GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Επικαιρότητα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 28-06-2013, 16:16
ortho Ο/Η ortho βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΡΕΑΣ
Μoto: F 650 GS 2001, tweety!
Προεπιλογή

Ποιοί είναι οι " όλοι " Έλληνες και ξένοι που λένε ότι με τη δραχμή θα είμασταν χειρότερα;

Παλιό 28-06-2013, 16:29
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
Προεπιλογή Απάντηση: Το πόσιμο νερό δεν θα ιδιωτικοποιηθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ortho Εμφάνιση μηνυμάτων
Ποιοί είναι οι " όλοι " Έλληνες και ξένοι που λένε ότι με τη δραχμή θα είμασταν χειρότερα;

Ακομα και ο υπερμαχος της δραχμης Βαρουφακης τα γυρισε πισω.....

αλλα αν θελεις να το συζητησουμε ανοιξε αλλο νημα οχι εδω.............
Reply With Quote
Παλιό 28-06-2013, 16:56
Senior Member

Προεπιλογή

Δενασχολούμαι πλέον Γιώργο, έχω πιο πιεστικά προβλήματα να αντιμετωπίσω. Η πολιτική που με τόσο πάθος υπερασπίζεσαι θέτει σε μένα ζήτημα επιβίωσης. Πρέπει να σκεφτώ τα επόμενα βήματα μου που ίσως να είναι τελικά κι εκτός Ελλάδας, έχουμε κατακόρυφη πτώση στον κλάδο μας, τώρα τον οδοντίατρο σου να σου πει. Τα κόστη μου όμως δεν πέφτουν φίλε. Από το φθινοπωρο θα δυσκολέψει κι άλλο η κατάσταση, με ευρώ ή. χωρίς

Παλιό 28-06-2013, 17:20
Senior Member

Απόσπασμα:
Δενασχολούμαι πλέον Γιώργο, έχω πιο πιεστικά προβλήματα να αντιμετωπίσω. Η πολιτική που με τόσο πάθος υπερασπίζεσαι θέτει σε μένα ζήτημα επιβίωσης. Πρέπει να σκεφτώ τα επόμενα βήματα μου που ίσως να είναι τελικά κι εκτός Ελλάδας, έχουμε κατακόρυφη πτώση στον κλάδο μας, τώρα τον οδοντίατρο σου να σου πει. Τα κόστη μου όμως δεν πέφτουν φίλε. Από το φθινοπωρο θα δυσκολέψει κι άλλο η κατάσταση, με ευρώ ή. χωρίς

Αλλα μιας και δεν υπαρχει καταλαβαινω οτι πρεπει να πιουμε το ποτηρι αυτο οσο πικρο και να ειναι. Η Ελλαδα, η Ιταλια κ.λ.π. δεν ενεργουν απο μονες τους κι αυτοβουλως.......οποιος και να τις κυβερνησει.

Στο εξωτερικο φιλε Γιαννη επρεπε να ειχες μεινει και να μην ερχοσουνα στην Ελλαδα, τωρα ισως να ειναι και αργα. Η Γερμανια, αν συνεχισει ετσι, θα εισελθει και αυτη σε υφεση.

Οσο για το Φθινοπωρο του '13 καθως και τα υπολοιπα Φθινοπωρα........με ευρω θα ειμαστε.
Reply With Quote
Παλιό 28-06-2013, 17:44
f1shf1nder33 Ο/Η f1shf1nder33 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2011
Περιοχή: Μαρουσι
Μoto: R1150GS

Μαρία Καραμανώφ.Σύμβουλος Επικρατείας.

