GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 05-10-2009, 23:25
frits Ο/Η frits βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αχαρνές
Μoto: BMW R1200 GS 2005 YAMAHA TTR 250
Προεπιλογή Απάντηση: Ευτυχως δεν εσπρωχνα!!!

Γυρίζοντας από Πήλιο έδειξε -0- έκανα ακόμα 2 Km και έφτασα στη ΒP μετά τον Καραβόμυλο, η αντλία έδειξε 19.9 lit με τις αναθυμιάσεις πήγαινε, σημείωστε εδώ ότι από την ώρα που έδειξε υπόλοιπα 70 km πήγαινα με 100-120 και έκανα πάνω κάτω αυτά τα χλμ. Βέβαια δεν το ξαναδοκιμάζω μιας και θεωρώ λίγο επικίνδυνο να στραγγίζει το ρεζερβουάρ, νομίζω πάντως ότι η καλύτερη λύση δεν είναι ούτε οι δείκτες, ούτε τα λαμπάκια, αλλά ο μερικός χιλιομετρητής, παραδοσιακά πράγματα, έκανες 200 χλμ όπου βρεις φουλάρισε (μιλάω για ταξίδι)
Reply With Quote
Παλιό 06-10-2009, 22:26
ENtouristas Ο/Η ENtouristas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Junior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: GLYFADA
Μoto: GS 800 . 08 ,me poly prama apo TOURATECH.

KAI EMENA MOU LEGE 63 . ENDIKSH REZERBAS DEN ANAPSE POTE , MENO SPROXNO ....KSANAKITAO IXE ALAKSEI GNOMH KAI ELEGE 43 KAI IXE KAI DIO PABLES , TO KOUNAO , 8EOSTEGNO .APODO KAI PERA KSERO OTI META TA 220 240 XLM PSAXNO GAI BENZINADIKO ,KAI AS LEEI OTI 8ELEI .GS 800
Reply With Quote
Παλιό 06-10-2009, 22:42
georgekostas Ο/Η georgekostas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: Ιωαννινα
Μoto: BMW R1200 GSA

Εμενα στο 0 εχει αλλα 3 λιτρα περιπου μεσα,οποτε δεν αγχωνομαι.....
Reply With Quote
Παλιό 07-10-2009, 21:12
pepax66 Ο/Η pepax66 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Νίκαια
Μoto: ΘΥΜΑ ΚΡΙΣΗΣ

Ρε παιδιά τι γίνεται με αυτά τα - 0 - ? Εγώ δεν αφείνω ποτέ μα ποτέ να δω τέτοια ένδειξη γιατί δεν έχω μηχανή χθεσινή (1200GS 2005) και στο τεπόζιτο δεν ξέρω πόση μούργα ή άλλα κατάλοιπα υπάρχουν για να στενάξει το injection ή να πάρει αέρα το κύκλωμα και να στενάξει η αντλία. Μόλις πάρω ένδειξη για ρεζέρβα βάζω βενζίνη και τέλος ! Σε Πόλεις ζούμε και ο βενζινάς δεν είναι είδος προς εξαφάνιση τώρα στο ταξίδι κανονίζω ή προτεινω στάσεις εφοδιασμού ανα περίπου 200 χλμ που όλα τα μηχανάκια έχουν ορια αυτονομίας. Οι χιλιομετρικές ενδείξεις
Εναπομεινάντων χλμ είναι αναλογικά υπολογισμένα με το πόσα χλμ έκανες για να κάψεις τα προηγούμενα 16 lt συνήθως σου λέει κατα προσέγγιση 65 - 70 και τι σημαίνει αυτό πας από Αθήνα Λαύριο για να βάλεις βενζίνα στο αγαπημένο σου βενζινάδικο που την έχει φρέσκια? Όχι πας συμπληρώνεις λίγο αν φοβάσαι τα βενζινάδικα της περιοχής που κινήσε και φουλάρεις εκεί που θέλεις! Και όλα αυτά αν σε πιάσει εξ απείλης γιατί σαν λογικός χειριστής βαρέου μηχανήματος ξέρεις και πόσα χλμ κάνεις κατα μέσο όρο και δεν αφήνεις την κούκλα σου να στεγνώσει ο καταπιόνας της με άγνωστες συνέπειες!
Reply With Quote
Παλιό 07-10-2009, 21:21
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από pepax66 Εμφάνιση μηνυμάτων
Ρε παιδιά τι γίνεται με αυτά τα - 0 - ? Εγώ δεν αφείνω ποτέ μα ποτέ να δω τέτοια ένδειξη γιατί δεν έχω μηχανή χθεσινή....
Η μονη φορα που ειδα 0 ηταν στην Αυστρια και αυτο γιατι ηταν Κυριακη
και ηταν ολα κλειστα.Πατησα ομως την ενδειξη για βενζιναδικο στο zumo
και σε ελαχιστα δευτερολεπτα μου εβγαλε τα πιο κοντινα.Κι ετσι ολα οκ!!!
Reply With Quote
Παλιό 08-10-2009, 00:08
MARK Ο/Η MARK βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ-ΡΕΘΥΜΝΟ
Μoto: GS 1200R ADVENTURE

Τα χιλιόμετρα που αναγράφοντε πολλες φορες είναι πλασματικά...Γι'αυτό το νού μας......
Reply With Quote
Παλιό 08-10-2009, 10:26
Major_Goose Ο/Η Major_Goose βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: AGIA PARASKEYH - ATHENS - GREECE
Μoto: R 1150 GS ADVE

Είσαι τυχερούλης πάντως.....Εμένα μου ανάβει το alarm βενζίνης με υποτιθέμενο υπόλοιπο 115 - 110 χιλιόμετρα και πάω κατευθείαν και γεμίζω και τελειώνει το θέμα !!!
Reply With Quote
Παλιό 08-10-2009, 17:09
saitman Ο/Η saitman βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Μoto: GS 1200 2004

ΕΜΕΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ 27 ΧΛΜ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΩ!ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ Η ΣΤΑΘΜΗ ΧΑΜΗΛΑ ΓΙΑΤΙ ΖΟΡΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΤΛΙΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ!!!ΑΥΤΗ Η ΕΝΔΕΙΞΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΠΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ!!!ΟΛΑ ΤΑ ΑΜΑΞΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΝ ΕΓΩ ΜΕΙΝΩ!!
Reply With Quote
Παλιό 08-10-2009, 17:32
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από pepax66 Εμφάνιση μηνυμάτων

Εγώ δεν αφείνω ποτέ μα ποτέ να δω τέτοια ένδειξη γιατί δεν έχω μηχανή χθεσινή (1200GS 2005) και στο τεπόζιτο δεν ξέρω πόση μούργα ή άλλα κατάλοιπα υπάρχουν για να στενάξει το injection ή να πάρει αέρα το κύκλωμα και να στενάξει η αντλία.
Ελπίζω να αστειευεσαι και να το λες με δοση υπερβολης για να το κανεις πιο κτυπητό!!!!!!!!!! Αλοίμονο αν υπηρχε μουργα στο τεποζιτο απο βενζινη, αυτα γινόντουσαν την δεκαετια του '60 που οι δεξαμενες στα βενζιναδικα ηταν απο χυτοσιδηρο και σκουριαζαν!!! Το ιδιο συνεβαινε και στα παλια τεποζιτα των μοτοσυκλετων που δεν ειχαν αυτην την ειδικη επιστρωση πλαστικοποιησης (που δεν ειναι απλη πλαστικοποιηση αλλα κατι απειρως καλυτερο) και η βενζινη ερχοταν σε απευθείας επαφη με το σιδερο του ρεζερβουαρ το σκουριαζε, η βρωμικη με σκουριες βενζινη περναγε στα καρμπυρατερ και παπαλα μετά!!! Τότε φιλτρα βενζινης δεν υπηρχαν ουτε καπου στις σωληνωσεις ουτε μεσα στο τεποζιτο όπως γινεται σημερα!! Οσο για το injection το τεποζιτο πριν τα ρουμπινετα εχει ενα φίλτρο απο πλαστικό με ανοιγμα τρυπών καπου στa 10 microns!! Για να σου δωσω να καταλάβεις τα φιλτρα λαδιου των εταιριων και τα διυθητικα χαρτια μεσα τους εχουν 30-40 microns και μια τριχα μαλιων ειναι 100 microns!!! Καταλαβαινεις λοιπόν οτι στο injection δεν περναει τίποτε!!!!! Χωρια που πριν το injection υπαρχει ενα ακομη φίλτρο στα 5 microns μεσα στην αντλια βενζινης!!!!!! Το Βαραντερο το εχει το τελευταιο όπως και ολα τα ψεκαστα οχηματα δεν βλεπω γιατι οχι και η GS!!

Reply With Quote
Παλιό 08-10-2009, 17:44
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
...Τότε φιλτρα βενζινης δεν υπηρχαν ουτε καπου στις σωληνωσεις ουτε μεσα στο τεποζιτο όπως γινεται σημερα!! Οσο για το injection το τεποζιτο πριν τα ρουμπινετα εχει ενα φίλτρο απο πλαστικό με ανοιγμα τρυπών καπου στa 10 microns!! Για να σου δωσω να καταλάβεις τα φιλτρα λαδιου των εταιριων και τα διυθητικα χαρτια μεσα τους εχουν 30-40 microns και μια τριχα μαλιων ειναι 100 microns!!! Καταλαβαινεις λοιπόν οτι στο injection δεν περναει τίποτε!!!!! Χωρια που πριν το injection υπαρχει ενα ακομη φίλτρο στα 5 microns μεσα στην αντλια βενζινης!!!!!!
Εγραψες παλι αδελφε...!!!
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης