GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 03-03-2010, 08:22
loulou1100gs Ο/Η loulou1100gs βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ-Κέντρο, πιό κέντρο δεν γίνεται...
Μoto: R1100GS-XRV 650 και NX650 Dominator-ΧRV 750 RD 07-XTZ 750 Super Tenere
Προεπιλογή Απάντηση: Σοβαρο θεμα -- Υπερκαταναλωση Βενζινης -- Φοβαμαι πως δεν ειναι η ιδεα μου.

Μην ταλαιπωρείσαι άδικα φίλε μου,το πρόβλημά σου είναι απλό στη λύση του: αλλαγή σωμάτων ψεκασμού δοθέντος ότι με τα χρόνια και τη χρήση οι "πεταλούδες" χαλαρώνουν. Ψάξε στο e-bay διότι εν Ελλάδι άστα να πάνε...
Reply With Quote
Παλιό 03-03-2010, 08:23
loulou1100gs Ο/Η loulou1100gs βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ-Κέντρο, πιό κέντρο δεν γίνεται...
Μoto: R1100GS-XRV 650 και NX650 Dominator-ΧRV 750 RD 07-XTZ 750 Super Tenere
Προεπιλογή Απάντηση: Σοβαρο θεμα -- Υπερκαταναλωση Βενζινης -- Φοβαμαι πως δεν ειναι η ιδεα μου.

Α, ξέχασα και το ποτενσιόμετρο της Bosch
Reply With Quote
Παλιό 03-03-2010, 11:26
sansiro.sugata Ο/Η sansiro.sugata βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Κορινθια
Μoto: Bmw R1100Gs -- Μοdel 1998

Κοιταξα το Service που εκανε η μηχανη πριν 8 μηνες , και ειδα οτι το φιλτρο αερα ειναι αλλαγμενο , βεβαια αυτο μπορει να μην λεει και τιποτα μιας και μπορει να μην το εχουν αλλαξει. Αλλα θα το κοιταξω να ειμαι σιγουρος μηπως εινα κατι απλο και λυθει.

Για το "αλλαγή σωμάτων ψεκασμού" και το ποτενσιομετρο της Bosch , θα πρεπει να την παω σε μια σοβαρη αντιπροσωπεια να την δουν την μηχανη σωστα , συμφωνα με οσα πολυ σωστα μου αναφερατε.

Αυτο μας γυρναει στο προυγουμενο Post που ειχα βαλει παλιοτερα , σχετικα με ποια αντιπροσωπεια να παω , θα ανατρεξω σε αυτο.

Παιδια ξεκιναει ο αγωνας να λυσω τον γριφο της υπερκαταλανωσης.
Θα σας κρατω ενημερους!!
Reply With Quote
Παλιό 03-03-2010, 12:01
kostas-patra Ο/Η kostas-patra βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: α

μην κολλάς με την αντιπροσωπεία.................
βρες ένα μάστορα και αν δεν τον εμπιστεύεσαι πάρε κι ένα φίλο που ξέρει και πές του να την τσεκάρει
πες πως ήθελες να την αγοράσεις και του την πήγες για τρεκάρισμα

απ ότι βλέπεις μπορεί να ναι από κάτι απλό, έως κάτι τραβηγμένο
Reply With Quote
Παλιό 03-03-2010, 14:08
kostas_366 Ο/Η kostas_366 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Επίδαυρος-Κερατσίνι
Μoto: R 1100 gs και τώρα R 1150 gs

Το θέμα των σωμάτων, θα το δεις εδώ:
http://www.gsforum.gr/%CE%A4%CE%B5%C...injection.html
Στο ρελαντί, όταν ανοίξεις-αγγίξεις το γκάζι ακούς ένα χτύπημα? Τότε θέλουν αλλαγή, αλλά δεν είναι και ότι δεν πάει το μηχανάκι ή σόνυ και καλά θα καίει.
Δες και την άποψη του μποξεράκια57.
Reply With Quote
Παλιό 03-03-2010, 14:44
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από loulou1100gs Εμφάνιση μηνυμάτων
Μην ταλαιπωρείσαι άδικα φίλε μου,το πρόβλημά σου είναι απλό στη λύση του: αλλαγή σωμάτων ψεκασμού δοθέντος ότι με τα χρόνια και τη χρήση οι "πεταλούδες" χαλαρώνουν. Ψάξε στο e-bay διότι εν Ελλάδι άστα να πάνε...
Αγαπητε συναδελφε, δεν ξερω αν αυτο το γραφεις ειναι απο δικο σου συμπερασμα ¨η στο ειπε κανενα εξουσιοδοτημενο το οποιο και προεβη στην αντικατασταση τους (υποθετικα, διότι στην πραγματικοτητα δεν το εκανε ποτέ!!) αλλα επετρεψε μου να σου πω τα παρακατω!! Καλο θα ηταν να μην εχουμε τυφλη εμπιστοσυνη σε οτι μας λενε οι εκαστοτε ''μηχανικοι'' και κυριως τα εξουσιοδοτημενα!!! Γιαυτο υπαρχουν τα φορουμς όπου υπαρχει αλληλεγγυη μεταξυ των μελων και απο όπου μπορουμε να αντλησουμε πληροφοριες και να πηγαινουμε διαβασμενοι στον μηχανικο ¨η ''μηχανικο'' μας και στα εξουσιοδοτημενα!!!