«…Πρέπει να διευκρινιστεί ένα ζήτημα, ως προς το οποίο υπάρχει σήμερα κάποια σύγχυση. Αφορά την λεγόμενη «μερική ιδιωτικοποίηση, την περίπτωση δηλαδή κατά την οποία το κράτος εξακολουθεί να μετέχει μιας μερικώς ιδιωτικοποιημένης δημοσίας επιχειρήσεως, διατηρώντας κάποιο ποσοστό του μετοχικού της κεφαλαίου. Ωρισμένοι αποδίδουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην συμμετοχή αυτή, με την αντίληψη ότι η κατοχή από το κράτος του 51% ή έστω του 34% του μετοχικού κεφαλαίου έχει κρίσιμη σημασία, διότι εγγυάται την υπέρ του δημοσίου συμφέροντος λειτουργία της επιχειρήσεως και διασφαλίζει τον δημόσιο χαρακτήρα της. Η άποψη αυτή είναι εσφαλμένη. Το ποσοστό συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο μιας εν μέρει ιδιωτικοποιημένης επιχειρήσεως έχει μεν κρίσιμη σημασία, πλην όμως αποκλειστικώς και μόνο εξ επόψεως συνεπειών του εμπορικού νόμου, ο οποίος και διέπει την λειτουργία της (έλεγχος της πορείας της επιχειρήσεως, δικαιώματα μειοψηφίας κ.λπ). Σε καμμία όμως περίπτωση η ιδιότης ενός εκ των μετόχων ως δημοσίου φορέως δεν μπορεί να μετατρέψει την φύση της εταιρείας από ιδιωτική σε δημοσία, ή έστω δημοσίου ενδιαφέροντος. Και τούτο, διότι στον σημερινό νομικό κόσμο δεν είναι δυνατόν μια επιχείρηση να δουλεύει δυοίν κυρίοις, να λειτουργεί δηλαδή ταυτόχρονα με κριτήρια ιδιωτικού και δημοσίου συμφέροντος. Από τη στιγμή που μια δημόσια επιχείρηση ιδιωτικοποιείται, έστω και σε ελάχιστο ποσοστό του μετοχικού της κεφαλαίου, μεταπηδά αναγκαίως ως αδιάσπαστο σύνολο από τον χώρο του δημοσίου στον χώρο του ιδιωτικού δικαίου. Αυτό σημαίνει ότι, ανεξάρτητα αν το αντικείμενο των εργασιών της επιχειρήσεως παραμένει ονομαστικά το ίδιο (λ.χ. παραγωγή και διανομή ενέργειας, ταχυδρομικές υπηρεσίες κοκ) η φύση της αλλάζει ριζικά και ο σκοπός της καθίσταται αποκλειστικά και μόνον κερδοσκοπικός. Σε αυτό το κέρδος και μόνον αποβλέπουν και δικαιούνται να αποβλέπουν οι μέτοχοι, είτε κατέχουν το 51% είτε το 34% είτε το 5% της επιχειρήσεως, η δε έννομη τάξη, τόσο η ελληνική όσο και η ευρωπαϊκή, τους έχει εξοπλίσει με ολόκληρο πλέγμα εγγυήσεων, οι οποίες διασφαλίζουν ότι κάθε εμπορική εταιρεία, όπως είναι η έστω και μερικώς ιδιωτικοποιημένη δημόσια επιχείρηση, θα λειτουργεί με σκοπό το μέγιστο δυνατό κέρδος».
Reply With Quote
Παλιό 28-06-2013, 18:17
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από f1shf1nder33 Εμφάνιση μηνυμάτων
Μαρία Καραμανώφ.Σύμβουλος Επικρατείας.

«…Πρέπει να διευκρινιστεί ένα ζήτημα, ως προς το οποίο υπάρχει σήμερα κάποια σύγχυση. Αφορά την λεγόμενη «μερική ιδιωτικοποίηση, την περίπτωση δηλαδή κατά την οποία το κράτος εξακολουθεί να μετέχει μιας μερικώς ιδιωτικοποιημένης δημοσίας επιχειρήσεως, διατηρώντας κάποιο ποσοστό του μετοχικού της κεφαλαίου. Ωρισμένοι αποδίδουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην συμμετοχή αυτή, με την αντίληψη ότι η κατοχή από το κράτος του 51% ή έστω του 34% του μετοχικού κεφαλαίου έχει κρίσιμη σημασία, διότι εγγυάται την υπέρ του δημοσίου συμφέροντος λειτουργία της επιχειρήσεως και διασφαλίζει τον δημόσιο χαρακτήρα της. Η άποψη αυτή είναι εσφαλμένη. Το ποσοστό συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο μιας εν μέρει ιδιωτικοποιημένης επιχειρήσεως έχει μεν κρίσιμη σημασία, πλην όμως αποκλειστικώς και μόνο εξ επόψεως συνεπειών του εμπορικού νόμου, ο οποίος και διέπει την λειτουργία της (έλεγχος της πορείας της επιχειρήσεως, δικαιώματα μειοψηφίας κ.λπ). Σε καμμία όμως περίπτωση η ιδιότης ενός εκ των μετόχων ως δημοσίου φορέως δεν μπορεί να μετατρέψει την φύση της εταιρείας από ιδιωτική σε δημοσία, ή έστω δημοσίου ενδιαφέροντος. Και τούτο, διότι στον σημερινό νομικό κόσμο δεν είναι δυνατόν μια επιχείρηση να δουλεύει δυοίν κυρίοις, να λειτουργεί δηλαδή ταυτόχρονα με κριτήρια ιδιωτικού και δημοσίου συμφέροντος. Από τη στιγμή που μια δημόσια επιχείρηση ιδιωτικοποιείται, έστω και σε ελάχιστο ποσοστό του μετοχικού της κεφαλαίου, μεταπηδά αναγκαίως ως αδιάσπαστο σύνολο από τον χώρο του δημοσίου στον χώρο του ιδιωτικού δικαίου. Αυτό σημαίνει ότι, ανεξάρτητα αν το αντικείμενο των εργασιών της επιχειρήσεως παραμένει ονομαστικά το ίδιο (λ.χ. παραγωγή και διανομή ενέργειας, ταχυδρομικές υπηρεσίες κοκ) η φύση της αλλάζει ριζικά και ο σκοπός της καθίσταται αποκλειστικά και μόνον κερδοσκοπικός. Σε αυτό το κέρδος και μόνον αποβλέπουν και δικαιούνται να αποβλέπουν οι μέτοχοι, είτε κατέχουν το 51% είτε το 34% είτε το 5% της επιχειρήσεως, η δε έννομη τάξη, τόσο η ελληνική όσο και η ευρωπαϊκή, τους έχει εξοπλίσει με ολόκληρο πλέγμα εγγυήσεων, οι οποίες διασφαλίζουν ότι κάθε εμπορική εταιρεία, όπως είναι η έστω και μερικώς ιδιωτικοποιημένη δημόσια επιχείρηση, θα λειτουργεί με σκοπό το μέγιστο δυνατό κέρδος».
Αν θελεις να μας πεις κατι κανε το με απλα λογια. Εγω δυστυχως ¨η ευτυχως καταλαβαινω ακριβως τι λεει η Κα Καραμανωφ και το οποιο εφαρμοζεται απο ολες τις εταιρειες ιδιωτικες ¨η δημοσιες αφου αμφοτερες εχουν σκοπο το κερδος και μονον αυτο, αλλοι οχι.
Ισως ετσι εξηγουνται και οι αυξησεις της δημοσιας ΔΕΗ οπου τα τελευταια 10 χρονια ανερχονται στο 60%!!!!!!!! 12 φορες αυξηθηκε το τιμολογιο της ΔΕΗ μονον τα τελευταια 4 χρονια!!!!!!!!

να βαλω τις σχετικες παραθεσεις?
Θα βαλω μονον αυτη που ονομαζεται επιχειρησιακο σχεδιο ΔΕΗ 2009-2014 που συνταχθηκε το 2008 (προ κρισης, ειναι σημαντικο αυτο) και μιλα για αυξησεις 5% και ρητρες καυσιμων σε ολα τα τιμολογια της.

Ειτε το θελουμε ειτε οχι τα τιμολογια των ΔΕΚΟ δεν αντικατοπριζαν ΠΟΤΕ το κοστος παραγωγης!!! Ετσι οι ΔΕΚΟ προσεφευγαν σε δανεισμο για να καλυψουν την χασουρα.......ΚΑΙ αυτους τους δανεισμους πληρωνουμε με την σημερινη κριση.

για ποσο ακομα θα συνεχιζοταν αυτο?
Οταν ο Αθανασοπουλος το 2003 πηγε να σταματησει αυτον τον δανεισμο με ανανεωσιμες πηγες κι απεξαρτηση απο τον λιθανθρακα μπουκαρε στο γραφειο του ο Φωτοπουλος με την ΠΑΣΟΚικη ακολουθια πισω του.........

Last edited by GeorgeP; 28-06-2013 at 18:18.
Reply With Quote
Παλιό 28-06-2013, 18:40
Senior Member

Προεπιλογή

Στη Γερμανία η ενέργεια απελευθερώθηκε το 1998, έκτοτε έχει υπερδιπλασιαστει η τιμή του ρεύματος. Όταν έγιναν ιδιωτικά τα τραίνα η ακρίβεια των δρομολογίων πήγε για πολύ καιρό περίπατο. Εδώ που έχουμε και σοβαρό κράτος με αυστηρούς μηχανισμούς ελέγχου τι θα γίνει; Όσο δεν έχουμε σοβαρό κράτος δε μπορεί να γίνει τίποτε σωστά, ή έστω κάτι που θα πλησιάζει το σωστό....

Παλιό 28-06-2013, 18:44
Senior Member

Απόσπασμα:
Στη Γερμανία η ενέργεια απελευθερώθηκε το 1998, έκτοτε έχει υπερδιπλασιαστει η τιμή του ρεύματος. Όταν έγιναν ιδιωτικά τα τραίνα η ακρίβεια των δρομολογίων πήγε για πολύ καιρό περίπατο. Εδώ που έχουμε και σοβαρό κράτος με αυστηρούς μηχανισμούς ελέγχου τι θα γίνει; Όσο δεν έχουμε σοβαρό κράτος δε μπορεί να γίνει τίποτε σωστά, ή έστω κάτι που θα πλησιάζει το σωστό....

Γιαννη αν ειναι να προκαταβαλω τον εαυτον μου για το ''τι θα γινει με το σοβαρο κρατος που εχουμε'' θα ηταν καλλυτερα να παω σε καποιο σοβαρο πραγματικα κρατος για να ειμαι ψυχικα ηρεμος και να μην εχω διπλα μου τα lexotanil.........μετα απο 35 χρονια εκοψα το τσιγαρο 8 μηνες τωρα μην αρχισω τα ψυχοφαρμακα!!!!! Καλυτερη η ξενιτια........
Reply With Quote
Παλιό 28-06-2013, 21:30
Senior Member

Γιώργο στο θέμα της υγείας, πριν καιρό εδώ, αλλά κι αλλού που θεωρητικά υπάρχει πρόσβαση στην εξουσία είχα κάνει κάποιες προτάσεις, δε λέω ότι είναι ο μοναδικός ορθός δρόμος, αλλά θα ήταν μιά αρχή για καλύτερη πρωτοβάθμια περίθαλψη. Δε θέλουν ρε φίλε να κάνουν τίποτε, όλα αλλάζουν αλλά προς το χειρότερο!

Δεν είναι θέμα απαισιοδοξίας, το έχω ξαναπεί, είναι ωμός ρεαλισμός με βάση αυτά που δε βλέπω να γίνονται!
Reply With Quote
Παλιό 01-07-2013, 14:21
Senior Member

Απόσπασμα:
Γιώργο στο θέμα της υγείας, πριν καιρό εδώ, αλλά κι αλλού που θεωρητικά υπάρχει πρόσβαση στην εξουσία είχα κάνει κάποιες προτάσεις, δε λέω ότι είναι ο μοναδικός ορθός δρόμος, αλλά θα ήταν μιά αρχή για καλύτερη πρωτοβάθμια περίθαλψη. Δε θέλουν ρε φίλε να κάνουν τίποτε, όλα αλλάζουν αλλά προς το χειρότερο!

Δεν είναι θέμα απαισιοδοξίας, το έχω ξαναπεί, είναι ωμός ρεαλισμός με βάση αυτά που δε βλέπω να γίνονται!

Mιας και το θιγεις αγαπητε Γιαννη το θεμα της πρωτοβαθμιας περιθαλψης, πες μου πως θα γινει βελτιωση αυτης οταν:

Το 2011 το σύστημα πλήρωσε 60 εκατ. ευρώ για φυσικοθεραπεία των ασφαλισμένων του. Το 2012 πλήρωσε 100 εκατομμύρια. Αύξηση εξωφρενική κατά τα 2/3 ή 66%! Ο κύριος λόγος ήταν η διεύρυνση της συγκεκριμένης παροχής και προς τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ. Μέσα στην πιο μαύρη κρίση και χωρίς να υπάρξει καμία αντιστοιχία μεταξύ εισφορών και παροχών, οι αγρότες μας εξισώθηκαν με τους άλλους ασφαλισμένους των άλλων ταμείων, που έχουν ενσωματωθεί στον ΕΟΠΥΥ μαζί με τα πανάκριβα ασφάλιστρα, σε βάρος βεβαίως των ιδίων και των επιχειρήσεων που τους απασχολούν.

Πουθενά δεν είχε προβλεφθεί ότι 1,5 εκατομμύριο μέλη του ΟΓΑ θα απολαμβάνουν μετά το Μνημόνιο μόνον με 20 ευρώ το μήνα όσα δεν είχαν επιτύχει από το 1923! Ούτε είχαν ποτέ φανταστεί -ούτε που το ζήτησαν οι άνθρωποι- πως ο ΟΓΑ θα τους πρόσφερε επιδότηση γυαλιών, κάτι που δεν είχε κάνει ποτέ πριν. Η συγκεκριμένη προσφορά, που μαθαίνουμε ότι εκτιμήθηκε ιδιαίτερα πέρυσι το καλοκαίρι, κόστισε άλλα 65 εκατομμύρια στον ΕΟΠΥΥ, τα οποία, βεβαίως, δεν είχαν προβλεφθεί από καμία τρόικα ή άλλους «κήρυκες της λιτότητας».

Mε αυτα τα μυαλα Γιαννη μου, οχι των πολιτικων αλλα των διοικουντων και των λαμογιων (γιατροι, φαρμακοποιοι, ιδιωτες, αγροτες...) που βρισκουν παραθυρακια για να κονομησουν, μην περιμενεις βελτωση της πρωτοβαθμιας περιθαλψης οτι και να προτεινει ο οποιοσδηποτε.

Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης