GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Επικαιρότητα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 06-07-2012, 18:57
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
Προεπιλογή Απάντηση: Καταθέσεις 5 δισ. ευρώ επέστρεψαν στις τράπεζες μετά τις εκλ

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από asotosios Εμφάνιση μηνυμάτων
αν δεν μπορουσαν να γεμησουν οι καφετεριες σε μια πολη σαν την Αθηνα...μια πολη 5.000.000 κατοικων...τοτε τα πραγματα θα ηταν τραγικα χειροτερα απο οτι ειναι τωρα...!!!

το μεγαλο πληγμα στην αγορα θα το καταλαβεις οταν μιλησεις με εναν καταστηματαρχη...
φιλος με καφετερια μπαρ στην περιοχη μου...μου ελεγε τις προαλες...τα τραπεζια δεν εχω προβλημα να τα γεμισω...το θεμα ειναι τι βγαινει απο το καθε τραπαεζι...και το τι βγαινει ειναι σχεδον -60% απο προπερσυ που πρωτοεανοιξε...
υποψιν ειναι ενα μαγαζι που ειναι φθηνο για Ελληνικα δεδομενα...π.χ μεγαλη μπυρα 4ευρω...
Το οτι ο μαγαζατορας τοτε πουλουσε με κερδη 300% και σημερα πουλα με κερδος 100% αρα εχει μειωση 60% στα κερδη του ουτε αυτο με ενδιαφερει.......τοσα επρεπε να βγαζει και στις καλες εποχες αλλα λογω που εγω δανειζομουνα και του πληρωνα το +300% του ΕΠΕΤΡΕΠΑ να μου το χρεωνει οσο ηθελε.
4ε η μπυρα φιλε μου οταν στην χοντρικη κοστιζει 0,60ε ειναι κερδος 650%........οτι νοικι και δημοτικους φορους και να πληρωνει το +650% ειναι παααααααρα πολλα λεφτα.
Θα σου πω και κατι αλλο μιας και υπαρχει μια σκεψη να ασχοληθω με τον καφε, το κιλο λοιπον ο εσπρεσσο αγαπητε μου φιλε κοστιζει στην χοντρικη (τιμες για καφετεριες οχι σουπερ μαρκετ) 14ε ο Lavazza - 22ε (ο illy) που ειναι και ο ακριβοτερος σημερα. Ενα κιλο καφες εσπρεσσο βγαζει περιπου 70-80 φλιτζανια καπουτσινο, αρα 0,20ε περιπου το φλιτζανι....βαλε και την κρεμα, το νερο και το ρευμα της μηχανης και φτασαμε στα 0,40 λεπτα. Απο τα 0,40 λεπτα μεχρι τα 4ε ειναι 3,60 διαφορα ητοι +1000% κερδος.
Ετσι για να εχουμε και ενα μετρο συγκρισης της κλαψας των καφετεριων.

οσο για τους εμπορους....υπαρχουν αυτοι που εβγαζαν και βγαζουν ενα 100% στην τιμη χονδρικης το οποιο ειναι απολυτως σεβαστο και τιμιο σημερα αλλα και χθες και υπηρχαν (το τονιζω αυτο) και οι εμποροι του +300 και +500%, αυτοι σημερα δεν υπαρχουν και δικαιως διοτι ολοι πανε σε αυτους με το +100%....τοσο απλα. Σημερα εμεις οι καταναλωτες ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ να μας τα παιρνουν ετσι χοντρα οπως πριν...ισως, και επιτελους, να μαθαμε κατι απο αυτην την κριση. Γιαυτο κι εχθες ο Μπουρναζος ηταν αδειος στην Ερμου και στο απεναντι παπουτσιδικο γινοταν το ελα να δεις απο τσαντες που κρατουσαν στα χερια τους οι γυναικες που εβγαιναν απο αυτο. 150ε το φτηνοτερο στον Μπουρναζο και 25 μεχρι 150 στον απεννατι. Και μην μου πει κανεις οτι ηταν αααααλο παπουτσι διοτι και ο Μπουρναζος εχει κλεισει κατα 90% την παραγωγη του στην Ελλαδα και τα περνει ολα απο την Κινα και την Ινδια.
Reply With Quote
Παλιό 06-07-2012, 19:00
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
Προεπιλογή Απάντηση: Καταθέσεις 5 δισ. ευρώ επέστρεψαν στις τράπεζες μετά τις εκλ

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gsmaniac Εμφάνιση μηνυμάτων
Έχεις δίκιο.....ο κόσμος περνάει μια χαρα
Πλανήτης γη καλεί UFO.......
Δεν σε βλεπω να ακους ομως........θα πρέπει να απαντησεις καποτε!!!!
Reply With Quote
Παλιό 06-07-2012, 21:22
gsmaniac Ο/Η gsmaniac βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: πειραιας
Μoto: GS1200adve - BMW2002 MONT 1973

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
Δεν σε βλεπω να ακους ομως........θα πρέπει να απαντησεις καποτε!!!!

