GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Επικαιρότητα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 16-05-2013, 19:15
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
Προεπιλογή Απάντηση: Οι μαρτυρίες καθηγητών,μαθητών και γονιών μέσα από το σχολείο της Ιερισσού

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Nordic Εμφάνιση μηνυμάτων
..........................................................
Μια παράκληση μόνο, ας είμαστε φειδωλοί στις εκφράσεις μας όταν αυτές αφορούν στο άλλο πρόσωπο και περισσότερο υποψιασμένοι για τα πιστεύω, τις πεποιθήσεις και... τις γνώσεις που αυτό μπορεί να κατέχει.

Το λέω αυτό γιατί, αναφέρεις κάπου για εμένα πως παρασύρομαι, άθελα μου, από τις πολιτικοποιημένες φωνές των συγχωριανών μου... και μάλιστα και των αυτών που είναι πίσω από αυτούς... . Αγαπητέ μου φίλε ας μην κάνουμε τέτοιες... νοητικές υπερβάσεις. Χρησιμοποίησα την λέξη "ξεπούλημα" και όχι την λέξη "εκχώρηση'' ή ''εκμετάλευση'' και έβγαλες το συμπέρασμα πως δεν έχω διαβάσει την σύμβαση ''παραχώρησης εκμετάλευσης και ανάπτυξης'' του χρυσού...
Συμφωνώ πως ο καθένας μπορεί να ελεύθερα να υποθέτει και να φαντάζεται ό,τι θέλει. Για την οικονομία της κουβέντας όμως, καλό είναι οι υποθέσεις να μην επέχουν θέση βεβαιότητας.
Οι λέξεις και καθε μια απο αυτές και το πως χρησιμοποιουνται σε ενα γραπτό εχουν σπουδαιο ρολο και καθοριζουν την ιδεα που θα σχηματισει για τον γραφοντα ο αναγνωστης.
Λυπάμαι αγαπητε Nordic αλλα, οταν οι χρησιμοποιουμενες λεξεις ειναι ταυτοχρονα και μεγιστο εργαλειο αντιπολιτευσης συγκεκριμενου πολιτικου χωρου τοτε ο συγραφεας του κειμενου δειχνει στον αναγνωστη οτι ταυτιζεται με αυτον. Οταν δε, ειναι και οι μονες χρησιμοποιουμενες λεξεις τοτε δειχνει στον αναγνωστη οτι ταυτιζεται απολυτως με αυτον.

Απόσπασμα:
Σε ότι αφορά στο σχόλιό σου τώρα: Δεν μπορώ να παρακολουθήσω ακριβώς που επικεντρώνεται η επιχειρηματολογία σου. Δηλαδή, ποιοί ακριβώς είναι οι λόγοι που πρέπει να γίνει πάση θυσία η εξόρυξη του χρυσού στην Χαλκιδική με την υπάρχουσα σύμβαση.
Και ξαναρωτώ, αν ηταν αλλιως η συμβαση θα ηταν αποδεκτη απο την ντοπια κοινοτητα? κι αν ναι ποιοι ειναι οι οροι που θα θελανε να αλλαξουν¨? Οι οροι ειναι που πειραζουν ¨η κατι αλλο?

Απόσπασμα:
Δεν μπορώ να φανταστώ ως επιχείρημα το ότι η εξόρυξη του χρυσού με την υπάρχουσα σύμβαση στην Χαλκιδική πρέπει να γίνει γιατί: η ίδια σύμβαση εφαρμόστηκε και αλλού... πχ Hotchif". Ή το ότι: στα Ζαγορωχώρια η επεμβατικη παρεμβολη απο την ξενοδοχειακηαναπτυξη ειναι τεραστια...... ή το ότι εξάγονται βωξίτες απ΄τον Παρνασσό ή το ότι έγιναν ξενοδοχεία στην Ρόδο...
Αν δεν μπορεις να φανταστεις σημαινει οτι η κοινοτητα σου δεν εχει καμια αναγκη απο οποιαδηποτε οικονομικη αναπτυξη στην περιοχη. Αν δεν μπορεις να φανταστεις σημαινει επισης οτι η λεξη ανεργια ειναι αγνωστη για την Χαλκιδικη και οτι η κριση περασε αλλα δεν εκατσε.
Για την περιοχη του Αερδρομιου Αθηνων ας πουμε που το μαρκοπουλο και το Κορωπι φωναζε επι χρονια (απο το 1974) οτι δεν θελει το αεροδρομιο εκει διοτι θα υπαρξει μολυνση του αερα απο τα καυσαερια, θορυβος απο τα αεροπλανα κ.λ.π. σημερα που δουλευει κοσμος και κοσμακις απο αυτα τα δυο ''χωρια'' σε αυτο το αεροδρομιο αναρωτιουνται γατι δεν ειχε κτιστει το αεροδρομιο νωριτερα και οι ιδιοι υπεφεραν οικονομικως απο την ανεργια τους.
Και φυσικα κανεις απο τους φοβους των δεν επιβεβαιωθηκε....

Απόσπασμα:
Ίσως γνωρίζεις καλύτερα από εμένα από το τί πείστηκαν οι κάτοικοι στην Ιερισσό και αντιδρούν. Το δυσάρεστο στην υπόθεση όμως είναι πως αντιδρούν μόνο αυτοί και όχι όλη η Ελλάδα. Ούτε κάν οι κάτοικοι του χωριού μου, που κείται λίγα χιλιόμετρα πιο κεί.
Ουτε προκειται να σας συμπαρασταθει κανενας........εκτος κι αν υποκεινηθουν καποιες ομαδες πολιτικα. Το προβλημα το δικο σου δεν ειναι απαραιτητα και προβλημα των υπολοιπων, ειδικα τωρα που ο καθενας εχει χιλια πραγματα στο κεφαλι του, κυριως οικονομικης φυσεως, τα οποια ειναι εμφανες οτι δεν απασχολουν την Χαλκιδικη. Οπως εσενα κι εμενα δεν με απασχολουν που πανε τα σκουπιδια που παραγουμε, αρκει να πανε καπου οπου θα τηρουνται οι οροι υγιεινης, αλλα απασχολουν τους κατοικους στα π.χ Λιοσια ετσι και την υπολοιπη Ελλαδα δεν την απασχολει το προβλημα της εξόρυξης χρυσου στην Χαλκιδικη αρκει να τηρουνται οι περιβαντολογικες προστατευτικες παρεμβασεις οπως π.χ γινεται στον Παρνασσο. Το παραδειγμα του Παρνασσου δεν ειναι τυχαιο...αν κανεις μια βολτα απο εκει θα το διαπιστωσεις και μονος σου. Και ειδικα αν κατεβεις στις τρυπες των 300μ κατω απο την επιφανεια της γης και ξεναγηθεις στα λαγουμια.

Απόσπασμα:
Εγώ έχω ουσιαστικές και βάσιμες επιφυλάξεις, όπως προκύπτουν απ'τις Μελέτες των Πανεπιστημίων, του ΤΕΕ και τις παρεμβάσεις της Κομισιόν αλλά και από προσωπική ακαδημαϊκή εργασία που είχα κάνει παλαιότερα για την Χαλκιδική στον κλάδο της Γεωπονίας. .
Οι μελετες και τα αποτελεσματα τους ειναι αρρηκτα συνδεδεμενα με τον παραγγελιοδοχο. Ετσι στις αρχες της 10ετιας του ΄60 ενω καποιοι γιατροι ειχαν αρχισει να μιλανε για τις βλαβες του τσιγαρου καποιοι αααααλλοι γιατροι ελεγαν τα αντιθετα ακριβως δημοσιευοντας τις δικες τους μελετες. Αυτο για την εμπειρια ζωης που λεμε.........
Επειδη ομως τυγχανει να εχω διαβασει την μελετη/πορισμα του ΤΕΕ την οποια μπορεις κι εσυ να διαβασεις εδω καθως και την επιστολη που ακολουθησε του ΤΕΕ στην τοτε υπουργο Μπιρμπιλη εδω σου λεω οτι ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αντιτιθεται στην εξορυξη του χρυσου στις σκουριες και γενικα στην Χαλκιδικη! αντιθετως γραφει ''Η Ο.Ε. (Ομαδα Εργασιας) τοποθετείται κατ’ αρχάς θετικά σε επενδυτικές πρωτοβουλίες στον δευτερογενή τομέα (εκμεταλευση υπεδαφους) και στη μεταποίηση, ειδικά μάλιστα όταν αυτές αξιοποιούν συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας. Πολύ περισσότερο στην περίοδο κρίσης που διανύουμε.''

Σε παρακαλω διαβασε τα...........

Στο δε δελτίο τυπου της 18/2/13 με Αρ.Πρωτ. 1007 αντιτιθεται πληρως στα γεγονοτα των αντιδρασεων των εκει κατοικων λεγωντας μεταξυ άλλων '' Θεωρεί απαράδεκτη τη συγκεκριμένη ενέργεια, η οποία έθεσε σε κίνδυνο ζωές εργαζόμενων και κατέστρεψε τμήμα του εξοπλισμού της εταιρίας.''.......για τα οποια φυσικα δεν λεει κανεις κουβεντα. Ολοι μιλανε για αυτα που τους συμφερουν να ακουν οι αλλοι... σιγουροι οτι κανεις απο τους αλλους δεν θα το ψαξει παραπανω. Αυτο λεγεται ''Πολιτικη διαχειρηση των πολιτων δια την επιτευξη των στοχων''. 11 χρονια συνδικαλιστης τα γνωριζω πολυ καλα αυτα τα μονοπατια.

Και φυσικα καμια αναφορα στην αντιδραση της εταιρειας η οποια κατακεραυνωνει την Ο.Ε. του ΤΕΕ και το ιδιο το ΤΕΕ που ουτε λιγο ουτε πολυ του/τους λεει οτι παιζουν το πολιτικο παιχνιδι αυτων που τους υποσχονται παραμονη στις θεσεις τους.....
Αν διαβασεις την απαντηση/αντιδραση της εταιρειας, εδω, εδω κι εδω θα διαπιστωσεις κι εσυ οτι δεν ειχε αδικο το Ελληνικο κρατος που δεχθηκε να υπογραφει αυτη η συβαση ''παραχωρησης εκμεταλευσης κοιτασματων χρυσου'' κι οχι ξεπουλημα κ.λ.π.
Κι αν δεν το διαπιστωσεις διοτι ισως αδυνατεις να δεχτεις οτι η εταιρεια μπορει να λεει και αληθεια απλα σκεψου γιατι να λεει αληθεια το ΤΕΕ το οποιο ειναι μερος του αναλγητου κι αναξιοπιστου ελληνικου κρατους που καποια μελη του δεν θελουν να αλλαξει τιποτε σε αυτην την χωρα και το οποιο βριζουμε και κατακεραυνωνουμε καθε μερα.....και δεν εμπιστευομαστε φυσικα.

Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Πείθομαι ακόμα απ' την μυρωδιά του αέρα που μου μιλάει όταν αγναντεύω τον Άθω (τον Άθω τον εμόν ), τον Ντραγουντέλη και τα πευκοδάση. Πείθομαι απ' το ζουζούνισμα των μελισσών που θα είναι οι πρώτες που θα πιούν το δηλητήριο όταν θα γίνει "ανάπτυξη" στην Ελλάδα (ίσως βέβαια να το ξέρεις, αλλά η Χαλκιδική παράγει το 16% της εγχώριας παραγωγής μελιού) και την αγωνία των κατοίκων.
Αν οι ανθρωποι πειθοντουσαν μονον απο ολα αυτα που λες τοτε η bmw θα ειχε παραμεινει στην φαντασια των πρωτογονων ως εξελιξη του τροχου.
Αλλα περαν απο τα αστεια, αυτο που γραφεις ειναι συνεχεια ολων των αρνητικων και μονων που σου λενε ¨η διαβαζεις σε επιλεκτικα σαιτς αγνοωντας την πραγματικοτητα που συμβαινει απο την ιδια εταιρεια στον Καναδα π.χ......κι εκει εξορυσσουν χρυσο. Αγνοεις επισης την περιβαντολογικη μελετη που εχει κανει η εταρεια, οχι μονη της βεβαια αλλα σε συνεργασια με την ΕΕ και την επιτροπη εκμεταλευση πορων επι ευρωπαικου εδαφους με επιστημονες απο την Ελλαδα και τον κοσμο, για την οσο καλλυτερη διαχειρηση του περιβαλοντος. Θα πρέπει, τουλαχιστον, να ακουσουμε και και να μελετησουμε και την αλλη μερια πριν κατεβουμε στους δρομους, πριν καταστρεψουμε περιουσιες και πριν πυροβολησουμε αστυνομικους.
Αυτες οι αντιδρασεις θα εχουν ακριβως το αντιθετο αποτελεσμα απο το επιδιωκωμενο και μαλιστα γρηγοροτερα. Χωρια που αν παει καλα η επενδυση και δουλεψει κοσμος εσεις οι ιδιοι θα δειχνετε επιδεικτικα με το δακτυλο αυτους που παραλιγο να πετυχαιναν τους σκοπους τους.

Απόσπασμα:
Προσωπικά, και για να κλείσω την παρέμβασή μου εδώ, πιστεύω πως κάθε νουνεχής πολίτης θέλει να δεί ευημερία στον τόπο και στο πορτοφόλι του. Θα πρέπει όμως, πολίτης και Κράτος να ορίζουν από κοινού το τι εστί ευημερία. Κάθε άλλη προσέγγιση χωλαίνει.
Εξαρταται, αν το κρατος κυβερναται απο το κρατος ναι, αν το κρατος κυβερναται απο συνδικαλιστες και τυπους με κομματικα ψηφοθηρικα ερεισματα -οπως η Ελαλδα μεχρι σημερα - ΟΧΙ.

Απόσπασμα:
Και επειδή είμαστε στο GSforum, άν ποτέ βρεθούμε στην Χαλκιδική, θα χαρώ να σε πάω μια βόλτα... σίγουρα θα υπάρχει και κάποιο μέρος της Χαλκιδικής που δεν πήγες. Καλές βόλτες Γιώργο!
Μετά χαράς, ολο και καπου δεν θα εχω παει, αλλα κι εκει που εχω παει να με ξαναπας μονον χαρα θα μου δωσεις. Η Χαλκιδικη ειναι παντα Χαλκιδικη Καλες βολτες και σε εσενα Κωνσταντινε.

Last edited by GeorgeP; 16-05-2013 at 19:35.
Reply With Quote
Παλιό 16-05-2013, 19:57
Senior Member

Προεπιλογή Απάντηση: Οι μαρτυρίες καθηγητών,μαθητών και γονιών μέσα από το σχολείο της Ιερισσού

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από f1shf1nder33 Εμφάνιση μηνυμάτων
Έχω εκπλαγεί με τις βιομηχανίες που έχει αυτή η χώρα....

Ποιά είναι τελικά η βιομηχανία μας,τα οποροκηπευτικά και λοιπά αγαθά ,που συμφώνησες ότι παίζονται στα χρηματιστήρια και δεν ορίζουμε εμείς τις τιμές των προιόντων μας, αλλά αυτοί, αναλόγως τις ορέξεις τους, ή ,ο χρυσός και τα πετρέλαια που δεν έχουμε δεί ούτε γραμμάριο και ούτε λίτρο ακόμη και άγνωστο το πότε θα δούμε και με τι όφελος ,για αυτή, την άμοιρη χώρα..
Μπορεις να πουλησεις τα προιοντα σου εκτος του οποιου διεθνως αποδεκτου χρηματιστηριου? αν ναι...ΚΑΝΤΟ, αν οχι χορευε στον ρυθμο που χωρευουν ολοι διεθνως.....χρηματιστηριο τροφιμων λεγεται ο σκοπος.

