GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Ταξίδια - Συναντήσεις > Ταξίδια στο εξωτερικό

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 03-08-2010, 12:17
Carduelis Ο/Η Carduelis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Mπραχάμι - Αθήνα
Μoto: Τη "Χιονάτη"
Προεπιλογή Απάντηση: Touring in Budva-Dubrovnik-Sarajiebo-Visegrad

Άλλαχτο αγόρι μου και κάντο Tsompanwriter ή Tsompantour !!

Άψογος λέμε! (ίσως φταίει και το σπαθόχορτο )
Reply With Quote
Παλιό 03-08-2010, 12:23
HECTOR Ο/Η HECTOR βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2010
Περιοχή: Ηρακλειο Κρητης
Μoto: BMW1200 ADVENTURE

Συχαρτηρια Αψογος!!!!!!!
Reply With Quote
Παλιό 03-08-2010, 13:21
gb1200 Ο/Η gb1200 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μoto: R1200GS

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Reply With Quote
Παλιό 04-08-2010, 00:30
tsompanis Ο/Η tsompanis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ioannina

Πουρνό-πουρνό,φορτώσαμε τα μπαγκάζια και συμφωνήσαμε αντί να κάτσουμε σε καφετέρια για πρωινό,να πάρουμε καφεδάκι σε πλαστικό,τυρόπιτες κ.λ.π και να ανέβουμε στον κεντρικό δρόμο ψηλά στο βουνό,που η θέα είναι το κάτι άλλο,να βγάλουμε καμιά φωτό και να αγναντέψουμε για λίγο ακόμη Αδριατική πριν χαθούμε στα βουνά προς Βοσνία.
Βρίσκουμε την στροφή καβάντζα,πέτρινα τοιχάκια,παγκάκια για άραγμα και σταματάμε.Με την τσίμπλα ακόμη στο μάτι,αρχίσαμε να παρκάρουμε κράνη εδώ,μπουφάν λίγο πιο εκεί,τσάντες παραδίπλα,καφέδες,τυρόπιτες και μπινελίκια που έπρεπε να βάλουμε με τάξη στα μπαγκάζια και θα μας κρατούσαν με ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας.προνοήσαμε για άλλη μια φορά και αυτό επειδή την έχουμε πατήσει με το θέμα φαγητό κάποτε σε άλλη χώρα.
Σαν γνήσιοι Έλληνες,απλωθήκαμε για να έχουμε την άνεσή μας,καταλαμβάνοντας σχεδόν την μισή στροφή και την ώρα που ήμουν έτοιμος να σκάσω το πρώτο τσιγάρο της ημέρας τραβώντας μια τζούρα καφέ,να το πούλμαν με τους τουρίστες,που τους άδειασε για φωτό στο φτερό.

Ζευγαράκια νιόπαντρα μάλλον,που έκαναν μήνα του μέλιτος και είχαν έρθει απο Τουρκία.Μες την καλή χαρά,άρχισαν ασύστολα να γεμίζουν κάρτες μνήμης και χάριν μιας καλής φωτογραφίας,μόνο στο κεφάλι μας δεν ανέβηκαν!Σε λίγα δευτερόλεπτα είχα χάσει την οπτική επαφή με τα πράγματα και η Σέμη άρχισε να τα μαζεύει,μην έχουμε άλλα.
Δεν ξέρω αν με πείραξε περισσότερο ο λαός γύρω μου ή ο κινητήρας του λεωφορείου που ήταν δίπλα μου και με τα βεντιλατέρ στο φουλ να κάνουν φασαρία...άρχισα να χαλιέμαι.

Την ώρα που είμαι έτοιμος να βγάλω αγκαθωτά συρματοπλέγματα - πασάλια και σφυριά-βαριοπούλες απο την τσάντα μου να αρχήσω να φράζω τον χώρο μου,ένας χοντρός κεφτεδέμπορας κοντοστάθηκε στα σκαλιά του πούλμαν και άρχισε να τους σαλαγάει προς τα μέσα.σε ένα λεπτό το πρόβατα επιβιβάστηκαν και εξαφανίστηκαν.Σε δύο λεπτά ήρθε το επόμενο,σε τρία είχαμε εξαφανιστεί εμείς!

Όταν έπαιξαν την Γιουγκοσλαβία στα ζάρια,οι Κροάτες έδωσαν ένα κομμάτι-λωρίδα 10 χιλιομέτρων ακτογραμμής στην Βοσνία,για τα μάτια του κόσμου.Έτσι,ακόμη και για να πας απο Ντουμπρόβνικ -Ζάγκρεμπ,πρέπει να περάσεις για λίγο απο Βοσνιακό έδαφος.Προσθέστε λοιπόν,άλλα δύο συνοριακά φυλάκια στην ιστορία.30 χιλιόμετρα παραπάνω απο τα σύνορα, βρίσκουμε τον δρόμο που μας στέλνει προς Βοσνία και κάνουμε μια στάση.
Η αλήθεια ειναι ότι η σύζυγος κλώτσησε λίγο στο θέμα Βοσνία και μάλιστα απο την στιγμή που όλα εδώ ήταν μια χαρά και δεν υπήρχε λόγος να βρεθούμε σε μέρη που ενδεχομένως να θυμίζουν μπανανία.Εμένα το μόνο που με χαλούσε,ήταν που θα άφηνα αυτήν την υπέροχη άσφαλτο.

Άρχισα να της εξηγώ ότι η ατάκα "θα γίνει της Βοσνίας Ερζεγοβίνης"είχε βγει πολύ πολύ παλιά και δεν πρέπει να ισχύει σήμερα και ότι αφού έχουμε βγει αλώβητη τόσες φορές απο Αλβανία και Κόσοβο,δεν πρέπει να μας ανυσηχεί κάτι ιδιαίτερα.Τα έλεγα στην Σέμη για να τα πιστέψω εγώ!Έβλεπα την πινακίδα που με στέλνει βοσνία μπροστά μου,μου έσκαγε φλας και εκείνο το τραγούδι απο τις τρύπες "διακοπές στο Σαράγιεβο" και η πρώτη κούμπωσε κατευθείαν στο sprint,πριν αλλάξουμε γνώμη!

Βρίσκουμε μπροστά μας την τελευταία κωμόπολη της Κροατίας μέσα στα βουνά,με ένα τουριστομάνι δίχως προηγούμενο.Παίζουν κάτι λιμνούλες εκεί, γεμάτες με νούφαρα και όλοι είχαν βαλθεί να μπουν στις βαρκούλες να κάνουν κουπί,για μια φωτογραφία.Εμένα με ένοιαζε να βρω τον δρόμο για τα σύνορα.Ρωτάω κάποιον και μου δείχνει προς μια κατεύθυνση που δεν μου θύμιζε διασυνοριακό δρόμο.Τα αυτοκίνητα είχαν αρχίσει να αραιώνουν πολύ και την ώρα που άρχισα να αμφιβάλω για το αν πήρα την σωστή κατεύθυνση ,βρίσω τα σύνορα και ουρά ενός χιλιομέτρου μπροστά μου.Τους περνάω χαλαρά απο αριστερά και κάνοντας τον Κινέζο,πλεύρισα το φυλάκιο.Έλεγχο στα αυτοκίνητα δεν έκαναν αλλά κρατούσαν πολύ ώρα τα διαβατήρια και έγραφαν,έγραφαν,έγραφαν σε κάτι κόλες...μετά απο 20 λεπτά,μας άφησαν να περάσουμε.Σταμάτησα λίγο παραπέρα να τραβήξω μια φωτό.

Προχωρώντας ο δρόμος άρχισε να χαλάει επικίνδυνα πριν ξεροκαταπιώ,τα λάστιχα της μηχανής,πάτησαν και πάλι σε καινούργια άσφαλτο!Δύο στροφές πιο κάτω,εμφανίστηκε μπροστά μας ο παράδεισος....

Reply With Quote
Παλιό 04-08-2010, 01:00
Senior Member

Φράγματα που είχαν δημιουργήσει τεχνητές λίμνες όνειρο,μεγάλες και μικρές που θύμιζαν έντονα φιόρδ,άσφαλτος μοκέτα με πολύ καλη διαγράμμιση, που μπαίνεις φέτα και βγαίνεις κεφαλογραβιέρα,περάσματα μέσα απο τρύπες στα βράχια...η χαρά του μοτοσικλετιστή!άρχισα να συνειδητοποιώ για άλλη μια φορά,πόσο πίσω έχουμε μείνει εδώ..
Αυτοκίνητα πουθενά,πέρα κάποιων ξεκάρφωτων που και που,αλλά ούτε και χωριά.Αναρωτιόμουν που είναι όλοι αυτοί της ουράς στα σύνορα..Ποιό κάτω εντοπίζω αμάξι παρκαρισμένο με αλάρμ στην άκρη του δρόμου και δίπλα του ένα σκούτερ άσπρο με πλαϊνές βαλίτσες (!).Περνώντας δίπλα τους,κατάλαβα πως ήταν τροχαίος που έκοβε κλήση.
Την απάντηση στο ερώτημα "Μα καλά..αν την κοπανήσει ο άλλος τι θα κάνει το σκούτερ??",την έδωσε ένας αστυνομικός δύο στροφές πιο κάτω καθισμένος στην σέλα ενός άσπρου bantid 1200 με μπλέ φάρο!
20 χιλιόμετρα πιο κάτω,είδα και τους τελευταίους δύο καθισμένος κάτω απο ένα δέντρο.Άσπρα f800 gs με αυτοκόλλητα της αστυνομίας δεν έχω ξαναματαδεί.Τους χαιρέτησα,με χαιρέτησαν και προχώρησα σκεπτόμενος αν θα δέχονταν αίτησή μου για πρόσληψη στο σώμα της Βοσνιακής Αστυνομίας!

Ο δρόμος σε κάνει να ξεχνιέσαι...το γκάζι ανοίγει απο μόνο του χωρίς να το θέλεις...

άρχισε πάλι να με γαργαλάει το αριστερό πόδι που βρίσκονταν ακριβώς πάνω απο τον λεβιέ ταχυτήτων,αλλά ένας φανταστικός διάλογος στο μυαλό μου,με ηρέμησε κρατώντας κλειδωμένη την τετάρτη σε ρελαντί με 90 χλμ.
Μια επιθετική οδήγηση εδώ,μπορεί να με έβαζε σε μεγάλη διαδικασία να εξηγώ προς τα που θα πρέπει να έρθει το φορτηγό μου για να με φορτώσει απο πιθανή βλάβη ή πέσιμο...Γι αυτό χαλαρά χαλαρά,απολαμβάναμε το τοπίο.Ήταν μια Αυστρία,με σχεδόν ίδιο δρόμο και χωρίς κίνηση!

Ο μόνος (διπλός και αυτός) μοτοσικλετιστής που βρήκαμε σε όλη την διαδρομή με σλοβένικες πινακίδες και ένα τεράστιο navigation,μόλις τον προσπέρασα,σταμάτησε και χάθηκε απο τους καθρέφτες μου.
Μετά απο 160 χιλιόμετρα υπέροχης διαδρομής,εμφανίστηκε μπροστά μας το Σεράγεβο.Μείναμε με το στόμα ανοιχτό!Χωρισμένο στα δύο,παλιά και καινούργια πόλη,μας έκανε εντύπωση,Μεγάλοι δρόμοι,νοικοκυρεμένα,αστυνομία παντού και όλα στολισμένα λόγω φεστιβάλ.

Σταματήσαμε σε υποκατάστημα γνωστής Γερμανικής τράπεζας (τι υποκατάστημα..γυάλινος πύργος ολόκληρος!) για συνάλλαγμα.Αφήσαμε και το sprint με τα πράγματα μπροστά στον φύλακα και κάναμε μια μικρή βόλτα μέσα στην πόλη με τα πόδια.
να δούμε και να ξεπιαστούμε..

Η επόμενη στάση,ήταν στην παλιά πόλη και σε ένα ωραίο ξύλινο εστιατόριο.Το φαγητό ήταν μέτριο,αλλά η θέα πολύ όμορφη.
Βγάζω την φωτογραφική,αλλά η χαμηλά μπαταρία μου την έκλεισε κατευθείαν.πρόλαβα να δώ ότι είχα χώρο για άλλες 20 φωτό μόνο.
την χώνω πάλι μέσα,πληρώνω για το φαγητό τις μπύρες και δυο νερά που πήραμε μαζί μας σε ευρώ περίπου 15 (!) καβαλήσαμε και φύγαμε..
Ένας χάρτης που αγοράσαμε στην κροατία,έδειχνε μέχρι τα σύνορα με την σερβία.και την Βοσνια μάλιστα δεν την έδειχνε και τόσο αναλυτικά.Ο δρόμος όμως ήταν ένας και έτσι ήταν εύκολα να συνεχίσουμε.
Συμφωνήσαμε να τραβηχτούμε Ανατολικά μέχρι να σουρουπώσει και αν γίνονταν να φτάναμε κοντά στα σύνορα με την Σερβία για διανυκτέρευση..

συνεχίζεται....ή μήπως έχω αρχίσει να κουράζω??
Reply With Quote
Παλιό 04-08-2010, 01:32
ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ's Avatar
ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ Ο/Η ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Μoto: R 1200 GS ADV - R 1200 RT - X9 500 EVO - VESPA 200E '86

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από tsompanis Εμφάνιση μηνυμάτων

Θέλεις τα κοπλιμέντα σου "παλιόπαιδο" .....

Ρε βουρρρρρρρρρ λέμεεεεεεεε .......

...keep walking ....

.
Reply With Quote
Παλιό 04-08-2010, 01:34
Captain_Andreas Ο/Η Captain_Andreas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2010
Περιοχή: Athens
Μoto: BMW R1200 GS

Είσαι πολύ καλός αδελφέ! Όχι που τα σκάμε στην Τσόκλη μέσω ΕΡΤ για εκείνα τα ξενέρωτα περιηγητικά της... Εύγε σου και προχώρα!
Reply With Quote
Παλιό 04-08-2010, 01:37
Senior Member

ήθελα να τσεκάρω αν διαβάζεται και τα κείμενα ή το περνάτε στο ντούκου βλέποντας μόνο φωτό
Reply With Quote
Παλιό 04-08-2010, 01:43
ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ's Avatar
ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ Ο/Η ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Μoto: R 1200 GS ADV - R 1200 RT - X9 500 EVO - VESPA 200E '86

Απόσπασμα:
ήθελα να τσεκάρω αν διαβάζεται και τα κείμενα ή το περνάτε στο ντούκου βλέποντας μόνο φωτό

...... πονηρούληηηηη ......
Reply With Quote
Παλιό 04-08-2010, 02:09
frits Ο/Η frits βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αχαρνές
Μoto: BMW R1200 GS 2005 YAMAHA TTR 250

Απόσπασμα:

Η επόμενη στάση,ήταν στην παλιά πόλη και σε ένα ωραίο ξύλινο εστιατόριο.Το φαγητό ήταν μέτριο,αλλά η θέα πολύ όμορφη.
Βγάζω την φωτογραφική,αλλά η χαμηλά μπαταρία μου την έκλεισε κατευθείαν.πρόλαβα να δώ ότι είχα χώρο για άλλες 20 φωτό μόνο.
την χώνω πάλι μέσα,πληρώνω για το φαγητό τις μπύρες και δυο νερά που πήραμε μαζί μας σε ευρώ περίπου 15 (!) καβαλήσαμε και φύγαμε..
Ένας χάρτης που αγοράσαμε στην κροατία,έδειχνε μέχρι τα σύνορα με την σερβία.και την Βοσνια μάλιστα δεν την έδειχνε και τόσο αναλυτικά.Ο δρόμος όμως ήταν ένας και έτσι ήταν εύκολα να συνεχίσουμε.
Συμφωνήσαμε να τραβηχτούμε Ανατολικά μέχρι να σουρουπώσει και αν γίνονταν να φτάναμε κοντά στα σύνορα με την Σερβία για διανυκτέρευση..

Αδερφέ απαράδεκτος, που πας έτσι χωρίς οργάνωση ;
γράψε π.μ. με διεύθυνση και τύπο μηχανής να σου στείλω δώρο κάρτα και μπαταρία, τώρα μας άφησες σε αγωνία...

Last edited by frits; 04-08-2010 at 02:11.
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης