GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 22-07-2009, 16:48
Gemat Ο/Η Gemat βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Μυτιληνη
Μoto: Honda XL1000VA Varadero 2007
Προεπιλογή Απάντηση: καιει λάδια...πολλά?gs1150 adv?

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
Ο boxer λοιπόν είναι αερόψυκτος και ως τέτοιος ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να καταναλώνει λαδι διότι διαφορετικά θα ''κόλλαγε'' για ψηλου πήδημα!!
Η ειδοποιός διαφορά ενος αερόψυκτου απο έναν υδρόψυκτο περα απο τον τρόπο ψυξης (νερο-αέρας) είναι οι ανοχές των μετάλλων σε κουζινέτα και οποιοδήποτε σημειο τριβής και κυρίως στα κυλινδροπίστονα!!!! Ενας αερόψυκτος όπως προείπα έχει 4 φορές μεγαλυτερα διακενα απο έναν υδρόψυκτο σε αυτο το σημείο διοτι οι διαστολές των μετάλλων του είναι τεράστιες κι απότομες μιας και δεν υπάρχει το νερό για να κρατάει μια σταθερη θερμοκρασία!!! Οταν κινειται ο αερόψυκτος στην πόλη μεσα στην κινηση και μετα βγαινει στην παραλιακη οι μεταβολές στην θερμοκρασια του κινητήρα μπορει να φτάσει και το +200%!! Σε μια τέτοια περίπτωση, διαστολή και αποτομη συστολή ¨η το αντίθετο συνεπάγεται κατανάλωση λαδιου!!!
Υπαρχει καποιο σημαντικο πλεονεκτημα του αεροψυκτου μποξερ που να δικαιολογει την υπαρξη του το 2009 παρα των προφανων του "ιδιαιτεροτητων" ???
(σπουδαια ισχυ, δεν βγαζει)
(Καταναλωνει πολυ λαδι)
(σε μεταβολες στροφων κουναει τη μηχανη)
(εχει θεματα στεγανωτητας)
(περισσευει απο τα πλαγια της μοτο και ειναι εκτεθειμενος σε πτωση)
(ζεματαει τα ποδια το καλοκαιρι !?)

Last edited by Gemat; 22-07-2009 at 16:56.
Reply With Quote
Παλιό 22-07-2009, 17:23
NLS Ο/Η NLS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μoto: BMW R1200GS (από τους βλάκες που την είχαν πάρει καινούρια)

gemat τι ακριβώς προσφέρει το post σου και ειδικά σε αυτό το thread;

εγκυκλοπαιδική ενημέρωση;
χλωμό
Reply With Quote
Παλιό 22-07-2009, 17:50
batman Ο/Η batman βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μoto: ktm 640lc4-bmw r 1150gs adventure

παίδες τι ακριβώς συμβαίνει δω??οι συμβουλές για τα λάδια και οι εξηγήσεις είναι ευπρόσδεκτςες απο όλους.απο κει και πέρα,όμως,εκφράσεις που υποκρύπτουν υποτίμηση της μιας μοτό η της άλλης,δεν νομίζω οτι πρέπει να έχουν θέση.αυτό που ξέρω,είναι οτι και τα alpha romeo ελλατώνουν τις ποσότητες λαδιού,τακτικά,και χωρίς φτιαγμένα μοτέρ,αλλα και με το suzuki vitara μετά απο 2 μέρες στους χωματόδρομους της βαλλια κάλντα συμπλήρωσα λαδάκι λίγο.αυτό που ξέρω επίσης,είναι οτι ο καθένας για να αγοράσει είδος κινητήρα που υπάρχει εδώ και δεκαετίες πλέον και ο οποίος απλά εξελίσεται και δεν αλλάζει,θα έχει τους λόγους του και θα απολαμβάνει δικές του στιγμές χαράς.τα ίδια ισχύουν για γιαπωνέζικα,ευρωπαικά,κινέζικα κορεάτικα κλπ κλπ κλπ κλπ.να θυμόμαστε όλοι.σημασία έχουν οι άνθρωποι,όχι τα μέταλλα.
Reply With Quote
Παλιό 22-07-2009, 17:52
vtheo Ο/Η vtheo βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Π.Φάληρο,Αττικής
Μoto: R1200 GSA

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Gemat Εμφάνιση μηνυμάτων
Υπαρχει καποιο σημαντικο πλεονεκτημα του αεροψυκτου μποξερ που να δικαιολογει την υπαρξη του το 2009 παρα των προφανων του "ιδιαιτεροτητων" ???
(σπουδαια ισχυ, δεν βγαζει) 105
(Καταναλωνει πολυ λαδι)
(σε μεταβολες στροφων κουναει τη μηχανη)
(εχει θεματα στεγανωτητας)
(περισσευει απο τα πλαγια της μοτο και ειναι εκτεθειμενος σε πτωση)
(ζεματαει τα ποδια το καλοκαιρι !?)
Αν και πιστεύω ότι το θέμα ξέφυγε γιατί ο φίλος που έγραψε το θέμα έχει κάποια απορία για το 1150 του και όχι να το πουλήσει να πάρει αλλό μηχανάκι και όχι Boxer θα πω δυο πραγματάκια σαν κάτοχος R1200 GSA .Σε 15 μήνες έχω κάνει μαζί της 40.000 χλμ Ελλάδα(χώμα - άσφαλτο) και Ευρώπη (Άσφαλτο).

(σπουδαια ισχυ, δεν βγαζει) 105 ίππους το GS και 120 το ΗP Megamoto

(Καταναλωνει πολυ λαδι) πριν 10 μερες έκανα ένα ταξίδι Ευρώπη 5.300 χλμ + 700 χλμ που είχα κάνει πριν φύγω δηλαδή με 6.000 χλμ με τα ίδια λάδια στο κάρτερ το μηχανάκι είχε καταναλώσει κάτι λιγότερο από 100ml και από κατανάλωση βενζίνης η μοτό έβγαζε με 32 λίτρα (είναι το τεπόζιτο της adventure) 630 με 650 χιλιόμετρα τριβάλιτσος.

(σε μεταβολες στροφων κουναει τη μηχανη) Κουνάει;;;Έγω έχω την αίσθηση στο δρόμο ότι πηγαίνω καλύτερα και από αυτοκίνητο η μοτό στην βροχή και στον αέρα είναι απίστευτη.

(εχει θεματα στεγανωτητας)Συμφωνώ το εμπρός φανάρι πιάνει υγρασία(τουλάχιστον στο δικό μου)

(περισσευει απο τα πλαγια της μοτο και ειναι εκτεθειμενος σε πτωση)Τι εννοείς εκτεθειμένος;;Εγώ θα έλεγα καλύτερα θωρακισμένος ,αν πέσεις δε θα σε πλακώσει η μηχανή θα ακουμπήσει στους κυλίνδρους.

(ζεματαει τα ποδια το καλοκαιρι !?)Γιατί τα υδρόψυκτα με το βεντιλατέρ δροσίζουν???
Reply With Quote
Παλιό 22-07-2009, 18:38
george81 Ο/Η george81 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2009
Περιοχή: Δράμα
Μoto: SUZUKI BURGMAN 200

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από vtheo Εμφάνιση μηνυμάτων
Αν και πιστεύω ότι το θέμα ξέφυγε γιατί ο φίλος που έγραψε το θέμα έχει κάποια απορία για το 1150 του και όχι να το πουλήσει να πάρει αλλό μηχανάκι και όχι Boxer θα πω δυο πραγματάκια σαν κάτοχος R1200 GSA .Σε 15 μήνες έχω κάνει μαζί της 40.000 χλμ Ελλάδα(χώμα - άσφαλτο) και Ευρώπη (Άσφαλτο).

(Καταναλωνει πολυ λαδι) πριν 10 μερες έκανα ένα ταξίδι Ευρώπη 5.300 χλμ + 700 χλμ που είχα κάνει πριν φύγω δηλαδή με 6.000 χλμ με τα ίδια λάδια στο κάρτερ το μηχανάκι είχε καταναλώσει κάτι λιγότερο από 100ml και από κατανάλωση βενζίνης η μοτό έβγαζε με 32 λίτρα (είναι το τεπόζιτο της adventure) 630 με 650 χιλιόμετρα τριβάλιτσος.

(σε μεταβολες στροφων κουναει τη μηχανη) Κουνάει;;;Έγω έχω την αίσθηση στο δρόμο ότι πηγαίνω καλύτερα και από αυτοκίνητο η μοτό στην βροχή και στον αέρα είναι απίστευτη.

(εχει θεματα στεγανωτητας)Συμφωνώ το εμπρός φανάρι πιάνει υγρασία(τουλάχιστον στο δικό μου)

(περισσευει απο τα πλαγια της μοτο και ειναι εκτεθειμενος σε πτωση)Τι εννοείς εκτεθειμένος;;Εγώ θα έλεγα καλύτερα θωρακισμένος ,αν πέσεις δε θα σε πλακώσει η μηχανή θα ακουμπήσει στους κυλίνδρους.

(ζεματαει τα ποδια το καλοκαιρι !?)Γιατί τα υδρόψυκτα με το βεντιλατέρ δροσίζουν???
πεστα χρυσοστομε!!!!!!!!!!
Reply With Quote
Παλιό 22-07-2009, 18:57
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από vtheo Εμφάνιση μηνυμάτων

Κατ' αρχην ψυχραιμια....

οτι γραφω σχετιζεται με πραγματα που διαβαζω σε αυτο το φορουμ!

Δεν κανω συγκριση με τη δικη μου (αποκλειστικα) μοτοσυκλετα αλλα με το ρευμα ολων των υπολοιπων κατασκευαστων σε σχεση με τη BMW.

H τελευταια δειχνει να επιμενει σε ενα σχεδιο που εχει εγκαταλειφθει απο ολους τους υπολοιπους. Μη εχοντας λοιπον διαβασει καποιο σπουδαιο προσον του μποξερ εναντι των αλλων τυπων κινητηρα, αναρρωτιεμαι αν μου εχει διαφυγει κατι (και πιστεψτε με εχω διαβασει προσεκτικα καμποσα νηματα στο φορουμ).

Εχω κανει λιγα χιλιομετρα με GS 1150 αλλα και 1200Α και ναι μεν δεν μπορω να εκφερω αποψη για θεματα λαδιων κλπ, αλλα σιγουρα στο φαναρι οταν ανεβαζεις στροφες για να ξεκινησεις κουναει (πραγμα που δεν ειναι προβλημα αλλα σιγουρα δεν ειναι και ευχαριστο), και μεσα στη πολη η θερμοκρασια των κυλινδρων σου ψηνει τα ποδια (που μια και το αναφερεις δεν ειναι τοσα αισθητο στο Βαραντερο)! Οσο αφορα την ελλειψη ισχυος, φυσικα και δεν εννοω οτι δεν παει η μηχανη! Εννοω οτι δεν ειναι αυτος ο λογος που ο μποξερ βρισκεται σε μια κατα τα αλλα τεχνολογικα πρωτοπορα μοτο εν ετη 2009!

Η γενικοτερη γκρινια των ποστ μου εχει να κανει με αυξημενες απαιτησεις προς τους κατασκευαστες και οχι στο να πικαρω κατοχους GS (σε φορουμ για GS!)
Αν διαβασετε το Review μου στο Varadero-international forum
http://varaderoforumcom.h826747.serv...ht=2007+review
θα διαπιστωσετε οτι ουτε τα αυτια της Honda χαιδευω!
Reply With Quote
Παλιό 22-07-2009, 20:19
gemara Ο/Η gemara βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Γλυφάδα
Μoto: [Piaggio Vespa P150X] [R26 '56] [R51/3 '54] [R60/2 '66] [R69S '61] [R1200GS]

Φίλοι μου, πλάκα δεν έχει, μέσα σε ένα φόρουμ για GS να προσπαθείτε να πείσετε τον οποιονδήποτε για την σωστή επιλογή σας να πάρετε Varadero;

Άμα ήταν έτσι, οι περισσότεροι «μουρλαμένοι» εδώ μέσα, δεν θα την είχαν πάρει και θα τους έμεναν και κάμποσα χιλιαρικάκια στην τσέπη;;;

Άλλη μηχανή, άλλη κατηγορία, άλλη φιλοσοφία, άλλη ποιότητα, άλλος χαρακτήρας, άλλη διαχρονικότητα, άλλη ιστορία, άλλα γούστα, άλλη καψούρα. Έτσι δεν είναι;
Reply With Quote
Παλιό 22-07-2009, 21:41
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gemara Εμφάνιση μηνυμάτων
Φίλοι μου, πλάκα δεν έχει, μέσα σε ένα φόρουμ για GS να προσπαθείτε να πείσετε τον οποιονδήποτε για την σωστή επιλογή σας να πάρετε Varadero;

Άμα ήταν έτσι, οι περισσότεροι «μουρλαμένοι» εδώ μέσα, δεν θα την είχαν πάρει και θα τους έμεναν και κάμποσα χιλιαρικάκια στην τσέπη;;;

Άλλη μηχανή, άλλη κατηγορία, άλλη φιλοσοφία, άλλη ποιότητα, άλλος χαρακτήρας, άλλη διαχρονικότητα, άλλη ιστορία, άλλα γούστα, άλλη καψούρα. Έτσι δεν είναι;
τι σε κανει να πιστευεις οτι προσπαθω να πεισω οποιονδηποτε οτι εκανα την σωστη επιλογη να παρω Varadero?

Οπως ολοι εσεις που αγορασατε GS, ετσι και εγω οταν ηρθε η ωρα να παρω νεα μοτο, εψαξα, διαβασα, ρωτησα, εβαλα το προσωπικο μου αισθητικο γουστο και κατεληξα στο οτι σε σχεση με τα υπολοιπα μοντελα του 2007 το Varadero με καλυπτει καλυτερα απο οτι τα αλλα!

Μετοχες δεν εχω απο καμια εταιρεια κατασκευης μοτοσυκλετων και οταν εκανα την επιλογη μου ηρθα απο Cagiva μερια, εντελως ανεπειρρεαστος και αμεροληπτος.

Οταν θα ξαναερθει η ωρα της νεας μου μοτο θα κανω ακριβως το ιδιο. Προς το παρον, βρισκω στη GS στοιχεια που μου αρεσουν και αλλα που με ξενερωνουν. Και στη Honda μου ισχυει το ιδιο!

Βρισκω λαθος το να υπεραμυνομαστε τα μειονεκτηματα των μοτοσυκλετων μας σαν να ειναι δικα μας! Η γκρινια πρεπει να φτανει στα αυτια ...αλλων ωστε το GS του 2010 να ειναι οσο το δυνατο καλυτερο απο του 2009! (Δεν αναφερω το Varadero γιατι η Honda βελτιωνει μονο τη γκαμα των ....χρωματων )
Μην αρπαζεστε λοιπον. Αν κανω καπου λαθος διορθωστε με, αλλα μην με αντιμετωπιζετε σαν να ηρθα εδω για να σας την σπασω!

Last edited by Gemat; 22-07-2009 at 21:43.
Reply With Quote
Παλιό 22-07-2009, 21:56
georgekostas Ο/Η georgekostas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: Ιωαννινα
Μoto: BMW R1200 GSA

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Gemat Εμφάνιση μηνυμάτων
Εχω κανει λιγα χιλιομετρα με GS 1150 αλλα και 1200Α....και μεσα στη πολη η θερμοκρασια των κυλινδρων σου ψηνει τα ποδια (που μια και το αναφερεις δεν ειναι τοσα αισθητο στο Βαραντερο)!
Ειναι πιο ζεστο το GS1200 απο τη Varadero?

Last edited by georgekostas; 22-07-2009 at 21:59.
Reply With Quote
Παλιό 22-07-2009, 22:01
gemara Ο/Η gemara βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Γλυφάδα
Μoto: [Piaggio Vespa P150X] [R26 '56] [R51/3 '54] [R60/2 '66] [R69S '61] [R1200GS]

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από georgekostas Εμφάνιση μηνυμάτων
Ειναι πιο ζεστο το GS1200 απο τη Varadero?
Αν θες και το F650 είναι πολύ πιό ζεστό από το 1200R. Το 1200 δε με έχει ενοχλήσει ποτέ να πω την αλήθεια από ζέστη στους κυλίνδρους. Βέβαια δεν το έχω καβαλήσει ποτέ ξεκάλτσωτος και με βερμούδα για να ξέρω...
Reply With Quote
Απάντηση

Tags
1100, 1150, 1200, bmw, bmw gs moto, bmw moto, bmw moto gs, bmwmoto, f800, forum, forumgs, gs 1150, gs forum, gs moto bmw, gs_gs, gs1100, gs800, gsbmw, gsbmwmoto, gsforum, gsmoto, moto, moto bmw, motobmw

Κανόνες καταχώρησης