|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Δότες οργάνων με το ζόρι !
Νομίζω ότι είναι δικαίωμα κάθε ατόμου πως να διαχειριστή τον ευατό του - τώρα τελευταία παρατηρούμε ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ άλλοι να αποφασίζουν για τον εαυτό μας
κώστας goldwing |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
ειμαι υπερ
είμαι ήδη δοτης αιματος, αιμοπεταλιων και μυελου αλλωστε δεν εχουμε κανει συμβολαιο με την αρτημελια μάλιστα αν κάποιος συμφορμιτης χρειαστεί ποτέ για κάτι τέτοιο, το τηλεφωνο μου ειναι στα στοιχεια μου |
|
|||
|
|||
ισως να οργανωναμε και καποια αιμοδοσια για τραπεζα αιματος του φορουμ
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
να δω πως θα το καταφέρει Νίκο να χάσει κιλά και πόντους απο το ύψος .... |
|
|||
|
|||
Νομίζω πως το φόρουμ έχει τράπεζα αίματος δεν χρειάζεται να οργανωθεί αιμοδοσία.
Μπορείς να δώσεις αίμα σε όποιο νοσοκομείο θέλεις και να δηλώσεις ότι είναι για το gsforum |
|
|||
|
|||
Διαφωνώ. Αυτό που είναι εθελοντική προσφορά θα καταντήσει εμπόριο.
Μη δούμε κανένα παιδί να πηγαίνει στο νοσοκομείο αρτιμελές και να βγαίνει με κανά νεφρό λιγότερο. Και ποιος μου λέει ότι δε θα βρεθούν κάποιοι να "εκμεταλλευτούν" δεδομένα κατάστασης υγείας από ασφαλιστική εταιρεία, να βρεθούν γιατροί που δε θα διστάσουν να πάρουν όργανα και να γίνει του οργάνου. Οποιος έγραψε κάποιος φίλος πιό πάνω, με αυτά τα κοινωνικής "ευαισθησίας" μέτρα συνηθίζουν τον κόσμο ώστε να δεχτεί κι άλλα εξόχως βάρβαρα υπό τη μορφή νόμου. Προσωπικά κι αν γίνει, θα δηλώσω ότι δε θέλω να γίνω δωρητής οργάνων και στη διαθήκη μου βλέπω τι θα βάλω. Δεν είναι δυνατόν να κανονίζουν με τέτοιο τρόπο ζωή και συμπεριφορά των ανθρώπων! |
|
|||
|
|||
το φανταζεσαι???ο νεος Μπεντζαμιν Μπαττον.
|
|
|||
|
|||
Αθήνα
Κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας για τη «Δωρεά και Μεταμόσχευση Οργάνων». Παρότι προηγήθηκε διαβούλευση και εκφράστηκαν αντιδράσεις από φορείς, κυρίως για τη λεγόμενη εικαζόμενη συναίνεση, εν τούτοις το σχέδιο κατατέθηκε χωρίς αλλαγές. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας κ. Α. Λοβέρδο, το θέμα της εικαζόμενης συναίνεσης αναδείχθηκε ως μείζον κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης. «Η Εκκλησία, ορισμένοι επιστημονικοί φορείς, καθώς και ορισμένοι πολίτες, εκφράζουν συγκρουσιακές διαφωνίες, αντιρρήσεις, ή επιφυλάξεις», είπε, σημειώνοντας: «Το ζήτημα αυτό το αντιμετωπίζω με περίσκεψη, συμπεριέλαβα τη σχετική ρύθμιση στο σχέδιο νόμου. Ωστόσο, από την πορεία του κοινοβουλευτικού διαλόγου θα εξαρτηθεί, αν ως υπουργείο θα επιμείνουμε στη συγκεκριμένη διάταξη». Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, όλοι οι έλληνες πολίτες είναι - μετά το θάνατό τους - εν δυνάμει δότες οργάνων προς μεταμόσχευση, εκτός εάν όσο ζούσαν είχαν εκφράσει εγγράφως την αντίθεσή τους γι αυτή την ενέργεια. Επίσης, διευρύνεται η ομάδα των ανθρώπων οι οποίοι μπορούν να λάβουν μόσχευμα από ζωντανό δότη. Συγκεκριμένα, θα επιτρέπεται η δωρεά οργάνων στο σύζυγο του δότη, σε ασθενή με τον οποίο συνδέεται με το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, σε συγγενή μέχρι και τον τέταρτο βαθμό εξ αίματος, σε ευθεία ή πλάγια γραμμή (γονείς, παιδιά, εγγόνια, δισέγγονα, αδέλφια, ξαδέλφια, ανίψια, θείοι), σε συγγενή μέχρι το δεύτερο βαθμό εξ αγχιστείας (γονείς και αδέλφια συζύγου), καθώς και «σε πρόσωπο με το οποίο έχει προσωπική σχέση και συνδέεται συναισθηματικά». Όπως επισημαίνεται στην αιτιολογική έκθεση, η Ελλάδα κατέχει την τελευταία θέση σε ευρωπαϊκό επίπεδο στις μεταμοσχεύσεις οργάνων. Στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων δείχνουν ότι ο αριθμός της δωρεάς οργάνων από το 2001 έως το 2010 φθίνει σταθερά. Η μεταμοσχευτική δραστηριότητα δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών και ο χρόνος αναμονής είναι μεγάλος. ΤΟ ΒΗΜΑ - Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη δωρεά και τις μεταμοσχεύσεις οργάνων - πολιτική |
|
|||
|
|||
Βρέθηκα στην άτυχη θέση να δωρίσω τα όργανα του αδελφού μου και του πατέρα μου, 'έζησα όλες εκείνες τις διαδικασίες που προβλεπόταν από τον νόμο για να γίνει αυτό.
Δύσκολα αφαιρούνται όργανα χωρίς την συγκατάθεση αρκετών γιατρών και αρκετών διαδικασιών, ανεξάρτητα όμως από όλα αυτά, η δωρεά των οργάνων των δικών μου ανθρώπων, μου αλάφρωσε τον πόνο εκείνες τις δύσκολες ώρες . Τα συναισθήματα μου ήταν και είναι σαν να μην έφυγαν αυτοί οι άνθρωποι ποτέ από την ζωή. Έγινα και εγώ δωρητής οργάνων , γνώρισα μέσα από τον Παγκρήτιο Σύλλογο δωρητών οργάνων πολλούς συνανθρώπους μας που δώρισαν όργανα δικών τους ανθρώπων , τα συναισθήματα ίδια με τα δικά μου, Για αυτό φιλαράκια ποτέ να μην χρειασθεί να βρεθούμε σε δύσκολη θέσει για να χρειαστούμε όργανα για την σωτηρία μας η την σωτηρία δικών μας ανθρώπων Ας δηλώσουμε δωρητές που είναι καλύτερα από το να καταλήξουμε μεζές σε σκουλήκια της γης … |
|
|
Σχετικά Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Δωρητές οργάνων | MARK | Ανέκδοτα | 15 | 24-01-2011 12:26 |
Διεθνής ημέρα κατά του ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων | ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ | Κόσμος | 4 | 27-02-2010 12:56 |
Νύφη... με το ζόρι !!!!!!!!!!!!! | yannis | Ανέκδοτα | 34 | 27-09-2009 23:03 |
Λετονία-κλήση ή δωρεά οργάνων? | S.T | Κόσμος | 8 | 26-06-2009 16:09 |
Ο δωρητής οργάνων!!! | Arkas | Ανέκδοτα | 7 | 25-02-2009 17:09 |