|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Λειτουργία ABS σε F650GS (Twin)
Θα το στραγγαλίσω, όχι απλά θα το πνίξω...!
|
|
|||
|
|||
Λεπόν,
Μετά από μια βδομάδα που "έδεσα" το δοχείο υγρού φρένων στο προστατευτικό της Wunderlich, ώστε να μην κουνιέται ρούπι, συνειδητοποίησα παρόλη την αρχική μου χαρά (ότι όντως δηλαδή μπορεί να λειτουργεί η πατέντα κατά την 1η μέρα δοκιμής) πως όλο αυτό μάλλον ήταν περισσότερο ψυχολογικό παρά είχε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα!!! Σήμερα μάλιστα μου συνέβη κάτι ακόμα χειρότερο από τα προαναφερθέντα συμβάντα. Προχωρούσα καμαρωτός καμαρωτός στα στενά του Αλίμου (και όχι δεν πετάγεται ό λύκος!!) και βρίσκω κάτι λακούβες, ανωμαλίες, όπως θέλετε πείτε το, χωρίς να έχω μεγάλη ταχύτητα (περί τα 40χλμ/ώρα). Το χέρι μου ήταν στο γκάζι και δεν χρειάστηκε να πατήσω φρένο εκεί, χρειάστηκε να πατήσω όμως 4-5 μέτρα μετά, όπου και βρήκα προς μεγάλη μου ατυχία τη μανέτα του φρένου κόκκαλο για 1+ δευτερόλεπτο! Ρε παίδες, δεν λέω όλα καλά και έχω προσαρμόσει το φρενάρισμά μου βάση αυτού του χαρακτηριστικού, αλλά πολύ εύκολα μπορείς να κολλήσεις πίσω από κάποιον. Πήγα και σε ένα εξουσιοδοτημένο σήμερα το πρωί και μου είπαν ότι τους έχουν παραπονεθεί αρκετοί και περιμένουν μήπως κάνει κάποια κίνηση η μαμά BMW. Για την ώρα, έτσι λειτουργεί και είναι θέμα αισθητήρα, μου είπανε. Θα μου πεις τι να κάνουν κ οι μηχανικοί.. Δεν είναι κάτι που εξαρτάται από αυτούς, να μάθουν να γράφουν και κώδικα;; Απλά μου κάνει εντύπωση η όλη στάση της BMW για κάτι το οποίο έχει να κάνει με θέμα ασφαλείας και εδώ και 2 χρόνια που υπάρχει το μοντέλο, και αυτό και το 800άρι το GS, δεν έχει γίνει τίποτα. Και δεν είναι ότι έτσι πρέπει να δουλεύει... ΔΕΝ πρέπει να δουλεύει έτσι...! Ας κλέψουν τον αλγόριθμο, δεν με ενδιαφέρει!! Τόσο δύσκολο είναι;; Κωδικός:
while (engine_running) { if (plakonetai_o_malakas_sta_frena) { peta_manetoula_ekso = true; ABS = true; energopoihse_oti_exeis = true; } if (lakouba || samaraki) { Thread.Sleep(200); //millisecond ε.. μην τρελαθούμε! // Κοινώς περίμενε λίγο και ενεργοποιείς μετά από 200 ms αν χρειάζεται..!! } Initialize(); } Καλημέρεεεες!!! |
|
|||
|
|||
Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα το εxω και εγώ στο F800GS μου. Πριν μια εβδομάδα που ολοκλήρωσα το στρώσιμο και το πήγα για service το ανέφερα στο μηχανικό και μου είπε ότι έχει αναφερθεί από πολλούς το πρόβλημα αλλά έτσι δουλεύει το ABS και θα το συνηθίσεις.
Πάντως αυτό το “πέταγμα” της μανέτας προς τα έξω στην παραμικρή ανωμαλία του δρόμου τρομάζει πολύ… και δεν θέλω να ξέρω πια θα είναι τα αποτελέσματα σε ένα φρενάρισμα πανικού. |
|
|||
|
|||
Αν και απο αλλο ανεκδοτο, θα τολμησω ενα 'τεχνικο' post.
Οταν ο πισω τροχος χασει την προσφυση του στιγμιαια περνωντας πανω απο μικροανωμαλια του οδοστρωματος, ενεργοποιει την λειτουργια του ABS που εχει σαν αποτελεσμα το 'κλωστημα' της μανετας οταν δεν εφαρμοζουμε σε αυτη αποφασιστικη πιεση. Αυτο ειναι εντελως φυσιολογικο. Εξυπακουεται οτι ενα αμορτισερ, η μια ρυθμιση που θα βοηθουσε να παρακολουθει ο πισω τροχος πιο πιστα τις ανωμαλιες του δρομου θα περιοριζε και την πιθανοτητα να συμβει το συγκεκριμενο φαινομενο. |
|
|||
|
|||
ειναι όντως περίεργο αλλά και εμενα μου ειπαν στο συνεργείο ότι λειτουργεί
το ABS, δυστυχως |
|
|||
|
|||
[QUOTE=antoine;117168]Λεπόν,
Μετά από μια βδομάδα που "έδεσα" το δοχείο υγρού φρένων στο προστατευτικό της Wunderlich, ώστε να μην κουνιέται ρούπι, συνειδητοποίησα παρόλη την αρχική μου χαρά (ότι όντως δηλαδή μπορεί να λειτουργεί η πατέντα κατά την 1η μέρα δοκιμής) πως όλο αυτό μάλλον ήταν περισσότερο ψυχολογικό παρά είχε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα!!! Φιλε antoine οπως σου ειχα γραψει και πριν το προβλημα απλα ελατωθηκε ( ετσι νομιζω εγω τουλαχιστον) δεν λυθηκε!!! και δεν νομιζω οτι θα λυθει ποτε απο την μαμα BMW!!! τεσπα!! αν υπαρξει κατι παντως καλυτερο απο το Tie wrap θα ηθελα να το μαθω!!! |
|
|
Σχετικά Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Ζητείται ψηλή σέλα για F650GS (Twin) | antoine | Ζήτηση | 1 | 20-12-2009 18:40 |
ΠΩΛΗΣΗ ΖΕΛΑΤΙΝΑΣ F650GS TWIN | geolag | Πωλήσεις αξεσουάρ/ανταλλακτικών μοτοσυκλετών | 0 | 17-12-2009 00:57 |
Ζητείται ψηλή ζελατίνα για F650GS (Twin) | komvot | Ζήτηση | 1 | 15-12-2009 00:59 |
[ΠΩΛΕΙΤΑΙ] F650GS TWIN | platon | Πωλήσεις μοτοσυκλετών | 8 | 30-06-2009 02:42 |
ΧΑΜΗΛΗ ΣΕΛΑ ΓΙΑ F650GS TWIN 2009 | aeras69 | Εξοπλισμός μοτοσικλέτας | 2 | 07-05-2009 18:02 |