GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Ελλάδα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 17-06-2010, 00:19
ckalfas Ο/Η ckalfas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μoto: Yamaha Virago XV250 BMW R 1200 GS Adventure
Προεπιλογή Απάντηση: Ελληνική Ομοσπονδιακή Δημοκρατία;

Νομίζω πως το θέμα είναι άτοπο!
Διαβάζω επίσης και τις απαντήσεις που δόθηκαν και συνεχίζω να πιστεύω πως είναι άκαιρο! Μπορεί ίσως ένας Κρητικός να μην αντιλαμβάνεται ότι το όλο θέμα προκαλεί τους υπόλοιπους Έλληνες!!!
Επίσης, θα απαντήσω η ρεμούλα, το κλέψιμο και η λαμογιά είναι φαινόμενο των Ελλήνων πλην των Κρητών;
Η διαφθορά είναι φαινόμενο των λαών που δεν είναι ομόσπονδα;
Το ότι το ρεπορτάζ "τρέχει" για 3 1/2 χρόνια δεν σημαίνει πως υπάρχει προμελέτη, σχέδιο;
Αν αναλογιστούμε τώρα και τις καταστάσεις που περνάμε ως χώρα, ως κοινωνία και ας σκεφτούμε ότι η Ελλάδα απεθνοποιείται σιγά - σιγά (Γλώσσα, γραφή, εισροή μεταναστών, κοινωνικές σχέσεις, διάλυση της οικογένειας...) είναι τώρα ο κατάλληλος χρόνος για τέτοιες ιδέες και σκέψεις; Είναι ακόμη μία σκέψη με σκοπό ανθελληνικό!
Reply With Quote
Παλιό 17-06-2010, 11:57
VILLY Ο/Η VILLY βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα
Μoto: Varadero XL1000V '07

Απόσπασμα:
Από PIRATE (Σταύρος):
Τέλος πιστεύω ότι είναι ένα πολύ ωραίο θέμα για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων που θα ήθελα να κάνουμε από κοντά σε μια επίσκεψή μου στο Ρέθυμνο, ελπίζω αυτή την φορά να πιεις καφέ μαζί μου.
Σταύρο, μετά χαράς. Το καφέ θα τον πιούμε και περιμένω τηλέφωνό σου όταν έρθεις. Τηλ εφημερίδας 28310-58852

Απόσπασμα:
Από AERICO:
Κι εσύ ρε φίλε που είσαι και δημοσιογράφος γιατί σου ήρθε έτσι ξαφνικά, σε τέτοιες στιγμές, σε δύσκολες πραγματικά καταστάσεις, σε μοτοσυκλετιστικό φόρουμ να ανεβάσεις το θέμα;
Διότι φίλε μου, είμαι μέλος αυτού του φόρουμ από καταβολής του. Δυστυχώς τα τελευταία 2 χρόνια η δραστηριότητά μου όμως είναι λίαν περιορισμένη λόγω του μεγάλου εργασιακού μου φόρτου. Εντούτοις και επειδή έχω αρκετούς πραγματικούς φίλους εδώ μέσα, θεωρώ την συζήτηση αυτή λίαν χρηστική μεταξύ φίλων. Επομένως δεν είναι πολιτική τοποθέτηση όπως γράφτηκε κάπου, αλλά επικοδομητικός διάλογος "εντός του οίκου".