απαντας μονος σου φιλαρακι...............εισαι τρανταχτο παραδειγμα
οι εκατομμυρια ανεργοι.....περνατε καλυτερα, απο την εποχη που ειχατε μεροκαμματο
εχεις ανατρεψει το συμπαν .....................θα μας κουφανεις εντελως
Reply With Quote
Παλιό 06-07-2012, 22:04
diomiles Ο/Η diomiles βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2010
Περιοχή: Αιγαλεω Αθηνα
Μoto: f650gs

Απόσπασμα:
Στις καλες εποχες οι καφετεριες ηταν γεματες και παλι....απο τα ιδια ατομα φανταζομαι καθε μερα, ετσι δεν ειναι?
Εγω ξερω Γιαννη μου οτι οπως εψαχνα να βρω τραπεζι το 2007 ετσι εψαχνα και αυτες τις ημερες.......
οπως περιμενε στην ουρα να πληρωσει η γυναικα μου το 2007 ετσι περιμενε και εχθες!!!!
Το οτι δεν ειναι γεματες καθε μερα οι καφετεριες και οι πιτσαριες απο τα ιδια ατομα ειναι σημαδι οτι ''λεφτα υπαρχουν'', αν ηταν γεματες απο τα ιδια ατομα τοτε αυτο θα ηταν σημαδι οτι μονον σε αυτον τον περιορισμενο αριθμο πελατων ''λεφτα υπαρχουν''!!
Οσο γιαυτους που αυτοκτονουν τα εχω ξαναπει.....δεν με ενδιαφερουν τα ψυχολογικα του κοσμου, αυτα ειναι θεμα ψυχιατρου κι οχι δικο μου.
Το οτι δανειστηκαν πολλα και δεν μπορουν να τα ξεπληρωσουν ¨η οτι εμειναν απο δουλεια και δεν μπορουν να πληρωσουν το νοικι τους/δανειο τους κι ετσι ξυπνησε το ψυχολογικο τους προβλημα που προυπηρχε αλλα δεν το ηξεραν λυπαμαι αλλα δεν με ενδιαφερει.

Γιώργο πραγματικά μερικές φορές μένω τελείως άφωνος με αυτά που λες.

Ασχολούμαι με την αγορά 25 χρόνια και αυτό που ζούμε όλοι μας δεν έχει ξαναγίνει.

Εγω δεν χρωστάω πουθενά.Ούτε στο ΙΚΑ ουτε στην εφορία ούτε σε προμηθευτές ούτε πουθενά.Αλλά θα κλείσω και θα μείνουν στον δρόμο υπάλληλοι που τους έχω χρόνια.Ξέρεις γιατί θα κλεισω? ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΙΑ

Αντε πες ότι εγω τα έκανα μπάχαλο με την δουλειά μου και την φούνταρα.Μα δεν έχω δουλειά γιατί έκλεισαν οι πελάτες μου και όσοι δεν έκλεισαν δεν με πληρώνουν.

Πηγαίνω σε φίλους και συνεργάτες της χονδρικής και βλέπω το χάος.Πολλοί απο αυτούς παίρνουν εμπορευματα απο εμένα και τα διανέμουν σε μαγαζιά (καφετέριες κλπ) σαν και αυτά που πήγες .Με την διαφορά ότι έχουν τελείως διαφορετική άποψη με σένα.

Εγω που ζω μέσα στην αγορά κάθε μέρα απο το πρωί μέχρι το βράδυ σε διαβεβαιώ ότι πολλές απο τις επιχειρήσεις που κατάφεραν και παρέμειναν μέχρι σήμερα ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ .

Ολα αυτά που λες για γεμάτα μαγαζιά , κόσμο να διασκεδάζει κλπ.......εντάξει να κάνουμε την πλάκα μας αλλά μην τα λες σοβαρά ρε φίλε.Προς Θεού δηλαδή........
Reply With Quote
Παλιό 07-07-2012, 01:21
gandreas Ο/Η gandreas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2010
Περιοχή: Αμπελόκηποι
Μoto: 1200gs
Προεπιλογή

Απόσπασμα:
Το οτι ο μαγαζατορας τοτε πουλουσε με κερδη 300% και σημερα πουλα με κερδος 100% αρα εχει μειωση 60% στα κερδη του ουτε αυτο με ενδιαφερει.......τοσα επρεπε να βγαζει και στις καλες εποχες αλλα λογω που εγω δανειζομουνα και του πληρωνα το +300% του ΕΠΕΤΡΕΠΑ να μου το χρεωνει οσο ηθελε.
4ε η μπυρα φιλε μου οταν στην χοντρικη κοστιζει 0,60ε ειναι κερδος 650%........οτι νοικι και δημοτικους φορους και να πληρωνει το +650% ειναι παααααααρα πολλα λεφτα.
Θα σου πω και κατι αλλο μιας και υπαρχει μια σκεψη να ασχοληθω με τον καφε, το κιλο λοιπον ο εσπρεσσο αγαπητε μου φιλε κοστιζει στην χοντρικη (τιμες για καφετεριες οχι σουπερ μαρκετ) 14ε ο Lavazza - 22ε (ο illy) που ειναι και ο ακριβοτερος σημερα. Ενα κιλο καφες εσπρεσσο βγαζει περιπου 70-80 φλιτζανια καπουτσινο, αρα 0,20ε περιπου το φλιτζανι....βαλε και την κρεμα, το νερο και το ρευμα της μηχανης και φτασαμε στα 0,40 λεπτα. Απο τα 0,40 λεπτα μεχρι τα 4ε ειναι 3,60 διαφορα ητοι +1000% κερδος.
Ετσι για να εχουμε και ενα μετρο συγκρισης της κλαψας των καφετεριων.

οσο για τους εμπορους....υπαρχουν αυτοι που εβγαζαν και βγαζουν ενα 100% στην τιμη χονδρικης το οποιο ειναι απολυτως σεβαστο και τιμιο σημερα αλλα και χθες και υπηρχαν (το τονιζω αυτο) και οι εμποροι του +300 και +500%, αυτοι σημερα δεν υπαρχουν και δικαιως διοτι ολοι πανε σε αυτους με το +100%....τοσο απλα. Σημερα εμεις οι καταναλωτες ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ να μας τα παιρνουν ετσι χοντρα οπως πριν...ισως, και επιτελους, να μαθαμε κατι απο αυτην την κριση. Γιαυτο κι εχθες ο Μπουρναζος ηταν αδειος στην Ερμου και στο απεναντι παπουτσιδικο γινοταν το ελα να δεις απο τσαντες που κρατουσαν στα χερια τους οι γυναικες που εβγαιναν απο αυτο. 150ε το φτηνοτερο στον Μπουρναζο και 25 μεχρι 150 στον απεννατι. Και μην μου πει κανεις οτι ηταν αααααλο παπουτσι διοτι και ο Μπουρναζος εχει κλεισει κατα 90% την παραγωγη του στην Ελλαδα και τα περνει ολα απο την Κινα και την Ινδια.
Μακάρι να ασχοληθείς με τον καφέ για να δεις ότι δεν είναι όλα ρόδινα όπως απλά φαντάζεσαι βάση των αριθμών. Για πες μας πόσο θεωρείς εσυ την καλή τιμή;

Μου θυμίζεις αυτούς που λένε θα ανοίξω ένα αναψυκτήριο και θα λύσω το πρόβλημα μου και τώρα κλείνει ο ένας μετά τον άλλον.
Για να σε προλάβω αυτοί που επιζούν είναι γιατί κλέβουν την εφορία κατά τεράστιο ποσοστό.
Στα λέω γιατί είμαι μέσα στα πράγματα και για να πάρεις μια ιδέα την μηχανή την εχω πάρει με δάνειο και μεταχειρισμένη (πρίν τη κρίση )ενώ με τη λογική σου έπρεπε να κυκλοφορώ με Πόρσε.
(Πάντως αν θες οτιδήποτε ευχαρίστως να σε βοηθήσω αν μπορώ)

Τέλος είμαι της λογικής ότι πληρώνεις παίρνεις πάντα βάση της χρηστηκής αξίας των αντικειμένων και δεν είναι υποκειμενικός όρος , απλά λίγοι έχουν τη δύναμη να τον ακολουθήσουν .

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Reply With Quote
Παλιό 07-07-2012, 01:51
napgeo Ο/Η napgeo βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2010
Περιοχή: ΠΡΕΒΕΖΑ
Μoto: HONDA ΝΤ700

Εγώ πάντως στην Ένωση που έχω καφέ το κόστος είναι για τον φραπέ 12 λεπτά και για τον Γαλλικό 14 λεπτά. Ο ελληνικός έχει κόστος 7 λεπτά. Μιλάω για κόστος χωρίς φόρους κλπ................
Reply With Quote
Παλιό 07-07-2012, 09:45
ckk Ο/Η ckk βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2009
Περιοχή: Εκάλη
Μoto: BMW R1200GS

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από diomiles Εμφάνιση μηνυμάτων
Γιώργο πραγματικά μερικές φορές μένω τελείως άφωνος με αυτά που λες.

Ασχολούμαι με την αγορά 25 χρόνια και αυτό που ζούμε όλοι μας δεν έχει ξαναγίνει.

Εγω δεν χρωστάω πουθενά.Ούτε στο ΙΚΑ ουτε στην εφορία ούτε σε προμηθευτές ούτε πουθενά.Αλλά θα κλείσω και θα μείνουν στον δρόμο υπάλληλοι που τους έχω χρόνια.Ξέρεις γιατί θα κλεισω? ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΙΑ

Αντε πες ότι εγω τα έκανα μπάχαλο με την δουλειά μου και την φούνταρα.Μα δεν έχω δουλειά γιατί έκλεισαν οι πελάτες μου και όσοι δεν έκλεισαν δεν με πληρώνουν.

Πηγαίνω σε φίλους και συνεργάτες της χονδρικής και βλέπω το χάος.Πολλοί απο αυτούς παίρνουν εμπορευματα απο εμένα και τα διανέμουν σε μαγαζιά (καφετέριες κλπ) σαν και αυτά που πήγες .Με την διαφορά ότι έχουν τελείως διαφορετική άποψη με σένα.

Εγω που ζω μέσα στην αγορά κάθε μέρα απο το πρωί μέχρι το βράδυ σε διαβεβαιώ ότι πολλές απο τις επιχειρήσεις που κατάφεραν και παρέμειναν μέχρι σήμερα ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ .

Ολα αυτά που λες για γεμάτα μαγαζιά , κόσμο να διασκεδάζει κλπ.......εντάξει να κάνουμε την πλάκα μας αλλά μην τα λες σοβαρά ρε φίλε.Προς Θεού δηλαδή........

Όλα αυτά τον αφήνουν παγερά αδιάφορο. Δεν ξέρουμε ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι ότι ζούμε υπέροχα. Ας είμασταν και εμείς έξυπνοι σαν εκείνον.

Άλλωστε έχουμε τις δουλειές μας, περνάμε καταπληκτικά, προγραμματίζουμε τις πλούσιες διακοπές μας με τα σκάφη μας, εκείνος έχει GS, νοικιάζουμε τα κτίριά μας σε άλλους πάμπλουτους Έλληνες και ξένους μετανάστες και παίρνουμε κανονικά τα νοίκια μας, οι συνταξιούχοι παίρνουν κανονικά τις συντάξεις τους, τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν κανένα πρόβλημα ρευστότητας, έχει ο κόσμος κανονική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όλα μια χαρά. Τί παραπονιόμαστε?

Μα και αυτοί που αυτοκτονούν? Και αυτοί τον αφήνουν παγερά αδιάφορο. Άσε που η κατάσταση έχει και τα καλά της. Αυτοκτονούν κάποιοι ηλίθιοι. Ξεφορτωνόμαστε και τους αδύναμους της κοινωνίας. Και έτσι μένουμε οι δυνατότεροι και προχωράμε προς μια κοινωνία ανώτερων και δυνατότερων ψυχολογικά όντων.

Γενικότερα είναι ψυχρό αίμα. Ψυχρός εκτελεστής των παγκόσμιων αγορών. Κερδίζει εκείνος όπου χάνουμε εμείς.

Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι.

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από napgeo Εμφάνιση μηνυμάτων
Εγώ πάντως στην Ένωση που έχω καφέ το κόστος είναι για τον φραπέ 12 λεπτά και για τον Γαλλικό 14 λεπτά. Ο ελληνικός έχει κόστος 7 λεπτά. Μιλάω για κόστος χωρίς φόρους κλπ................

...χωρίς δημοτικά τέλη, εξοπλισμό, νοίκια, προσωπικό...

Ζάχαρη βἀζετε ή...???
Reply With Quote
Παλιό 07-07-2012, 10:05
Senior Member

Καλο είναι να σταματήσουμε να κάνουμε αυθαίρετα κοστολογιο προϊόντων, χωρίς να έχουμε ιδέα απο εμπόριο....
Reply With Quote
Παλιό 07-07-2012, 12:09
babisadve Ο/Η babisadve βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: Σαλλλονίκη
Μoto: όχι Adve !!!

Βγαίνω για καφέ 3 με 4 φορές την εβδομάδα έξω.
Μερικές φορές στην πλατεία Αριστοτέλους.
Σε ποια κοινωνική τάξη ανήκω...????
Reply With Quote
Παλιό 07-07-2012, 12:16
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από babisadve Εμφάνιση μηνυμάτων
Βγαίνω για καφέ 3 με 4 φορές την εβδομάδα έξω.
Μερικές φορές στην πλατεία Αριστοτέλους.
Σε ποια κοινωνική τάξη ανήκω...????
Κροισος........και βγαλε
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης