|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Ανορθωτής - Σταθεροποιητής τάσης;
Παρομοιο προβλημα ειχα και εγω -εμενα δεν επερνε καθολου μπροστα- διαγνωση πηνια αντικατασταση μαζι με το βολαν γιατι το δινει μαζι η Honda.Eυτυχως ηταν στην εγγυηση καθως η Honda δινει στα συγκεκριμενα ανταλλακτικα 7 χρονια.
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Οσο για το προβλημα σου περιμενουμε νεα... |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Μάλλον πηνία είναι τελικά γιατί μετρώντας την ωμική αντίσταση της κάθε φάσης με το πλαίσιο μου δείχνει τρελά νούμερα (ενώ θα έπρεπε να δείχνει άπειρη αντίσταση). Το ψάχνω στο ADVrider και θα δω.. |
|
|||
|
|||
Φίλε Γιάννη είχα το ίδιο πρόβλημα με την δικιά μου και τελικά ήταν τα πηνία. Επειδή το κόστος αντικατάστασης με μαμίσιο ανταλλακτικό ήταν εξωπραγματικό, προτίμησα την λύση της περιέλιξης.
Το καλό με αυτό είναι ότι μπορείς να βάλεις πιο χοντρό καλώδιο από το original, επιτρέποντας έτσι την γρήγορη φόρτιση της μπαταρίας σου. Έτσι δεν «κουράζονται» τα πηνία, δίνοντας συνέχεια ρεύμα στην μπαταρία. Ένα χρόνο μετά, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Δυστυχώς αυτό είναι ένα από τα γνωστά αδύνατα σημεία της BMW, και όπως είπε και κάποιος άλλος συμφορουμίτης, όταν αγοράζεις μηχανή 9-10 χιλιάρικα, θα έπρεπε τουλάχιστον η αντιπροσωπεία να έχει το θάρρος να το αντικαταστεί δωρεάν. Είναι καθαρά αστοχία υλικού. Σου στέλνω p.m. με τα στοιχεία του ηλεκτρολόγου. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Πάντως να ξέρεις πως τα πηνία στα μηχανάκια μας δουλεύουν πάντα στο 100% της απόδοσής τους κι ο ανορθωτής που ακολουθεί μετά διώχνει το έξτρα ρεύμα στο πλαίσιο. Αν βάλεις πιο χοντρό καλώδιο ή περισσότερες σπείρες, αν "δυναμώσεις" δηλαδή το πηνίο, αυτό που θα κάνεις είναι να ζορίσεις περισσότερο τον ανορθωτή. Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει από τα εκατοντάδες post που υπάρχουν στο ADVrider σχετικά με το θέμα.. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Αυτό που μου ανέφερε ήταν ότι αρκετές εταιρίες πια χρησιμοποιούν πιο λεπτό καλώδιο από αυτό που απαιτείται, πρώτον για να μειώσουν το κόστος κατασκευής και δεύτερων γιατί η περιέλιξη πια δεν γίνεται με το χέρι αλλά από μηχανήματα τα οποία δεν μπορούν να διπλώσουν το καλώδιο όπως πρέπει, αν είναι πιο χοντρό. Πάντως το δικό μου πηνίο το βγάλαμε κάρβουνο από την μηχανή, οπότε αν μπορείς να το βγάλεις και να του ρίξεις μια ματιά, ίσως βοηθήσει να καταλάβεις αν φταίει αυτό ή κάτι άλλο. |
|
|||
|
|||
Ούτε εγώ είμαι ειδικός (αλλά θα γίνω με όλα αυτά που διαβάζω )... Το πιο χοντρό καλώδιο θεωρητικά ζεσταίνεται λιγότερο. Το σημαντικό είναι να αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες που παράγονται (που όπως αναφέρεται πλησιάζουν τους 200°C!!). Τα "μαμά" φαίνεται πως δεν τα καταφέρνουν...
Θα βγάλω φωτογραφίες όταν αφαιρέσω το πηνίο για να γελάσουμε. |
|
|||
|
|||
Σας φαίνεται τηγανισμένο; Σε καλή κατάσταση πάντως ΔΕΝ είναι...
Και μια συγκριτική από το ADVrider: Για να δούμε και λίγες μετρήσεις με επαγγελματικό (αυτόματο) πολύμετρο. Αντίσταση μεταξύ των τριών φάσεων των πηνίων μεταξύ τους (1-2, 1-3, 2-3) - Μηχανή σβηστή (συνδεδεμένη φρεσκοφορτισμένη μπαταρία): Σε όλους τους συνδυασμούς από 0,6 έως 0,9 Ohms Αντίσταση μεταξύ των τριών φάσεων των πηνίων και το πλαίσιο - Ξεσυνδεμένη μπαταρία: Καλώδιο 1 - πλαίσιο: 1.2 Ohms Καλώδιο 2 - πλαίσιο: 1.3 Ohms Καλώδιο 3 - πλαίσιο: 1.1 Ohms - Κινητήρας στις 4.000 rpm: Κάτι έγραφε αλλά δεν το κατάλαβα, ανεβοκατέβαιναν τα νούμερα, σαν να είχε κουζουλαθεί το πολύμετρο... Τάσεις - Κινητήρας στο ρελαντί: Καλώδιο 1 - 2: 27V~ Καλώδιο 1 - 3: 26V~ Καλώδιο 2 - 3: 25V~ - Κινητήρας @ 4.000 σαλ: Καλώδιο 1 - 2: > 75 V~ Καλώδιο 1 - 3: > 80 V~ Καλώδιο 2 - 3: > 75 V~ Τάση στους πόλους με την μηχανή @ 4.000σαλ Όπως το είχα μετρήσει το προηγούμενο Σάββατο με την παλιά μπαταρία με την οποία έβαλα τη μηχανή μπροστά: 10,4V Τι λέτε; Σαν να μου φαίνεται πως μπορεί τελικά να είναι κι ο ανορθωτής... Αλλά καθότι άσχετος ακούω γνώμες.. Γιατί δεν την πάω την καλή μου σε ένα ηλεκτρολόγο; Γιατί φεύγω από τη δουλειά κατά τις 5 και αυτή η εβδομάδα ήταν απλώς απίστευτη... Αλλά μάλλον Δευτέρα πουρνό πουρνό με βλέπω εκεί. Πάντως όλα τα συμπτώματα άρχισαν μετά το πλύσιμο (είχα να την πλύνω 6-7 μήνες... κάτι ήξερα! ) Last edited by yns; 30-03-2013 at 23:57. |
|
|||
|
|||
Έτσι ακριβώς ήταν και τα δικά μου πηνία. Σαν να είχαν βγει από barbeque!
Αν κουνήσεις λίγο τα καλώδια του πηνίου θα δεις ότι έχουν χάσει την ελαστικότητά τους. Από ότι κατάλαβα έχεις πάρει ήδη νέο ανταλλακτικό. Γιατί δεν το βάζεις πάνω να δεις αν αποκαθίσταται η βλάβη; |
|
|