GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 19-01-2012, 21:49
bmwgogagis Ο/Η bmwgogagis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: κοζανη
Μoto: R1200GSADV
Προεπιλογή Απάντηση: Κροταλισμα κινητηρα σε GSA 2008

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από κμβ Εμφάνιση μηνυμάτων
Προκειται για ενα θορυβο (πρες ντιρεκτ ειπε ο μαστορας) που εχει κανει την εμφανιση του σε πολλες μηχανες (ευχομαι οχι σε παρα πολλες) ο οποιος οταν παταμε συμπλεκτη δεν ακουγεται.
Ακουγετε οταν ειμαι σταματημενος με νεκρα.

Η πλειοψηφια των τεχνικων μου ειπαν να μην ανησυχω, χρειαζεται αλλαγη ενος συνδεσμου που βρισκεται κοντα στο δισκο και με το λυσιμο της μηχανης καλο ειναι να αλλαχθει και ο δισκος. Το καλο ειναι πως δεν χρειαζεται αλλαγη αμεσα.

Ο λογος που αναφερω αυτη την βλαβη που εχω, ειναι γιατι καπου πηρε το αυτακι μου οτι καμια φορα υπαρχει ενας κινδυνος το μπεμπε μοτερ να μην αντεξει αυτη την δυσλειτουργια και να κανει μπουμ!!!!!
Αλλος επισης ειπε πως υπαρχει κινδυνος και για το διαφορικο!!!!

Εγω προσωπικα το μαστορα δεν τον γλυτωνω και το εχω βαλει στα πλανα μου να το φτιαξω. Η μηχανη η οποια αγορασα πριν 2 μηνες (37000χλμ)
σιγουρα δεν θα την χαλαγε να αλλαξω και το δισκο!!.

Καπου εδω θα ηθελα και την βοηθεια και τον πιο εμπειρων.
Υπαρχει περιπτωση να απευθυνθουμε οσοι εχουμε το ιδιο προβλημα σε ενα συνεργειο και με μια σεβαστη παραγγελια να παρουμε προσφορα??

Η βλαβη φθανει κοντα στα 600-800€. Δυσκολες εποχες νομιζω!!!
Συνηθως σε πολλα θεματα ο καθενας γραφει το μακρυ και το κοντο του πρεπει να μαθουμε να λειτουργουμε μεσα στο θεμα για να μαθαινουμε ακριβως τι συμβαινει και πιστευω οτι πρεπει να απαντουν μονο αυτοι που αντιμετωπισαν το προβλημα
Reply With Quote
Παλιό 19-01-2012, 21:52
bmwgogagis Ο/Η bmwgogagis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: κοζανη
Μoto: R1200GSADV

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από bmwgogagis Εμφάνιση μηνυμάτων
Συνηθως σε πολλα θεματα ο καθενας γραφει το μακρυ και το κοντο του πρεπει να μαθουμε να λειτουργουμε μεσα στο θεμα για να μαθαινουμε ακριβως τι συμβαινει και πιστευω οτι πρεπει να απαντουν μονο αυτοι που αντιμετωπισαν το προβλημα
ας περναμε και απο εδω
Reply With Quote
Παλιό 19-01-2012, 22:22
phoenix Ο/Η phoenix βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2011
Περιοχή: Χαλκίδα
Μoto: R1200GS/05 βυζαντινο

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΑΠΛΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕΡΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ ΜΟΤΟ
ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΓΕΝΙΚΩΣ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΓΝΩΜΕΣ
ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ
ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΥ ΕΥΚΟΛΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΣΤΟΡΕΣ ΝΑ ΦΑΝΟΥΝ ΑΝΤΑΞΙΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΩΣΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ
ΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΔΙΣΚΟ ΠΛΑΤΟ ΛΥΝΕΙΣ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΜΗΧΑΝΗ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΥΦΛΟΣΟΥΡΤΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΤΕ ΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ 400 ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ 500 ΕΡΓΑΣΙΑ
ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΟΡΥΒΟΥΣ ΤΟΥ ΜΠΟΞΕΡ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΝΙΚΟΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΑΙ
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΣΑΖΜΑΝ ΠΛΗΝ ΟΡΙΖΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΣΚΟΥ ΑΠΟ ΠΑΤΙΝΑΡΙΖΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΑΕΙ
ΟΧΙ ΣΠΑΖΜΩΔΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΧΑΛΑΡΑ ΤΑ ΜΠΟΞΕΡ ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ
Reply With Quote
Παλιό 20-01-2012, 01:07
κμβ Ο/Η κμβ βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Nov 2011
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: gs adventure 2008

θα συμφωνησω με τον phoenix.
Εχω να προσθεσω πως ο λογος που ανοιξα το θεμα ειναι για να μαθω εγω και οσοι δεν γνωριζουν τι ενεργειες πρεπει να κανω με δεδομενη αυτη τη δυσλειτουργια συμγωνα με τους πιο εμπειρους
και το αν μπορουμε μια βλαβη που εχει παρουσιαστει σε πολλους να την αντιμετωπισουμε ομαδικα και οχι ο καθενας μονος.
Reply With Quote
Παλιό 26-01-2012, 16:39
MIARO Ο/Η MIARO βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2011
Περιοχή: ΧΑΝΙΑ
Μoto: R 1200GS '11

εχω κ εγω θεμα με το κροταλισμα.....
οταν ειναι κρυο κροταλιζει στο ξεκινημα σαν να χτυπαν πειρακια!δλδ οταν ο κινητηρας εχει αυξημενο φορτιο(ξεκινημα).
δεν το ειχα παρει σοβαρα μιας κ κρυο,πειρακια,υδραυλικους τεντωτηρες,υδραυλικα ωστηρια κτλ δεν μου φαινοταν κ παραλογο.......
παντως τρομαξα διαβαζοντας σεναρια περι press direct!
μηπως να ανυσηχησω τωρα που ειναι νωρις?(εντος εγγυησης)
Reply With Quote
Παλιό 26-01-2012, 18:35
TEOSS Ο/Η TEOSS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Αθηνα
Μoto: R 1100 GS R 51/3 CB250RS

Φιλέ MIARO, το <<κροτάλισμα>> που οφείλεται στην press direct είναι πρόβλημα του κιβωτίου και όχι του κινητήρα. Εάν το <<κροτάλισμα>> που ακούς δεν μεταβάλλεται κατά την λειτουργία του συμπλέκτη, δεν είναι press direct.

Όταν είναι κρύα η μοτό, να φροντίζεις ώστε να μην έχει <<αυξημένο φορτίο>>. Οδήγησε λίγα χιλιόμετρα (ή λίγη ώρα) σαν να την στρώνεις μέχρι να έρθει σε σωστή θερμοκρασία λειτουργίας.
Reply With Quote
Παλιό 26-01-2012, 19:37
paschalis Ο/Η paschalis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2009
Περιοχή: thessaloniki
Μoto: R1200GS '04

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από squad Εμφάνιση μηνυμάτων
ποσο ειναι ρε παιδια τα εργατικα ?
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από MIARO Εμφάνιση μηνυμάτων
εχω κ εγω θεμα με το κροταλισμα.....
οταν ειναι κρυο κροταλιζει στο ξεκινημα σαν να χτυπαν πειρακια!δλδ οταν ο κινητηρας εχει αυξημενο φορτιο(ξεκινημα).
δεν το ειχα παρει σοβαρα μιας κ κρυο,πειρακια,υδραυλικους τεντωτηρες,υδραυλικα ωστηρια κτλ δεν μου φαινοταν κ παραλογο.......
παντως τρομαξα διαβαζοντας σεναρια περι press direct!
μηπως να ανυσηχησω τωρα που ειναι νωρις?(εντος εγγυησης)

ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ!
Αυτο που ακουτε πιθανοτατα ερχεται απο το πολυπλοκο συστημα κινησης του διπλου εκεντροφορου μεχρι να κυκλοφορησει εκει το λαδι..
Εξαιτιας αυτης της σχεδιασης βγηκε μαλλον και η οδηγια να χρησιμοποιειτε
λαδι 10 40 και μαλιστα συνθετικο στα μοντελα με διπλο εκκεντροφορο και το οποιο συμβαλλει στη γρηγορη και αποτελεσματικη λιπανση των μερων αυτων.

Αν γραφω ανακριβειες ενα μηχανικος μας να επεμβει και να διαγραψω!!
Reply With Quote
Παλιό 26-01-2012, 22:28
Skyhigh Ο/Η Skyhigh βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2010
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μoto: R1200GS

Το εχω και γω στη μηχανη αυτο το κροταλισμα οταν ξεκιναω με κρυα τη μηχανη τωρα το χειμωνα... με διπλα εκκεντροφορια και το δικο μου Πασχαλη... ας περιμενουμε κανενα μηχανικο να μας πει....
Reply With Quote
Παλιό 27-01-2012, 01:06
spy89 Ο/Η spy89 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2010
Περιοχή: Ηράκλειο
Μoto: Multistrada 1200s full termignoni

Εμένα είναι Κ1300r και όχι gs και από όταν το πήρα, όποτε δεν πατάω συμπλέκτη γουργουρίζει η μηχανή και έχει τρέμουλο!! Ο μηχανικός μου είπε έτσι είναι και πως είναι φυσιολογικό!!
Reply With Quote
Παλιό 13-03-2012, 10:30
kwstas Ο/Η kwstas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2011
Περιοχή: Orestiada
Μoto: R1200GSA

Αυτος ο εντονος θορυβος που ακουγεται το πρωι ή οταν ειναι κρυος ο κινητηρας ειναι κατι σαν check.
Πρωτη φορα το εκανε το ΚΤΜ 990ADV. που ειχα πριν...το καταλαβα οταν ανοιξα για να καθαρισω το φιλτρο αερος, το εβαλα να δουλεψει για λιγο οσο ηταν με τις πεταλουδες χυμα.
Με το που εσκασε και πηρε μπρος οι πεταλουδες αυτοματα ανοιξαν τερμα και εκλεισαν μεχρι εκει που πρεπει να ειναι, εκεινο το διαστημα ακουγοταν ο θορυβος, μετα οκ.

Οσο για το αλλο με το συμπλεκτη αυτο που ακουγεται στο ρελαντι και σταματαει με το πατημα του συμπλεκτη ειναι το ρουλεμαν, αλλα για να ανοιχτει και να αλλαχτει πρεπει να προχωρησει αν ειναι λιγο δεν υπαρχει προβλημα.
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης