|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Nikon, Canon και λοιπές δυνάμεις.
Εχεις απόλυτο δίκιο Γιώργο λόγο κεκτημένης ταχύτητας έγραψα 2.8 .
Ο φακός είναι Nikkor 50mm 1:1.8D . |
|
|||
|
|||
και εδω ενας ακομα απολυτα ικανοποιημενος χρήστης D90 με 18-200 VR
τελευταια απεκτησα και το φλας SB-900 και μπορω να πω οτι είδα το φως μου ! |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Εμένα γιατί μου έδωσες την canon 500d? Όχι τίποτε άλλο είναι φοβερή….. Για θέματα φωτογραφίας είμαι γραμμένος στο www.dpgr.gr που είναι καθαρά για φωτογραφία και έχω μάθει απίστευτα πράγματα. ΄΄το προφίλ μου΄΄ |
|
|||
|
|||
|
|
|||
|
|||
Σε αυτό που λέει ο Σταυρος, ότι οι Nikon στην Ελλάδα είναι πολυ μπροστά, πιθανολογω ότι είναι θεμα αντιπροσωπειας. Θεωρώ ότι και οι δυο μαρκες είναι κορυφαίες.
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Οι εστιακές αποστάσεις των φακών ΔΕΝ σχετίζονται με το μέσο πάνω στο οποίο εστιάζονται οι φακοί. Οι αποστάσεις αυτές αναφέρονται στην απόσταση στην οποία εστιάζεται το προβαλλόμενο είδωλο. Για αυτό και η πλήρης ονομασία των φακών είναι αντικειμενικοί φακοί, μιας και προβάλουν το είδωλο του αντικειμένου που "βλέπουν". Στην περίπτωση που ο φακός έχει εστιακή απόσταση ίση με τη διαγώνιο του "αισθητήρα" (φιλμ, CMOS, CCD) πάνω στον οποίο προβάλει το είδωλο, τότε ο φακός ονομάζεται κανονικός, και θεωρείται ότι προβάλει την εικόνα που παρατηρεί πάνω στον "αισθητήρα", ως είναι (χωρίς μεγέθυνση). Στο φιλμ 35 mm (24x36), η διαγώνιος είναι περίπου 43 mm (α ρε πουτ@ν@ Pentax!!!!). Με άτυπη συμφωνία των εταιρειών, θεωρήθηκε ως κανονικός φακός, ο φακός με εστιακή απόσταση 50 mm. Υπό την έννοια αυτή, ο φακός αυτός έχει μεγέθυνση ειδώλου 1Χ σε φιλμ 35 mm. Οι φακοί με άλλες εστιακές αποστάσεις, έχουν τόση μεγέθυνση ειδώλου, όσο ο λόγος της εστιακής απόστασής τους προς τα 50 mm, δηλ. ένας φακός 200 mm έχει μεγέθυνσης ειδώλου 200/50 = 4Χ. Και στο προκείμενο ... Χαίρομαι που βλέπω τόσα θύματα της Canon και της Nikon. Να θυμίσω ότι οι πρωτοπόροι ήταν Γερμανοί (Zeiss, Leica κλπ) και ότι ο κορυφαίος Ιάπων αρχίζει από Α και τελειώνει σε Χ ASAHI PENTAX Προς όλους αυτούς που χαίρονται να αλλάζουν την επένδυσή τους σε φακούς από γενιά σε γενιά, να τους ενημερώσω ότι ακόμα χρησιμοποιώ στην (παλία) Κ10D τους φακούς που είχα για την ΜΧ (197..), την SFX (198.) και την ΜΖ-5 (199.). Και όλα αυτά χωρίς προσαρμοστήρες αντάπτορες ή λοιπές αηδίες ... Και με χρήση ενός απλού μηχανικού προσαρμοστήρα, μπορώ να χρησιμοποιήσω και τους φακούς του μπαμπά μου, του παππού μου κλπ (Μ42 σε Κ). Υ.Γ. Πέρα από πρακτικούς λόγους (διατήρηση προίκας φακών) η προσήλωση και "λατρεία" εταιρειών διάθεση καταναλωτικών προϊόντων είναι ακόμα πιο ανώριμη από την προσήλωση σε πολιτικά ιδεολογήματα και οργανισμούς που τα εκφράζουν (κόμματα), ή και σε αθλητικούς ομίλους (πχ Πανάθα). Θρηνώ τον εαυτό μου που επέλεξε όταν ακούει μηχανή, να σκέφτεται ή Pentax ή BMW Last edited by gass; 16-06-2011 at 17:54. |
|
|||
|
|||
Δεν καταλαβαίνω το ύφος του ποστ σου. Θύματα? Χαίρεσαι?
Αρχίσει απο Α και τελειώνει σε Χ? Εννοείς φαντάζομαι Asahi Pentax και όχι Ashai, σωστά? |
|
|||
|
|||
To νόημα κρύβεται στο υστερόγραφο ...
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
αποδεικνύοντας ότι έχεις χιούμορ!! Last edited by Translatoras; 16-06-2011 at 18:31. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Ήμουν μεταξύ των δύο πολύ καιρό πριν αποφασίσω. Τελικά πήγα στη Canon καθώς είχε πιο ποιοτική εικόνα όπως είδα εγώ κι όπως παραδεχόταν τα περισσότερα φωτοσάιτ του κόσμου που διάβασα και είδα τεστ. Βέβαια έχει το κακό ότι υστερεί σε άλλα πράγματα σε σχέση με την lx5 (πχ δεν έχει ζουμ στο βίντεο κτλ) αλλά τη φωτογραφική την αγοράζεις για να βγάζεις καλές φωτογραφίες. |
|
|
Σχετικά Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Nikon F60 (αναλογικη) | kwon | Πωλήσεις γενικώς | 3 | 09-01-2013 07:56 |
NIKON D90 + φακοί | gepol | Πωλήσεις γενικώς | 5 | 30-08-2010 14:20 |
Εξαιρετικές διαφημίσεις NIKON S60 !!! | HAWK_46 | Χιούμορ | 5 | 03-02-2010 10:55 |
Nikon Coolpix S1000pj: Φωτογραφική με προβολέα | skippybi | Yπολογιστές - Διαδίκτυο - Consol - Games | 19 | 13-12-2009 23:20 |
Formula BMW: O Γιώργος Κατσίνης δοκιμάζει τις δυνάμεις του στο Spa! | riko46 | Αγώνες | 3 | 03-09-2009 14:18 |