|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: 12 Δεκεμβρίου η τελευταία ημέρα άρνησης δωρητού οργάνων
Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
|
|
|||
|
|||
Προσωπικα δινω αιμα πολλα χρονια και αιμοπεταλια τον τελευταιο χρονο...
ξερω οτι με αυτο που κανω δεν μου κοστιζει τιποτα αλλα προσφερω πολλα σε οποιον το εχει αναγκη... το ιδιο θα ηθελα να γινει και με τα οργανα μου...οταν πεθανω δεν θα τα χρειαζομαι πλεον... οποτε αν μπορουν να δωσουν ζωη σε αλλους συνανθρωπους μου γιατι οχι...τα σκουλικια μπορουν να φανε τα υπολοιπα και παλι χορτατα θα ειναι... ΑΛΛΑ η αληθεια ειναι οτι μου περναει και εμενα η σκεψη που εκφραζουν οι παραπανω συμφορμιτες... Δλδ πως μπορω να ξερω οτι θα εχω την πρεπουσα περιθαλψη και αν καποιος δεν με βλεπει χρημα απο ανταλλακτικα...ειδικα ετσι οπως εχουμε γινει ολο και περισσοτερο το σκεφτομαι... Αρα για αλλη μια φορα για να γινει εθελοντικη προσφορα απο τον πολιτη θα πρεπει για να γινει το κρατος να βαλει ελεγχους και θεσμους ωστε ο πολιτης να ειναι σιγουρος οτι δεν το κοιτανε σαν ανταλλακτικα αρα χρημα αλλα σαν εναν ασθενη που θα πρεπει να γινει καλα πρωτον και αν δεν γινει τοτε παμε στο βημα 2... Αν δεν γινει κατι τετοιο τοτε δεν προκειτε και η κοινωνια να αλλαξει γνωμη πανω στο συγκεκριμενο θεμα...και ισως ειναι και λογικο...!!! Δεν νομιζω δλδ οτι ειμαστε τοσο εγωιστες οι Ελληνες ενω οι Σουηδοι / Ελβετοι δεν ειναι...!!! |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Εξάλλου με το νομοσχέδιο αυτό η ανάγκη για όργανα ανακουφίζεται σχετικά!! Γνωρίζω μετά βεβαιότητας ότι υπάρχει μέλος του forum που είναι νεφροπαθής. Κάθε δύο ημέρες κάνει αιμοκάθαρση. θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να ακούσουμε την άποψή του. |
|
|||
|
|||
Έζησα όλες τις διαδικασίες για να δωρίσω τα όργανα του αδελφού μου και παρακαλούσα τους γιατρούς να του τα αφαιρούσαν για να σώσουν συνανθρώπους μας μιας και αυτή ήταν η επιθυμία του Όμως αγαπητοί μου φίλοι οι διαδικασίες είναι τόσο αυστηρές που δεν είναι τόσο εύκολο να σε πεθάνουν Επιτροπές από δύο Νοσοκομεία με 4 γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και κάθε μέρα άλλοι και μετά από πολλές μέρες και αφού δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία προχωρούν στην αφαίρεση οργάνων .Πάρα πολύ αυστηρά πρωτόκολλα . Είμαι και εγώ δότης από τότε και μάλιστα προσπάθησα σε πολλές περιπτώσεις να μεταδώσω την εμπειρία μου σε άτυχες οικογένειες για να δωρίσουν τα όργανα δικών τους ανθρώπων Όσοι το έκαναν με ευγνωμονούν διότι αισθάνονται αυτό που τους έλεγα Μια αγαλλίαση ψυχική και ότι ο αδελφός μου είναι πάντα δίπλα μου δεν αισθάνθηκα ποτέ ότι έχει φύγει από κοντά μας . Αφήστε όποιους ενδοιασμούς και αν έχετε και γίνεται εν δυνάμει δωρητές οργάνων ευχόμενοι ποτέ να μην χρειαστεί να συμβεί σε όλους μας η κακιά στιγμή
|
|
|||
|
|||
Μπράβο σου φίλε! Μακάρι όλοι μας να έχουμε την δύναμη εκείνη την στιγμή
Send from RAZR Tapatalk |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Αυτός ήταν ο λόγος που δυκολεύτηκες.(του αδερφού σου) Και αν τελικά το έκαναν είναι παράνομο.Μόνο ο ίδιος μπορείς να δωρίσεις όργανα. Αλλιώς δεν υπάρχουν ούτε επιτροπές ούτε τίποτα. Άμα είσαι δωρητής γίνεται άμεσα γιατί μετράει και το δευτερόλεπτο στην καθυστέρηση |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
Eυτύχη σε ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας μια τόσο δύσκολη στιγμή, μακάρι όλοι να σκέφτονται και να πράτουν σαν εσένα.
Nα θυμήσω και στους "δύσπιστους" φίλους του φόρουμ την πράξη του πατέρα εκείνου του άτυχου Ελληνοαυστραλού που άφησαν εγκεφαλικά νεκρό οι ανεγκέφαλοι μπράβοι ενός νυκτομαγαζιού της Μυκόνου. Παρόλο τον πόνο του ο άνθρωπος αυτός΄"δώρισε" τα όργανα του γιού του για να σωθούν κάποιοι άνθρωποι πολίτες του "φασιστοκράτους" που ουσιαστικά σκότωσε τον γιο του.... Διαφορά κουλτούρας.... |
|
|||
|
|||
Είπα να τα κάνω όλα bold, αλλά δε βαριέσαι, όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.
Ανακοίνωση ΕΟΜ για αναρτήσεις σε blogs περί καταληκτικής ημερομηνίας δήλωσης άρνησης Ανακοίνωση ΕΟΜ για αναρτήσεις σε blogs περί καταληκτικής ημερομηνίας δήλωσης άρνησης Σχετικά με πρόσφατες αναρτήσεις στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τις οποίες φέρεται ως «καταληκτική ημερομηνία υποβολής έγγραφής δήλωσης άρνησης δωρεάς οργάνων μετά θάνατον η 12η Δεκεμβρίου 2012», ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: Η δήλωση άρνησης δωρεάς οργάνων μετά θάνατον, δεν έχει συγκεκριμένη προθεσμία υποβολής, ούτε λήγει μετά το πέρας της 1ης Ιουνίου 2013, οπότε και θα αρχίσει ισχύς άρθρου 9, του νόμου 3984 (ΦΕΚ 150/27-6-2011) περί ‘Εικαζόμενης Συναίνεσης’. Είναι αυτονόητο ότι, οποιαδήποτε στιγμή κάποιος πολίτης το επιθυμεί, ακόμα και μετά τον Ιούνιο του 2013, θα μπορεί να δηλώνει την άρνησή του στην μετά θάνατον δωρεά οργάνων. Διευκρινίζεται επίσης,ότι σύμφωνα με το άρθρο 9 του ν. 3984/2011, όπως τροποποιήθηκε με το ν. 4075/ΦΕΚ 89/11.4.2012, τροποποιήθηκε ως εξής «Η αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων από ενήλικο, θανόν πρόσωπο πραγματοποιείται εφόσον, όσο ζούσε, δεν είχε εκφράσει την αντίθεσή του σύμφωνα με την παράγραφο 3. και κατόπιν συναίνεσης της οικογένειάς του». Μάλιστα, με την ισχύ της Εικαζόμενης Συναίνεσης, διασφαλίζεται, μέσω της δυνατότητας «αρνητικής δήλωσης», η άρνηση του πολίτη να γίνει δότης οργάνων γεγονός, που με την ισχύουσα νομοθεσία της δηλούμενης συναίνεσης (κάρτα δωρητή), δεν διασφαλιζόταν, καθώς η δωρεά οργάνων του εκλιπόντος, επαφιόταν στην απόφαση της οικογένειας. Παρόλα αυτά, ουδέποτε στην Ελλάδα και σε όλες τις χώρες που πραγματοποιούνται μεταμοσχεύσεις κάτω από ισχυρά νομικά πλαίσια και ανεξαρτήτως νομοθετημένου τρόπου συναίνεσης, δεν έχουν ληφθεί μοσχεύματα από αποβιώσαντα δότη, χωρίς τη συναίνεση της οικογένειάς του. Ο ΕΟΜ εκφράζει τη λύπη του που στο γενικότερο πλαίσιο «εκφοβισμού» του κοινού χρησιμοποιείται και ως μέσο και ο θεσμός της Δωρεάς Οργάνων, ενός θεσμού που έχει ως βάση και απαραίτητη προϋπόθεση την κοινωνική συναίνεση. Η Δωρεά Οργάνων μετά το τέλος της ζωής αποτελεί την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς και αλτρουισμού, με μοναδικό κίνητρο την ανιδιοτέλεια, τον ανθρωπισμό και την αγάπη για τον πάσχοντα συνάνθρωπο. ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ Ο Ε.Ο.Μ. συγκεντρώνει τις δηλώσεις των πολιτών που εκφράζουν την άρνησή τους με τη διαδικασία του άρθρου 9 παρ. 3, που προβλέπει έγγραφη δήλωση της άρνησης. Η «αρνητική δήλωση» η οποία μπορεί να έχει τη μορφή Υπεύθυνης Δήλωσης ή της απλής δήλωσης που θα βεβαιώνεται το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή, αποστέλλεται στον Ε.Ο.Μ. ταχυδρομικά ή με φαξ, πρωτοκολλείται και να καταχωρείται σε σχετικό αρχείο. Επισημαίνουμε ότι στη δήλωση θα πρέπει να αναφέρεται ρητά η άρνηση (π.χ. «σε περίπτωση θανάτου δεν επιθυμώ να ληφθούν τα όργανά μου προς μεταμόσχευση») ενώ θα πρέπει να αναγράφονται τα εξής προσωπικά στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, αρ. δελτίου ταυτότητας / διαβατηρίου, ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση κατοικίας με Τ.Κ. και τηλέφωνο επικοινωνίας. Τα ανήλικα τέκνα συμπεριλαμβάνονται στην υπεύθυνη δήλωση του ενός γονέα, με τα ονόματά τους και την ημερομηνία γέννησής τους. Οι δηλώσεις θα πρέπει να αποστέλλονται : Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων Τμήμα Προώθησης Δωρεάς Ιστών & Οργάνων Αν. Τσόχα 5, 11521 Αθήνα Φαξ : 210 7255066 Μετά την έναρξη ισχύος του σχετικού άρθρου (1/6/2013), θα αρχίσουν να αποστέλλονται ταχυδρομικώς οι σχετικές βεβαιώσεις σε όποιον έχει εγγραφεί στο αρχείο Αρνήσεων. |
|
|