|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Καταθέσεις 5 δισ. ευρώ επέστρεψαν στις τράπεζες μετά τις εκλ
Απόσπασμα:
4ε η μπυρα φιλε μου οταν στην χοντρικη κοστιζει 0,60ε ειναι κερδος 650%........οτι νοικι και δημοτικους φορους και να πληρωνει το +650% ειναι παααααααρα πολλα λεφτα. Θα σου πω και κατι αλλο μιας και υπαρχει μια σκεψη να ασχοληθω με τον καφε, το κιλο λοιπον ο εσπρεσσο αγαπητε μου φιλε κοστιζει στην χοντρικη (τιμες για καφετεριες οχι σουπερ μαρκετ) 14ε ο Lavazza - 22ε (ο illy) που ειναι και ο ακριβοτερος σημερα. Ενα κιλο καφες εσπρεσσο βγαζει περιπου 70-80 φλιτζανια καπουτσινο, αρα 0,20ε περιπου το φλιτζανι....βαλε και την κρεμα, το νερο και το ρευμα της μηχανης και φτασαμε στα 0,40 λεπτα. Απο τα 0,40 λεπτα μεχρι τα 4ε ειναι 3,60 διαφορα ητοι +1000% κερδος. Ετσι για να εχουμε και ενα μετρο συγκρισης της κλαψας των καφετεριων. οσο για τους εμπορους....υπαρχουν αυτοι που εβγαζαν και βγαζουν ενα 100% στην τιμη χονδρικης το οποιο ειναι απολυτως σεβαστο και τιμιο σημερα αλλα και χθες και υπηρχαν (το τονιζω αυτο) και οι εμποροι του +300 και +500%, αυτοι σημερα δεν υπαρχουν και δικαιως διοτι ολοι πανε σε αυτους με το +100%....τοσο απλα. Σημερα εμεις οι καταναλωτες ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ να μας τα παιρνουν ετσι χοντρα οπως πριν...ισως, και επιτελους, να μαθαμε κατι απο αυτην την κριση. Γιαυτο κι εχθες ο Μπουρναζος ηταν αδειος στην Ερμου και στο απεναντι παπουτσιδικο γινοταν το ελα να δεις απο τσαντες που κρατουσαν στα χερια τους οι γυναικες που εβγαιναν απο αυτο. 150ε το φτηνοτερο στον Μπουρναζο και 25 μεχρι 150 στον απεννατι. Και μην μου πει κανεις οτι ηταν αααααλο παπουτσι διοτι και ο Μπουρναζος εχει κλεισει κατα 90% την παραγωγη του στην Ελλαδα και τα περνει ολα απο την Κινα και την Ινδια. |
|
|||
|
|||
Δεν σε βλεπω να ακους ομως........θα πρέπει να απαντησεις καποτε!!!!
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
απαντας μονος σου φιλαρακι...............εισαι τρανταχτο παραδειγμα οι εκατομμυρια ανεργοι.....περνατε καλυτερα, απο την εποχη που ειχατε μεροκαμματο εχεις ανατρεψει το συμπαν .....................θα μας κουφανεις εντελως |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Γιώργο πραγματικά μερικές φορές μένω τελείως άφωνος με αυτά που λες. Ασχολούμαι με την αγορά 25 χρόνια και αυτό που ζούμε όλοι μας δεν έχει ξαναγίνει. Εγω δεν χρωστάω πουθενά.Ούτε στο ΙΚΑ ουτε στην εφορία ούτε σε προμηθευτές ούτε πουθενά.Αλλά θα κλείσω και θα μείνουν στον δρόμο υπάλληλοι που τους έχω χρόνια.Ξέρεις γιατί θα κλεισω? ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΙΑ Αντε πες ότι εγω τα έκανα μπάχαλο με την δουλειά μου και την φούνταρα.Μα δεν έχω δουλειά γιατί έκλεισαν οι πελάτες μου και όσοι δεν έκλεισαν δεν με πληρώνουν. Πηγαίνω σε φίλους και συνεργάτες της χονδρικής και βλέπω το χάος.Πολλοί απο αυτούς παίρνουν εμπορευματα απο εμένα και τα διανέμουν σε μαγαζιά (καφετέριες κλπ) σαν και αυτά που πήγες .Με την διαφορά ότι έχουν τελείως διαφορετική άποψη με σένα. Εγω που ζω μέσα στην αγορά κάθε μέρα απο το πρωί μέχρι το βράδυ σε διαβεβαιώ ότι πολλές απο τις επιχειρήσεις που κατάφεραν και παρέμειναν μέχρι σήμερα ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ . Ολα αυτά που λες για γεμάτα μαγαζιά , κόσμο να διασκεδάζει κλπ.......εντάξει να κάνουμε την πλάκα μας αλλά μην τα λες σοβαρά ρε φίλε.Προς Θεού δηλαδή........ |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Μου θυμίζεις αυτούς που λένε θα ανοίξω ένα αναψυκτήριο και θα λύσω το πρόβλημα μου και τώρα κλείνει ο ένας μετά τον άλλον. Για να σε προλάβω αυτοί που επιζούν είναι γιατί κλέβουν την εφορία κατά τεράστιο ποσοστό. Στα λέω γιατί είμαι μέσα στα πράγματα και για να πάρεις μια ιδέα την μηχανή την εχω πάρει με δάνειο και μεταχειρισμένη (πρίν τη κρίση )ενώ με τη λογική σου έπρεπε να κυκλοφορώ με Πόρσε. (Πάντως αν θες οτιδήποτε ευχαρίστως να σε βοηθήσω αν μπορώ) Τέλος είμαι της λογικής ότι πληρώνεις παίρνεις πάντα βάση της χρηστηκής αξίας των αντικειμένων και δεν είναι υποκειμενικός όρος , απλά λίγοι έχουν τη δύναμη να τον ακολουθήσουν . Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 |
|
|||
|
|||
Εγώ πάντως στην Ένωση που έχω καφέ το κόστος είναι για τον φραπέ 12 λεπτά και για τον Γαλλικό 14 λεπτά. Ο ελληνικός έχει κόστος 7 λεπτά. Μιλάω για κόστος χωρίς φόρους κλπ................
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Όλα αυτά τον αφήνουν παγερά αδιάφορο. Δεν ξέρουμε ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι ότι ζούμε υπέροχα. Ας είμασταν και εμείς έξυπνοι σαν εκείνον. Άλλωστε έχουμε τις δουλειές μας, περνάμε καταπληκτικά, προγραμματίζουμε τις πλούσιες διακοπές μας με τα σκάφη μας, εκείνος έχει GS, νοικιάζουμε τα κτίριά μας σε άλλους πάμπλουτους Έλληνες και ξένους μετανάστες και παίρνουμε κανονικά τα νοίκια μας, οι συνταξιούχοι παίρνουν κανονικά τις συντάξεις τους, τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν κανένα πρόβλημα ρευστότητας, έχει ο κόσμος κανονική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όλα μια χαρά. Τί παραπονιόμαστε? Μα και αυτοί που αυτοκτονούν? Και αυτοί τον αφήνουν παγερά αδιάφορο. Άσε που η κατάσταση έχει και τα καλά της. Αυτοκτονούν κάποιοι ηλίθιοι. Ξεφορτωνόμαστε και τους αδύναμους της κοινωνίας. Και έτσι μένουμε οι δυνατότεροι και προχωράμε προς μια κοινωνία ανώτερων και δυνατότερων ψυχολογικά όντων. Γενικότερα είναι ψυχρό αίμα. Ψυχρός εκτελεστής των παγκόσμιων αγορών. Κερδίζει εκείνος όπου χάνουμε εμείς. Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι. Απόσπασμα:
...χωρίς δημοτικά τέλη, εξοπλισμό, νοίκια, προσωπικό... Ζάχαρη βἀζετε ή...??? |
|
|||
|
|||
Καλο είναι να σταματήσουμε να κάνουμε αυθαίρετα κοστολογιο προϊόντων, χωρίς να έχουμε ιδέα απο εμπόριο....
|
|
|||
|
|||
Βγαίνω για καφέ 3 με 4 φορές την εβδομάδα έξω.
Μερικές φορές στην πλατεία Αριστοτέλους. Σε ποια κοινωνική τάξη ανήκω...???? |
|
|||
|
|||
Κροισος........και βγαλε
|
|
|