|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Τι Μπουζί προτείνετε?
Απόσπασμα:
Όσο για τον άνθρωπο εγκυκλοπαίδεια που επικαλείσαι, αν μου έλεγε εμένα κάποιος να κάνω "βελτιώσεις" στον boxer με πατέντες τύπου μπουζί, εξατμίσεις κλπ. και μάλιστα προσπαθούσε να με πείσει ότι υπάρχει τρόπος να αυξήσω την ιπποδύναμη και να μειώσω την κατανάλωση ταυτοχρόνως σε έναν κινητήρα εξελίξεως χιλιάδων ωρών και δεκάδων χρόνων, τότε θα έφευγα τρέχοντας! Όπως και τρέχοντας έπρεπε να είχε πάει o ίδιος στην κατασκευάστρια εταιρεία να τους τα πει και να κάνει την τύχη του! Προσωπική μου άποψη και κρίση βέβαια, αν έπρεπε να διαλέξω μεταξύ 2 μηχανών, την μία "φτιαγμένη" έως "σκυλοφτιαγμένη" που λένε και την άλλη στην original κατάσταση του κατασκευαστή, ούτε που θα ασχολιόμουν με την πρώτη! Σαν παράδειγμα θα σου φέρω τις μηχανές που "παλιώνουν" και το τι κοιτάνε αυτοί που τις αγοράζουν. Τυχόν μετατροπές και "βελτιώσεις" κατεβάζουν σημαντικά την αξία τους. Εν τέλει, για επιδόσεις, βελτιώσεις και μετατροπές δεν παίρνεις μία BMW 1200cc των 15-20.000€, αλλά ένα YAMAHA, HONDA ή SUZUKI και του αλλάζεις τα φώτα χωρίς να σε πολυνοιάζει. |
|
|||
|
|||
γιώργη χαίρομαι που σε βλέπω να διαφωνείς μου, γιατί είναι μια καλή αρχή για να ξαναψαχτώ σε θέματα που μάλλον είμαι λάθος
σχετικά με φίλτρα ελευθέρας, μιλάω εξ ιδίας πείρας, που στο 1100 κόπηκαν τα ξεσπάσματα με την χρήση του OEM φίλτρου σε σχέση με το K&n, σαν να μπούκωσε το σύστημα εισαγωγής και λογικό είναι μεταξύ της εξαναγκασμένης κίνησης του αέρα από το χάρτινο σε σχέση με την σχεδόν απρόσκοπτη του ελευθέρας σχετικά με τα μπουζί ιριδίου εγώ κατάλαβα διαφορά μόνο στα brisk ir14, με αυτόματη απόκριση στις χαμηλές, ενώ κάτι τέτοιο δεν το είδα στα προτεινόμενα Bosch και στα ιριδίου της ngk στο θέμα της εξάτμισης, με τις άφτερ γλυτώνεις βάρος, τις περισσότερες φορές από το καζανάκι αφαιρώντας τον καταλύτη, ενώ η χρήση λιγότερων διαφραγμάτων κάνει το σύστημα να ανασαίνει καλύτερα, με επίπτωση στην κατανάλωση και στον θόρυβο για να καταλάβεις διαφορές αξιοσημείωτες θα πρεπει να αλλάξεις όλα αυτά τα μέρη και σε καινούρια μηχανή δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει, ήδη το εργαλείο πηγαίνει όσο πάει από εργοστάσιο και δεν έχεις λόγο να αντισταθμίσεις πτώση απόδοσης λόγω πεσμένου από τα χρόνια και την χρήση κινητήρα φάνη, γνώμη ζήτησες, γνώμη σου έδωσα, με βάση τις δικές μου γνώσεις και εμπειρίες. τυγχάνει να συμπίπτουν με των παραπάνω φίλων, που σου επισημαίνουν οτι δεν έχεις λόγο να ακουμπήσεις χρήματα για τους λόγους που ανέφερες εξ αρχής. αν το θέμα σου είναι το αισθητικό, ακουστικό ή οπτικό, για την ακράπα ή την όποια άφτερ εξάτμιση, κανένας λόγος, η κα@λα είναι η κινητήριος δύναμη στο εμπόριο ας το πάρουμε αλλιώς. εσύ ζητάς την γνώμη του εμπόρου και των πελατών σχετικά με ένα προιόν, για την συγκεκριμένη χρήση που το θες. ποιός έχει εύλογο συμφέρον από το να σε οδηγήσει ή να σε αποτρέψει από την αγορά του; στα δεδομένα του παραδείγματος θέσε εαυτόν σε μη ιδανική κενωνία τα παλικάρια θα είχε νόημα να προσπαθήσουν να σε παρασύρουν σε λάθος επιλογές μόνο για τα φανάρια της ποσειδώνος και τα λιμανάκια στη βουλιαγμένης βράδυ σαββάτου και με στοίχημα τις άδειες, μόνο που θα ταν για άλλα μηχανάκια άρα συμπερασματικά κάνε ότι σου λέει ο φίλος σου στην κρήτη, για να χτίσεις άποψη |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
οκ.σεβομαι τις αποψεις σας τις ακουω αλλα σε καμια περιπτωση δεν τις υιοθετω.φιλικα παντα
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
οκ.σεβομαι τις αποψεις σας τις ακουω αλλα σε καμια περιπτωση δεν τις υιοθετω.φιλικα παντα όσοι δεν έχουν κάτι να χωρίσουν, μιλούν φιλικά! Last edited by kostas-patra; 08-12-2009 at 14:58. Λόγος: ετσι |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
|
|
|||||
|
|||||
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
πριν την ελευση αυτου του φορουμ με ειχε παρει τηλεφωνο ενας συναδελφος με GS 1150 και μελος του ''αλλου'' φορουμ ρωτωντας με γιατι ενω ακολουθησε την συμβουλη της ''μαμας'' κι εβαλε ακραπα η αποδοση της μοτο ηταν πεσμενη!! Του εξηγησα τα παραπανω, εβγαλε την εξατμιση, η μοτο ξανααπεδωσε τα αναμενομενα και η ακραπα πουληθηκε σε καποιον αλλον!!!! Τωρα αν με ρωτησετε αν τα διαγραμματα ιπποδυναμης που παρουσιαζουν οι αφτερ μαρκετ εξατμισεις ειναι ψεμματα θα σας απαντησω οτι αρκει μια χειροκινητη ρυθμιση στο δυναμομετρο η οποια αφορα τις τιμες υγρασιας, οξυγονου κ.λ.π. για να παρεις οτι αποτέλεσμα θελεις!!! Υ.Γ. Ελπιζω το υλικο να ειναι αρκετο για.........ψαξιμο!!! Last edited by GeorgeP; 08-12-2009 at 17:46. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Κωστα, -Για να μην μπερδευεσαι φίλε μου, περισοτερα οκτανια=αργη καυση=καλυτερη καυση=οχι πειρακια αφου το καυσιμο καιγεται ολοκληρο σχεδόν! Αλλα, η αποσταση του 95 με το 100 στις βενζινες ειναι σε απολυτο νουμερο οσο το 1,90 με το 2!!!! - Το θεμα μεθανόλη, ξερεις ποσα οκτανια ειναι η μεθανολη που νοθευεται η απλη αμολυβδη? 130!!!! Αρα??? Βγάλε το συμπερασμα σου!!! - Για το θεμα οικονομιας, αν κάποιος σκοπεύει να κρατήσει την Μοτοσυκλέτα του για 4-5 χρόνια με 15000-20000 το χρόνο δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιεί 100οκτάνια διότι οι λιγοστές επικαθήσεις απο την καύση δεν θα ενοχλήσουν κανένα, Αν κάποιος θέλει να την κρατήσει για μια 10ετία+ τοτε υπάρχει ένας λόγος (ως προς τις επικαθησεις και μονον οι οποιες φευγουν με ειδικα προσθετα ως προειπα σε προηγουμενο ποστ στην ιδια ενοτητα) αν και το κόστος πλήρωσης του ρεζερβουαρ με 0,50 λεπτά ακριβότερη βενζίνη σε κάθε λίτρο (12,5e διαφορά το γέμισμα σε 25λιτρο ρεζερβουάρ ήτοι στα 200,000κμ =500 γεμίσματα=6250ε – σχεδόν μιση μοτοσυκλετα) σημαίνει ότι μετά από 10 χρόνια και 150000-200000κμ σε μικτές συνθήκες έχεις πληρώσει τοσα χρήματα σε διαφορά τα οποία αντιστοιχούν σε γενική επισκευή του κινητήρα μαζί με τα ανταλλακτικά του (τρίψιμο βαλβίδων, αλλαγή ελατηρίων, καθαρισμό κορώνας εμβόλου κ.λ.π.) που ούτως η άλλως θα κάνεις αν θέλεις να συνεχίστη η απροβλημάτιστη συμβίωση σου με την καλή σου!! Ακομα αντιστοιχει ισως στα 2/3 της διαφορας χρηματων απο την πωληση της παλιας και αγορας καινουριας μοτο!! ΔΙΟΤΙ ΑΚΟΜΑ Η ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΒΓΕΙ Η ΒΕΝΖΙΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ!! Υ.Γ. Μου φαινεται οτι εχεις ψαξιμο τις προσεχεις ημερες!!! Last edited by GeorgeP; 08-12-2009 at 18:03. |
|
|||
|
|||
Ευχαριστώ για την άμεση απόκριση ...
Θέλω να πιστεύω οτι με βοηθησατε αρκετά και δεν θα κάνω ασκοπα έξοδα ακόμη... Πάντως kostas-patra όσον αφορά τις γάμπες Δεν νομίζω να δοκιμάσω να τις ξυρίσω ακόμη !!! |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
περα απο τη πλακα ΑΝ ενα μπουζι (ιριδιου) ανεβαζει την καυση βενζινης σε σχεση με ενα αλλο και παρολο που εχω ιδια ποσοτητα ψεκασμου βενζινης στο χωρο καυσης δεν ειναι επομενο να γινεται καλυτερη καυση αρα καλυτερο παραγομενο εργο αρα σε ενα παραδειγμα αν θελω να πηγαινω με 100χιλ με το ιριδιου θα ΚΛΕΙΝΩ (εστω και ελαχιστα)το γκαζι μιας και θα εχω αυτη την ελαχιστη αυξημενη αποδοση?? αρα δεν θα εχω εστω και μικρη οικονομια καυσιμου??? τι ειπα παλι ο @##στης?? |
|
|
Σχετικά Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Τι μας ξημερώνει.... | Carduelis | Υγεία | 9 | 08-08-2010 16:25 |
Τι σημαίνει BMW??? | gepol | Χιούμορ | 4 | 14-10-2009 19:25 |
Τι είναι GPS | Black_Shadow | Πλοήγηση - Hardware και Software | 10 | 16-06-2009 00:05 |
Τι πιστευεις; | riko46 | Γενικά - Αναβάτης | 3 | 07-05-2009 00:41 |
Τι λετε.....? | danaos | Φωτογραφίες - Video (μόνο για τις δικές μας μοτό) | 101 | 14-02-2009 18:39 |