|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Ποιόν σκληρό δίσκο SSD να αγοράσω ???
Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
Η διαφορά ταχύτητας ssd και hdd συμβατικού με κινούμενα μέρη είναι χαώδης. Η αλλαγή του συμβατικού δίσκου με τεχνολογίας ssd είναι ίσως η καλύτερη αναβάθμιση που μπορεί να κάνει κάποιος σε παλιό μηχάνημα ασχέτως sata I, sata II, και sata III.
|
|
||||
|
||||
Απόσπασμα:
Λογικά εμένα θα έχει Sata II ??? .
|
|||
|
|||
Κατά πάσα πιθανότητα ναι, μιας και είναι μοντέλο του 08, και απ' όσο φαίνεται στο ταμπελάκι έχεις 2 δίσκους εσωτερικούς και σύνδεση e-sata που σημαίνει σε απλά Ελληνικά ότι μπορείς να συνδέσεις εξωτερικό που έχει e-sata port και να έχεις ταχύτητες εσωτερικού δίσκου χωρίς δηλ τους περιορισμούς από το πρωτόκολλο USB.
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
οπως το καταλαβαινω θα πρεπει να παρω εναν ssd ο οποιος να εχει μικρη σχετικα χωριτητκοτητα (80-100Gb) ωστε η τιμη του να ειναι σχετικα χαμηλη ετσι και αλλιως εχω 2 τερα εξωτερικο για αποθηκευση πραγματων...μιας και δεν μπορει να τον εκμεταλευτει στο επακρων λογο οτι ειναι Σατ 1 και οχι Σατ 2 ή 3...(το εμαθα και αυτο τρομαρα μου)... Η τοποθετηση ειναι απλη δουλεια...??? |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Sony : Specification for VGN-FJ1S/W | VGN-FJ1S/W technical specifications ..και αναφερουν οτι ο 80αρης δισκος που ηδη εχεις ειναι τεχνολογιας IDE (οχι SATA). Δεν ξερω που βρηκε ο παραπανω συμφορουμιτης οτι ειναι SATA1, αλλα νομιζω οτι κανει λαθος. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Όπως και να έχει αν μπορεί ο φίλος να βγάλει μια φώτο τον δίσκο να δούμε ακριβώς τι τεχνολογίας είναι. |
|
|||
|
|||
το λαπτοπ ειναι αγορασμενο απο Αγγλια...τοτε ζουσα εκει...
παιζει λοιπον να ισχυει οτι λεει το αγγλικο σαιτ και οχι το Ευρωπαικο... τωρα για να ειμαι σιγουρος θα πρεπει να παω σε καποιον να το δει...κεφτες θα γινουν και τα παιδια αυτα...??? γιατι οσο και να το κοιταω εγω το ατιμο δεν μου απανταει αν ειναι ή αν δεν ειναι συμβατο με τους ssd...και να πεις οτι δεν το ρωτησα...1000φορες...αλλα το ατιμο τσιμουδια... |
|
|||
|
|||
Κοίτα, την βοήθεια των παιδιών που δεν πρέπει να γίνουν κλέφτες θα την χρειαστείς έτσι κι αλλιώς, για να σου μεταφέρουν το λειτουργικό και τ' αρχεία σου από τον έναν στον άλλο δίσκο χωρίς ν' αναγκαστείς να κάνεις επανεγκατάσταση λειτουργικού. Αλλά μιας κι έγινε τόσος ντόρος γύρω από sata & ide, με δυο βιδούλες ξεβίδωμα θα σου λυθούν οι απορίες. Ψάξε λοιπόν στο κάτω μέρος του λαπτοπ να βρεις ένα στενόμακρο καπάκι που συνήθως έχει ανάγλυφο το σχήμα 1, ξεβιδώνεις τις βιδούλες και αφαιρείς τον δίσκο. Αν στο πίσω μέρος ο δίσκος σου είναι με καρφάκια σαν τον δεξί του σχήματος 2 , ξεχνάς ssd, αν είναι σαν τον αριστερό του σχήματος2, μπορείς να βάλεις ssd.
|
|
|