|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: 22 μέρες, 18 χώρες, 9.300 χλμ
20η μέρα Dubrovnik (HR) – Kotor (MNE) 142 χλμ
Την άλλη μέρα το πρωί κατευθείαν στο κατάστημα της Τράπεζας, να τσακώνομαι με τη διευθύντρια να βρουν τρόπο να βγάλουν την κάρτα και να μου τη δώσουν από τη στιγμή που η ευθύνη είναι όλη δική τους, αλλά τίποτα... Με τα πολλά κι αφού αυτή ζητούσε συγγνώμη για το λάθος του μηχανήματος αλλα επέμενε πως και να τη βγάλουν δεν μπορούν να μου τη δώσουν αν δεν περάσουν 2-3 μέρες γιατί πρώτα πρέπει να γίνει αλληλογραφία με την τράπεζα μου, μιλώντας με Αθήνα, μου το επιβεβαίωσαν... κάρτα στο εξωτερικό θέλει πολλές διαδικασίες για να επιστραφεί.... Πριν από αυτό, φάγαμε κι ένα πρωινό στο ξενοδοχείο, το οποίο είχε αυτή τη θέα Πως μου περνάει από το μυαλό πως πηγαίνοντας στο Μαυροβούνιο, θα την βρω την άκρη με τα αδέρφια μας τους Σέρβους . Φεύγουμε, παραλιακά, με θέα την Αδριατική, αλλά που μυαλό για χαρά... Μαυροβούνιο Φτάνουμε στο Κοτόρ και πάμε στο ξενοδοχείο, το οποίο βρίσκεται μέσα στην παλιά πόλη. Όλοι οι υπάλληλοι του (είχε κι εστιατόριο) είναι Σέρβοι, γίνεται το "κονέ", άρχισαν αυτοί τα gkavri-mounia , paokara κτλ, το ρίξαμε στην πλάκα, πιάνω τον πιο γάτο από αυτούς και του λέω τι έχω πάθει με την κάρτα, αφού πρώτα βλέπω πως δέχεται amex. «Μεγάλε, η διανυκτέρευση είναι 60 ευρώ, τράβα 170 και δώσε μου κι εκατό μετρητά» (τα δέκα για τη χασούρα του). Εννοείται μου λέει! Αδέρφια-ίδιο αίμα και δε θα σε βοηθήσω? Ντράπηκα να ζητήσω περισσότερα γιατί ήδη ένιωθα μαλ*κας αλλά και ξέροντας πως η τράπεζα του κρατάει πολλά δεν ήθελα να τον βάλω κι άλλο μέσα. ...προσωρινά, ανακούφιση και βόλτα στην παλιά πόλη... Τη μηχανή δε, με έβαλαν να τη φέρω με το «ζόρι» μέσα στο κάστρο της παλιάς πόλης δίπλα από το μαγαζί τους! Από εδώ πέρασε η μηχανή... Last edited by moby_gr; 05-02-2013 at 16:39. |
|
|||
|
|||
21η μέρα Kotor (MNE) – (SRB) – (KV) – (SK) - Θεσσαλονίκη 717 χλμ
Με λίγα μετρητά στην τσέπη και την amex, ξεκινάμε τουλάχιστον για να μπούμε Ελλάδα, όπου εκεί ξέρουμε πως η κάρτα «περνάει», άντε να βάλουμε και μία φορά βενζίνη στα Σκόπια και είμαστε οκ Άγρια ομορφιά στο Μαυροβούνιο Podgorica Περιοχές με Μουσουλμάνους κοντά στο Κόσοβο... Σερβία για λίγα χιλιόμετρα Το φυλάκιο στα σύνορα με Κόσοβο Η κατάσταση λίγο «ζόρικη»... να ξέρω από το Στέργιο-Phoenix, πως χρειάζομαι μία ασφάλεια (15 ευρώ) για τη μοτοσυκλέτα με την είσοδο στο Κόσοβο αλλά να έχω ακόμα μόνο 20 ευρώ, γιατί...μου τη μπουμπούνισε (20 ευρώ) Μαυροβούνιος τροχονόμος που πετάχτηκε πίσω από τα δέντρα... (Πασχάλη, φτηνά την είχαμε βγάλει σου λέω, 4 μοτό στη Μοντάνα ) Ευτυχώς, στα σύνορα δεν υπάρχουν Κοσοβάροι, αλλά μόνο στρατιωτικοί, του ΟΗΕ-ένας από κάθε χώρα-και ο Έλληνας με το που μας είδε βγήκε έξω με χαρά κι αφού μας ρώτησε αν θα μείνουμε και του είπαμε φυσικά και όχι, μας έκανε νόημα να την "κάνουμε" και γλιτώσαμε την ασφάλεια. Μας τόνισε δε, πως πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ καθότι οι Κοσοβάροι - (Καρα)Αλβανοί κάτοικοι δεν είναι καθόλου εξοικιωμένοι με τις μοτοσυκλέτες (κάτι που το διαπίστωσα κι εγώ στα 150 περίπου χλμ που χρειάστηκα για να διασχίσω το Κόσοβο). Αυτή η ταμπέλα βρισκόταν στα σύνορα, από τη μεριά του Κοσόβου κι απευθυνόταν σε αυτούς που κατεθύνονταν προς τη Σερβία λέγοντας τους: ΓΥΡΙΣΤΕ ΠΙΣΩ (....έλεος....) Στα 10 χλμ από τα σύνορα κι αφού τελείωσε η Σερβική περιοχή (ήταν εμφανές από σημαίες, επιγραφές στα Σέρβικα, graffiti για "θάνατο στους Αλβανούς"), υπήρχαν μπλόκα και οδοφράγματα (από UCKάδες προφανώς) με φορτηγά και κορμούς δέντρων ώστε να κόψεις ταχύτητα και με τη σειρά τους να σε «κόψουν» κι αυτοί... Κατά τα άλλα, όπως ακριβώς τα περιέγραψε κι ο teo71 στο Lone Rider II (με τον οποίο πρέπει να είχαμε 2-3 μέρες μόνο διαφορά στο πέρασμα μας από κει) ...Αλβανία κανονικά!!! Σημαίες της Αλβανίας παντού, οδική σήμανση στα Αλβανικά... είναι που πέρασα από εκεί για να αποφύγω την Αλβανία... Επικίνδυνη οδήγηση από όλους, προσπεράσεις από το αντίθετο ρεύμα που λίγο ακόμα και σε παίρνουν μαζί τους...ασφάλτινοι δρόμοι γεμάτοι χώμα και λάσπη τους οποίους διέσχιζαν ανεξέλεγτα, ότι περπατάει (με 2 ή 4 πόδια), τσουλάει αλλά και πετάει...δράμα... Όπου φύγει-φύγει, το πόδι μου πρέπει να το πάτησα μόνο μία φορά κάτω κι αυτή σε κάποιο φανάρι... ...και μπήκαμε Σκόπια. Άντε να βάλουμε και βενζίνη με την amex. Μα να μην τη δέχεται ΚΑΝΕΝΑ από τα 10-12 που έχει η εθνική τους και που σταμάτησα σε όλα!!! Με αποτέλεσμα να έχω βάλει τα τελευταία 20 μόνο ευρώ που έιχα μόλις μπήκα στα Σκόπια και τα τελευταία 30 χλμ πριν την Ελλάδα να πηγαίνω με 80 για να με βγάλει μέχρι τα σύνορα Χτίκιασα με τη μαλ*κία μου να μην έχω καβάτζα μετρητά... Κι επιτέλους άφιξη στη Θεσσαλονίκη, κι έξοδο με το φίλο Nikosex. Νικόλα, αγαπημένε και να με άφηνες να πληρώσω (τώρα έμαθες πως) δεν είχα μία Last edited by moby_gr; 31-01-2013 at 23:26. |
|
|||
|
|||
22η μέρα Θεσσαλονίκη – Αθήνα 505 χλμ
Τραλαλά-τραλαλό, γυρνάμε σπίτι, αλλά συνειδητοποιώ πως θα έχω πρόβλημα με τα διόδια στην Ελλάδα!!! Ενώ παντού δέχονται πιστωτικές κάρτες ακόμα και για μισό ευρώ, εδώ δεν... Στα πρώτα διόδια με λυπούνται και μου τη χαρίζουν, στα επόμενα δύο, με βάζουν να τους υπογράψω «αδυναμία πληρωμής» και να τους τα καταθέσω στην τράπεζα... Δεν θα την παλέψω έτσι όμως, να κάνω σε κάθε σταθμό μισή ώρα στον ήλιο, περιμένοντας το μαλ*κα να έρθει από το γραφείο του, με το μπλοκάκι, να συμπληρώνει στοιχεία. Και στα Τέμπη ξανακάνω την ίδια πατέντα με το βενζινά. Να ‘ναι καλά το παληκάρι! Η βρώμα της μηχανής μετά από τόσα χιλιόμετρα, ανείπωτη κι από έντομα...ζωολογικός κήπος με εκθέματα από όλη την Ευρώπη... Για αυτό δεν τις πήραμε εξάλλου? Για να (μας) ταξιδεύουν παντού και να μας κάνουν τα όνειρα πραγματικότητα... Να είμαστε όλοι καλά, φίλοι μου, να τις καβαλάμε και να πηγαίνουμε όπου και όπως κάνουμε κέφι |
|
|||
|
|||
Για μένα, 22 μέρες (πολύωρης) μοναχικής αλλά και με την καλή μου, οδήγησης ήταν τέτοιο αγχολυτικό που θα το ξανακάνω σίγουρα, αρκεί να μπορέσω να μαζέψω κανά φράγκο...
Ειδικά, αυτό to ταξίδι που τα είχε στην κυριολεξία ΟΛΑ (από την Ανατολική στη Δυτική Ευρώπη, είδαμε βουνά & θάλασσες με θερμοκρασίες από 10 έως 42 βαθμούς σε διάφορες πόλεις και χωριά) με γέμισε απίστευτα... Με το που γύρισα, σκέφτομαι που θα είναι το επόμενο μας ταξίδι αλλά παράλληλα, συνεχώς θυμάμαι ένα προς ένα τα βενζινάδικα στα οποία έκανα στάση, την κάθε πόλη την οποία διέσχισα, τον κάθε άνθρωπο με τον οποίο συναναστράφηκα... Μπορεί να κουράζεται το σώμα, αλλά πρώτον δεν το αισθάνεσαι και δεύτερον είναι τέτοιες οι εικόνες και τα συναισθήματα που έχεις κερδίσει κατά τη διάρκεια της ημέρας που το βράδυ, ξεχνάς όλα τα υπόλοιπα! Και θες να ξημερώσει ώστε να ξαναοδηγήσεις... Ευχαριστώ τους φίλους για τις συμβουλές πριν το ταξίδι, τα μέλη που έχουν ποστάρει τα ταξιδιωτικά τους, αλλά και όλους για την ανάγνωση του ταξιδιωτικού. Ελπίζω να μη σας κούρασα με τις πολλές φωτογραφίες μας Αντώνης-Άντα Last edited by moby_gr; 31-01-2013 at 23:45. |
|
|||
|
|||
Ειχα καιρο να διαβασω ταξιδιωτικο και μ ειχε πιασει στερητικο συνδρομο... Τωρα οχι μονο συνηλθα ,αλλα μ επιασε και ανυπομονησια ποτε θα μπει ανοιξη...
Μας ταξιδεψες Αντωνη.Να στε παντα καλα και με ορεξη για αλλα...κολπα! |
|
|||
|
|||
Ενα μεγαλο μπραβο και στους δυο σας. Για την ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΕΚΤΕΛΕΣΗ, ΑΦΗΓΗΣΗ. Και στο επομενο με το καλο Αντωνη και Αντα.
|
|
|||
|
|||
|
|
|||
|
|||
Μπράβο Αντώνη.Φοβερή εκδρομή καταπληκτικές φωτο και αφήγηση.
|
|
|||
|
|||
Ταξιδιώτικη ένεση
Και στα επόμενα |
|
|||
|
|||
Σου Eύχομαι πολλά και ασφαλή χλμ και στο επόμενο ταξιδιωτικό σας. Άντε και στις επόμενες αποδράσεις σας
|
|
|