Απόσπασμα:
Από diomiles:
Η κάθε χωρα έχει τις ιδιαιτερότητες της και η Ελλάδα ισως εχει τις περισοτερες λογω γεωγραφικης θεσης και φυσικά λογω γειτόνων.Θα ηθελα αν ειναι δυνατόν να μου εξηγησει καποιος με πιο τροπο δεν θα ανοιξει η ορεξη των φιλων μας των τουρκων αν μετατραπει σε ενα ειδος ανεξαρτητου ομοσπονδου κρατος η Θρακη?
Φίλε μου το εξηγούμε στο άρθρο. Κανένας κίνδυνος δεν υφίσταται από ανατολικά (Τουρκία) ή και από άλλα τυχόν μέτωπα. Όταν μπήκε ο Αττίλας στη Κύπρο το '74, ο πληθυσμός των Τούρκων στην μαρτυρική Μεγαλόνησο ήταν 22%. Στη Κρήτη βρίσκονται μόνο Έλληνες και αλλοδαποί οικονομικοί μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων. Συνεπώς δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο (ειδικότερα εν έτη 2010) για κίνδυνο από αλλού.
Η Κρήτη αλλά και η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από στρατιωτικούς εισβολείς αλλά από κερδοσκοπικούς εισβολείς, όλοι τους μέλη και εκτελεστικά όργανα των 8 οικογενειών που κυβερνούν τον πλανήτη (Rockefeller, Rocheild, Kaufman, κλπ). Για αυτό το λόγο και σήμερα η κυβέρνηση υποχρεώθηκε παρά το μνημόνιο σε ριζική αλλαγή τύπου Άουσβιτς και Νταχάου, του εργασιακού και ασφαλιστικού και ο λαός δυστυχώς κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια. Όταν θα σε απολύσουν (αν είσαι υπάλληλος - δεν γνωρίζω) πράγμα που απεύχομαι, και σου πει ο εργοδότης σου, "πάρε τα μισά με δόσεις και νασαι και ευχαριστημένος", τότε έλα πες μου, ποιος κυβερνά και αν χρειαζόμαστε ριζικές αλλαγές στη πολιτική σκηνή και στο σύνταγμα και όχι διάλυση του κράτους, όπως αναφέρουν ορισμένοι φίλοι που ίσως δεν έχουν παρακολουθήσει επιμελώς την ανάπτυξη της συγκεκριμένης συζήτησης (thread).
Ομοσπονδιακή Δημοκρατία, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει κατάλυση της Δημοκρατίας ή της ενότητας και ομοψυχίας των Ελλήνων. Απεναντίας σημαίνει ισχυρότερη θέση απέναντι στους κερδοσκόπους (παγκόσμιους και ημεδαπούς).
Επτά τον αριθμό, οι ομοσπονδίες που δύναται να δημιουργηθούν στη χώρα. Εν κατακλείδι με τέτοια χωροταξική αλλά και συνταγματική αναδιάρθρωση, η χώρα οπλίζεται σημαντικά, κάτι που χρειαζόμαστε πιότερο τώρα παρά ποτέ. Επομένως σημαντικά επίκαιρο το θέμα και χρήζει μεγάλης προσοχής.
Και τέλος δεν νουθετούμε, δεν προσυλητίζουμε, δεν κατευθύνουμε, δεν οδηγούμαι. Καταγράφουμε τις απόψεις όλων και προτείνουμε λύσεις και προτάσεις για βαθύ σκεπτικισμό. Δημοσιογράφοι είμαστε και όχι πολιτικοί!

Ελπίζω να απάντησα και να κάλυψα τις ερωτήσεις σας και εύχομαι καλή συνέχεια στη συζήτηση.

Υ.Γ. Δείτε και αυτό, αξίζει! Είναι συγγραφή του Ευγένιου Τριβιζά. Ο «πέμπτος καβαλάρης»

Last edited by VILLY; 17-06-2010 at 12:00.
Reply With Quote
Παλιό 17-06-2010, 13:44
Carduelis Ο/Η Carduelis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Mπραχάμι - Αθήνα
Μoto: Τη "Χιονάτη"

Φίλε μου προσπαθώ από χτες να καταλάβω τι ακριβώς μας προτείνεις.

1. Αυτό που βλέπω, όσο και να προσπαθείς να το περάσεις σαν "Ομοσποδιακή δημοκρατία" (που κι εκεί υπάρχουν σοβαρότατες αντιρήσεις) είναι οτι προωθείς μια λύση μερικής ή ολικής αυτονομίας της Κρήτης:
  • «Πού οδεύουμε; Πολλοί μιλούν για αυτονομία!», (τίτλος στο άρθρο σου)
  • "του συντάκτη/δημοσιογράφου που τόλμησε να δημοσιεύσει για πρώτη φορά στα δημοσιογραφικά χρονικά ένα θέμα που αφορούσε την αυτονόμηση της Κρήτης".
  • "αποφασίσαμε να καταθέσουμε πλούτο γνώσεων σχετικά με το επίμαχο θέμα της αυτονόμησης, μερικής ή ολικής."
2. Τα περισσότερα από τα στοιχεία σου λαϊκίζουν επικίνδυνα και απλά χρησιμοποιούνται για να παραπλανήσουν τον "μέσο αναγνώστη":
  • "Τεράστια ανταπόκριση έτυχε το δημοσίευμα της «Ρ.Α.»
  • η αναγνωσιμότητα του συγκεκριμένου άρθρου εκτινάχτηκε στα ύψη
  • παρουσιάστηκε αυτούσιο και σε πολλά άλλα site & blogs του διαδικτύου.. (αυτό κι αν είναι επιχείρημα!)
  • χιλιάδες αναγνώστες.. πλοηγήθηκαν επί αρκετής ώρας ο καθένας ξεχωριστά, στο συγκεκριμένο σύνδεσμο.. (άλλο τρομερό επιχείρημα! στις αθλητικές στήλες των portals ξημεροβραδιάζονται περισσότερο οι αναγνώστες, το ίδιο στα τσοντάδικα και στα sites με ανέκδοτα και παραδοξότητες. Αλλοίμονο αν επικυρώνει την αξιοπιστία ενός δημοσιεύματος η επισκεψιμότητά του!)
  • Βέβαια ουδείς δεν σχολίασε αρνητικά το άρθρο.. (!!!!! είτε τους απαγορεύεις τα αρνητικά σχόλια, είτε τηλεφώνησαν ελάχιστοι. Δηλαδή θες να πιστέψω οτι η "τεράστια ανταπόκριση" και οι "χιλιάδες αναγνώστες" απλά σου έδωσαν συγχαρητήρια; Ούτε ένας δεν είπε κάτι τις ελάχιστα αρνητικό;; )
  • "κανείς δεν μπορούσε να αρνηθεί την δικαιωματική αξίωση των Κρητικών περί της ορθής οικονομικής απόδοσης μέσω και του ΑΕΠ μεταξύ άλλων.." (Μπά; από πότε ο κάθε νομός απαιτεί κατά την κρίση του οτι νομίζει; αν η Ηπειρος είναι άγονη και δεν έχει τον τουρισμό που έχει η Κρήτη θα την επιστρέψουμε στην Αλβανία; αν τα Δωδεκάνησα χρειάζονται αμυντικό εξοπλισμό θα τα χαρίσουμε στην Τουρκία γιατί η Κρήτη δεν γουστάρει να ξοδεύεται; αν μια γεωγραφική περιοχή γενικά μας κοστίζει ή δεν μας αποδίδει μεγάλο κέρδος την ..χαρίζουμε στο γείτονα; )
  • "ενός μεγάλου νησιού που προσφέρει καθημερινό πλούτο και εισπράττει την απαξίωση" (τι διαφορετικό δηλαδή εισπράττει η Κρήτη και οι κρήτες από το κράτος; βλέπεις καμμιά περιοχή να ωφελείται από την κυβέρνηση σε βάρος μιας άλλης )
  • η αγανάκτηση του λαού και η απόγνωση στην οποία έχουν περιέλθει οι πολίτες της χώρας μας, .. ακόμα και για επαναστάσεις! (μιλάμε για την ίδια χώρα; )
3. Επειδή βλέπω οτι σου αρέσει η Ομοσπονδιακή δημοκρατία της Γερμανίας καλά θα ήταν να πληροφορήσεις τον αναγνώση σου οτι στη Γερμανία πρώτα υπήρξαν τα κρατίδια και μετά δημιουργήθηκε η Ομόσπονδη δημοκρατία των κρατιδίων. (Μήπως στην Ελλάδα θυμάσαι να προυπήρξε κανένα κράτος Ηπείρου, Κρήτης, Θεσσαλίας, Αιγαίου ;; ). Οσο για την ανεξαρτησία τους είναι πάντα εξαρτημένα από το κεντρικό κράτος και απλά δίνουν την τοπική χροιά σε νόμους του κεντρικού κράτους. Αλλοίμονο αν πχ η Ρηνανία έκανε άλλες διακρατικές συμφωνίες από την ίδια τη χώρα της.

