|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: R1200GS 5 ετών χωρίς προβλήματα!!!!
Απόσπασμα:
για σου ρε Νταννυ!!!! λογικα καταλαβες οτι κανω πλακα με την ερωτηση ετσι?? |
|
|||
|
|||
|
|
|||
|
|||
Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους μας!
Επιτρέψτε μου ένα πολύ σύντομο (τέλος πάντων, αυτό θα το δούμε γιατί είναι και η επαγγελματική διαστροφή στη μέση...) "άτυπο σεμινάριο μάρκετινγκ", φαινομενικά άσχετο με το αντικείμενο του θέματος, αλλά στην πραγματικότητα πολύ συναφές. Ως δημοσιογράφος, έχω μια σταθερή συνεργασία με το περιοδικό "GK" της "Καθημερινής". Πριν από περίπου ενάμισι χρόνο, μου ζήτησαν να γράψω ένα κομμάτι για τον μπόξερ κινητήρα στις μοτοσικλέτες της BMW - ως "επίζηλο αντικείμενο status" - γιατί είναι κι' απ' αυτό, να μη γελιόμαστε... Εκανα τη σχετική έρευνα, που κράτησε ένα δεκαήμερο, και στο τέλος κατάφερα να εξασφαλίσω μια συνέντευξη με κάποιον sales manager - και ΦΑΝΑΤΙΚΟ "μποξεράκια" από την BMW MOTORRAD στη μαμά εταιρεία. Του έστειλα ένα mail με τις ερωτήσεις μου και ο άνθρωπος μου απάντησε - με αφοπλιστική ειλικρίνεια και "on the record" (πράγμα ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΟ για όσους ξέρουν από τη δουλειά μας) για τον κινητήρα της GS. Συνοπτικά, αυτά που μου είπε είναι τα ακόλουθα: * Ναι, ο μπόξερ, είναι ένας γερασμένος κινητήρας... * Ναι, ο μπόξερ είναι ένα σύμβολο για την εταιρεία, και τα σύμβολα δεν αντικαθίστανται εύκολα... * Ναι, η εταιρεία έχει να αντιμετωπίσει ένα ζήτημα με τις προδιαγραφές ρύπων για τη δεκαετία που έρχεται. Συγκεκριμένα, το ιδανικό θα ήταν να τον εξελίξει σε κανονικό υδρόψυκτο, αλλά αυτό είναι τεχνολογικά δύσκολο (για λόγους που έχουν να κάνουν με την αρχική σχεδίασή του και άλλα θέματα που πολλοί εδώ μέσα γνωρίζουν καλύτερα από εμένα). * Ναι, η BMW αντιμετωπίζει δύο σοβαρά διλήμματα. Το πρώτο: Να βάλει στην άκρη τον μπόξερ και να το γυρίσει σε μοτοσικλέτες που έχουν "εν σειρά" κινητήρες αλλά μοιάζουν με το best seller R1200GS ή όχι; (Το ερώτημα αυτό απαντήθηκε εν μέρει, λίγους μήνες αργότερα, με την εμφάνιση του GS 800). Το δεύτερο: Να "φορτώσει" με τόσες περιφερειακές καινοτομίες τον "παλιό - καλό μπόξερ" ώστε να παραμείνει δυναμικός ανταγωνιστής στην αγορά, έστω και με έναν "αρχαίο" κινητήρα στην καρδιά της πιο καλοπουλημένης μοτοσικλέτας της, ή να συνεχίσει την παράδοση που τη θέλει να κατασκευάζει "αξιόπιστες" μοτοσικλέτες με χαρακτήρα αλλά χωρίς επιδόσεις; Ή μήπως να ακολουθήσει την παράδοση των Ιαπώνων, που φιλοδωρούν με το σταγονόμετρο το κάθε νέο μοντέλο τους σε νέες τεχνολογίες; Κατά την άποψή του, η BMW θα έπρεπε να ακολουθήσει το δρόμο της καμήλας. Περισσότερα νέα μοντέλα, αλλά λιγότερες ριζοσπαστικές αλλαγές στο follow up του καθενός (και με τα απαραίτητα face lift στα ενδιάμεσα διαστήματα, τα οποία, ακόμα κι εκείνος χαρακτήρισε "περιττά") Κατά την άποψή μου, η BMW διαπράττει ένα σοβαρό σφάλμα: Χωρίς να είναι σε θέση να παρακολουθεί σε κάθε βήμα και με άμεμπτο quality control τα στάδια παραγωγής των μοτοσικλετών της, χωρίς να έχει απόλυτο έλεγχο στους third party προμηθευτές της, αθροίζει διαρκώς νέες, αδοκίμαστες τεχνολογίες, σαφέστατα για λόγους μάρκετινγκ, οι οποίες, μετά από τον αρχικό εντυπωσιασμό (απαραίτητος ωστόσο, για να πειστεί ο καθένας μας να αλλάξει το προπέρσινο μηχανάκι του...) κάθονται σαν το βράχο του Σύσσιφου στη ράχη του ανυποψίαστου ιδιοκτήτη. Και για να μην ερεθίσω τα αντανακλαστικά της "φυλετικής νομιμοφροσύνης" ("tribal loyalty" ονομάζεται στην αργκό του μάρκετινγκ αυτή η ιδιότητα και είναι λυδία λίθος για όλους τους επιτυχημένους marketeers...) ορισμένων ανάμεσά μας, να τελειώσω με αυτό: Είμαι 42 ετών. Από τα 13 μου έχω αλλάξει 28 (ναι, εικοσιοκτώ) μοτοσικλέτες και μοτοποδήλατα. Καβάλησα όλα τα είδη, από καθαρόαιμα fantic motor του '81 και γιαπωνέζικα super sport RRR του '90 μέχρι πειθήνια γαϊδουράκια τύπου Diversion και εξωτικές ιταλίδες πριμαντόνες. Είναι η πρώτη φορά στη μοτοσικλετιστική καριέρα μου που έχω κρατήσει την ίδια μοτό για πέντε συναπτά έτη. Οχι από αδυναμία αντικατάστασης ή ηλικιακή καθίζηση. Επειδή, ειλικρινά, η R1200GS είναι η καλύτερη μοτοσικλέτα που έχει ακουμπήσει ποτέ ο μεσήλικας ####ς μου. Και όλα αυτά παρότι, στα 35.000 - αποκλειστικά ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ - χιλιόμετρα, πλήρωσα 850 ευρώ για αντικατάσταση δίσκου πλατό και όλων των συμπαρομαρτούντων, επειδή - όπως μου είπαν στο service - "τα μοντέλα του 04 είχαν προβληματικούς συμπλέκτες". Η παρότι έφτασα αισίως στην τρίτη μπαταρία μου επειδή - όπως διάβασα σε διάφορα fora - "το 1200 έχει πολύ μικρότερη μπαταρία απ' ό,τι θα έπρεπε για λόγους χωροταξίας και βάρους"... Συμπέρασμα (μόνο δικό μου, και κάθε παρέμβαση δεκτή): Καμία μοτοσικλέτα, κανένα αυτοκίνητο / τηλεόραση / μηχανή του γκαζόν / ατμοσίδερο δεν φτιάχνεται "όπως παλιά". Και αυτή δεν είναι μια αναιτιολόγητη παρελθοντολαγνική δήλωση όπως αυτές που έκαναν οι παπούδες μας. Είναι ένα απόλυτα δικαιολογημένο πόρισμα που εξηγείται από το γεγονός ότι, σήμερα, η αναβάθμιση από τα 100 στα 115 άλογα (μέσα σε, μόλις δύο παρεμφερή μοντέλα) όχι μόνο θεωρείται επιβεβλημένη, αλλά για μερικούς είναι ακόμα και υποεμφατική. Εγώ προσωπικά, θα προτιμούσα το ίδιο GS για 10 χρόνια, με τα μισά εγγενή προβλήματα. Και αυτό θα ήταν τεχνικά εφικτό, γιατί το R&D της μαμάς εταιρείας θα είχε μία δουλειά να κάνει, αντί για δέκα. Αλλά εγώ δεν είμαι ο μέσος καταναλωτής. Τουλάχιστον, όχι πια. Καλά χιλιόμετρα! Γιώργος Φραντζεσκάκης Δημοσιογράφος Υ.Γ. Αν ενδιαφέρεστε για το σχετικό άρθρο μου στο περιοδικό, μπορώ να ψάξω στο αρχείο μου και να το συμπεριλάβω σε κάποιο σχετικό post. |
|
||||
|
||||
Απόσπασμα:
κ βέβαια μας ενδιαφέρει το άρθρο σου ... Στείλτο μου, να το συμπεριλάβω στο αρχικό σου ποστ ....
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
Ειλικρινά Γιώργο θα επιθυμούσα και εγώ να διαβάσω αυτό το αρθρο...
|
|
|||
|
|||
Ομοιως, το ιδιο "προβλημα" (και ΜΟΝΑΔΙΚΟ! στα 6 χρονια κατοχης του συγκεκριμενου μοντελου) στα ιδια χιλιομετρα μαλιστα! (Ειχε φαγωθει το "καρε" του δισκου, δεν ειχα πατιναρισμα..)
|
|
|
Σχετικά Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Ανεμιστήρας χωρίς έλικες!!!! | georgekostas | Διάφορα | 8 | 27-05-2010 23:36 |
Ανάκληση μοτοσικλετών BMW R1200GS και R1200GS Adventure | mariosich | Διάφορα | 7 | 06-10-2009 01:57 |
Ανάκληση μοτοσικλετών BMW R1200GS και R1200GS Adventure | mlock | Γενικά - Αναβάτης | 2 | 23-09-2009 15:18 |
ανθρώπινος εγκέφαλος 2.000 ετών ανακαλύφθηκε στη βρετανία | riko46 | Επικαιρότητα | 8 | 17-01-2009 20:14 |
Νεπάλ: κορίτσια έξι και επτά ετών πωλούνται για 20 δολάρια | skippybi | Επικαιρότητα | 5 | 09-01-2009 16:10 |