GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Ελλάδα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 17-06-2010, 22:12
aeriko Ο/Η aeriko βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2009
Περιοχή: Αθήνα
Μoto: R 1200 GS
Προεπιλογή Απάντηση: Ελληνική Ομοσπονδιακή Δημοκρατία;

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από diomiles Εμφάνιση μηνυμάτων
Ρε παιδιά ενταξει και εγω δεν συμφωνω πουθενα με τον villy αλλα προς θεου μην τον λιθοβολησουμε κιολας .Εχει μια διαφορετική αποψη=πρόταση μην τον βγαλουμε και πρακτορα.
Εαν αυτό που μας παρουσίασε ο Villy το θεωρείς απλά μία άποψη, τι να πώ
Reply With Quote
Παλιό 17-06-2010, 22:21
diomiles Ο/Η diomiles βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2010
Περιοχή: Αιγαλεω Αθηνα
Μoto: f650gs

Αρα κατα την αποψη σου ειναι βαλτός απο καποιους?Τι πρεπει να κάνουμε δηλαδή να μήν ακούμε πράγματα που δεν μας αρέσουν?Και αν δεν μας αρέσουν αυτα που λενε οι αλλοι πρέπει να τους βάζουμε ταμπέλες και να τούς εξοστρακίζουμε?Εγω δεν συμφωνω.
Reply With Quote
Παλιό 17-06-2010, 22:26
vpentza Ο/Η vpentza βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Καλλιθεα/Αθηνα
Μoto: R1200 GS SE

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από diomiles Εμφάνιση μηνυμάτων
Αρα κατα την αποψη σου ειναι βαλτός απο καποιους?Τι πρεπει να κάνουμε δηλαδή να μήν ακούμε πράγματα που δεν μας αρέσουν?Και αν δεν μας αρέσουν αυτα που λενε οι αλλοι πρέπι να τους βάζουμε ταμπέλες και να τούς εξοστρακίζουμε?Εγω δεν συμφωνω.
εδώ λοιπόν είναι η ουσία της όλης κουβέντας...
το ότι δεν είναι ανάγκη να συμφωνείτε...αλλά ταυτόχρονα να μην απαιτείτε από τον συνομιλητή σας να ενστερνιστεί τις άπόψεις σας...
Reply With Quote
Παλιό 18-06-2010, 12:53
VILLY Ο/Η VILLY βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Μoto: Varadero XL1000V '07

Αγαπητοί μου φίλοι.
Αριθμούν σε χιλιάδες αυτοί που έλαβαν γνώση του δημοσιεύματος.
Αναρτήθηκε βλέπετε και σε πολλά blogs, sites, κλπ πέραν της αναγνωσιμότητας που δέχθηκε από την ηλεκτρονική και έντυπη εφημερίδα μας και βέβαια μέσω και του ραδιοφωνικού μας σταθμού, στον οποίο έχω ζωντανή εκπομπή, καθημερινά 8.30 με 10.15 και μπορείτε ίσως και να την παρακολουθείτε από εδώ: E-Radio Player: Melodia 102,7
Είναι λοιπόν σαφές και σας το τεκμηριώνω επισήμως, ότι ήταν και εξακολουθούν να είναι πάρα πολλοί αυτοί οι οποίοι εκδήλωσαν αρνητικά συναισθήματα για το άρθρο, όπως βέβαια ομοίως ήταν πολλοί και αυτοί που τάχθηκαν υπέρ του δημοσιεύματος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Με τα όσα χρόνια ασχολούμαι με τα κοινά έχω μάθει να δέχομαι την κριτική, καλόπιστη ή ακόμα και κακοπροαίρετη.
Από τα 4.500 προσωπικά μου δημοσιεύματα στο τύπο έχω μάθει την πρακτική της αποδοχής.
Για αυτό αγαπητοί μου φίλοι συνφορουμίτες είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν θίγομαι όταν οι φίλοι – μέλη τούτου του forum σχολιάζουν το άρθρο. Άλλωστε για μένα ήταν αναμενόμενο.
Η παλιά μου υπογραφή στα forum (οι πιο παλιοί θα το θυμούνται ακόμα) ήταν :
«Είθε αυτά που μας ενώνουν εδώ μέσα (forum) να είναι ισχυρότερα από αυτά που μας διαχωρίζουν».
Είμαι εκδότης - δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης ενός σημαντικού οργανισμού μέσων ενημέρωσης στο Νομό Ρεθύμνου.
Αυτό όμως δεν με κάνει ούτε θεό, ούτε "βασιλικότερο του βασιλέως".
Εν κατακλείδι, φίλοι μου, δέχομαι τη κριτική από την οποία διδάσκομαι διαρκώς και ανελλιπώς και σας προτρέπω να κρίνετε και να σχολιάσετε με ακόμα μεγαλύτερο σθένος το συγκεκριμένο δημοσίευμα, διότι μέσα από την διαφορετικότητα και το γόνιμο διάλογο, γινόμαστε όλοι καλύτεροι. ΟΛΟΙ!! Και πρώτος εγώ!
Ας με συμπαθά ο φίλτατος Carduelis και ας μην θεωρεί ότι του κρατώ ίχνος κακίας. Σήμερα κάνω αυτοκριτική, μέσω της οποίας οι περισσότεροι πιστεύω να αντιλαμβάνεστε ότι δεν είμαι ξεροκέφαλος. Και βέβαια όπως έγραψα και πιο πάνω, είμαι Κρητικός, είμαι Έλληνας, πονάω τη πατρίδα μου - την Ελλάδα - και διατηρώ το δικαίωμα να δημοσιεύω με τα όποια λάθη ή καλά θεωρώ ότι έχει μέσα η κούτρα μου. Το βέβαιο είναι ότι δεν εξυπηρετώ ούτε ξένα συμφέροντα, ούτε Ισραηλίτες και Μοσάντ όπως διατυπώθηκε αλλού, αλλά ενεργώ από αγνά αισθήματα και με γνώμονα και καθοδηγητή το παλμό που καταγράφω καθημερινά μέσω των εκπομπών μου, των ρεπορτάζ μου (ναι φίλε Carduelis, είμαι δημοσιογράφος και μια απλή πλοήγηση στο Google με το πλήρες όνομά μου θα στο τεκμηριώσει αυτό) και μέσω των υπερβολικά πολλών ανθρώπων που συναλλάσσομαι καθημερινά, είτε είναι απλοί πολίτες, είτε πολιτικοί, βουλευτές, υπουργοί, πρόεδροι ΟΤΑ & δημοσίων οργανισμών, κλπ.
Ελπίζω η σημερινή αυτοκριτική να σας δίδει το στίγμα μου και εύχομαι καλή συνέχεια στο γόνιμο διάλογο.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Reply With Quote
Παλιό 18-06-2010, 20:04
TEOSS Ο/Η TEOSS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Αθηνα
Μoto: R 1100 GS R 51/3 CB250RS

Να φύγετε … να πάτε αλλού…
Να ρωτήσω κάτι αφελές :1) έχουν φύγει από την Ελλάδα οι Αμερικανικές βάσεις;;;
2)Υπάρχει περιοχή στην Ελλάδα με παράδοση στο λαθρεμπόριο όπλων και ναρκωτικών (και όχι μόνο) ;;;
3) Εάν ο αρθρογράφος που έγραψε (ίσως απλά μετέφρασε) το εν λόγω άρθρο δεν είναι άνθρωπος των ανωτέρω κυκλωμάτων , είτε τσιράκι - εγκάθετος μυστικών υπηρεσιών – λεσχών – στοών που επεξεργάζονται την ¨¨ομοσπονδοποιηση – διάλυση ¨¨ της νότιας Ευρώπης (Ισπανία , Ιταλία ,Ελλάς) και ίσως και βορειότερων (Βέλγιο; )τότε τι είναι ;
Reply With Quote
Παλιό 20-06-2010, 20:33
Captain_Andreas Ο/Η Captain_Andreas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2010
Περιοχή: Athens
Μoto: BMW R1200 GS

Κύριοι, το δις εξαμαρτεί ουκ ανδρός σοφού έλεγον οι αρχαίοι ημών πρόγονοι εγώ όμως δεν φημίζομαι για την σοφία μου έτσι θα ξαναγράψω. Ο κος Κασιμάτης φάσκει και αντιφάσκει και θα ήθελα εδώ και τώρα να μας παραθέσει τα στοιχεία των δημοσκοπησεών του. Η ΚΡΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ κύριε. Αυτά που γράφετε σύρετε και πέστε τα ανοιχτά και όχι μέσα από ΔΩΡΕΑΝ εφημερίδες (χμμμ...γιατί άραγε, μήπως γιατί το δηλητήριο όταν μοιράζεται τζάμπα ρέει πιο έυκολα και να δούμε τι απαντήσεις θα πάρετε. Ένα μόνο σας λέω. Οι Κρήτες είναι πιο Έλληνες από πολλούς μας εδώ μέσα, και τέτοιες συμπεριφορές χαράσσονται βαθιά στο μνημονικό τους. Ο Θεός των Ελλήνων ο Ζευς στον Ψηλορείτη γεννήθηκε, μήπως το ξεχάσατε κι αυτό; Πάψτε πια να βαράτε την βιόλα της υποβαθμισμένης περιφερείας, η Κρήτη είναι κομμάτι της πατρίδος και απολαμβάνει ότι δικαιούται. ΕΔΩ ΟΛΗ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΧΑΝΕΤΑΙ κ. ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΕΛΕΤΕ Η ΚΡΗΤΗ ΝΑ ΑΠΟΚΟΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΡΜΟ; ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ; ΜΗΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ;;;

Προσωπικώς θεωρώ το δημοσίευμα (και τα όποια ακολουθήσουν) ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΑ και ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ενδεδυμένα με έναν μανδύα "ερευνητικό" του είδους "τι θα γινόταν άραγε αν... " κλπ κλπ κλπ. ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗΝ ΕΝΩΣΕΙ έλεγαν οι πρόγονοί μας και ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ έλεγαν οι μεταγενέστεροι. Εσείς κ. Κασιμάτη ΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ;

Το άρθρο σας πέρα από ΑΝΑΚΡΙΒΕΣ και ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ αποτελεί και το άκρον άωτον της Γεωστρατηγικής Ηλιθιότητος... Αλήθεια ξέρετε πολλούς πλούσιους Κυπρίους ε; ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΞΕΠΑΣΤΡΕΜΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ; Αλήθεια η Κρήτη μας θα σταθεί μόνη της χωρίς να φοβάται κανέναν; ΜΑ ΤΙ ΛΕΤΕ ΚΥΡΙΕ; ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΩΣ Η ΚΡΗΤΗ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΞΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΚΡΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 60 ΧΡΟΝΙΑ; Σταματήστε την γελοία σας προπαγάνδα ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Το δηλητήριό σας το έχουν καταλάβει ΟΛΟΙ και ειδικότερα εκείνοι που πρέπει να αναλάβουν δράση απέναντι στον λεκτικό σας οχετό, στην ιστορική σας ανακρίβεια και στην ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ την οποία διαπράττετε. Από εδώ και στο εξής σας καλώ να είστε πολύ προσεκτικός σε ό,τι δημοσιεύετε γιατί το μνημονικό του λαού είναι δυνατό και δεν ξεχνά.

Το όμαιμον, το ομόθρησκον, το ομόγλωσσον, η ιστορία, οι αγώνες, το αίμα δεν είναι ΕΜΠΟΡΕΥΣΙΜΑ ΕΙΔΗ, ούτε και αγοράζονται... Το λυπηρό είναι πως κάποιοι τα δίδουν προς πώληση εξυπηρετώντας, ποιός ξέρει ποιά, συμφέροντα...
Reply With Quote
Παλιό 21-06-2010, 00:26
EOD-K9 Ο/Η EOD-K9 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: ΧΑΝΙΑ R1200GS
Μoto: R1200GS

Πολλές φορές σαν MOD έχω έρθει σε δύσκολη θέση σε διάφορα ποστ αν θα πρέπει να απαντήσω ή όχι .
Το ίδιο έπαθα και με το παρών ποστ του φίλου μας .
Αλλά σαν ΕΛΛΗΝΑΣ καταγόμενος από την Κρήτη δεν γινόταν να σιωπήσω και να αδιαφορήσω διαβάζοντας αυτό το «άρθρο» Περισσότερο με μπέρδεψε το ποιος το έγραψε και έκανα κακώς που δεν απάντησα από το πρώτο του ποστ/ άρθρο /αναφορά.
Η αυτονομία της Κρήτης είναι μια παλιά ιστορία υποκινούμενη που εμφανίζετε κατά περιόδους από κάποια κέντρα εξυπηρετώντας δικούς στους ιδιοτελής σκοπούς.
Αρχίζοντας κατά τον 2ο ΠΠ τότε που ήταν στα σκαριά η ίδρυση του Ισραηλινού κράτους οι στα καφενεία εβρισκόμενοι μου αποκάλυψαν ότι οι προτάσεις οριοθέτησης και τοποθέτησης του νέου κράτους ήταν η Μακεδονία η Κρήτη η Κύπρος και το σημερινό Ισραήλ.
Από ότι φάνηκε προτίμησαν τα πάτρια εδάφη χωρίς να πάψουν να θέλουν υποχείρια τους και τις υπόλοιπες περιοχές .{όπως και μια τάση γενικώς όλων μεγάλων νησιών της μεσογείου (Κύπρος, Κρήτη, Μάλτα, Κορσική, Ίμπιθα , Μαγιόρκα )}
Οφείλω μια διευκρίνιση ότι για μένα ο δύστυχος πολιόβασανισμένος Εβραϊκός πληθυσμός ουδεμία σχέση έχει με τους Σιωνιστές και τα παράκεντρα του.
Αν και η εφημερίδα «Αθηναϊκή» στις 26/6/75 αποκάλυψε ότι μυστικές υπηρεσίες δημιουργούσαν σενάρια περί
Αυτονομίας της Κρήτης ,τον Αύγουστο του 77 άρχισε μια ποιο επισταμένη επίθεση με την ρίψη προκηρύξεων περί
αυτόνομης #######ς .
Την ίδια περίοδο απελάσουν από τα Χανιά 6 άτομα για την δράση αυτή και στο Ηράκλειο αποφυλακίζετε (μυστηριωδώς )ο Ε. Ραμελ όπου αργότερα φαίνετε σαν αξιωματικός της Μασάντ.
Λίγα χρόνια αργότερα αρχές δεκαετίας του 80 σε δεξίωση που έγινε για την αλλαγή διοίκησης των Αμερικανών ειπώθηκε το ανεκδιήγητο από τον διοικητη των ηπα
«πίνω στην υγεία της 53της πολιτείας των ηνωμένων πολιτειών»
Το οποίο εκτός από την έντονη αποδοκιμασία των Ελλήνων αξιωματικών, είχε και σαν αποτέλεσμα τον μεγαλύτερο ξυλοδαρμό αμερικανών στρατιωτών στο λιμάνι των Χανίων.(η δεύτερη ήταν πάλι σε κοντινή περίοδο όταν ένας τόλμησε να σηκώσει την φούστα μιας Χανιώτισσας)
Λίγα χρόνια αργότερα κάπου στο 87 φυγαδεύετε από το νησί αμερκανο εβραία δημοσιογράφος που αναζητούσε Κρητική καταπιεσμένη μειονότητα στα χωριά Ηρακλείου Ρεθύμνου .
Το έργο επαναλαμβάνετε το 93-94 όπου ομάδα «φοιτών» από πανεπιστήμια των ΗΠΑ-Καναδά(όπου σωστά αναφέρει ο Κος.Οθωνας ) έκαναν την διατριβή τους (σικ) στις εθνικές μειονότητες.
Οι δε “ Κρήτες “ που τους βοηθούσαν άρπαξαν τις σχετικές καρπαζιές.
Κατά καιρούς εμφανίζονται “ Κρήτες” που χωρίς να έχουν γνώση της ιστορίας όπως σωστά ανέφερες έχουν κολλημένη την Κρητική σημαία το βδέλυγμα και ντροπή για κάθε κρητικό με συχνότερο φαινόμενο τις περιοχές Ηρακλείου-Ρεθύμνου (πάλι)κάνοντας το «μόδα» και στην υπόλοιπη Κρήτη .
Ναι φίλτατε σωστά διάβασες βδέλυγμα και ντροπή διότι το κόκκινο πρώτο τεταρτημόριο με το Άστρο συμβολίζει την επικυριαρχία του σουλτάνου πάνω μας και όχι ψευδεπίγραφα όπως αναφέρουν το αίμα των Κρητικών.
Και τι σύμπτωση δεν απέτισε την ημισέληνο όπως θα ήταν αναμενόμενο και λογικότερο αλλά το αστέρι !!
(Ενώ στην σημαία της Σάμου ήταν τα δυο πρώτα τεταρτημόρια μόνο κόκκινα.)
Γιατί το αίμα των Ελλήνων ποτέ δεν εστανθηκε την ανάγκη να απεικονιστεί σε κανένα σύμβολο.
Θα πρέπει να τονιστεί, ότι ουδέποτε υπήρξε ανεξάρτητο κράτος της Κρήτης, αλλά μια (ημι)αυτόνομη και πλήρως ελεγχόμενη περιοχή από τις Μεγάλες Δυνάμεις.και η σημαία αυτή ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε από στους αγώνες των Κρητων
Όλα αυτά όμως θα έπρεπε να τα γνωρίζεις μιας και το ρεπορτάζ κράτησε 3,5 χρόνια ,αλλά για άγνωστο λόγο πουθενά δεν τα αναφέρεις .
Κρυπτόμενος από την δημοσιογραφική έρευνα πολλάκις αναφέρεις ότι καταγράφεις ,παρουσιάζεις και δεν προτείνεις, αλλά μια προσεκτική ανάγνωση των άρθρο σου δεν κάνεις τίποτα άλλο από το να προτείνεις και να προπαγανδίζεις την ανεξαρτητοποίηση της Κρήτης.
Και βέβαια έχεις το δικαίωμα της Ελευθερίας του λόγου και της Ελευθεροτυπίας γι’αυτο το λόγο πολέμησαν οι πρόγονοί μας .
Γι’ αυτή την Ελευθερία ο Καγιαλες έκανε το σώμα του κοντάρι κρατώντας την σημαία της Ένωσης και όχι του σουλτάνου !!
Αυτό είδαν και θαύμασαν οι ναύαρχοι και σταμάτησαν τη μάχη και τον αποκλεισμό των Χανίων.
Άρχισες αναφέροντας το ΔΝΤ και με ότι προβλήματα συνεπάγετε ότι θα φέρει.
Οι κακές γλώσσες λένε ότι τα προβλήματα της Κύπρου άρχισαν να υποδαυλίζονται από το 1896-97 στην τότε χρεωκοπία της Ελλάδος Και από τότε δεν είδε χαΐρι.
Και εγώ ακούω για δυναμικές κινητοποιήσεις αλλά ποτέ δεν άκουσα για επαναστάσεις .!
Σε ποια καφενεία συχνάζεις και ακούς τους χιλιάδες δυσαρεστημένους κρητικούς που ζητάνε δημοψήφισμα ??και βάση πια νου άρθρου της συμβάσεως της ένωσης ??

Ποιους «γείτονες» πονάει ??!!? ΟΧΙ πες μου ποιους γείτονες χαροποιοί το γεγονός της απόσχισης και για αυτό προετοιμάζετε εδώ και πολύ καιρό !!το κόκκινο τεταρτημόριο είναι έτυμο
Το ερώτημα ήταν ρητορικό σε ποια καφενεία και χωριά συχνάζεις είναι τα ίδια καφενεία και χωριά πέριξ του Ψηλορείτη και κάποια κέντρα του ηρακλείου που υποκινούν την ίδια μπουρδολογεία .
Που βρήκες δημοσκόπηση με 75% απαίτηση για ανεξαρτησία ,με πόση παρρησία αναφέρεις αν είδαμε Κύπριο φτωχό ..Μα τους χρύσωσαν το χάπι του διαμελισμού και του ξεριζωμού ανοικτά πανεπιστήμια στην Ελλάδα στην Αγγλία στην ΗΠΑ χρήματα και όλα ξεχάστηκαν .Ρώτησα κάποτε ένα Κύπριο γιατί ποτέ δεν κάνατε ανταρτοπόλεμο
Μου είπε ότι κατεχόμενα εδάφη δεν βολεύουν για αυτή την δουλεία !!!!! Αρε παντερμη Πλαστίνη !!!
Ποια πράγματα είναι διαφορετικά από τότε ?? Γιατί δεν έβαλαν τους S300 στο νησί ??
το σταθερό αεροπλανοφόρο είναι έτυμο να καταπατηθεί αλλά εσύ μάλλον εθελοτυφλείς
«Εν κατακλείδι όσα κρατίδια είναι αυτόνομα ευημερούν» ??

Εν κατακλείδι μια είναι η αρχή «διαιρε και βασίλευε»
Απόσπασμα ομιλίας του Henri Kissinger στην Ουάσινγκτον τον Σεπτέμβρη του 1974...
<<Οι Έλληνες είναι αναρχικοί και δύσκολα κουμαντάρονται. Γι' αυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες: έτσι ίσως καταφέρουμε να τους αναγκάσουμε να συμβιβαστούν. Εννοώ βέβαια να χτυπήσουμε την γλώσσα τους, την θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα, έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουμε την δυνατότητα τους να αναπτύσσονται, να διακρίνουν τους εαυτούς τους, ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στα στρατηγικώς απαραίτητα σχέδια μας στα Βαλκάνια, την Μεσόγειο, και την Μέση Ανατολή>>
Reply With Quote
Παλιό 21-06-2010, 00:36
Captain_Andreas Ο/Η Captain_Andreas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2010
Περιοχή: Athens
Μoto: BMW R1200 GS

Ευχαριστώ τον προλαλήσαντα (Κυριάκο αν θυμάμαι καλά) για τα ως άνω γραφόμενά του. Θα ήθελα κλείνοντας την θέση μου να πω γενικώς κάτι για τα περί Ομοσπονδίας.
Έλληνες: Οι Ομοσπονδίες και τα διαφόρου είδους συνεργατικά συστήματα διακυβέρνησης είναι για κράτη ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΟΓΕΝΗ.

Τί να την κάνουμε την Ομόσπονδη Δημοκρατία; Αυτό είναι εφεύρημα στα κράτη όπου δεν υπήρχε άλλος τρόπος να κρατηθούν μαζί εδάφη με διαφορετικούς πληθυσμούς και επιδιώξεις. Τα παλιά δουκάτα κλπ, οι αποικίες, κράτη με ανομοιογενή πληθυσμιακή σύνθεση (όπως το Βέλγιο που σε λίγο θα τιναχτεί στον αέρα).

Η σωστή διακυβέρνηση, ικανοποιείται από μια σωστά λειτουργούσα Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως ακριβώς γίνεται στην Ιταλία ή και στην Γαλλία χωρίς να υπάρχουν καντόνια. Με τους Περιφερειάρχες - Νομάρχες να είναι κρατικοί υπάλληλοι θητείας και όχι εκλεγμένοι από βιαστικά ιταλο-γαλλοποιημένους ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ που επίτηδες αφέθηκαν να δυστυχούν στην χώρα μας για να αλλοιώσουν πλυθησμιακά τις περιοχές της, όταν θα έλθει η ώρα...

Στην περίπτωση της Κρήτης, πίσω από τον όρο "αυτονόμηση" (από ποιόν; κρύβουν οι εχθροί τη μόνη αλήθεια: ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ.

Τα μάτια μας ανοικτά ...
Reply With Quote
Παλιό 21-06-2010, 10:09
Corsair Ο/Η Corsair βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Χανιά
Μoto: Bmw gs1200

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από EOD-K9 Εμφάνιση μηνυμάτων
Πολλές φορές σαν MOD έχω έρθει σε δύσκολη θέση σε διάφορα ποστ αν θα πρέπει να απαντήσω ή όχι .
Το ίδιο έπαθα και με το παρών ποστ του φίλου μας .
Αλλά σαν ΕΛΛΗΝΑΣ καταγόμενος από την Κρήτη δεν γινόταν να σιωπήσω και να αδιαφορήσω διαβάζοντας αυτό το «άρθρο» Περισσότερο με μπέρδεψε το ποιος το έγραψε και έκανα κακώς που δεν απάντησα από το πρώτο του ποστ/ άρθρο /αναφορά.
Η αυτονομία της Κρήτης είναι μια παλιά ιστορία υποκινούμενη που εμφανίζετε κατά περιόδους από κάποια κέντρα εξυπηρετώντας δικούς στους ιδιοτελής σκοπούς.
Αρχίζοντας κατά τον 2ο ΠΠ τότε που ήταν στα σκαριά η ίδρυση του Ισραηλινού κράτους οι στα καφενεία εβρισκόμενοι μου αποκάλυψαν ότι οι προτάσεις οριοθέτησης και τοποθέτησης του νέου κράτους ήταν η Μακεδονία η Κρήτη η Κύπρος και το σημερινό Ισραήλ.
Από ότι φάνηκε προτίμησαν τα πάτρια εδάφη χωρίς να πάψουν να θέλουν υποχείρια τους και τις υπόλοιπες περιοχές .{όπως και μια τάση γενικώς όλων μεγάλων νησιών της μεσογείου (Κύπρος, Κρήτη, Μάλτα, Κορσική, Ίμπιθα , Μαγιόρκα )}
Οφείλω μια διευκρίνιση ότι για μένα ο δύστυχος πολιόβασανισμένος Εβραϊκός πληθυσμός ουδεμία σχέση έχει με τους Σιωνιστές και τα παράκεντρα του.
Αν και η εφημερίδα «Αθηναϊκή» στις 26/6/75 αποκάλυψε ότι μυστικές υπηρεσίες δημιουργούσαν σενάρια περί
Αυτονομίας της Κρήτης ,τον Αύγουστο του 77 άρχισε μια ποιο επισταμένη επίθεση με την ρίψη προκηρύξεων περί
αυτόνομης #######ς .
Την ίδια περίοδο απελάσουν από τα Χανιά 6 άτομα για την δράση αυτή και στο Ηράκλειο αποφυλακίζετε (μυστηριωδώς )ο Ε. Ραμελ όπου αργότερα φαίνετε σαν αξιωματικός της Μασάντ.
Λίγα χρόνια αργότερα αρχές δεκαετίας του 80 σε δεξίωση που έγινε για την αλλαγή διοίκησης των Αμερικανών ειπώθηκε το ανεκδιήγητο από τον διοικητη των ηπα
«πίνω στην υγεία της 53της πολιτείας των ηνωμένων πολιτειών»
Το οποίο εκτός από την έντονη αποδοκιμασία των Ελλήνων αξιωματικών, είχε και σαν αποτέλεσμα τον μεγαλύτερο ξυλοδαρμό αμερικανών στρατιωτών στο λιμάνι των Χανίων.(η δεύτερη ήταν πάλι σε κοντινή περίοδο όταν ένας τόλμησε να σηκώσει την φούστα μιας Χανιώτισσας)
Λίγα χρόνια αργότερα κάπου στο 87 φυγαδεύετε από το νησί αμερκανο εβραία δημοσιογράφος που αναζητούσε Κρητική καταπιεσμένη μειονότητα στα χωριά Ηρακλείου Ρεθύμνου .
Το έργο επαναλαμβάνετε το 93-94 όπου ομάδα «φοιτών» από πανεπιστήμια των ΗΠΑ-Καναδά(όπου σωστά αναφέρει ο Κος.Οθωνας ) έκαναν την διατριβή τους (σικ) στις εθνικές μειονότητες.
Οι δε “ Κρήτες “ που τους βοηθούσαν άρπαξαν τις σχετικές καρπαζιές.
Κατά καιρούς εμφανίζονται “ Κρήτες” που χωρίς να έχουν γνώση της ιστορίας όπως σωστά ανέφερες έχουν κολλημένη την Κρητική σημαία το βδέλυγμα και ντροπή για κάθε κρητικό με συχνότερο φαινόμενο τις περιοχές Ηρακλείου-Ρεθύμνου (πάλι)κάνοντας το «μόδα» και στην υπόλοιπη Κρήτη .
Ναι φίλτατε σωστά διάβασες βδέλυγμα και ντροπή διότι το κόκκινο πρώτο τεταρτημόριο με το Άστρο συμβολίζει την επικυριαρχία του σουλτάνου πάνω μας και όχι ψευδεπίγραφα όπως αναφέρουν το αίμα των Κρητικών.
Και τι σύμπτωση δεν απέτισε την ημισέληνο όπως θα ήταν αναμενόμενο και λογικότερο αλλά το αστέρι !!
(Ενώ στην σημαία της Σάμου ήταν τα δυο πρώτα τεταρτημόρια μόνο κόκκινα.)
Γιατί το αίμα των Ελλήνων ποτέ δεν εστανθηκε την ανάγκη να απεικονιστεί σε κανένα σύμβολο.
Θα πρέπει να τονιστεί, ότι ουδέποτε υπήρξε ανεξάρτητο κράτος της Κρήτης, αλλά μια (ημι)αυτόνομη και πλήρως ελεγχόμενη περιοχή από τις Μεγάλες Δυνάμεις.και η σημαία αυτή ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε από στους αγώνες των Κρητων
Όλα αυτά όμως θα έπρεπε να τα γνωρίζεις μιας και το ρεπορτάζ κράτησε 3,5 χρόνια ,αλλά για άγνωστο λόγο πουθενά δεν τα αναφέρεις .
Κρυπτόμενος από την δημοσιογραφική έρευνα πολλάκις αναφέρεις ότι καταγράφεις ,παρουσιάζεις και δεν προτείνεις, αλλά μια προσεκτική ανάγνωση των άρθρο σου δεν κάνεις τίποτα άλλο από το να προτείνεις και να προπαγανδίζεις την ανεξαρτητοποίηση της Κρήτης.
Και βέβαια έχεις το δικαίωμα της Ελευθερίας του λόγου και της Ελευθεροτυπίας γι’αυτο το λόγο πολέμησαν οι πρόγονοί μας .
Γι’ αυτή την Ελευθερία ο Καγιαλες έκανε το σώμα του κοντάρι κρατώντας την σημαία της Ένωσης και όχι του σουλτάνου !!
Αυτό είδαν και θαύμασαν οι ναύαρχοι και σταμάτησαν τη μάχη και τον αποκλεισμό των Χανίων.
Άρχισες αναφέροντας το ΔΝΤ και με ότι προβλήματα συνεπάγετε ότι θα φέρει.
Οι κακές γλώσσες λένε ότι τα προβλήματα της Κύπρου άρχισαν να υποδαυλίζονται από το 1896-97 στην τότε χρεωκοπία της Ελλάδος Και από τότε δεν είδε χαΐρι.
Και εγώ ακούω για δυναμικές κινητοποιήσεις αλλά ποτέ δεν άκουσα για επαναστάσεις .!
Σε ποια καφενεία συχνάζεις και ακούς τους χιλιάδες δυσαρεστημένους κρητικούς που ζητάνε δημοψήφισμα ??και βάση πια νου άρθρου της συμβάσεως της ένωσης ??

Ποιους «γείτονες» πονάει ??!!? ΟΧΙ πες μου ποιους γείτονες χαροποιοί το γεγονός της απόσχισης και για αυτό προετοιμάζετε εδώ και πολύ καιρό !!το κόκκινο τεταρτημόριο είναι έτυμο
Το ερώτημα ήταν ρητορικό σε ποια καφενεία και χωριά συχνάζεις είναι τα ίδια καφενεία και χωριά πέριξ του Ψηλορείτη και κάποια κέντρα του ηρακλείου που υποκινούν την ίδια μπουρδολογεία .
Που βρήκες δημοσκόπηση με 75% απαίτηση για ανεξαρτησία ,με πόση παρρησία αναφέρεις αν είδαμε Κύπριο φτωχό ..Μα τους χρύσωσαν το χάπι του διαμελισμού και του ξεριζωμού ανοικτά πανεπιστήμια στην Ελλάδα στην Αγγλία στην ΗΠΑ χρήματα και όλα ξεχάστηκαν .Ρώτησα κάποτε ένα Κύπριο γιατί ποτέ δεν κάνατε ανταρτοπόλεμο
Μου είπε ότι κατεχόμενα εδάφη δεν βολεύουν για αυτή την δουλεία !!!!! Αρε παντερμη Πλαστίνη !!!
Ποια πράγματα είναι διαφορετικά από τότε ?? Γιατί δεν έβαλαν τους S300 στο νησί ??
το σταθερό αεροπλανοφόρο είναι έτυμο να καταπατηθεί αλλά εσύ μάλλον εθελοτυφλείς
«Εν κατακλείδι όσα κρατίδια είναι αυτόνομα ευημερούν» ??

Εν κατακλείδι μια είναι η αρχή «διαιρε και βασίλευε»
Απόσπασμα ομιλίας του Henri Kissinger στην Ουάσινγκτον τον Σεπτέμβρη του 1974...
<<Οι Έλληνες είναι αναρχικοί και δύσκολα κουμαντάρονται. Γι' αυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες: έτσι ίσως καταφέρουμε να τους αναγκάσουμε να συμβιβαστούν. Εννοώ βέβαια να χτυπήσουμε την γλώσσα τους, την θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα, έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουμε την δυνατότητα τους να αναπτύσσονται, να διακρίνουν τους εαυτούς τους, ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στα στρατηγικώς απαραίτητα σχέδια μας στα Βαλκάνια, την Μεσόγειο, και την Μέση Ανατολή>>
Πολλοί σωστά αυτά που γράφεις Κυριάκο.
Να προσθέσω κάτι που διάβασα στο Zougla online σήμερα το πρωί
σχετικό με το θέμα.
Οι Τούρκοι που ζούσαν εδώ μέχρι το 1923 ζητούν λέει πίσω τις περιουσίες τους και έχουν κάνει και έρευνες πάνω σε αυτό.
Νομίζω ότι αυτό λέει πολλά.
Reply With Quote
Παλιό 21-06-2010, 12:36
VILLY Ο/Η VILLY βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Μoto: Varadero XL1000V '07

H τοποθέτηση του Κυριάκου (ΕΟD Κ-9) εμπεριέχει αρκετά αληθινά στοιχεία και σε πολλά θα συμφωνήσω μαζί του.
Η τοποθέτηση του Captain Andreas είναι ορθά διατυπωμένη συντακτικά και ορθογραφικά, με ωραία χρήση της Ελλ. γλώσσας αλλά πέρα για πέρα άστοχη και εκτός θέματος.

Φίλοι μου θα το ξανατονίσω για μια ακόμα φορά, επειδή βλέπω ορισμένους συνφορουμίτες να πέφτουν στο λάθος, παρουσιάζοντας χειμαρρώδη κείμενα, αναφερόμενοι εφ΄ολης της ύλης, μιας ύλης όμως που έχουν στο μυαλό τους, όπως τυχόν την έχουν ακούσει στα Κρητικά καφενεία και την οποία έχω ήδη δηλώσει (δις) ότι δεν ασπάζομαι. Μάλιστα όταν έχω δηλώσει ότι η σημαία με το αστέρι αποτελεί ντροπή για τη Κρήτη, τότε πως μπορεί να γίνεται (από λάθος ή εκ παραδρομής) λόγος για το ότι υποστηρίζω αυτή τη σημαία.
Φίλοι μου άλλο Ομοσπονδιακή Δημοκρατία και άλλο αυτονόμηση της Κρήτης.
Έχω ξεκαθαρίσει την άποψή μου περί αυτού και όπως είπα και σε παραπάνω ποστ ξεκαθαρίζω με στοιχεία το πλούτο της Κρήτης, ενώ αντίστοιχο πλούτο έχει η Μακεδονία, νησιά, Στερεά, κλπ. Μιλώ για οικονομική ανεξαρτησία αυτών των περιοχών και εκμεταλλεύομαι το γεγονός της έντονης θέσης του νησιού για αυτονόμηση, με σκοπό να συζητηθεί (και όχι παρθεί απόφαση) για το αν πρέπει να γίνει ριζική αλλαγή προς τα εκεί (ομοσπονδιακή δημοκρατία) , με στόχο να σταματήσει το αιματοκύλισμα από το Αθηνοκεντρικό κράτος των Μαντέληδων και των Τσουκάτων.
Άρα ποιες προδοσίες ονειρεύονται οι περισπούδαστοι συνφορουμίτες και ποιόν αποκαλούν προδότη, όταν προδότης είναι αυτός που προσυπογράφει την καταδίκη ενός λαού που μοχθεί και ο ίδιος κάθεται αδρανής στα σπιτάκι του κατηγορώντας τον οποιοδήποτε σκέπτεται λύσεις που θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο.
Και καλό θα ήταν αυτοί που κατηγορούν για προδοσία, να απαντήσουν καταθέτοντας τις δικές τους λύσεις & προτάσεις που θα μας βγάλουν από τη τρομερή και δίχως προηγούμενο μεσαιωνική κατάσταση που βυθιστήκαμε και ας σταματήσουν να συμπαρασύρουν σε ένα τρελό χορό κατρακύλας και του υπολοίπους.
Αυτά που γράφει ο Κυριάκος (ΕΟD Κ-9) είναι σωστά, αλλά τι σχέση έχουν Κυριάκο με εμένα. Έγραψα πουθενά ότι η Συνθήκη του Λονδίνου αναφέρει 100 χρόνια συμβίωσης; Έγραψα πουθενά ότι η σημαία με το αστέρι αποτελεί όνειρο και λάβαρο του σημερινού ενεργού Κρητικού;
Φίλοι μου, ο Κρητικός όπως και ο Μακεδόνας ή ο Θεσσαλός μπορεί άνετα τα διαχειριστεί αυτόνομα το πλούτο του. Αν οι πολιτικοί από τον 2ο Π.Π. και τούδε φρόντισαν να αφανίσουν το πλούτο μας, τότε ας μας αφήσουν να αποδίδουμε εμείς στο Αθηνοκεντρικό κράτος και όχι να εξακολουθήσει η τεράστια διαρροή από εκεί και να εξακολουθήσουν οι 300 της Βουλής να παίζουν το βιός μας στη καθημερινή κερδοσκοπική ρουλέτα και να πλουτίζουν οι Ελβετικοί λογαριασμοί τους με τα χρήματα Έλληνα φορολογούμενου.
Επομένως, λύσεις φίλοι μου και όχι Θερβαντικές θεωρίες για προδοσίες, αλλότρια συμφέρονται και πουλημένους στη Μοσάντ. Αυτά ίσχυαν πριν από πολλά χρόνια, αλλά ο Κρητικός έχει και γνώση και όρεξη για δουλειά (όπως και οι υπόλοιποι Έλληνες άλλωστε) και δεν καθοδηγείται σε ευρεία κλίμακα από τους «ηγέτες» δολοφόνους.
"Πολλοί οραματιστές στο Μεσαίωνα, κατηγορήθηκαν για μαγεία. Η ιστορία όμως τους δικαίωσε"

Απόσπασμα:
Από Captain Andreas:
ΕΔΩ ΟΛΗ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΧΑΝΕΤΑΙ κ. ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΕΛΕΤΕ Η ΚΡΗΤΗ ΝΑ ΑΠΟΚΟΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΡΜΟ; ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ; ΜΗΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ;;;
Εδώ αγαπητέ φίλε φαίνεται το πόσο εκτός θέματος είσαι.
Τα Γερμανικά ή Αμερικανικά κρατίδια ουδέποτε ήταν αποκομμένα από το κορμό.
Απεναντίας αποτελούν το κορμό!!!
Το Μόντε Κάρλο ουδέποτε ζήτησε πλήρη αυτονομία και ας μαγειρεύονται ή διαστρευλόνονται οι αλήθειες με αναφορές για δουκάτα ή πριγκιπάτα.

Έτσι λοιπόν φίλοι μου σας θέλω ομοίως δραστήριους στο να εκθέσετε τις απόψεις σας για το πως μπορεί να βγεί η χώρα από τον οικονομικό όλεθρο πριν έρθει η ημέρα που δεν θα έχετε ούτε τα χρήματα να πληρώσετε το ιντερνετ για να ποστάρετε στο forum.

Last edited by VILLY; 21-06-2010 at 12:49.
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης