|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Nikon, Canon και λοιπές δυνάμεις.
Πρόκειται για τον 35αρι με διάφραγμα 1,8. Βασικά στις μηχανές DSLR λειτουργεί σαν 50αρης. Ειναι γύρω στα 160 ευρώ, απλή κατασκευή αλλά αξίζει τα λεφτά του.
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
1. Τα χιλιοστά στους φακούς (εστιακές αποστάσεις) αναφερονται πάντα με βάση το θα απέδιδε ο φακός πάνω σε μία μηχανή φίλμ των 35mm (24 Χ 36 χιλιοστά) ή για τις σημερινές ψηφιακές αυτές που έχουν αισθητήρα FULL FRAME (FΧ) (αντίστοιχο μέγεθος με το καρέ του φίλμ) Αυτό σημαίνει ότι ένα φακός 50mm πάνω σε μία μηχανή FULL FRAME δουλεύει πράγματι σαν 50άρης ενώ αν τον βάλεις σε μία μηχανή με μικρότερο αισθητήρα (DX) (16 Χ 24 χιλιοστά) συνήθως πολλαπλασιάζεται η εστιακή απόσταση του φακού με 1.5, αυτό σημαίνει ότι θα δουλεύει σαν 75mm. Άρα ένας φακός DX (σε ΝΙΚΟΝ) ή EF-S (CANON) 18-200mm X 1.5 είναι τελικά 28-300mm. 2 Τι σημαίνουν όμως στην πράξη αυτά τα χιλιοστά ; Για να το κατανοήσουμε θα πρέπει να ξέρουμε ότι τα μάτια μας (χωρίς να χρησιμοποιούμε την περιφεριακή όραση) βλέπυν σε αντιστοιχία με τον φακό 50mm. Πιό απλά αν έχω ένα 50άρη πάνω σε μία full frame ή ένα 35άρη πάνω σε μία με DX αισθητήρα βλέπω τα πράγματα στην πραγματική απόσταση που τα βλέπει και το μάτι μου. Το ίδιο συμβαίνει αν έναν π.χ. 18-200mm τον βάλω στα 35mm. Αν τώρα πάω τον φακό στα 200mm (x 1.5=300mm/50mm) που βλέπει το μάτι = 6 φορές πιό κοντά. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο φακός είναι 6Χ αλλά ότι φάιρνει τα πράγματα 6 φορές πιό κοντά από ότι τα βλέπουμε. Για να βρούμε το οπτικό ζοομ του φακού διαιρούμε την θέση ζουμ (200mm) με την ευρυγώνια θέση του φακού (18mm ), άρα 200/18= 11,1 Χ οπτικο ζουμ. Αντίστοιχα αν πάω τον ίδιο φακό στα 18mm (Χ1.5)=24mm έχω 2 φορές "περισσότερη" εικόνα αλλά και τα αντικείμενα 2 φορές πιό μακριά από ότι είναι στην πραγματικότητα... Αυτά για τώρα, αν υπάρχουν απορίες τις συζητάμε και προχωράμε... |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
... με ονομαζω παρολα αυτα ακομα αρχαριο ... προσπαθω ακομα να μαθω τις κρυφες της πτυχες ....και ειμαι συνεχως στο ψαξιμο! |
|
|||
|
|||
Κανας canonάκιας;
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
εμενα με μπερδεψες....οποτε καλα εκανα και ψωνισα μασιφ πραμα
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Το σίγουρο είναι ότι με τις SLR δεν κάνεις βουτιές... |
|
|||
|
|||
|
|
|||
|
|||
την αλλη εβδομαδα...θα την περασω διαβολοβδομαδα και θα τσεκαριστει,αλλα οι πρωτες μου εντυπωσεις ειναι πολυ καλες...
|
|
|||
|
|||
Με την παρακάτω φωτογραφική μηχανή κάνω σχεδόν τα πάντα .
Nikon D70S με τον Nikkor AF 18-200 mm DX G VR ED για στάνταρ φακό που με έχει βολέψει αφάνταστα συν ένα 50αρη 2.8 σταθερό που τον χρησιμοποιώ σπάνια . Άλλος ένας Νικονάκιας στη παρέα . |
|
|||
|
|||
50άρη 1.8 εννοείς μήπως?
|
|
|
Σχετικά Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Nikon F60 (αναλογικη) | kwon | Πωλήσεις γενικώς | 3 | 09-01-2013 07:56 |
NIKON D90 + φακοί | gepol | Πωλήσεις γενικώς | 5 | 30-08-2010 14:20 |
Εξαιρετικές διαφημίσεις NIKON S60 !!! | HAWK_46 | Χιούμορ | 5 | 03-02-2010 10:55 |
Nikon Coolpix S1000pj: Φωτογραφική με προβολέα | skippybi | Yπολογιστές - Διαδίκτυο - Consol - Games | 19 | 13-12-2009 23:20 |
Formula BMW: O Γιώργος Κατσίνης δοκιμάζει τις δυνάμεις του στο Spa! | riko46 | Αγώνες | 3 | 03-09-2009 14:18 |