GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Γενικά - Μοτοσυκλέτα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 06-08-2012, 02:36
NLS Ο/Η NLS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μoto: BMW R1200GS (από τους βλάκες που την είχαν πάρει καινούρια)
Προεπιλογή Απάντηση: Να πάρει HONDA CROSSTOURER 1200 ή BMW GS 1200 ?

Τα κάνει όλα τέλεια και άλλη δεν υπάρχει.
Reply With Quote
Παλιό 06-08-2012, 11:05
Gemat Ο/Η Gemat βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Μυτιληνη
Μoto: Honda XL1000VA Varadero 2007

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από KRASOPATERAS Εμφάνιση μηνυμάτων
Όταν ακούω την λέξη off για το νέο μηχανάκι της Χόντα με πιάνουν τα γέλια!

Εμφανισιακά μου είναι εντελώς αδιάφορο, σαν καινούργια μηχανή σίγουρα θα είναι κάτι καλό και φρέσκο…αλλά και χωρίς λόγο πολύ βαρύ, τις ακτίνες που έβαλαν ίσος δεν έχουν καταλάβει ούτε και αυτοί σε τι χρησιμεύουν.
Όταν το οδήγησα πάλι δεν με ενθουσίασε χωρίς να με χάλασε κόλας, έχει καθαρά για την γνώμη μου ποιο στριτάδικο χαρακτήρα, ο αέρας που έφαγα όμως… ακόμα τον θυμάμαι…..
Αν το είχα και το φόρτωνα όπως φορτώνω την μπου μπου ίσος να γέλαγα και εγώ που θα ήταν δικιά μου όταν την έβλεπα…. Καμία σχέση με το βαραντέρο για φόρτωμα. (με τα δικά μου μάτια τουλάχιστον.)
Το ότι είναι ποιο γρήγορη από την gs μου είναι αδιάφορο, σίγουρα θα ήθελα και εγώ να είχα και άλλο γκάζι στο gs αλλά τα γκάζια δεν είναι το κριτήριο για να πάρεις μια τέτοια μηχανή αυτής της κατηγορίας, αλλιώς πάρε gsxr.
Τώρα ο φίλος που θέλει να πάρει τέτοια μηχανή αν το αποφασίσει δεν θα κάνει λάθος επιλογή, απλά θα πρέπει να ξέρει τι θέλει να κάνει με την μηχανή.
Πάντως και το 1200 της triumph είναι μια σοβαρή υποψηφιότητα στα 1200, και όπως την είδα πιστεύω για φόρτωμα και ταξίδι να είναι καλύτερη από το CROSSTOURER.

Τώρα για τους Χοντάκιδες από την στιγμή που γράφει Χόντα τους αρέσει όπως και να έχει, κάτι παρόμοιο με ορισμένους BMWδακιδες που σκίζουν τα ιμάτια τους ότι το GS τα κάνει όλα τέλεια και άλλη δεν υπάρχει….
...πολυ δυσκολα θα βρεις Χοντακηδες που να τους αρεσει αισθητικα το Tourer...Μαλλον η Χοντα, εσας τους GSακηδες ειχε στο μυαλο της οταν το σχεδιασε μηπως και αρπαξει καποιο κομματακι απο τη πιτα του GS....
Reply With Quote
Παλιό 06-08-2012, 11:35
cintire Ο/Η cintire βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Junior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Nov 2010
Περιοχή: a
Μoto: GS 1200 R

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Gemat Εμφάνιση μηνυμάτων
...πολυ δυσκολα θα βρεις Χοντακηδες που να τους αρεσει αισθητικα το Tourer...Μαλλον η Χοντα, εσας τους GSακηδες ειχε στο μυαλο της οταν το σχεδιασε μηπως και αρπαξει καποιο κομματακι απο τη πιτα του GS....
Δύσκολο το βλέπω. Η gs εμφανισιακά είναι ένα ισοροπημένο μηχανάκι που έχει και ήπιες γραμμές, αλλά και πιο sharp. Με αυτή την εμφάνιση ευχαριστεί ένα τεραστιο κοινό που μπορεί να την πληρώσει. Γιατί λοιπόν να φύγει κάποιος από την BMW και να πάει στην HONDA
Reply With Quote
Παλιό 06-08-2012, 11:47
Senior Member

Συμφωνώ με τον Gemat στο 2ο μέρος.

Όσο για το πρώτο, θα το κάνω λίγο ποιο αναλυτικό με βάση αυτά που είδα από χοντάκιδες γνωστούς μου. Αυτοί που ΔΕΝ ανήκουν στην κατηγορία (mega on-off), τους άρεσε. Αυτοί που είναι κάτοχοι varadero ήταν διασπασμένοι πράγματι. Άλλοι υπερασπίζονται τις αρχές που ΔΕΝ διατήρησε η Honda στο CrossTourer ενώ τις είχε στο Varadero, ενώ άλλοι το βλέπουν σαν εξέλιξη (με ότι διαφορές έχει αυτή) και βλέπουν ότι αν δεν πάνε σε νέο GS θα πάνε εκεί.

Το ίδιο συνέβη και στα GS από γενιά σε γενιά πάντως. Το GS όσο εξελισσόταν άλλαζε σε ΚΥΡΙΑ πράγματα (αλλά δεν το αναλύω γιατί θέλει δικό του θέμα αυτό). Το αν τα ΚΥΡΙΑ πράγματα που αλλάζονται είναι πράγματι καλά και θα τα δεχτεί η αγορά μόνο ο χρόνος το δείχνει (το έκανε ΚΑΙ το Multistrada τελευταία πχ. αλλά και αρκετά παλιότερα το TDM -πριν το 850- και άλλα... επόμενος υποψήφιος το GS σε υδρόψυκτο).
Reply With Quote
Παλιό 06-08-2012, 11:49
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από cintire Εμφάνιση μηνυμάτων
Δύσκολο το βλέπω. Η gs εμφανισιακά είναι ένα ισοροπημένο μηχανάκι που έχει και ήπιες γραμμές, αλλά και πιο sharp. Με αυτή την εμφάνιση ευχαριστεί ένα τεραστιο κοινό που μπορεί να την πληρώσει. Γιατί λοιπόν να φύγει κάποιος από την BMW και να πάει στην HONDA
Δεν νομίζω ότι τίθεται τέτοιο θέμα ΠΟΤΕ.
Μπορεί για χίλια GS ένας να πάει σε Honda (του είδους).
Το ανάποδο νομίζω είναι γνωστό, εύκολα ρωτώντας κάποιος φτιάχνει κάποια χοντρικά στατιστικά.
Reply With Quote
Παλιό 06-08-2012, 13:13
ltsiorak Ο/Η ltsiorak βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Nov 2010
Περιοχή: veroia
Μoto: VFR 1200 DCT, HONDA VARADERO 1000, XT 660R,

Η μνη επιλογη για τωρα ειναι tiumth explorer....

Το GS ειναι πλεον παλιο... πολυ παλιο... και αναξιοπιστο... μη ξεχνας οτι στο εξαμηνο θα πωλειτε τσαμπαντιλαν διοτι ερχεται το υδροψυκτο.

Το crossturer ειναι ενα επιστημονικο πειραμα, η χοντα ηθελε να κανει ενα multistrata και το εκανε, δεν εχει αμια σχεση με χωμα.... πως αλλωστε και το multi.....

Ετσι βιαζετε δεν βιαζετε ας παει να παρει ενα ολοκαινουργιο triumph, ειναι νεο, αξιοπιστο και δυνατο, γενικα εχει πολλα πλεονεκτηματα....

απο την αλλη ακομη και να περιμενει το νεο GS, μη ξεχνας οτι θα θελουν κανα 2 χρονια να το βελτιωσουν να μη χαλαει στο δρομο.... με το παρον GS ακομη προσπαθουν....
Reply With Quote
Παλιό 06-08-2012, 13:25
Senior Member

Το explorer είναι πράγματι άριστη επιλογή αυτή την περίοδο.

Αν το crosstourer είναι πείραμα με στόχο το MS1200 τότε απέτυχαν. Εγώ βέβαια διαφωνώ ότι αυτός ήταν ο στόχος τους (είχαν και άλλα μοτέρ να το κάνουν αν ήθελαν να το κάνουν και δεν θα το έκαναν και ΤΟΣΟ βαρύ). Ο στόχος είναι το GS.

Όσο για ότι γράφεις για το GS: Σόρρυ αλλά αηδίες. (και θα έλεγα είναι και γραμμένο με κακοήθεια ότι γράφεις με τον τρόπο που το γράφεις)

Όσο για την τιμή του 1200GS, είναι μια συζήτηση χωριστή. Έχει ΗΔΗ πέσει ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ πολύ σε σχέση με παλαιότερα. Σε αυτό συμβάλλει πρώτα η κρίση και δεύτερον ότι ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΛΑ τι να κάνουμε. Δεν περιμένω να πέσει άλλο (τουλάχιστον αισθητά). Ο λόγος είναι ότι υπάρχει πολύς κόσμος που προτιμάει το αερόψυκτο (το αν έχουν δίκιο κλπ. είναι επίσης άλλη συζήτηση) ή ακριβώς προτιμάει να μην πάρει κάτι που μόλις βγήκε (κάτσε να βγει) ή βέβαια λόγω κρίσης δεν μπορεί να το πάρει - σε μεγαλύτερο ποσοστό από ότι παλαιότερα.
Reply With Quote
Παλιό 06-08-2012, 13:40
J-P-HELLAS Ο/Η J-P-HELLAS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: ΑΧΑΡΝΕΣ
Μoto: HP2 ENDURO honda sh300

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ltsiorak Εμφάνιση μηνυμάτων
Το GS ειναι πλεον παλιο... πολυ παλιο... και αναξιοπιστο... μη ξεχνας οτι στο εξαμηνο θα πωλειτε τσαμπαντιλαν διοτι ερχεται το υδροψυκτο.

..

μην το εχεις σιγουρο αυτο, γιατι ετσι ελεγαν και για το χτ οταν βγηκε υδροψυκτο, και τωρα ολοι οι μαντραδες και ιδιωτες προτιμουν σαν μεταχειρισμενο το παλιο αεροψυκτο, το υδροψυκτο δεν το κοιτανε καθολου
Reply With Quote
Παλιό 06-08-2012, 13:53
jimmis varda Ο/Η jimmis varda βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2010
Περιοχή: ΒΑΡΔΑ
Μoto: GS 1200 ADVENTURE

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gsmaniac Εμφάνιση μηνυμάτων
Εγω θα του πρότεινα να κάνει test-ride και τα δυο, μετα να μαζέψει ότι πληροφορία του χρειάζεται και αφού θα ακούσει και απο το φόρουμ μας, φυσικα να πάρει GS.....
Που να μπλέξει με τα απροσωπα, χωρίς χαρακτήρα και προπελα, ιαπωνικά ανεραστα και αντισεξ honda
Ελπίζω να βοήθησα με την αντικειμενική γνώμη μου....
Reply With Quote
Παλιό 06-08-2012, 15:43
napgeo Ο/Η napgeo βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2010
Περιοχή: ΠΡΕΒΕΖΑ
Μoto: HONDA ΝΤ700

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από NLS Εμφάνιση μηνυμάτων
Τα κάνει όλα τέλεια και άλλη δεν υπάρχει.

Σωστός..............
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης