GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 01-04-2011, 03:42
egefalikos Ο/Η egefalikos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2010
Περιοχή: Αλεξανδρούπολη
Μoto: R1200 GS 04
Προεπιλογή Απάντηση: Η τρομπα βενζινης πηγε διακοπές!

Καλά τα λέτε εσείς που έχετε τα μαστόρια στα πόδια σας! Εγώ που την πάτησα και ζω στην Αλεξ/πολη, τι να κάνω?
Πήρα τηλ. την Syvaris και μου έδωσε το τηλ. του Jefe. Μετά πήρα τηλ.
τον Jefe και του είπα το πρόβλημα και ο οποίος πήρε τηλ. τον Γιάννη τον αρχιμάστορα. Έπειτα με πήρε ο Jefe και μου έδωσε το τηλ. του Γιάννη.
Πήρα τηλ. τον Γιάννη και το έδωσα στον μάστορα μου και έτσι εντοπίστηκε το πρόβλημα! Απλά τα πράγματα εάν ανήκεις στην παρέα του GSFORUM!!!

ΥΓ.
Αργότερα με πήρε τηλ. ο Jefe να δει τι έγινε και του είπα όλα καλά "ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΡΕ ΦΙΛΕ"
Reply With Quote
Παλιό 29-04-2011, 18:45
vasorfa Ο/Η vasorfa βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2009
Περιοχή: Π.Φάληρο
Μoto: R 1200 GS Adventure

Τελικα Σωτηρη τι εκανες?

Υπαρχει πιθανοτητα να σε βαλουν στην Goood will ?

παραδεχθηκαν απο το συνεργειο που πηγες στην ανακληση την πατατα που σου καναν?

Μακάρι να εχεις καλα νεα
Reply With Quote
Παλιό 30-04-2011, 22:45
bmwgogagis Ο/Η bmwgogagis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: κοζανη
Μoto: R1200GSADV

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Sotos_ Εμφάνιση μηνυμάτων
Λοιπον... καθοτι νεος μπαμπας... η βολτες με την Χαιδω εχουν γινει ελαχιστες...
Οπως καταλαβαινετε, αντιστρόφως ανάλογη εχει γίνει η απόλαυση που παίρνω απο αυτές!

Ετσι λοιπον τα προβληματα μεγενθυνονται υπερβολικά, οταν στις μετρημενες στα δαχτυλα τους ενος χεριου βόλτες, σου συμβαινουν στραβες, και τα "παιρνεις" πολυ πιο ασχημα οταν ανακαλυπτεις οτι δεν εισαι απλά άτυχος, αλλά κάποιος άλλος φταιει για το ζορι που τραβάς....

Ετσι λοιπον χαρουμενος ξεκινησα το Σαββατο για μια μονοημερη ορεινη Αρκαδία απο επαρχιακους και λαγκαδια...
εφτασα ομορφα, το φχαρηστήθηκα κοινως... Ειπαμε: οι ευκαιρίες ειναι λίγ

Στην επιστροφή όμως (που εγινε νυχτα απο εθνική) αρχισε ενα κουφο συμπτωμα που μου τσακισε την λίγη αυτοπεποιθηση που νιώθω για την αξιοπιστίας της μηχανης μας...
Σε ακανόνιστους χρόνους και συνθήκες, ο κινητήρας "κράταγε". Δηλαδη εσβυνε εντελως και με αφηνε συξυλο. Ειτε πηγαινα με 40 ειτε πηγαινα με 160.
Σταματαγα δεξια, εσβυνα, και μετα απο 2 λεπτα ξαναεβαζα μπροστα, εριχνε κανα δυο κουφιες μιζιες, και οταν τελικα επαιρνε, συνεχιζα για άλλα λιγα χιλιομετρα.

Εφτασα σπιτι με ψυχολογια στο πατωμα φυσικα.

Σημερα το πρωι πηγα στην Motion & Style στον Θαναση.

Την εβαλε στο μηχανημα, ειδε οτι οντως το σφαλμα ηταν της αντλίας βενζίνης.
Εβγαλε τον ρελε της, και ηταν ξεκαθαρο τι ειχε συμβει... από κάτω απο τον ρελε, στον χωρο που ειναι τα ρευματα προς την αντλία, ηταν φίσκα στο νερο.

Ο τελευταιος (καπου νότια, ονοματα δε λεμε) που λογω ανακλησης είχε αλλάξει το ρελεδακι, δεν ειχε βάλει σωστά την λαστιχοφλάντζα που μπαινει εκει, με αποτελεσμα, νερα απο βροχες και πλυσίματα να έχουν εγκλωβιστεί εκεί και να εχουν κάνει ζημιά στις επαφές (πιθανον και στον ρελε).

Σας γραφω τα παραπάνω, για να ευχαριστησω κατ αρχην τον Θανάση που είναι πάντα πρόθυμος και άξιος επαγγελματίας, και πάντα προσπαθεί να μας βοηθήσει με τον ωραίο τρόπο του, αλλα και για να σας προτρέψω να ελεγξετε τις δικές σας μην εχει συμβει το ίδιο και σας το παρουσιάσει σε κανα ανυποπτο χρόνο σε κανα βουνο...

Εγώ μάλλον την γλύτωσα προς το παρόν.
περνα απο εδω να ξερουμε τι μας γινεται
http://www.gsforum.gr/%CE%93%CE%B5%C...BF%CF%82-2957/
Reply With Quote
Παλιό 05-05-2011, 19:15
Sotos_ Ο/Η Sotos_ βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2010
Περιοχή: Αττική
Μoto: GSA '08

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από vasorfa Εμφάνιση μηνυμάτων
Τελικα Σωτηρη τι εκανες?

Υπαρχει πιθανοτητα να σε βαλουν στην Goood will ?

παραδεχθηκαν απο το συνεργειο που πηγες στην ανακληση την πατατα που σου καναν?

Μακάρι να εχεις καλα νεα
Να το παρω από την αρχή γιατι δεν τα ξερουν όλοι (παρεπιπτοντως χαρηκα που σε γνωρισα από κοντά Βασίλη)

Μου το ξαναεκανε μετα απο εναν μηνα περιπου. Σε μικρες διαδρομες αυτη την φορα (κοντινες αγγαριες μεσα στην Αθηνα)

Μετα από δυο μερες πηγα παλι τον Θαναση ο οποιος την κρατησε 3 μερες μεσα.
Το διαγνωστικο μια εβγαζε προβλημα στην αντλια, μια διαροη ρευματος απο την πλεξουδα, και την άλλη προβλημα στον εγκεφαλο.... (το ιδιο προβλημα πηγε να αποκτησει και ο δικός μου εγκεφαλος οταν μου τα λεγε ο Θανασης στο τηλεφωνο)

Τελικα από ότι μου είπε, άλλαξε ρελε (ηταν στην εγγύηση μιας και η ανακληση πραγματοποιήθηκε περισυ) και λυθηκαν όλα.

Τελος για την ιστορία, πηγα στο άλλο συνεργείο που μου άλλαξε το ρελε στην ανακληση (και εβαλε στραβα την φλαντζα και μου δημιουργησε το προβλημα).
Εψαξα τον αρχιμηχανικο, ο οποιος αφου του εξηγησα το προβλημα και του δειξα και την στραβοπατημενη φλαντζα, απεφανθει οτι δεν πρεπει να πλενω την μηχανη με πίεση, του εξηγησα οτι δεν εχει πλυθει ποτέ με πίεση, και του ξαναεδειξα την φλαντζα, αλλά η μεγαλειότητα του δεν τον αφησε να δει πιο χαμηλα και εμας τους κοινους θνητους...

Οταν μάλιστα του ειπα οτι θα μπορουσε να με αφηνε πανω σε καμια προσπεραση... και μου είπε σιγα.. όλοι ετσι λέτε... δεν συμβαινουν αυτα ευχαρίστησα, χαιρετησα και το συμπαθητικότατο παλικαρι στην υποδοχη αφου δεν θα με ξαναδει, και όλα καλά.
Reply With Quote
Παλιό 17-05-2011, 15:03
Senior Member

Τέλος καλό όλα καλά:sm5::sm5:

Οσον αφορα τον...Τεχνικαρά......νομίζω οτι αποδειχθηκε μεγαλος σαχλαμάρας
Reply With Quote
Παλιό 20-05-2011, 12:26
squad Ο/Η squad βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2011
Περιοχή: ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
Μoto: R1200GS'11 - Gilera vx125'05

Του σωτηρη του παρουσιάστηκε το προβλημα επειδη δεν του ειχαν βαλει σωστα την λαστιχοφλαντζα ετσι ώστε να μπαινει νερο κατω από τον ρελε.σε αυτους που η λαστιχοφλαντζα ηταν σωστα στην θεση,πρεπει παντα μετα από κάθε πλύσιμο να φυσάμε η να στεγνώνουμε με ένα πανάκι ?
Reply With Quote
Παλιό 20-05-2011, 12:32
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από squad Εμφάνιση μηνυμάτων
Του σωτηρη του παρουσιάστηκε το προβλημα επειδη δεν του ειχαν βαλει σωστα την λαστιχοφλαντζα ετσι ώστε να μπαινει νερο κατω από τον ρελε.σε αυτους που η λαστιχοφλαντζα ηταν σωστα στην θεση,πρεπει παντα μετα από κάθε πλύσιμο να φυσάμε η να στεγνώνουμε με ένα πανάκι ?

Δεν ξέρω αν ΠΡΕΠΕΙ....αλλα εγω το κάνω....σε σχετικη μου ερωτηση στον κυρ-αντώνη,γιατι καταργήσαν τα...καπάκια που ειχαν τα παλαιότερα μοντέλα,ήταν για να ψήχεται καινα στεγνώνει πιό γρήγορα

εγω αφου περιποιηθω την κοριτσαρα...πάω μια βόλτα στο βενζιναδικο και την φυσαω!!!(και στις ψύκτερς των κυλίνδρων και στο ψυγειο λαδίού και κατω απο την σελλα και στισ τρομπες.....(βέβαια εγω ειμαι εγω
Reply With Quote
Παλιό 20-05-2011, 12:35
NLS Ο/Η NLS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μoto: BMW R1200GS (από τους βλάκες που την είχαν πάρει καινούρια)

Εγώ θα τολμήσω να πω: Τίποτα.
Reply With Quote
Παλιό 20-05-2011, 14:39
nivam Ο/Η nivam βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2010
Περιοχή: Βόλος
Μoto: R1200GS 07 ΚawasakiTOP48(χορτοκοπτικό)

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από squad Εμφάνιση μηνυμάτων
Εγώ το φυσάω πάντα μετά απο κάθε πλύσιμο ή βροχή.
Τη φλαντζα την είχα βγάλει κ την είχα αλοίψει με γράσσο σιλικόνης πριν την ξανατοποθετήσω όταν έκανα τον πρώτο έλεγχο για ύπαρξη υγρασίας εσωτερικά.
Reply With Quote
Παλιό 20-05-2011, 21:56
klagenfurt Ο/Η klagenfurt βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2010
Περιοχή: Πειραιας
Μoto: RT1150, vespa cosa, vespa Rally 180/1972, vespa "U"/1953

το ιδιο πρβλημα υπαρχει και στο RT ξερει κανεις?

εγω παντως την πλενω μονο με σφουγγαρακι...
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης