GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 21-04-2010, 02:14
kostas_366 Ο/Η kostas_366 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Επίδαυρος-Κερατσίνι
Μoto: R 1100 gs και τώρα R 1150 gs
Προεπιλογή Απάντηση: απλή ή super αμόλυβδη

Nα πω και εγώ σήμερα τι έγινε...
Βάζω βενζίνη σε ένα πρατήριο και με ρωτά απλή ή VP?
Του λέω απλή. Μου λέει θα σου βάλω VP γιατί μια φορά την εβδομάδα ο ιδιοκτήτης την δίνει όσο την απλή.
Σκέφτομαι (παιδιά σκέφτομαι και καμιά φορά, δεν κάνω μόνο απερισκεψίες) ότι από τα λεγόμενά τους τα κέρδη τους είναι μικρά, κάποια λεπτά δηλ. Έχει αν δεν κάνω λάθος καμιά 10αριά λεπτά διαφορά η VP με την απλή. Τα κέρδη λίγα. Τώρα είναι κάποια πολιτική της εταιρίας π.χ. της shell? Μπαίνει τόσο μέσα το πρατήριο?? Ή τελικά είναι μια απλή βενζίνη και η VP???
Σας έβαλα σ σκέψεις τώρα .
Πάντως αν είναι κάποιο μέλος εδώ που είναι πρατηριούχος ή ξέρει τι γίνεται με τις εταιρίες, θα ήθελα να τον ακούσω...

υστ. Γιώργο Ρ είσαι εδώ?

Last edited by kostas_366; 21-04-2010 at 02:17.
Reply With Quote
Παλιό 21-04-2010, 11:11
vasorfa Ο/Η vasorfa βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2009
Περιοχή: Π.Φάληρο
Μoto: R 1200 GS Adventure

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από kostas_366 Εμφάνιση μηνυμάτων
Nα πω και εγώ σήμερα τι έγινε...
Βάζω βενζίνη σε ένα πρατήριο και με ρωτά απλή ή VP?
Του λέω απλή. Μου λέει θα σου βάλω VP γιατί μια φορά την εβδομάδα ο ιδιοκτήτης την δίνει όσο την απλή.
Σκέφτομαι (παιδιά σκέφτομαι και καμιά φορά, δεν κάνω μόνο απερισκεψίες) ότι από τα λεγόμενά τους τα κέρδη τους είναι μικρά, κάποια λεπτά δηλ. Έχει αν δεν κάνω λάθος καμιά 10αριά λεπτά διαφορά η VP με την απλή. Τα κέρδη λίγα. Τώρα είναι κάποια πολιτική της εταιρίας π.χ. της shell? Μπαίνει τόσο μέσα το πρατήριο?? Ή τελικά είναι μια απλή βενζίνη και η VP???
Σας έβαλα σ σκέψεις τώρα .
Πάντως αν είναι κάποιο μέλος εδώ που είναι πρατηριούχος ή ξέρει τι γίνεται με τις εταιρίες, θα ήθελα να τον ακούσω...

υστ. Γιώργο Ρ είσαι εδώ?

εμενα παλι μου ερχεται καθε εβδομαδα ενα sms.......<<ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΧΧ/ΧΧ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΧΧΧΧΧ V-POWER ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΑΜΟΛΥΒΔΗΣ!ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΧΧΧΧ>>>>

Αντε και την εβαλα την πρωτη φορα.......ιδιαιτερη διαφορα , δεν ειδα...

ασχετο....αλλα το μονο που εχω παρατηρησει τις τελευταιες εβδομαδες.....(ισως απλα ετυχε) βαζω οσα λίτρα περιπου υπολογιζω οτι εχω καψει.....ειναι τυχαιο...ή αρχισαν να σοβαρευονται????

για να ειμαι ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ.....παλι ΚΛΕΒΟΥΝ......αλλα ΛΙΓΟΤΕΡΟ---ΑΙΣΘΗΤΑ ΛΙΛΟΤΕΡΟ-----εκτος αν η χοντρουλα μου αποφασισε απο μονη της να κανει διαιτα και δεν μου εχει πει τίποτα....
Reply With Quote
Παλιό 21-04-2010, 11:22
bill 800gs Ο/Η bill 800gs βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2010
Περιοχή: ΛΟΥΤΡΑΚΙ
Μoto: BMW F800GS - YAMAPA WR 250

Τα πειρακια ειναι η αυταναφλεξη του μιγματος πριν την προκαθορισμενη χρονικη στιγμη (σπινθιρα απο το μπουζι) και οφειλετε κυριως σε κακη βενζινη η μεγαλη θερμοκρασια κινητηρα (εκτος και αν ο κινητηρας δεν ειναι σωστα ρυθμισμενος,αβανς)
Προσωπικα βαζω 100αρα για λιγοτερα καταλιπα και καλυτερη καυση,στα μειον η τιμη της βεβαια
Reply With Quote
Παλιό 21-04-2010, 11:50
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από bill 800gs Εμφάνιση μηνυμάτων
Τα πειρακια ειναι η αυταναφλεξη του μιγματος πριν την προκαθορισμενη χρονικη στιγμη (σπινθιρα απο το μπουζι) και οφειλετε κυριως σε κακη βενζινη η μεγαλη θερμοκρασια κινητηρα (εκτος και αν ο κινητηρας δεν ειναι σωστα ρυθμισμενος,αβανς)
Προσωπικα βαζω 100αρα για λιγοτερα καταλιπα και καλυτερη καυση,στα μειον η τιμη της βεβαια
Το καλυτερη καυση το.........ξεχνας!! διότι η σουπερ αμολυβδη δεν εχει καμια διαφορα στην αναφλεξη της απο καμια βενζινη ειτε αυτη λεγεται ‘’απλη’’ ειτε καθαρισμου για τα ρουχα!!! Ολες εχουν το ιδιο βαθμο αναφλεκτικοτητας ειτε ειναι 130 οκτανιων ειτε .........50!! Εξάλλου ολες οι βενζινες χημικά είναι μίγμα τριών κυρίως κορεσμένων υδρογονανθράκων, εξανίου, επτανίου και οκτανίου!!!!!
Αυτο δεν αλλαζει!!
Παμε τωρα στα λιγοτερα καταλοιπα, αν και οι φωτογραφίες που παραθετονται στα διαφορα σαιτ των πετρελαικων εταιρειων και οι οποιες παρουσιάζουν μια μπαρουτοκαπνισμενη βαλβιδα διπλα σε μια καθαρη, ισχυριζομενοι οτι φταιει η ‘’καλη’’ 100αρα για την ομολογουμενως εμφανη καθαροτητα, ειναι ΜΥΘΟΣ διότι η μπαρουτοκαπνισμενη ειναι απο παλιο κινητηρα που εκαιγε ΜΟΛΥΒΔΟΜΕΝΗ βενζινη (ο μολυβδος εχει τεραστιες επικαθησεις), ωστόσο υπαρχει μια αληθεια σε αυτό που ισχυριζονται, λογω των ΕΞΤΡΑ επιπροσθετων της 95αρας καθαριστικων προσθετων που συνηθως εχουν αυτες οι βενζινες! Όμως το κοστος ειναι δυσβασταχτό σε βαθος χρόνου!!
Δηλαδή αν κάποιος σκοπεύει να κρατήσει την Μοτοσυκλέτα του για 4-5 χρόνια με 15000-20000 το χρόνο δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιεί 100οκτάνια διότι οι λιγοστές επικαθήσεις απο την καύση δεν θα ενοχλήσουν κανένα, Αν κάποιος θέλει να την κρατήσει για μια 10ετία+ τοτε υπάρχει ένας λόγος (ως προς τις επικαθησεις και μονον) αν και το κόστος πλήρωσης του ρεζερβουαρ με 0,50 λεπτά ακριβότερη βενζίνη σε κάθε λίτρο (12,5e διαφορά το γέμισμα σε 25λιτρο ρεζερβουάρ ήτοι στα 200,000κμ =500 γεμίσματα=6250ε – σχεδόν μιση μοτοσυκλετα) σημαίνει ότι μετά από 10 χρόνια και 150000-200000κμ σε μικτές συνθήκες έχει πληρώσει τοσα χρήματα σε διαφορά τα οποία αντιστοιχούν σε γενική επισκευή του κινητήρα μαζί με τα ανταλλακτικά του (τρίψιμο βαλβίδων, αλλαγή ελατηρίων, καθαρισμό κορώνας εμβόλου κ.λ.π.) που ούτως η άλλως θα κάνει αν θέλει να συνεχίση η απροβλημάτιστη συμβίωση του με την καλή του!! Ακομα αντιστοιχει στα 2/3 της διαφορας χρηματων (αναλογως μοντέλου μοτοσυκλετας, π.χ. στο Βαραντερο ισχυει το 2/3, στην GS ειναι κατι λιγοτερο ισως) απο την πωληση της παλιας και αγορας καινουριας μοτο!! ΔΙΟΤΙ ΑΚΟΜΑ Η ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΒΓΕΙ Η ΒΕΝΖΙΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ!!
Επιπροσθετως τα τυχόν καθαριστικα πλεονεκτηματα της 100αρας μπορουν κάλλιστα να επιτευχθουν με την χρηση των διαφορων petroltreatments, οπως αυτου στην φωτογραφια, με σιγουρα κι οχι αμφιβολα αποτελεσματα. Το κοστος ενος τετοιου προιοντος ειναι γυρω στα 10ε και διαρκει για 10-20 γεμισματα του 25λιτρου ρεζερβουαρ!!! Τουλαχιστον θα ξερετε οτι ναι χρησιμοποιειθηκε καποιο καθαριστικο εν αντιθεση με τις εταιρείες που δεν ξερετε τι και αν εχουνε βαλει κατι μεσα στα προιοντα τους!!

Σημ. ολα τα παραπανω μαζι και η φωτογραφια που αναφερεται βρισκονται εδω http://www.gsforum.gr/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/4965-%CE%97-%CF%83%CE%BF%CF%8D%CF%80%CE%B5%CF%81-%CE%B1%CE%BC%CF%8C%CE%BB%CF%85%CE%B2%CE%B4%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CE%B7%CE%B8%CE%AC%CE%B5%CE%B9-2.html

Last edited by GeorgeP; 21-04-2010 at 11:56.
Reply With Quote
Παλιό 21-04-2010, 15:02
Senior Member

GeorgeP, αν δεν παιζει κανενα ρολο στην καυση η 95αρα απο την 100αρα γιατι το μανουαλι του αυτοκινητου μου (tsi με δυο turbo) λεει για ''98+οκτανια και αν δεν βρω να βαλω 95 αλλα να μην το πιεζω;''
Και οταν αναγκαστικα να βαλω 95αρα πραγματικα καταλαβα διαφορα.
Στη μοτο δεν εχω βαλει για να εχω ιδια γνωμη
Reply With Quote
Παλιό 21-04-2010, 18:21
allen Ο/Η allen βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Μoto: GS 1200

ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΟΤΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 12¨50 ΣΥΜΠΙΕΣΗ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ 100ΑΡΑ!
ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΤΟ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ (4ΚΥΛΙΝΔΡΑ )
ΣΕ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ 100 ΟΚΤΑΝΙΑ
ΜΗΝ ΧΑΛΑΤΕ ΤΑ ΕΥΡΟ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ
Reply With Quote
Παλιό 21-04-2010, 20:05
ntinopoulos Ο/Η ntinopoulos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: NIKEA-PIREAS
Μoto: 1200gs

με τις φτωχες μου τεχνικες γνωσεις σκεφτομαι οτι βαζοντας κατοσταρα καλο κανω,κακο δεν κανω!
μου εχουν πει βεβαια οτι η 95αρα νοθευεται ενω η κατοσταρα οχι!
Reply With Quote
Παλιό 21-04-2010, 20:35
EOD-K9 Ο/Η EOD-K9 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: ΧΑΝΙΑ R1200GS
Μoto: R1200GS

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ntinopoulos Εμφάνιση μηνυμάτων
με τις φτωχες μου τεχνικες γνωσεις σκεφτομαι οτι βαζοντας κατοσταρα καλο κανω,κακο δεν κανω!
εγω με το φτωχό μου πορτοφόλι βάζω απλή
Reply With Quote
Παλιό 21-04-2010, 20:38
gsmaniac Ο/Η gsmaniac βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: πειραιας
Μoto: GS1200adve - BMW2002 MONT 1973

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από EOD-K9 Εμφάνιση μηνυμάτων
εγω με το φτωχό μου πορτοφόλι βάζω απλή

καλο.........
Reply With Quote
Παλιό 21-04-2010, 20:49
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ntinopoulos Εμφάνιση μηνυμάτων
ntinopoule λες να βαζουμε 95αρα και αυτα που μας περισευουν να τα εξαργυρωνουμε σε προβατινα;;
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης