηλος η Βακτριανή (με δύο ύβους) - Γυπαετός ο Βαρβάτος - Βους ο Γρυλλίζων (Γιακ). Animal Planet θα το καταντήσουμε το forum, όπως πάμε... Μάθε γράμματα, φίλε, αλλιώς σε βλέπω να μένεις στα γελάδια... «Που πας, ρε Καραμήτρο, με το σούργελο;;;». Μια χαρακτηριστική εικόνα (που τη βλέπεις όμως ερχόμενος από τη Μογγολία). Kosh-Agach στη διάλεκτο των Altai, σημαίνει «το καλό (τελευταίο κατά μία έννοια) δέντρο». Αλήθεια είναι. Καθ' οδόν για τα Ρωσο-Μογγολικά σύνορα, με τη βλάστηση να έχει γίνει εδώ και ώρα παρελθόν. |
|
|||
|
|||
Το Zhana Aul είναι το προτελευταίο χωριό της διαδρομής και ένας θύλακας της μουσικής παράδοσης των Καζάκων. Το μικρό τζαμί (michit στα ρώσικα) της Tashanta. Το «όμορφο» χωριό της Tashanta, 300μ πριν τα Ρωσο-Μογγολικά σύνορα. Ελλείψει ξενοδοχείου (;;, μια IZH Planeta με οδήγησε στο φιλόξενο σπίτι δύο ηλικιωμένων. Με φίλεψαν, μου έκαναν παρέα ολόκληρο το απόγευμα και στο τέλος μου παραχώρησαν το... ...ροζ δωμάτιο της παντρεμένης, πλέον, κόρης τους για να κοιμηθώ. Το επόμενο πρωί δεν δέχτηκαν ούτε ένα ρούβλι. Ήταν ένα από τα πιο «ζεστά» βράδια του ταξιδιού μου, αυτό... Όλο καμάρι ο μικρός πάνω στο Freewind! |
|
|||
|
|||
Στο επόμενο post, μπαίνουμε Μογγολία...
|
|
|||
|
|||
Εξωτικά μέρη, δύσκολα έως καθόλου προσβάσιμα από εμάς. Να είσαι καλά που μοιράζεσαι μαζί μας τις εμπειρίες σου.
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
θελω να πιστεύω οτι μιλας σαν μοναδα...........
Οταν θα ερθει η ωρααα.............................!!!!!!! |
|
|||
|
|||
Ναι, χρησιμοποιώ πληθυντικό ευγενείας
|
|
|||
|
|||
Νίκο,μάλλον οι φωτογραφίες που ανεβάζεις στο "φλικ" προφανώς τις ξανασβήνεις γιατί μετά δεν εμφανίζονται και χάνονται από τις οθόνες μας.
Πω ρε συ δεν υπάρχει τέτοιο ταξίδι από Έλληνα ξανά..... |
|
|||
|
|||
8ανο, ακριβώς έτσι έκανα. Ευτυχώς με ενημέρωσες νωρίς και το κακό είναι μικρό. Τόσο η φωτογραφία στο Magadan όσο και η κοπέλα στο Βόλγα θα εμφανιστούν ξανά, όταν έρθει η σειρά τους. Οι καινούργιες 28 είναι πλέον μόνιμα αφημένες. Πράγματι τις έσβησα, όχι για κάποιον ιδιαίτερο λόγο (εξ' άλλου 1 terrabyte που σου δίνει το flickr δεν πρόκειται να το γεμίσω ποτέ με φωτογραφίες 640x480 και 800x600 από εδώ και στο εξής), αλλά γιατί είμαι πληροφορικάριος της προηγούμενης γενιάς. Αισθανόμουν άνετα όταν είχα τα δεδομένα μου σε CD,DVD,ΔΙΣΚΕΤΕΣ 5 1/4, ZIP DRIVE και Φλασάκια και δεν μου κάθεται καλά, πλέον, να τα έχω αφημένα στο Google documents και στα clouds (αν και συμφωνώ πως είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ πρακτικό). Και επειδή είχα έναν λογαριασμό στο flickr γι' αυτό και δεν προτίμησα το πιο πρακτικό photobucket που μου πρότεινε ο φίλος [spitiko] (ξαναθυμήθηκα πάντως τα Ctrl-C, Ctrl-V από το WORDSTAR 2000... αν θυμίζω κάτι σε κάποιους!).
Υ.Γ.: μια πολύ σύντομη απάντηση, παρακαλώ. Αν οργανώσω τις φωτογραφίες μου σε sets για να μην είναι χύμα στο photostream αλλάζει το url τους ??? |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Νίκο τόσα πολλά πράγματα ... γιατί πήρες μαζί σου? Δεν σε βάραιναν? |
|
|