Απόσπασμα:
Δεν έχεις καταλάβει το νοήμα με το οποίο γράφω,βάζοντας ταμπέλες κομματικές στις συζητήσεις,..............
τοτε μην μου επαναλαμβανεις τα χιλιο ειπωμενα απο τους ροζ και κοκκινους.........................

Απόσπασμα:
..........η ανάπτυξη,πρέπει να υπάρξει,να ξεδιπλωθούν οι όποιες πηγές πλούτου υπάρχουν,τα οποροκηπευτικά πρέπει να είναι μια απο τις αιχμές,γιατί και ευλογημένη γη έχουμε και άριστα προιόντα παράγουμε,πώς όμως, έτσι?Δέν γίνεται έτσι, πρέπει να υπάρχει οργάνωση,συνείδηση και κοινός στόχος,απο τον παραγωγό,τον αγροτικό συνεταιρισμό,τον έμπορο,το κράτος και ελεγκτικοί μηχανισμοί για όσους προσπαθούν να σπάσουν αυτή την αλυσίδα,ώστε οι τιμές των προιόντων να μην ξευτιλίζονται στο χωράφι και να κερδίζουν οι μεσάζοντες και οι μεγαλέμποροι στο εσωτερικό ,..............
Και αυτα νομιζεις οτι γινονται απο την μια στιγμη στην αλλη ενοσον ηταν δημιουργημενα και αγκυροβολημενα επι 35 χρονια? Τωρα φτιαχνεται η αγροτικη πολιτικη στην Ελλαδα και καλα θα κανει να φτιαχτει χωρις συνδικαλιστες οπως και παει να γινει δλδ. Αλλα αυτοι βαζουν τρικλοποδιες απο εδω κι απο εκει.
Εγω φιλε μου καλε το λαδι που βγαζω στην Κρητη δεν το δινω σε κανεναν συνεταιρισμο το κανω εξαγωγη...ναι εξαγωγη. Ξερεις που? σε Κινα, Γερμανια, Αμερικη......Αλλα, ξερεις ποσο κουραστηκα για να κανω τις γνωριμιες στο εξωτερικο που απαιτουνται για να πετυχω αυτο το αποτελεσμα? Ξερεις ποσο μου στοιχισε το συσκευαστηριο? Ξερεις τι ξοδεψα για να συμμετασχω σε διεθνεις εκθεσεις τροφιμων σε Γαλλια, Γερμανια κ.α.
Φυσικα δεν το εκανα μονος μου, μαζευτηκαμε 3-4 απο την πατριδα με εναν Αγγλοφωνο και ολοι μαζι βαλαμε ρεφενε πριν 10 χρονια και τωρα χορευουμε τον Κρητικο σκοπο της σουστας κι οχι τον χρηματιστηριακο.

Απόσπασμα:
..........
και απο την άλλη μεριά στο εξωτερικό αυτοί που έχουν ανάγκη τα προιόντα να τα παίρνουν επίσης τσάμπα γιατί διαμορφώνουν τις τιμές στα ταμπλό.Έλα εδώ κύριε Γερμανέ,τι θέλεις?Λάδι???,ξέρεις τι είναι αυτό???αυτό δεν είναι ραφινέλαιο που τρώς εσύ,αυτό είναι άλλο πράγμα,λοιπόν επειδή εδώ εμείς ξέρουμε τι προιόντα παράγουμε,η τιμή του είναι αυτή και αν σου αρέσει.αλλιώς τράβα Τυνησία μπαστάρδεψέ το με Ιταλικό και θα δώ εγώ τι θα κάνω,το ίδιο για όλα τα προιόντα μας,μπορούμε να μιλήσουμε έτσι?Με τι πλάτες,με τι εθνική αγροτική πολιτική,με τι κράτος..
Εμενα το δικο μου λαδι ο γερμανος το αγοραζει 3,5ε το λιτρο και ο Κινεζος 6...για ποιο ταμπλο μιλας? Αν δουλεψει ο παραγωγος και ξοδεψει φυσικα καποτε θα απολαυσει. Αν τα περιμενει ολα απο το κρατος τοτε μιζερος θα παραμεινει.............

Απόσπασμα:
..........
Το ίδιο και με τις πλουτοπαραγωγικές πηγές,έτσι γίνονται αυτές οι δουλειές,πάρε 11 εκ. και άσε με να κάνω ότι γουστάρω και νομίζεις ότι είμαστε και κερδισμένοι?επειδή θα κάνουν και 1000 θέσεις εργασίας θα τους κάνουμε και θεούς και αυτοί θα μετράνε τα τούβλα χρυσού από τα δικά μας βουνά?Έλα εδώ και εσύ,τι θέλεις,εξόρυξη???μάλιστα,θα γίνουν μελέτες πρώτα,έχουμε λαμπρούς επιστήμονες,θα υπολογίσω την αξία,θα υπολογίσω πόσα θέλω,πόσα δίνεις,θα πάρω τις εγγυήσεις που θέλω ότι θα εργαστούν μόνο άνθρωποι της χώρας,δεν θα σκίσεις το μέρος γιατί έχει ιστορία που εσύ πονηρέ Καναδέ δεν πρόκειται να δείς ποτέ και θα σου πώ ΕΓΩ αν θα σου δώσω το ορυχείο γιατί αν δεν με συμφέρει θα σε στείλω σπίτι σου.Μπορούμε να μιλήσουμε έτσι??? ποιός??μην αρχίσω πάλι να λέω για το πολιτικό σύστημα και ποιοί το απαρτίζουν.Και πώς, τώρα?με την χώρα να έχει την πλάτη στον τοίχο που κοιτάμε να βουλώσουμε καμμιά τρύπα και με μια δεκάδα εκατομμύρια ευρώ από εξόρυξη ΧΡΥΣΟΥ και άλλων μεταλλευμάτων περνιόμαστε και για μάγκες?Τα ίδια θα γίνουν και με το πετρέλαιο όταν θα έρθει η ώρα του.

Δέν γίνεται έτσι η ανάπτυξη,έρχεται ο ξένος μας δίνει κάτι και επειδή είμαστε με την πλάτη στον τοίχο, λέμε ναι, μην τυχόν και μας φύγει,εκμεταλλεύεται και παίρνει τον δικό μας πλούτο,μας δίνει και μερικά μεροκάματα και όλα καλά,η ανάπτυξη γίνεται από μέσα με τους μέσα για να πουλήσουμε στους έξω,όπως θα θέλουμε εμείς όμως και όχι όπως θα θέλουν αυτοί ή επειδή δεν μπορούμε διαφορετικά,έτσι λειτουργούν οι αναπτυγμένες χώρες. Βιομηχανία,δέν έχουμε και αν είχαμε έκλεισε ή έφυγε και ότι έχει μείνει πασχίζει να επιβιώσει και πρέπει να αποκτήσουμε,για να παράγουμε και να
μην εισάγουμε αλλά να εξάγουμε και το χρήμα των μέσα να μένει όσο το δυνατόν μέσα και να έρχεται χρήμα από έξω όσο το δυνατόν περισσότερο πάλι μέσα,και μετά αυτό το χρήμα να το επενδύεις ξανά και ξανά,στην παραγωγή,στην βιομηχανία,στην βιοτεχνία,στην έρευνα,στην καινοτομία,στις νέες ιδέες,στην ανάπτυξη εν τέλει.

Θα τα πάρουν όλα με τους όρους τους και με την ανάγκη μας και όφελος ουσιαστικό δεν θα έχουμε.Αυτή είναι η γνώμη μου και μακάρι να είμαι λάθος.
Σταματαω να μιλαω διοτι φαινεται η κατευθυνση που σου εχουν δωσει......και δεν το λεω με εμπαθεια πιστεψε με.
Νομζεις οτι ολα τα παιρνουν με τους ορους τους...ποιοι ειναι αυτοι οι οροι? τους ξερεις? εχεις διαβασει τις συμβασεις? ΟΧΙ! αρα εχεις αγνοια αυτων...αρα δεν ξερεις, αρα δεν μπορεις να εχεις αποψη.....εκτος κι αν απλα μεταφερεις αυτα που σου λενε ¨η διαβαζεις στα μπλοκς που σε ενδιαφερουν. Τα άλλα, αυτα που λενε τα αντιθετα απλως δεν τα ανοιγουμε καν.
Μιλας σαν να εχεις διαβασει τις μελετες της ''χρυσος'' τις εχεις καταλαβει κι εχει αποφανθει οτι ειναι λαθος.....ενω αγνοεις οτι υπαρχουν!!!!!!!

Διαβασε τις πιο πανω προσεκτικα, τις δημοσιευω..............

Last edited by GeorgeP; 16-05-2013 at 19:59.
Reply With Quote
Παλιό 16-05-2013, 21:39
Nordic Ο/Η Nordic βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2013
Περιοχή: Scandinavia
Μoto: BMW R1200R

Γιώργο, αν θέλεις να μου πείς κάτι ουσιαστικό με χαρά να το διαβάσω και υπόσχομαι να απαντήσω.

Το να παραθέτεις τα δικά μου γραπτά (ή του συνομιλητή σου, βλέπω το ίδιο κάνεις και με τον f1shf1nder33) γράφοντας από κάτω τα δικά σου, μπορεί εσένα να σου δίνει την αίσθηση πως απαντάς στο προηγούμενο, αλλά πίστεψέ με, για να έχει και νόημα η κουβέντα -τουλάχιστο για μένα- αυτό, δεν αρκεί. Θα πρέπει και αυτό που γράφεις να απαντά. Να λέει κάτι ουσιαστικό σε αυτό που παραθέτεις προηγουμένως. Δεν αρκεί απλά να το βάλεις σε παράθεση (για να γίνεται... "τζερτζελές" λέμε εμείς στην Χαλκιδική). (Δες για παράδειγμα πως σου απαντάω εγώ σε προηγούμενο σχόλιο με παράθεση).

Αλλιώς, σε προτρέπω να γράψεις το κείμενό σου ως έχει, μπορεί κάποιους να τους στερήσει την χαρά να διαβάζουν τις απαντήσεις σου σε σχέση με τα προηγούμενα, εσένα όμως θα σε προφυλάξει και απ' τις... κακοτοπιές.

Επειδή πραγματικά δεν θέλω να γίνω η αιτία να αναπαράγεις τον εαυτό σου ξανά σε μιά επερχόμενη "απάντηση" για τον Χρυσό, δεν έχω κανένα άλλο σχόλιο για το θέμα αυτό.

Δύο θέματα μόνο θέλω να επισημάνω:

1)Ασφαλώς δεν μπορώ να σε παρεξηγήσω γιατί καταλαβαίνω πως δεν έχεις σχέση με επιστημονικές μελέτες αλλά, ακόμα και σε ένα φόρουμ για τον Μοτοσυκλετισμό ρήσεις του τύπου "Οι μελετες και τα αποτελεσματα τους ειναι αρρηκτα συνδεδεμενα με τον παραγγελιοδοχο" είναι τουλάχιστον ατυχείς για να μην πω απαράδεκτες. Σε παρακαλώ, να είσαι πιο προσεκτικός γιατί κάποιος, ίσως και εγώ, υπό άλλες συνθήκες μπορεί να θιχτεί.

Η προσωπική μελέτη στην οποία αναφέρθηκα είναι η Πτυχιακή μου διατριβή. Δημοσιευμένη μάλιστα σε Διεθνές Συνέδριο Γεωπονικών Επιστημών. Μπορεί να μην σου λέει τίποτα, γι΄αυτό και είπα πως δεν σε παρεξηγώ. Ελπίζω να εννοείς τι λέω.

2) Το δεύτερο που θέλω να πω είναι για τα συμπεράσματά σου για τις πολιτικές πεποιθήσεις μου. Έγραψα προηγουμένως πως:

"...Τα κόμματα κάνουν την δουλειά τους πολλές φορές η ιδιοτέλεια τους μπορεί να συμπίπτει με το κοινό καλό άλλοτε όχι. Προσωπικά είμαι έξω και πέρα από αυτά. "

"Μια παράκληση μόνο, ας είμαστε φειδωλοί στις εκφράσεις μας όταν αυτές αφορούν στο άλλο πρόσωπο και περισσότερο υποψιασμένοι για τα πιστεύω, τις πεποιθήσεις και... τις γνώσεις που αυτό μπορεί να κατέχει"

"Αγαπητέ μου φίλε ας μην κάνουμε τέτοιες... νοητικές υπερβάσεις"

"Για την οικονομία της κουβέντας όμως, καλό είναι οι υποθέσεις να μην επέχουν θέση βεβαιότητας".

Παρ' όλα αυτά εσύ, ανοήτως πως, βγάζεις τα δικά σου συμπεράσματα. Ιδού: "Λυπάμαι αγαπητε Nordic αλλα, οταν οι χρησιμοποιουμενες λεξεις ειναι ταυτοχρονα και μεγιστο εργαλειο αντιπολιτευσης συγκεκριμενου πολιτικου χωρου τοτε ο συγραφεας του κειμενου δειχνει στον αναγνωστη οτι ταυτιζεται με αυτον. Οταν δε, ειναι και οι μονες χρησιμοποιουμενες λεξεις τοτε δειχνει στον αναγνωστη οτι ταυτιζεται απολυτως με αυτον."

Μπορείς να μου πείς πως και γιατί ισχύει αυτό; Αν δέν μπορείς, πές μου τουλάχιστον σε ποιές λέξεις αναφέρεσαι που είναι και "οι μονες χρησιμοποιουμενες" για να μην τις ξαναχρησιμοποιήσω.

Βέβαια, για προηγούμενο ποστ εσύ έσπευσες να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα για να σου απαντήσουν ως εξής: κλικ χίαρ

Για την Χαλκιδική πάντως, να ξέρεις πως έχεις όπεν ινβιτέϊσιον.

Και μήν ξεχνάς: Οι λέξεις και καθε μια απο αυτές και το πως χρησιμοποιουνται σε ενα γραπτό εχουν σπουδαιο ρολο και καθοριζουν την ιδεα που θα σχηματισει για τον γραφοντα ο αναγνωστης.

Και με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τον kostasmats
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από kostasmats Εμφάνιση μηνυμάτων
+1000 και μπραβο για τον ωραιο τροπο που γραφεις
φίλε!

Last edited by Nordic; 16-05-2013 at 22:03.
Reply With Quote
Παλιό 16-05-2013, 21:57
phoenix Ο/Η phoenix βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2011
Περιοχή: Χαλκίδα
Μoto: R1200GS/05 βυζαντινο

Απόσπασμα:
Νομίζω ότι έχεις δίκιο,τώρα που το ξανασκέφτομαι καλύτερα,πρέπει να σταματήσουν αυτές οι διαμαρτυρίες,καταστροφή περιβάλλοντος και κάτι τέτοια πρόσχηματικά κόλπα,αφού το θέμα είναι να βγουν στην επιφάνεια οι πλούτοπαραγωγικές πηγές της χώρας για την ευημερία μας.
Όπως έχει συμβεί σε όλες τις χώρες άλλωστε που σκαβουν την γή τους μέχρι το μεδουλι διάφορες ElDorado επί δεκαετίες για πολύτιμα μέταλλα και λίθους σε Αφρική και αλλα σημεία του πλανήτη που το μόνο που υπάρχει εκεί είναι ευημερία από τις πλούτοπαραγωγικές πηγές της κάθε χώρας.Είναι όλοι πλούσιοι εκεί και τα κέρδη από τις πηγές αυτές πηγαίνουν στον κόσμο των χωρών αυτών και πουθενά αλλού.
Πιστέυω ότι και εδώ όλα τα οφέλη θά γυρίσουν σε εμάς,ούτε στις εταιρίες εκμετάλλευσης,ούτε στους δανειστες.Επίσης μας βλέπω να εχουμε τα τούβλα από χρυσό να εξέχουν από τις τσέπες μας και όχι να πηγαίνουν στην Degussa και άλλους κολoσσους διακίνησης πολύτιμων μετάλλων σε εξευτελιστικές τιμές και να έρχονται εδώ με το γράμμαριο σε τιμές που αυτοί διαμόρφονουν στα χρηματιστήρια.Έχεις δίκιο όλα στην επιφάνεια για το καλό μας.
και εγω μαζι σου ηδη αισθανομαι πλουσιος σαν ολους τους αφρικανους
Reply With Quote
Παλιό 16-05-2013, 22:10
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από phoenix Εμφάνιση μηνυμάτων
Βιάζεσαι... κάτσε πρώτα να βγεί ο Χρυσός. Και μην ξεχνάς... σειρά έχουμε πρώτα εμείς οι Χαλκιδικώτες. Έτσι ΑΣΜ tatoo; Σε βλέπω να κάνεις τατουάζ με χρυσόσκονη...
Reply With Quote
Παλιό 16-05-2013, 22:23
f1shf1nder33 Ο/Η f1shf1nder33 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2011
Περιοχή: Μαρουσι
Μoto: R1150GS

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από phoenix Εμφάνιση μηνυμάτων
Απόσπασμα:
Βιάζεσαι... κάτσε πρώτα να βγεί ο Χρυσός. Και μην ξεχνάς... σειρά έχουμε πρώτα εμείς οι Χαλκιδικώτες. Έτσι ΑΣΜ tatoo; Σε βλέπω να κάνεις τατουάζ με χρυσόσκονη...

ΟΚ μάγκες,σιγά σιγά δεν βιαζόμαστε και νομίζω ότι και ο Στέργιος δεν θα έχει αντίρρηση να προηγηθείτε φίλε Nordic μέχρι να δούμε τι αλλαγές θα κάνουμε στα θησαυροφυλάκεια μας,γιατί θα πήξουμε στο χρυσάφι λέμεεεεεεεε......
Reply With Quote
Παλιό 16-05-2013, 22:45
Senior Member

Απόσπασμα:
ΟΚ μάγκες,σιγά σιγά δεν βιαζόμαστε και νομίζω ότι και ο Στέργιος δεν θα έχει αντίρρηση να προηγηθείτε φίλε Nordic μέχρι να δούμε τι αλλαγές θα κάνουμε στα θησαυροφυλάκεια μας,γιατί θα πήξουμε στο χρυσάφι λέμεεεεεεεε......

Έτσι ντε... Τώρα μιλάς σωστά...
Reply With Quote
Παλιό 17-05-2013, 00:16
tattoopanther Ο/Η tattoopanther βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2010
Περιοχή: Chalkidiki
Μoto: R1200GS

Απόσπασμα:
Βιάζεσαι... κάτσε πρώτα να βγεί ο Χρυσός.,.,.,.,tatoo; Σε βλέπω να κάνεις τατουάζ με χρυσόσκονη...

.,.,γ@μησέτα φιλαράκι.,.,
ότι πάρεις σε ''χρυσό'' .,.,απο δώ και πέρα .,.,.
χεστήκαμε .,.,..,στην ανάπτυξη
.,
πως λέμε στο τάλαρο.,.,

Last edited by tattoopanther; 17-05-2013 at 00:17.
Reply With Quote
Παλιό 17-05-2013, 14:54
Senior Member

Απόσπασμα:
Γιώργο, αν θέλεις να μου πείς κάτι ουσιαστικό με χαρά να το διαβάσω και υπόσχομαι να απαντήσω.

Το να παραθέτεις τα δικά μου γραπτά (ή του συνομιλητή σου, βλέπω το ίδιο κάνεις και με τον f1shf1nder33) γράφοντας από κάτω τα δικά σου, μπορεί εσένα να σου δίνει την αίσθηση πως απαντάς στο προηγούμενο, αλλά πίστεψέ με, για να έχει και νόημα η κουβέντα -τουλάχιστο για μένα- αυτό, δεν αρκεί. Θα πρέπει και αυτό που γράφεις να απαντά. Να λέει κάτι ουσιαστικό σε αυτό που παραθέτεις προηγουμένως. Δεν αρκεί απλά να το βάλεις σε παράθεση (για να γίνεται... "τζερτζελές" λέμε εμείς στην Χαλκιδική). (Δες για παράδειγμα πως σου απαντάω εγώ σε προηγούμενο σχόλιο με παράθεση).

Αλλιώς, σε προτρέπω να γράψεις το κείμενό σου ως έχει, μπορεί κάποιους να τους στερήσει την χαρά να διαβάζουν τις απαντήσεις σου σε σχέση με τα προηγούμενα, εσένα όμως θα σε προφυλάξει και απ' τις... κακοτοπιές.

Επειδή πραγματικά δεν θέλω να γίνω η αιτία να αναπαράγεις τον εαυτό σου ξανά σε μιά επερχόμενη "απάντηση" για τον Χρυσό, δεν έχω κανένα άλλο σχόλιο για το θέμα αυτό.

Δύο θέματα μόνο θέλω να επισημάνω:

1)Ασφαλώς δεν μπορώ να σε παρεξηγήσω γιατί καταλαβαίνω πως δεν έχεις σχέση με επιστημονικές μελέτες αλλά, ακόμα και σε ένα φόρουμ για τον Μοτοσυκλετισμό ρήσεις του τύπου "Οι μελετες και τα αποτελεσματα τους ειναι αρρηκτα συνδεδεμενα με τον παραγγελιοδοχο" είναι τουλάχιστον ατυχείς για να μην πω απαράδεκτες. Σε παρακαλώ, να είσαι πιο προσεκτικός γιατί κάποιος, ίσως και εγώ, υπό άλλες συνθήκες μπορεί να θιχτεί.

Η προσωπική μελέτη στην οποία αναφέρθηκα είναι η Πτυχιακή μου διατριβή. Δημοσιευμένη μάλιστα σε Διεθνές Συνέδριο Γεωπονικών Επιστημών. Μπορεί να μην σου λέει τίποτα, γι΄αυτό και είπα πως δεν σε παρεξηγώ. Ελπίζω να εννοείς τι λέω.

2) Το δεύτερο που θέλω να πω είναι για τα συμπεράσματά σου για τις πολιτικές πεποιθήσεις μου. Έγραψα προηγουμένως πως:

"...Τα κόμματα κάνουν την δουλειά τους πολλές φορές η ιδιοτέλεια τους μπορεί να συμπίπτει με το κοινό καλό άλλοτε όχι. Προσωπικά είμαι έξω και πέρα από αυτά. "

"Μια παράκληση μόνο, ας είμαστε φειδωλοί στις εκφράσεις μας όταν αυτές αφορούν στο άλλο πρόσωπο και περισσότερο υποψιασμένοι για τα πιστεύω, τις πεποιθήσεις και... τις γνώσεις που αυτό μπορεί να κατέχει"

"Αγαπητέ μου φίλε ας μην κάνουμε τέτοιες... νοητικές υπερβάσεις"

"Για την οικονομία της κουβέντας όμως, καλό είναι οι υποθέσεις να μην επέχουν θέση βεβαιότητας".

Παρ' όλα αυτά εσύ, ανοήτως πως, βγάζεις τα δικά σου συμπεράσματα. Ιδού: "Λυπάμαι αγαπητε Nordic αλλα, οταν οι χρησιμοποιουμενες λεξεις ειναι ταυτοχρονα και μεγιστο εργαλειο αντιπολιτευσης συγκεκριμενου πολιτικου χωρου τοτε ο συγραφεας του κειμενου δειχνει στον αναγνωστη οτι ταυτιζεται με αυτον. Οταν δε, ειναι και οι μονες χρησιμοποιουμενες λεξεις τοτε δειχνει στον αναγνωστη οτι ταυτιζεται απολυτως με αυτον."

Μπορείς να μου πείς πως και γιατί ισχύει αυτό; Αν δέν μπορείς, πές μου τουλάχιστον σε ποιές λέξεις αναφέρεσαι που είναι και "οι μονες χρησιμοποιουμενες" για να μην τις ξαναχρησιμοποιήσω.

Βέβαια, για προηγούμενο ποστ εσύ έσπευσες να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα για να σου απαντήσουν ως εξής: κλικ χίαρ

Για την Χαλκιδική πάντως, να ξέρεις πως έχεις όπεν ινβιτέϊσιον.

Και μήν ξεχνάς: Οι λέξεις και καθε μια απο αυτές και το πως χρησιμοποιουνται σε ενα γραπτό εχουν σπουδαιο ρολο και καθοριζουν την ιδεα που θα σχηματισει για τον γραφοντα ο αναγνωστης.

Και με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τον kostasmats

φίλε!

Οπως νομιζεις.......................
Reply With Quote
Παλιό 17-05-2013, 16:16
TASOS GS Ο/Η TASOS GS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2010
Περιοχή: Chalkidiki 40° 14' 38" (40.2439°) north

GeorgeP μιλάς εκ του ασφαλούς δεν είναι έτσι απλό το θέμα όσο το περιγράφεις.
και θέσεις εργασίας θα δημιουργηθουν και άλλες τόσες θα χαθούν
και χρυσός θα βγει και νερά θα μολυνθούν ,τα δάση θα χαθούν και ένα σωρό άλλα..

Στην ζωή δεν είναι όλα χρήμα φίλε μου. Υπάρχουν και ανεκτίμητα.....
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης