|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: απλή ή super αμόλυβδη
Απόσπασμα:
γιατι ειναι πολυ απλο, το αναφερεις κι εσυ, ειναι TSI με δυο τουρμπο, αλλη διαχειρηση καυσιμου το τουρμπο κι αλλη ενας απλος κινητρας όπως το Hyundai μου, το GS σου, το Varadero μου κ.λ.π.!!! Το τουρμπο του TSI σου ναι μεν εχει χαμηλη συμπιεση (κανενα τουρμπο δεν εχει υψηλη, ολα γυρω στο 6:1 με 8:1 παιζουν που χωρις τουρμπο καινε και 90 οκτανια) αλλα η υπερπληρωση αερα ειναι τετοια που δημιουργει τετοιες πιεσεις στον θαλαμο καυσης ωστε η βενζινη 98 οκτανιων ειναι απαραιτητη!!! Γιατι ναι μεν πιεση δεν εξασκει η κορωνα του πιστονιου κατα την συμπιεση του μιγματος, αλλα πιεση εξασκει ο βιαια εισερχομενος αερας λογω του τουρμπο!!! Σε αυτην την φαση η πιεση στον θαλαμο καυσης φτανει και το 15:1!!!! |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Οι διαχειρισεις των κινητηρων απο τις ECM εχουν τοσο εξελιχθει που παιζουν το αβανς σε δεκατα του χιλιοστου της μοιρας αντι για ολοκληρες μοιρες που ηταν παλιοτερα με τις απλες ηλεκτρονικες!!!!! Κι ετσι πολυ σπανια να χρειασθει 98/100 οκτανια. Τα τουρμπο εξαιρουνται βεβαια!!! Και οχι ολα, μονον αυτα που εχουν υπερπληρωση πανω απο 0,2bar!! |
|
|||
|
|||
Η διαφορα παντως υπαρχει εστω και αμελητεα αναμεσα σε 95 και 100 οκτανια,
εστω και αν αυτο γινεται αντιληπτο στις υψηλες συμπιεσεις. Γιαυτον ακριβως τον λογω στο πρωτο μου ποστ δεν μιλησα για αυξηση δυναμης αλλα για λιγοτερα καταλοιπα και καλυτερη καυση. Thanks για τις αναλυτικοτατες απαντησεις GeorgeP |
|
|||
|
|||
τα παντα νοθευοντε κι ειδικα στην ελλαδα...
|
|
|||
|
|||
Αυτο πρέπει να γινει νόμος μεσα στο κεφάλι μας και να εχουμε σταθερα σημεια ανεφοδιασμου τουλαχιστον στις διαδρομες που κανουμε συχνότερα!!!!
|
|
|||
|
|||
Ο αριθμός οκτανίων ουσιαστικά φανερώνει την πτητικότητα της βενζίνης και κάθε καυσίμου.
Πτητικότητα χαμηλότερη των προδιαγραφών του κινητήρα σημαίνει δυσχέρεια στην εκκίνηση,μειωμένη επιτάχυνση,κακή διανομή καυσίμου στους κυλινδρους.Πτητικότητα μεγαλύτερη των προδιαγραφών είναι επίσης ανεπιθύμητη καθώς επιφέρει απώλειες λόγω εξαέρωσης και απόφραξη (μπούκωμα) είτε στο δίκτυο διανομής είτε ύστερα από εντατική λειτουργία λόγω ανάπτυξης υψηλών θερμοκρασιών..... τι λέει το manual???...ο καθένας ας κρίνει αν η βενζίνη που βάζει είναι 95 η 100 αντίστοιχα, υπολογίζοντας την νοθεία και ασ αποφασίσει τι θα βάλει. Προσωπικά βάζω 95 σε συγκεκριμλενα πρατήρια που έχω τεστάρει. 100 δεν βάζω γιατί δεν έχω δεί ποτέ καμία διαφορά ουτε στην μοτο ούτε στο αυτοκίνητο....και επιπλέον δεν εμπιστεύομαι κανέναν πρατηριούχο... |
|
|
Σχετικά Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
super tenere 2010 | wet & dirty | Άλλες εταιρίες | 61 | 22-04-2010 19:43 |
SUPER ΑΝΕΚΔΟΤΟ | MARK | Ανέκδοτα | 10 | 17-04-2010 12:23 |
Πάνω από τα 1,50 ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη | MARK | Επικαιρότητα | 2 | 07-03-2010 18:10 |
SUPER ΑΝΕΚΔΟΤΑΚΙΑ | MARK | Ανέκδοτα | 11 | 25-02-2010 10:25 |
Η σούπερ αμόλυβδη βοηθάει ? | eolos | Τεχνικά θέματα διάφορα | 60 | 02-09-2009 09:07 |