|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: ...αλλαγη λαδακι/φιλτρο σε R1200GS
... πολυ ευχαριστως φιλε!...
|
|
|||
|
|||
:sm6:
|
|
|||
|
|||
καλησπερα φιλε εχω ενα gs του 09 τι λαδια βαζεις συνθυτικα 'η ορυκτελαιο και γιατι
Ευχαριστω |
|
|||
|
|||
ορυκτέλαιο και μόνο, οτιδήποτε άλλο κάνει σχεδόν την ίδια δουλειά αλλά πολύ ακριβότερα.
εκ κατασκευής του κινητήρα, έχει αποδειχθεί ότι στο κλίμα μας οι μοτοσυκλέτες μας δουλεύουν πιο αποδοτικά με απλό ορυκτέλαιο και αλλάγές περί των 5.000 χλμ Ορυκτέλαια υπάρχουν πολλά, τσεκάρεις μόνο να έχουν τις προδιαγραφές που περιγράφονται στο manual. εχουμε εξέχων μέλος της παρέας εν ονόματι GeorgeP. Αναζήτησε τα τεχνικά του άρθρα για τα λάδια και θα σου λυθούν όλες οι απορίες. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
... πω φιλε !...μεγαλη συζητηση μετα τα νεα δεδομενα! ...ισως θα τα ταν καλυτερα να μην σε μπερδεψω καθοτι και γω ορκιζομουν στο απλο ορυκτελαιο για boxer ......αλλα, ενω συμβίωσα μια χαρα τα τελευταια 4 χρονια με το ορυκτέλαιο Castrol 20w50 ...αυτη τη φορα εκανα αρχη με παλι Castrol ...αλλα 10w40 full συνθετικο! ...δεν ξερω παίδες εχω μπερδευτει!.... μετα απο πολλες συζητησεις και ακροασεις εχω καταληξει προς το παρων ...οτι τα συγχρονα boxer ειναι αλλη κατηγορια απ τα παλιοτερα χοντροκομενα και πιο αργοστροφα όμοια τους. Πολλες οι απαιτήσεις και στα ακρα οι επιδοσεις ...με κανουν να πιστευω οτι ισως βοηθουσε την κατασταση ενα καλο συνθετικο λαδακι! ...θα το δοκιμασω και κατα την διάρκεια οτι παρατηρησω ....θετικο ή αρνητικο θα το καταγραψω και θα το μοιραστω μαζι σας! .......... |
|
|||
|
|||
Καλησπερα αφορμη να ρωτησω ειναι οτι εχω εναν φιλο ο οποιος ειναι μηχανικος αυτοκινητων .Ο τυπος ειναι μηχανικος αλλα απο ΤΕΙ και με αρκετα μεγαλη εμπειρια .Θα ελεγα οτι ειναι και αρκετα διαβασμενος στα θεματα αυτα .Μου εξηγησε αποδεδειγμενα οτι το συνθετικο εχει καλυτερη λιπαντικη ικανοτητα απο οποιοδηποτε αλλο.Επισης για πρωτη φορα διαβασα το Manual του κατασκευαστη που αναφερει οτι μπορουμε συνθετικο αλλα μετα τα 10000κμ.
|
|
|||
|
|||
να συμπληρωσω οτι το μονο ερωτηματηκο που εθεσε ειναι η τιμη
|
|
|||
|
|||
για να το κλεισουμε και να μην έχουμε τσαμπα ανησυχίες
οι τελευταίες πληροφορίες από τον αρχιμηχανικό της BMW λένε να χρησιμοποιούμε 20-50 ορυκτέλαιο για το κλίμα της χώρας μας... επιβεβαιώνει λοιπόν τις πληροφορίες όλων μας αλλά και την έκθεση που έχει γράψει και τεκμηριώσει ο GeorgeP. το manual τους τελευταιους μήνες αναφέρει ως προτεινόμενο το 10-40 αλλά αυτό είναι μια μεταφραση κόπιας για όλο τον κόσμο.... ξαναλέω, δεν είναι τραγικό λάθος το 10-40 αλλά αντιοικονομικό.... |
|
|||
|
|||
δεν μιλαω για 10-40 αλλα για 5-50!!!!!!!! συνθετικο παραθετω τη λεει το manual
Permissible viscosity classes SAE 5 W- ≥30 -20...20 °C, Operation at low temperatures SAE 10 W-40 -10...30 °C, Operation at moderate temperatures SAE 15 W- ≥40 ≥0 °C SAE 20 W- ≥40 ≥0 °C SAE 5 W- ≥50 ≥-20 °C, High-grade and synthetic oils, operation in all temperature ranges SAE 10 W- ≥50 ≥-20 °C, High-grade and synthetic oils, operation in all temperature ranges |
|
|||
|
|||
γραψε μου αν ειναι ευκολο που βρισκω την εκθεση του GeorgeP.
|
|
|
Σχετικά Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
...αλλαγή βαλβολινες κιβωτίου ταχυτήτων σε R1200GS '04 | ΙoannisPanagiotidis | Τεχνικά θέματα - DIY | 60 | 05-01-2013 12:07 |
...αλλαγή τακάκια φρένων πίσω τροχού σε R1200GS | ΙoannisPanagiotidis | Τεχνικά θέματα - DIY | 44 | 03-01-2013 02:58 |
...αλλαγή βαλβολινων άξονα μετάδοσης σε R1200GS (04-07) | ΙoannisPanagiotidis | Τεχνικά θέματα - DIY | 119 | 15-06-2012 02:30 |
...προετοιμασία για αλλαγη λαστιχα σε R1200GS | ΙoannisPanagiotidis | Τεχνικά θέματα - DIY | 3 | 29-04-2010 22:38 |