4. Οσο για το αν η ρεμούλα υπάρχει σαν λέξη έστω στη Γερμανία και την ΗΠΑ δεν χρειάζεται παρά να κοιτάξεις στα λεξικά. Σαν έννοια όμως και σαν γεγονός υπάρχει και παραυπάρχει! Ολα τα σκάνδαλα και η τωρινή οικονομική κρίση ξεκίνησε και γιγαντώθηκε στις Αμερικανικές επιχειρήσεις, κεφάλαια και τράπεζες!

5. "δεν νουθετούμε, δεν προσυλητίζουμε, δεν κατευθύνουμε, δεν οδηγούμαι. Καταγράφουμε τις απόψεις όλων και προτείνουμε λύσεις και προτάσεις για βαθύ σκεπτικισμό. Δημοσιογράφοι είμαστε και όχι πολιτικοί!"
Μας ειρωνεύεσαι βέβαια! Το ακόμα χειρότερο την εποχή που τα ΜΜε , οι πολιτικοί και τα μεγαλοσυμφέροντα πάνε χέρι-χέρι είναι οτι χρησιμοποιείς την εφημερίδα και τον ιστότοπό σου, προσπαθώντας να περάσεις "μηνύματα" με τρόπο για μένα αστήρικτο και απαράδεκτο.
Ευχαριστώ πάντως για το διάλογο!
Νότης Καλτσάς

ΥΓ: Ο Ευγένιος Τριβιζάς, όπως όλοι οι ωραίοι παραμυθογράφοι, έχει και αντίληψη και ευαισθησία και διορατική ματιά. Προφανώς όμως βλέπει πολύ διαφορετικά από τον δικό σου τρόπο.

Last edited by Carduelis; 17-06-2010 at 13:49.
Reply With Quote
Παλιό 17-06-2010, 15:16
VILLY Ο/Η VILLY βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα
Μoto: Varadero XL1000V '07

Καλό θα ήταν να υπάρχει επικοδομητικός διάλογος και να μην στηλιτεύονται άρθρα μου επι παντός επιστητού.
Το ότι έχουμε την δυνατότητα διαλόγου μέσω της επί ετών φιλίας που υπάρχει, δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι μπορούμε να κάνουμε χρήση δημοσιευμάτων για να βγάζουμε τα εσώψυχά μας κατά του δημοσιογραφικού κόσμου, που δεν εκπροσωπώ σε καμία περίπτωση.
Με πιο απλά λόγια το συγκεκριμένο thread (όπως και άλλα από άλλα δημισιεύματα) δεν αναρτήθηκε για να λασπολογούμε αλλά για διάλογο, που μας είναι απαραίτητος στις μέρες μας.
Το να σχολιάζουμε αποσπασματικώς, κομματιασμένα σημεία του ποστ, είναι μια παλιά αποτυχημένη συνταγή στα fora, την οποία την έχουμε πολλάκις καταδικάσει.
Θεωρώ λοιπόν το ποστ του φίλτατου Carduelis λίαν προσβλητικό και χωρίς καμία χρηστικότητα αφού δεν θέτει ερωτήματα που δύναται να προκύψει επικοδομητική συνέχεια, παρά προσωπικούς προβληματισμούς για τους οποίους δεν μπαίνω καν στο κόπο να τοποθετηθώ.
Το βέβαιο είναι ότι ο συνφρουμίτης ίσως να χρειάζεται λίγο περισσότερο ξεσκόνισμα στην ιστορία. Πάνω σε αυτό προτίθεμαι να τον φιλοξενήσω στο Ρέθυμνο, όποτε το θελήσει και να τους αφιερώσω χρόνο.
Καλή συνέχεια.

Υ.Γ. το AgorPress.gr φίλτατε Carduelis δεν είναι blog αλλά ηλεκτρονική εφημερίδα (πολλά site ενημέρωσης μαζί -news portal) με 12 έως 15.000 αναγνώστες (Πηγή: Google/Analytics) καθημερινά.
Y.Γ.2 Και βέβαια η χρήση του Ενικού είναι αρετή και όχι απαραιτήτως γλώσσα επικοινωνίας αγνώστων. Όταν λοιπόν γίνεται αλόγιστη και άκομψη χρήση του Ενικού καλό θα είναι να περνάμε στον Πληθυντικό.
Y.Γ.3 Αν επιθυμειτε αγαπητέ Carduelis οποιαδήποτε διευκρίνηση στα ανωτέρω σας επικοινωνήστε μαζί μου με ΠΜ και είμαι στη διάθεσή σας να απαντήσω και να σας λύσω οποιαδήποτε απορία σας, μιας και στο thread αναζητούμε θέσεις και απόψεις και όχι κάτι άλλο.

Last edited by VILLY; 17-06-2010 at 15:31.
Reply With Quote
Παλιό 17-06-2010, 15:37
vpentza Ο/Η vpentza βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Καλλιθεα/Αθηνα
Μoto: R1200 GS SE

ίσως κάνω και κακό που επεμβαίνω αλλά ενοχλούμαι ιδιαίτερα όταν σε βλέπω να υποστηρίζεις φανατικά το άρθρο και εγωιστικά να απαιτείς σεβασμό στα λεγόμενά του...
Όταν δεν δίνεις την ελευθερία στον διπλανό σου να αξιολογήσει ένα δημοσιευμένο άρθρο προσπαθώντας να ανιχνεύσει τις καταβολές του, συγγνώμη αλλά η συμπεριφορά σου είναι επειικώς "περίεργη" και ένας κακοπροαίρετος θα μπορούσε να συμπεράνει πολλά για τη στάση σου απέναντι στα ομαδικά πυρά που καλοπροαίρετα δέχτηκες στο συγκεκριμένο forum.
Καταλαβαίνω ότι το επάγγελμά σου βάλεται από παντού, αντιλαμβάνομαι τη πίεση που δέχεσαι όταν σε εξισώνουν με τα λοιπά λαμόγια του Ελληνικού κράτους, δεν είναι όμως τρόπος αυτός να υποστηρίζεις τη "συντεχνία" σου επιτιθέμενος σε ένα μέλος του συγκεκριμένου forum.
Παρατηρείς δε, ότι δεν αναφέρομαι στο προκλητικό κείμενο που έχεις παραθέσει και μένω προς το παρόν μόνο στην ανάρμοστη (για τα δικά μου "δημοκρατικά" ιδεώδη) συμπεριφορά σου.
Εάν τώρα το κείμενο μου θεωρηθεί ακραίο και επικίνδυνο για τη συνοχή του forum αποδέχομαι εγκαίρως την απόσυρσή του φτάνει να αποφασιστεί από τους ιθύνοντες και μόνο, που ευγενικά με φιλοξενούν στα τελευταία 1100 posts...
Reply With Quote
Παλιό 17-06-2010, 17:24
Carduelis Ο/Η Carduelis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Mπραχάμι - Αθήνα
Μoto: Τη "Χιονάτη"

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από VILLY Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλό θα ήταν να υπάρχει επικοδομητικός διάλογος και να μην στηλιτεύονται άρθρα μου επι παντός επιστητού.
Το ότι έχουμε την δυνατότητα διαλόγου μέσω της επί ετών φιλίας που υπάρχει, δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι μπορούμε να κάνουμε χρήση δημοσιευμάτων για να βγάζουμε τα εσώψυχά μας κατά του δημοσιογραφικού κόσμου, που δεν εκπροσωπώ σε καμία περίπτωση.
Με πιο απλά λόγια το συγκεκριμένο thread (όπως και άλλα από άλλα δημισιεύματα) δεν αναρτήθηκε για να λασπολογούμε αλλά για διάλογο, που μας είναι απαραίτητος στις μέρες μας.
Το να σχολιάζουμε αποσπασματικώς, κομματιασμένα σημεία του ποστ, είναι μια παλιά αποτυχημένη συνταγή στα fora, την οποία την έχουμε πολλάκις καταδικάσει.
Θεωρώ λοιπόν το ποστ του φίλτατου Carduelis λίαν προσβλητικό και χωρίς καμία χρηστικότητα αφού δεν θέτει ερωτήματα που δύναται να προκύψει επικοδομητική συνέχεια, παρά προσωπικούς προβληματισμούς για τους οποίους δεν μπαίνω καν στο κόπο να τοποθετηθώ.
Το βέβαιο είναι ότι ο συνφρουμίτης ίσως να χρειάζεται λίγο περισσότερο ξεσκόνισμα στην ιστορία. Πάνω σε αυτό προτίθεμαι να τον φιλοξενήσω στο Ρέθυμνο, όποτε το θελήσει και να τους αφιερώσω χρόνο.
Καλή συνέχεια.

Υ.Γ. το AgorPress.gr φίλτατε Carduelis δεν είναι blog αλλά ηλεκτρονική εφημερίδα (πολλά site ενημέρωσης μαζί -news portal) με 12 έως 15.000 αναγνώστες (Πηγή: Google/Analytics) καθημερινά.
Y.Γ.2 Και βέβαια η χρήση του Ενικού είναι αρετή και όχι απαραιτήτως γλώσσα επικοινωνίας αγνώστων. Όταν λοιπόν γίνεται αλόγιστη και άκομψη χρήση του Ενικού καλό θα είναι να περνάμε στον Πληθυντικό.
Y.Γ.3 Αν επιθυμειτε αγαπητέ Carduelis οποιαδήποτε διευκρίνηση στα ανωτέρω σας επικοινωνήστε μαζί μου με ΠΜ και είμαι στη διάθεσή σας να απαντήσω και να σας λύσω οποιαδήποτε απορία σας, μιας και στο thread αναζητούμε θέσεις και απόψεις και όχι κάτι άλλο.
Kύριε Κασιμάτη,
Ο ενικός είναι επιβεβλημένος μεταξύ των μελών του gsforum και φυσικά δεν χρειάζεται να είμαστε φίλοι ή φίλτατοι για να έχουμε διάλογο. Συνήθως μάλιστα περιοριζόμαστε στην ουσία των ποσταρισμάτων και όχι στην ορθογραφία ή τη γλώσσα, ωστόσο επειδή σας ενοχλεί ευχαρίστως να χρησιμοποιήσω τον πληθυντικό μια και επιπλέον δηλώνει και απόσταση ιδεολογική.

1. Όπως θα είδατε στο ποστ απάντησα με ονοματεπώνυμο και οχι με ψευδώνυμο, όπως κάθε φορά που θεωρώ κάτι εξαιρετικά σοβαρό για να εκτεθώ επώνυμα.

2. Επειδή δεν γνωρίζω τα υπόλοιπα άρθρα σας περιορίστηκα σε όσα μας παραπέμψατε για το συγκεκριμένο θέμα και φυσικά τα σχολίασα. Εποικοδομητική κριτική για μένα είναι κυρίως η αντίθεση και όχι η συναίνεση, ακόμα και αν γίνομαι δυσάρεστα αιχμηρός.

3. Δεν ξέρω αν η επαγγελματική σας ιδιότητά είναι δημοσιογράφος ή όχι, όμως αυτό που μας δώσατε να σχολιάσουμε είναι ένα άρθρο του "..συντάκτη/δημοσιογράφου που τόλμησε.. κλπ." Αρα σαν συντάκτης θα έπρεπε να ανέχεστε την κριτική και τον αντίλογο.

4. Η ουσία του άρθρου σας, είναι αυτή που έχετε γράψει σε πολλά σημεία και που υποχρεωτικά σχολίασα: .".μερική ή ολική αυτονόμηση της Κρήτης." Αν ο ίδιος δεν θέλετε να το παραδεχθείτε είναι δικό σας πρόβλημα.

5. Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιείτε στο δημοσίευμα, το ύφος και τα συμπεράσματά σας είναι απόλυτο δικαίωμά μου να τα κρίνω και φυσικά το κάνω και τεκμηριωμένα και επώνυμα. Αν έχετε μετανοιώσει για όσα δημοσιεύσατε μπορείτε να τα ανακαλέσετε, αλλά μέχρι τότε παραμένουν εκεί για σχολιασμό.

6. Για δικούς σας λόγους αποφασίσατε, οτι θα πρέπει να ανακινήσετε "θέμα" ομόσπονδου κρατιδίου της Κρήτης αφουγκραζόμενος τις χιλιάδες κρητών και άλλων πολιτών που είναι έτοιμοι για επανάσταση (!!) "..για δυναμικότατες κινητοποιήσεις, λαϊκές αντιδράσεις, ακόμα και για επαναστάσεις..".
Δημοκρατία έχουμε, μπορείτε να γράφετε ότι θέλετε, πάει πολύ να μας ζητάτε όμως να το δεχθούμε επειδή το λέτε εσείς, δίχως αντίλογο. Πουθενά δεν υπάρχει τέτοια επιθυμία και δόξα τω θεώ δεν περιμένουμε να πληροφορηθούμε αποκλειστικά από σας τι συμβαίνει στην Κρήτη.

7. Επιπλέον ανακινείτε και θέμα Πανελλαδικού ή Παγκρήτιου δημοψηφίσματος "..θα παρατεθούν στοιχεία για το αν θα πρέπει να γίνει σε Πανελλήνιο και Παγκρήτιο επίπεδο, δημοψήφισμα.."
Άλλη ανιστόρητη άποψη (για να μην πώ ύποπτη) που κυκλοφορούν ορισμένοι "κύκλοι" και ειδικά σε μια περίοδο που η πατρίδα μας δοκιμάζεται και κρίνεται και η οικονομική και η εθνική της επιβίωση. Επειδή και γνωρίζω όση ιστορία μου χρειάζεται και είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας, ξέρω πολύ καλά ότι η Κρητική σημαία αρχικά είχε σαν σύνθημα "Ελευθερία ή Θάνατος" και αμέσως μετά "Ενωση ή Θάνατος".
1866.jpg
Η δική σας "σημαία" ποιά είναι κύριε Κασιμάτη;

8. Η προσωπική μου γνώμη για μια μερίδα δημοσιογράφων, ΜΜε, ενημερωτικών bloggs κλπ είναι καταγεγραμμένη και ποσώς ενδιαφέρομαι αν ανήκετε σε αυτούς ή στους σωστούς επαγγελματίες. Εγώ τα γραπτά σας έκρινα και ευτυχώς τα γραπτά και τα δικά σας και τα δικά μου μένουν και είναι για κρίση και επίκριση από τον καθένα, όπως πρέπει να γίνεται!

ΥΓ:
1. Τα πμ προφανώς δεν χρειάζονται μεταξύ μας κύριε Κασιμάτη, συνηθίζω να τα ανταλλάσω στον ενικό και μόνο με φίλους.
2. Επίσης η ενημέρωση και τα μαθήματα ιστορίας μου φροντίζω να γίνονται από πηγές που εγώ θεωρώ αξιόπιστες. ΄
3. Από μεριάς μου το θέμα έληξε και γιατί δεν πρόκειται ποτέ να ασπαστώ τις απόψεις σας αλλά και γιατί δεν σκοπεύω να αυξήσω την αναγνωσιμότητά σας.

Παναγιώτης Καλτσάς

Last edited by Carduelis; 17-06-2010 at 17:32.
Reply With Quote
Παλιό 17-06-2010, 18:05
diomiles Ο/Η diomiles βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2010
Περιοχή: Αιγαλεω Αθηνα
Μoto: f650gs

Πολλά τα καλά της τεχνολογίας αλλά ένα πάρα πολύ κακό ειναι οτι μπορούμε να επικοινωνούμε απο διάφορα μέρη τού κόσμου χωρίς να βλεπόμαστε.Ειμαι σιγουρος οτι αν τα λεγαμε απο κοντα τα αποτελέσματα θα ηταν τελείως διαφορετικά . Η οποιαδήποτε παρεξηγηση θα λυνόταν αμέσως και ας μην συμφωνουσαμε.
Reply With Quote
Παλιό 17-06-2010, 20:01
ntinopoulos Ο/Η ntinopoulos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: NIKEA-PIREAS
Μoto: 1200gs

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από diomiles Εμφάνιση μηνυμάτων
Πολλά τα καλά της τεχνολογίας αλλά ένα πάρα πολύ κακό ειναι οτι μπορούμε να επικοινωνούμε απο διάφορα μέρη τού κόσμου χωρίς να βλεπόμαστε.Ειμαι σιγουρος οτι αν τα λεγαμε απο κοντα τα αποτελέσματα θα ηταν τελείως διαφορετικά . Η οποιαδήποτε παρεξηγηση θα λυνόταν αμέσως και ας μην συμφωνουσαμε.
ετσι!
Reply With Quote
Παλιό 17-06-2010, 20:57
vpentza Ο/Η vpentza βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Καλλιθεα/Αθηνα
Μoto: R1200 GS SE

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από diomiles Εμφάνιση μηνυμάτων
κι όμως,
εγώ εκτιμώ ότι δεν είναι απλά, ακόμα μία παρεξήγηση...
εγώ βλέπω χαώδη απόσταση μεταξύ ενός ανθρώπου που ψάχνει τις πηγές του και τεκμηριώνει ακόμα και την αντίθεση/αντίρρησή του, και από την άλλη έναν άνθρωπο σε στεγανά που δεν κάνει πίσω και ούτε τεκμηριώνει ουσιαστικά τα όσα του καταμαρτυρούν.
Πρέπει να γνωρίζει ο μέλλων επαναστάτης μας ότι όταν ο εχθρός δεν μπορεί να σε νικήσει σαν ολότητα, θα προσπαθήσει να σε τεμαχίσει, να σε απομακρύνει από τη διοικητική σου μέριμνα, να σε απομονώσει και να σε χτυπήσει αιφνιδιαστικά με όλες του τις δυνάμεις. Μια αναδρομή στη στρατιωτική ιστορία το αποδεικνύει. Μην προτρέξουμε λέγοντας ότι τώρα πια ο κίνδυνος δεν είναι στρατιωτικός αλλά πολιτικο/οικονομικός. Να είστε σίγουροι ότι αλλάζει απλά η μορφή των όπλων...
Σε περιόδους αστάθειας μας φταίνε όλοι και όλα πλην του εαυτού μας.
Πρότείνω πρώτα το γνωθι σαυτόν κατά τας γραφάς επιφανών Ελλήνων (Πλούταρχος, ουχί ο τραγουδιστής) διότι η ιστορία του τόπου δεν ξεκινάει ρε γαμώτο με τη γέννηση του Βενιζέλου...

Last edited by vpentza; 17-06-2010 at 20:59.
Reply With Quote
Παλιό 17-06-2010, 22:07
diomiles Ο/Η diomiles βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2010
Περιοχή: Αιγαλεω Αθηνα
Μoto: f650gs

Ρε παιδιά ενταξει και εγω δεν συμφωνω πουθενα με τον villy αλλα προς θεου μην τον λιθοβολησουμε κιολας .Εχει μια διαφορετική αποψη=πρόταση μην τον βγαλουμε και πρακτορα.
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης