|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Αθανατα Βαλκανικα Βουνα
Απόσπασμα:
Κι εγώ χάρηκα, σε κάποιο βουνό θα ξαναβρεθούμε! Να μου δείξεις και πώς ξεστήνεις σκηνή και ετοιμάζεις τα πάντα για αναχώρηση σε 80 δευτερόλεπτα! (έγινε στο Zabljak παιδιά). |
|
|||
|
|||
Η παρεα, οι εικονες, τα χρωματα....μαγευτικα!!!
Πολυ σας γουσταρα...απο τις φωτο και απο την περιγραφη (7 μερες-2 σελιδες) Θα σας ενοχλησω σιγουρα...θελω να τα βαλω σε μια σειρα, περα πο Βουλγαρια να αρχισω τις περιπλανησεις οποτε παιζει χρονος! Με το καλο και στα επομενα... |
|
|||
|
|||
Αληταραδες παλι ξεσηκωσατε τον κοσμο με τις βρωμοβολτες σας.......
Ο ορισμος του adve touring που αμα το κανατε με zundapp και φουιτ στο εμπρος λαστιχο ο Χιπυς θα σας εβαζε διπλα διπλα με τον Θιβετιανο γκουρου στο εικονοστασι!!!! Παντα τετοια..... αλητακια!!! Υ.Γ Σαν την "ρεγκατα"..... ΔΕΝ ΕΧΕΙ!!!!! |
|
|||
|
|||
Ηρθε και φετος η ωρα μου για μια ακομη βολτα στα οξυγονα των Βαλκανιων.
Καιρο τωρα μου ειχε κεντρισει το ενδιαφερον το Μαυροβουνιο (μαλλον λογω ονοματος ), και αποφασισα να το συνδιασω με καποια παρκα και διαδρομες των γυρω χωρων. Ο σχεδιασμος του ταξιδιου ηταν να παω μονος με ενα ενδεχομενο να ερθει το φιλαρακι μου ο Κατεμακιας αλλα στο τελος η μικρη του κορη τον επεισε να πανε διακοπες μαζι. Τοτε περιπου μια βδομαδα πριν φυγω χτυπαει το τηλεφωνο και ακουω τον Πασχαλη να με λεει "Μανο για που το εβαλες φετος, εγω ειχα στο μυαλο την Νορβηγια αλλα....εχω και ενα προβλημα στον αυχενα και δεν ειμαι για πολλα, θα με παρεις μαζι σου?" Αφου σε αρκετες βολτες εχει περασει τα τεστ του δικου μου τροπου ταξιδιου χωρις δευτερη σκεψη του λεω "καθε εμποδιο σε καλο, θα σε παω στην Νορβηγια του νοτου με κοστολογιο Ελληνικων Βουνων." |
|
|||
|
|||
1η μερα
Το ραντεβου μας ηταν στον Προμαχωνα στις 09.30 αλλα η ανυπομονησια ηταν τετοια ωστε ειμασταν ηδη πιο νωρις εκει, και ξεκινησαμε να περασουμε την Βουλγαρια μονο με μια σταση για βενζινη και νερο. Μετα την εισοδο μας στην Σερβια σταση στην λιμνη Vlasinsko jezero επομενη σταση στο καταπρασινο Kopaonik national park χαζευοντας την διαδρομη που ανεβηκαμε το Kopaonik ειναι παρομοιο με το Pamporovo ολο ξενοδοχειο τα οποια σε προσφερουν τα παντα διανυκτερευση σημερα μεσα στο βουνο διπλα σε υπο κατασκευη καταφυγιο με παγκους και νερο και δροσερες θερμοκρασιες απο μακρυα το καταφυγιο η διαδρομη https://maps.google.gr/maps?saddr=%C...t=h&mra=ls&z=8 συνεχιζετε με αργους ρυθμους |
|
|||
|
|||
2η μερα
και πρωινο ξυπνημα στους 9 βαθμους ψαχνοντας τον ηλιο προμηθειες σε ψωμι και πιτες και επομενη σταση στο μοναστηρι της Studenica, στην μητερα ολων των εκκλησιων στην Σερβια και παρακολουθηση για λιγο της λειτουργιας και ενα κερακι να μας εχει ολους καλα, και για οσους φιλους εφυγαν νωρις |
|
|||
|
|||
και οδηγωντας διπλα στο Golija national park
φτασαμε στο Kustendorf, το χωριο του Κοστουριτσα ολα τα αλανια μαζι |
|
|||
|
|||
συνεχιζουμε και μπαινουμε Βοσνια, περναμε απο το Visegrad
και ακολουθαμε τον παραποταμιο δρομο που θα μας οδηγηση στο Sutjeska national park και στοχο την λιμνη Orlovacko jezero η οποια μοιαζει με την Αφρικη https://www.google.gr/search?q=orlov...w=1280&bih=638 δεν τα καταφεραμε να την βρουμε, ισως μια αλλη φορα , αλλα ειχαμε την ευκαιρια να περιπλανηθουμε στο δασος για περιπου 50χλμ, οχι και ασχημα |
|
|||
|
|||
αφου δεν τα καταφεραμε να στησουμε στην λιμνη ειπαμε να κατεβουμε να μεινουμε κοντα στο ποταμι, αλλα μιας και δεν βρηκαμε διεξοδο γρηγορα στο βουνο
και με απλετη θεα χαρτης διαδρομης https://maps.google.gr/maps?saddr=Na...t=h&mra=ls&z=9 συνεχιζετε με χαλαρους ρυθμους |
|
|||
|
|||
Ανοίγετε την όρεξη στους αμύητους για Βαλκανικές περιπλανήσεις |
|
|