|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Στο Magadan, μεσω ...Μογγολιας !
Δώσε μας τροφή.
|
|
|||
|
|||
Η σκόνη (και τίποτε άλλο) είναι ο βασικός αντίπαλος, ειδικά όταν συναντάς μεγάλο φορτηγό. Χωριό (με βενζινάδικο) στη μέση του πουθενά. Στον «πυρετό του χρυσού» κινούνται όλα, εδώ πάνω. Μνημεία της Σοβιετικής περιόδου, βρίσκονται παντού. Στάση πάνω από τον ποταμό Bolshoy Nimnyr. Έπρεπε να σταματήσω νωρίς στο Aldan (δεν ήξερα ότι υπάρχει ξενοδοχείο και στο Tommot, 80χλμ βορειότερα). Η επιλογή του καταλύματος δεν ήταν και η καλύτερη… …είχα όμως πολλές ώρες στη διάθεσή μου,να τριγυρίσω στην πόλη και να φωτογραφίσω έναν (ακόμη) Lenin! «Aldan Gold», δύο λέξεις, στα χείλη όλων… |
|
|||
|
|||
Η αγωνία παύει σιγά-σιγά κι από ένα σημείο και μετά γίνεται ανυπομονησία. Τόσο βαρετά είναι… Βενζινάδικα και κάνα δυο χωριά, είναι τα μόνα πράγματα που συναντάς μέχρι το προάστιο του Yakutsk, Nizhny Bestyakh . «Πολύ χαριτωμένο το σκυλάκι σας, μανδάμ…» Τα πρώτα 30-40 χιλιόμετρα του «Δρόμου των Οστών» με υποδέχτηκαν με μπόλικη σκόνη. Δύο Izh Planeta και ένα MINSK M125S, λίγο έξω από το χωριό Tyungyulyu. |
|
|||
|
|||
Οι Γιακούτιοι που κατοικούν εδώ, είναι ένας αυτόχθων λαός και αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της περιοχής. Αποτελούν μία από τις 184 εθνικές ομάδες που κατοικούν στη Ρωσία και το συστατικό έθνος της Δημοκρατίας των Σαχά. Τα χαρακτηριστικά του προσώπου προδίδουν την τουρανική τους καταγωγή. Η διοικητική διάρθρωση του Churapchinsky ulus (σαν να λέμε νομός) σε μια παραστατική απεικόνιση, δίπλα από το δρόμο. Ξύλο κι εδώ το οικοδομικό υλικό, αλλά κάθε σύγκριση με τα αρχοντικά που φωτογράφιζα μια βδομάδα νωρίτερα με έκανε να «μειδιώ» αμήχανα… Ευθεία μπροστά το κατάλυμά μου στην Churapcha. Στο lobby του «ξενοδοχείου» το πρωί της επόμενης μέρας, λίγο πριν αναχωρήσω. |
|
|||
|
|||
for the and Νικος...
|
|
|||
|
|||
ΠΡΟΣΟΧΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ !!!
Βιαστική και λιγάκι επιπόλαιη η σκέψη μου (που την πόσταρα κιόλας όταν περιέγραφα το ταξίδι), ότι ο Kolyma Highway δεν κλείνει ποτέ και πως οι εικόνες με το κομβόι των αυτοκινήτων κολλημένο στις λάσπες ανήκουν στο παρελθόν. Mea culpa. Οι φωτογραφίες από το internet είναι 8 με 10 Ιουνίου 2013, ΦΕΤΟΣ, δέκα ημέρες πριν περάσω εγώ από εκεί (αφού 21 Ιουνίου ήμουν στο Ust-Nera). Είναι ο (στρωμένος με άμμο) δρόμος πολύ λίγο ψηλότερα από τα ποτάμια κι όταν αυτά φουσκώνουν τον παρασέρνουν. Κι άμα βρέχει και καμιά βδομάδα σερί, πολύ θέλει... |
|
|||
|
|||
Ταξίδι ζωής
|
|
|||
|
|||
Απίθανα μέρη και εικόνες, να είσαι καλά.
|
|
|||
|
|||
...ενα απο τα ταξιδια Ονειρα μου,ισως το κορυφαιο...μπραβο φιλε μου,διαβαζω λεξη λεξη και οι εικονες μενουν στο μυαλο μου!
Θα ηθελα στο τελος να κανεις μια συνοψη τι σε δυσκολεψε στο ταξιδι αυτο και τι βρηκες διαφορετικο απο αυτο που περιμενες... Για το τι σου αρεσε δε θα ρωτησω...διαβαζω ηδη...ενα ταξιδι Ονειρο! |
|
|||
|
|||
|
|
|