Αν ηταν να αλλαζουμε τα σωματα ψεκασμου επειδη ''χαλαρωσαν'' οι ''πεταλουδες'' των ζητω που καηκαμε!!!!!
Πρωτον, αλοιμονο αν χαλαρωνανε τοσο ευκολα και δευτερον αν κρινω απο την τιμη τους στο Βαραντερο (1500ε) καλυτερα θα ηταν να κυκλοφοραω με ποδηλατο και Δημοσια ΜΜΜ!!!!
Καμια σχεση δεν εχει η ''χαλαρωση'' της ''πεταλουδας'' με την υψηλη καταναλωση!!!!! Η δουλεια της ''πεταλουδας'' ειναι να κινειται και αναλόγως το ανοιγμα της να επιτρέπει την εισοδο περισσότερου ¨η λιγοτερου αέρα στον θαλαμο καυσης!! Κατα την κινηση της παρασερνει το αξονακι της το οποιο με την σειρα του κινει ενα ποτενσιομετρο (σαν το ραουλο του volume, bass, treble του καθε στερεοφωνικου). Το ποτενσιομετρο αυτο ''διαβαζει'' ohm κατα την κινηση του και την τιμη αυτη την μεταδιδει στην ηλεκτρονικη μοναδα η οποια και την επεξεργαζεται μαζι με της τιμες αλλων αισθητηρων π.χ θερμοκρασια αερα, νερου (που δεν εχει το GS) ''λ'' κ.λ.π Ετσι επιτυγχανεται η τροφοδοσια με καυσιμο του κινητηρα!!! Τωρα αν αυτο το ποτενσιομετρο πιασει βρωμα απο σκονες, χωματα, μακα κ.λ.π. αντι να κανει το χαρακτηριστικο χριτς, χρατς (μεχρι και ο ηχος χανεται) του volume του ενισχυτη του στερεοφωνικου εχει επιπτωση στην καταναλωση!!! Αλλα......στην GS αυτο το ποτενσιομετρο ειναι τοσο καλα προφυλαγμενο που για να γινουν ολα αυτα τα πραπανω που περιγραφω πρέπει να το βγάλεις και να το βουτηξεις στην λασπη!!!!!! Αλοιμονον αν ηταν διαφορετικα, τοτε σε καθε περασμα απο νερολακουβες ¨η μετα απο συχνες διαδρομες σε σκονισμενα χωματινα τεραιν η GS θα εμενε εκει που ηταν!!!!!
Ας ξεχασουμε λοιπόν τις πεταλουδες κι ας παμε σε άλλες πιο βατες αιτιες υπερκαταναλωσης και αν ΟΛΑ τα υπόλοιπα αποτυχουν να κοιταξουμε και τα ποτενσιομετρα και φυσικα οχι τις πεταλουδες!!!!

Σημ 1. Βασει των παραπανω ποτενσιομετρα μπορει να αλλαχθουν κι ευκολα μαλιστα, σωματα ψεκασμου/γκαζιου ομως ποτε ¨η σχεδόν ποτέ!!!!!

Σημ 2. Οσο για τον συγχρονισμο των κυλινδρων που γραφει ο blogger εδω http://www.gsforum.gr/%CE%A4%CE%B5%C...injection.html τα μποσικα των πεταλουδων λιγη επιρροη εχουν εως και καθόλου!! Η GS1200 όπως και το Βαραντερο ΜΚ3 διαθετουν μια βαλβιδα η οποια λεγεται IACV (Intake Air Control Valve) η οποια ρυθμιζει τον συγχρονισμο των κυλινδρων αυτοματα!! Στα παλιοτερα μοντελα γινεται χειροκινητα με οργανο υποπιεσης στηλων υδραργυρου μεσω του τσοκ στο Βαραντερο και μεσω του τσοκ ισως στην GS (ας με διορθωσει καποιος αν κανω λαθος). Κι ερωτω αν υπαρχει προβλημα στις πεταλουδες πως επιτυγχανεται ο συγχρονισμος των κυλινδρων στα μοντελα με την βαλβιδα IACV? Διότι αν δεν επιτυγχανεται τοτε θα έπρεπε να βγαζει βλαβη το διαγνωστικο στον πινακα οργανων!!!

Last edited by GeorgeP; 03-03-2010 at 14:54.
Reply With Quote
Παλιό 03-03-2010, 15:42
kostas-patra Ο/Η kostas-patra βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: α

σημείωση 2 γιώργη, έχει από κείνες τις αρχαίες μοτορσυκλέτες, 1100gs, που χει και τσόκ και χειροκίνητες ρυθμίσεις για τον συγχρονισμό στα σώματα ψεκασμού

αν δεν είναι ρυθμισμένα σωστά, χώρια που το εργαλείο κομπιάζει, είναι διστακτικό και η κατανάλωση ανεβαίνει σημαντικά, τουλάχιστον αυτό διαπιστωσα εγώ
Reply With Quote
Παλιό 03-03-2010, 17:03
Senior Member

Παιδια πραγματι εχω μηχανη λιγο αρχαια , bmw r1100gs 1998 σχεδον. Ισως και παλιοτερη.
Reply With Quote
Παλιό 03-03-2010, 17:11
Senior Member

Παντως αν το λυσω το θεμα , σας κερναω καφε οταν βρεθουμε , γιατι θα τα εχω γλιτωσει απο τις βενζινες !!!!!!
Reply With Quote
Παλιό 03-03-2010, 17:17
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από kostas-patra Εμφάνιση μηνυμάτων
σημείωση 2 γιώργη, έχει από κείνες τις αρχαίες μοτορσυκλέτες, 1100gs, που χει και τσόκ και χειροκίνητες ρυθμίσεις για τον συγχρονισμό στα σώματα ψεκασμού

αν δεν είναι ρυθμισμένα σωστά, χώρια που το εργαλείο κομπιάζει, είναι διστακτικό και η κατανάλωση ανεβαίνει σημαντικά, τουλάχιστον αυτό διαπιστωσα εγώ
Κωστα, θα σου μιλησω απολυτως εμπειρικα διότι τεχνικα αυτο που περιγραφεις στην δευτερη παραγραφο δεν εξηγειται!
Ασυγχρονιστοι κυλινδροι μπορει να παραγουν τραχυτητα στην λειτουργια του κινητρα, κραδασμους, ισως εναν δισταγμο στις χαμηλες αλλα.....η κατανάλωση παραμενει ανεπηρεαστη!!! Η καταναλωση εχει σχεση με ενα κάρο άλλα πραγματα πλην του συγχρονισμου κυλινδρων!!!! Τοτε θα μου πεις γιατι κανουμε συγχρονισμο κυλινδρων? διότι διαφορετικη ποσοτητα αερα στον θαλαμο καυσης ισως και πολυ μακροπροθεσμα να εχει επιπτωσεις αλλου π.χ. στην αποδοση!!!
εχω τυχει σε βαραντερο που ηταν τελειως ασυγχρονιστοι οι κυλινδροι (ο κατασκευαστης μιλαει για μεταξυ των κυλινδρων διαφορα 20mm/Hg κι αυτο ηταν πανω απο 50!!!!)και ειχε 100,000κμ επανω του!! Αγνωστο για ποσο καιρο δουλευε ετσι!! Προβλημα ουδεν. Μονον που οταν το πηρε ρυθμισμενο γυρισε πισω και μου ειπε οτι του εδωσα λαθος μοτοσυκλετα!!! Βλέπεις, ειχαμε τις ιδιες ακριβως!!!!
Ο συγχρονισμος ειναι μια εργασια η οποια μαζι με άλλες παραμετρους και ρυθμισεις συμβαλει στην ευρυθμη λειτουργια του κινητηρα σαν συνολο και οχι ειδικα σε καποια σημεια!!

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από sansiro.sugata Εμφάνιση μηνυμάτων
Παιδια πραγματι εχω μηχανη λιγο αρχαια , bmw r1100gs 1998 σχεδον. Ισως και παλιοτερη.
Να χαιρεσαι που εχεις τοσο ''αρχαια'' μοτοσυκλετα...ειδικα BMW GS!!!!!!

Last edited by GeorgeP; 03-03-2010 at 17:21.
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης