|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Πουλήστε σπίτια, για να πληρώσετε την εφορία!
Γιωργο ανοιξες παλι το τσουβαλι και αρχισες να μας πετας ολους μεσα...
Δεν τα φαγαμε ολοι μαζι...εκτος και αν λες οτι φταιμε οσοι απλα ακουγαμε οτι στο Δημοσιο δεν πατανε για δουλεια ποτε ασχετα αν ειμασταν απο αυτους... ασχετα αν δεν τους ψηφισαμε αυτους... ασχετα αν δεν βαλαμε μεσο για να βρουμε δουλεια... ασχετα αν δεν βαλαμε μεσο για να φτιαξουμε παρανομο σπιτι κτλ κτλ κτλ... ολοι μεσα στο τσουβαλι...για αλλη μια φορα... Μας λες παραπανω οτι ακομα και αυτος που αφησε το χωριο του, γιατι θα μπορουσε στην Αθηνα να εχει καλυτερη ποιοτητα ζωης (τοτε) και να κανει μια πιο ξεκουραστη δουλεια που θα του αποδιδει περισσοτερα... οτι τα εφαγε μαζι με τον Παγκαλο και τον καθε απαιδευτο...αεργο...ξερολα...καβατζομενο στην θεσαρα του υπουργο, βολεμενο, απατεωνα... ασχετα αν πληρωνε παντα τους φορους του και ηταν παντα ευσυνηδητος πολιτης... τι να πω...τοτε ζουμε σε μια αλλη Ελλαδα ή δεν κανουμε παρεα με τους ιδιους ανθρωπους... και τι δλδ αυτη ειναι η Ελλαδα και ή μενουμε ή φευγουμε...??? Οχι Γιωργο δεν γυρισα στην χωρα μου για να με διωξουν παλι... θα μεινω εδω...και οσο με μπορω θα μιλαω...και θα προσπαθω να αλλαξω τις καταστασεις... δεν ηρθαν οι κατσαπλιαδες πολιτικοι, βολεμενοι, κομπιναδοροι, ραγιαδες, σκυφτοκεφαλαδες που εχουν τις τηψεις τους / συμφεροντα τους να μας διωξουν και απο το σπιτι μας... Last edited by asotosios; 24-04-2013 at 18:56. |
|
||||
|
||||
Απόσπασμα:
Θεωρώ όχι απλά βλακώδες, αλλά δόλιο και σχιζοφρενής, να σου δίνουν στεγαστικο δάνειο (τράπεζες) με την ευλογία της πολιτείας, στο 1/4 του τοτε μισθού σου, δηλ. να το πω απλά θα δουλεύεις το 1/4 του οκταώρου σου για το στεγατικό και σήμερα αυτή η αναλογία να έχει πάει στο 80% του μισθου σου ΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ 16ώρου- αυτό το καταλαβαίνεις και λες ότι είμασταν χαζοί ? Κ μιλάμε αν δεν είσαι άνεργος ακόμα. Τι δεν είδες στη πιάτσα Γιωργάκη που δούλευες για 20-40 ευρώ μεροκάματο με 14-16 ώρες στο ταξί ? Επειδή κάποιοι αποφάσισαν το σκληρό ευρώ-δε τυπώνουν χρήματα-επειδή κάποιοι εντός της ελλάδος- έκλεψαν πολύ περισσότερα απο αυτά που "έκοβαν" στην ευρωπη προ κρισης. Ζητάνε να πληρώσουμε τα δάνεια του τότε, με ανύπαρκτη ανάπτυξη και εργασία στο σήμερα, και με κυβερνώντες αυτούς που απέτυχαν στη διαχείρηση χρήματος του τότε. Πόσο απλά να το πω - πόση λογική βρίσκεις σε αυτο και λες τις παπαριές ότι την πάτησαν ή ήταν άπληστοι απλοί πολίτες που δούλεψαν και δουλεύουν ? Και συνεχίζω ακόμα και σου λέω αυτοί πληρώνουν χαράτσια σε δανεικό σπίτι, ενώ έχουν σταματήσει να πληρώσουν τις δόσεις τους, και απειλούνται με φυλακές. Και πληρώνοπυν και ασφάλεια και δικηγόρους πλέον για να τα προστατέψουν - ΤΟΣΟ ΚΟΣΜΟ ΤΑΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ! Και ο νόμος που συζητάμε στο παρόν τόπικ, είναι "πουλήστε αυτά τα σπίτια" και τις λαθραίες παράγκες" για να πληρώσετε τα χρεη της εφορίας, ανεξαρτήτως ποσού (μη μου μιλήσεις εδώ για γαβαλά και άλλα πουστράκια) και πάλι το σπίτι θα το χρωστάτε, δε θα έχετε δουλειά, θα σας το πάρει και η τράπεζα, που το 2014 σταματάει η προστασία της πρώτης κατοικίας. Και μαζί θα σας πάρουν και τα σπιάκια που δουλεψαν οι γονείς σας τα οποία φυσικά παλιώσαν και αξίζουν ένα κομμάτι ψωμί. Αντιλαμβάνεσαι καθόλου ή να σταματήσω τη συζήτηση ? Απόσπασμα:
(Να χαίρεσαι που στο λέει κάποιος, μαζί σου είμαι ακόμα). Απόσπασμα:
Είναι άλλο θέμα αυτό, άστο καλύτερα μη συγκρίνεσαι- θα στεναχωρεθείς φίλε. Απόσπασμα:
Και μίζεροι είνα αυτοί και θα δεις τη γύμια τους όταν όλα θα έχουν τελιώσει. Εύχομαι μόνο να ξαναγίνουν εκλογές και να τελιώσουν όλα ειρηνικά - γιατί πανε να τις καταργήσουν και αυτές, άλλο μεγάλο θέμα και αυτό. Last edited by JohnGS1100; 24-04-2013 at 19:18. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Εκτος κι αν πιστευεις οτι αυτος που αφησε το χωριο του και το χωραφι του, για μια καλλυτερη ΔΙΚΗ ΤΟΥ ζωη στην Αθηνα, στερωντας ομως απο την χωρα την παραγωγη του (π.χ φακης) κι αναγκαζοντας την να εισαγη αυτο που εκεινος παρηγαγε επι 10ετιες ειναι αμετοχος στο ''ολοι μαζι τα φαγαμε''. Αν πραγματικα το πιστευεις αυτο δυστυχως δεν μπορουμε να συζητησουμε................ Αν δεν καταλαβαινεις οτι για την παραγωγη αυτουνου του ανθρωπου η χωρα δανειζοτανε για να εισαγει αυτο που πριν παρηγαγε αυτος τοτε......δεν μπορουμε να συζηταμε. Αν δεν καταλαβαινεις οτι αυτο το δανειο το πληρωναμε ολοι οι Ελληνες....αν δεν καταλαβαινεις δλδ οτι δανειζοσουνα για να τρως σορρυ αλλα καληνυκτα φιλε Ευγενιε. Οσο για το Δημοσιο Ευγενιε, κατ'αρχην μαθε να ξεχωριζεις το Δημοσιο ΝΠΙΔ και το Δημοσιο ΝΠΔΔ, εσυ που ανηκεις? Εγω τα βαζω με το ΝΠΙΔ παντως κι οχι με το αλλο. |
|
||||||||
|
||||||||
Απόσπασμα:
Εγω γιατι δεν πηρα δανειο αλλα προτιμησα να πουλησω περιουσια για να παρω σπιτι? και γιατι τοσα χρονια εμενα στο νοικι? Ειμουν βλακας ναι εχεις δικιο αλλα τωρα καθομαι και γελαω με τους εξυπνους του τοτε. Απόσπασμα:
Και το λιμανι ειναι καλλυτερη πιατσα Γιαννακη...πολυ καλλυτερη. Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Εμενα παντως που εχω σπιτι εδω, σπιτι και στην Μανη (ανοικιαστο) δεν μου ζηταει κανεις τιποτε περαν απο τα συνηθισμενα μαζι με τα καινουρια τελη. Εγω βλεπεις ουτε εκτισα αυθαιρετο αλλα ουτε πηγα περαν απο οσο φτανει το μακρυ ειναι η αληθεια χερι μου. Οπως βλεπεις σου απαντω αντιλαμβανομενος αυτα που γραφεις.....εσυ? Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Πολυ καταστροφικος ακουγεσαι, τιποτα δεν προκειται να γινει σε καταστροδη μερια....... Νομιζω ομως οτι ο χαρακτηρας σου ειναι ετσι, ακομα και στις καλες ημερες μαλλον λιγα πραγματα εβλεπες σαν καλα. Last edited by GeorgeP; 24-04-2013 at 19:47. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
(με όλο το σεβασμό και στα πλαίσια διαλόγου,χωρίς ίχνος προσωπικής επίθεσης). |
|
|||
|
|||
Απορώ ρε Γιώργο γιατί έχεις τόσο πρόβλημα με τα στεγαστικά δάνεια; Πάντα έτσι φτιάχνονταν τα σπίτια! Παλιά ήταν περισσότερο γραμμάτια κι υπήρχαν και δάνεια. Δε λες πουθενά ότι για τη φούσκα ευθύνονται πρώτα απ'όλα οι τράπεζες, αυτές έφτασαν τις τιμές στα ύψη με την ευκολία που τα χορηγούσαν. Αν μη τι άλλο πάτησαν στην πατροπαράδοτη "λόξα" του Ελληνα για το κεραμίδι. Είναι μιά φούσκα που δημιουργήθηκε από τις ίδιες.
Το πιό ωραίο είναι ότι λένε "το έχετε" υπογράψει! Δε λένε όμως υπό ποίες συνθήκες έγινε αυτό! Οι περισσότεροι συμπατριώτες μας δεν έκαναν υπερβολές, δεν αγόρασαν σπίτια των 250 τμ, και την εποχή που έγιναν αυτά ήταν και τα ενοίκια στα ύψη. Που ήταν σε τελική ανάλυση οι εποπτικοί μηχανισμοί που θα έπρεπε να ελέγχουν και να προστατεύουν τράπεζες και δανειολήπτες; Κακώς επιμένεις Γιώργο, δεν έχεις δίκιο. Η ουσία είναι ότι το ευρώ μας κατέστρεψε, αν τώρα μπορούμε να γυρίσουμε σε άλλο νόμισμα....αυτή τη στιγμή δε γίνεται κατά τη γνώμη μου, αλλά με το ευρώ το πρόβλημα δε θα λυθεί. Για να δούμε τι θα γίνει μετά τις γερμανικές εκλογές.....εγώ πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα θα μας τη ρίξουν την κλωτσιά.....ή θα διαλυθεί το ευρώ...... με τη σημερινή μορφή δε θα είναι πάντως, απλά δεν είναι βιώσιμη κατάσταση. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Αυτό που τους ευχεσαι Πάνο το κάνουν από κούνια και τους αρέσει,θέλουν να μας κάνουν με το ζόρι να αρέσει και σε μας,αφού δεν τους π@δ@με εμείς μας π@δ@νε αυτοί με τις μ@λ@κίες που σκαρφίζονται. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Και σου/σας ξαναλεω οτι οπως στρωνει καποιος κοιμαται........ και ξυπναει ομως! Καποιοι πριν να ερθουν οι τραπεζες (πριν το 1993) εδανειζοντο απο τοκογλυφους (εκει να δεις ανθηση το επαγγελμα αυτο) για να αναπτυξουν την επιχειρηση, να πληρωσουν τον τζογο....δεν ηξεραν οτι θα χασουν τα σπιτια τους? Το ιδιο συνεβηκε και με τον ερχομο των τραπεζων αλαλ πιστευαν οτι αφου δεν βαζουν τιποτα υποθηκη π.χ ανοικτα δανεια ¨η οτι παιρνωντας στεγαστικο βαζουν υποθηκη το σπιτι που μολις αγορασαν αρα δεν τρεχει τιποτα........μετα ομως το ονειρο ξυπνησαν αποτομα. Σημερα ενω ηξεραν οτι αν δεν πληρωσουν το στεγαστικο εχουν υπογραψει οτι το σπιτι ανηκει στην τραπεζα, σε μενα, σε εσενα σε οποιονδηποτε τεσπα τους εχει δωσει τα χρηματα, ερχονται και κλαινε οτι τους παιρνουν το σπιτι.......κι εγω θα τους το παιρνα και να με συγχωρεις. Οσο για το ''χαριζεται'', πραγματικα χαριζεται τι προβλημα υπαρχει σε αυτο? Αν γραφει ''χαριζεται'' και στην παραλαβη ''πωλειται'' δια τον φοβο των ιουδαιων με συγχωρεις αλλα αυτο γινεται σε καθε μαγαζι πλην σουπερ Μαρκετ. Με αποδειξη τοσο χωρις αποδειξη τοσο, εσυ διαλεγεις το χωρις αποδειξη κι αυτοματως γινεσαι μελος του ''μαζι τα φαγαμε'' |
|
||||||
|
||||||
Απόσπασμα:
Αλλα.........με τι κριτηρια επαιρνες το δανειο και τι συνεβαινε οταν δεν πληρωνες το δανειο ¨η τα γραμματια? Θα σου πω εγω αμεσως μιας και τυγχανει ο πατερας μου σαν Διπλωματικος υπαλληλος ειχε παρει δανειο απο την Εθνικη το 1989 για σπιτι. Του ζητησαν τα γνωστα (φορολογικη δηλωση, βεβαιωση εργοδοτη κ.λ.π.) κι επιπλεον τιτλους ιδιοκτησιας σε αλλο ακινητο ισοποσης αξιας συν το 50% των τοκων του δανειου που θα επαιρνε!!! Ενας εκτιμητης της τραπεζας πηγαινε κι εβλεπε το ακινητο (στην Κρητη) και αυτος εδινε την εγκριση του στην τραπεζα. Αν υπηρχε διαφορα τοτε επρεπε να βρει ο πατερας μου το υπολοιπο σε μετρητο!!!! Για ολο το διαστημα του δανειο το εκτιμουμενο ακινητο δεν μπορουσε να πουληθει, ενοικιαστει κ.λ.π. Αν γινοταν κατι τετοιο η τραπεζα πρωτη εδινε την εγκριση της και πρωτη εκεινη εισεπραττε!!!! Το ακινητο αυτο προσημειωνοτανε κι οχι το ακινητο που αγοραζε με το δανειο. Αυτο λεγεται υγιης δανειοδοτηση..............οχι η με το τηλεφωνο δανειοδοτησεις. Απόσπασμα:
Φυσικα Γιαννη μου οτι εχεις υπογραψει το λουζεσαι μετα.........ας μην το υπεγραφες κι ας εμενε η λοξα ανικανοποιητη. Απόσπασμα:
Ο λιμενεργατης πεθερος μου ηταν ηλιθιος δλδ που εχτισε 2 σπιτια (Αιγαλεω-Σαλαμινα) την δεκαετια '74-'84 και σημερα τα χαιρομαστε παιδια-γαμπροι-νυφες κι εγγονια? Οχι φτωχοσπιτα...σπιτια κανονικα!!!! Ελα Σαλαμινα να δεις τι σπιτι εχει και που το εχει!!!! Του [πηρε 10 χρονια ομως με ενα μισθο λιμενεργατη και μαι γυναικα ραφτρα και με δυο παιδια!!! Ασε με ρε Γιαννη που θα λυπηθω τους ευκολα δανειοδοτουμενοςυ κι αποκτουντες σπιτι....δεν επρεπε καν να ειχαν σπιτι σημερα με τις συνθηκες που πηραν το δανειο τοτε. Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
1990-2000 τυγχαμε σε δυο υποτιμησεις ενω το 1990 εμφανιστηκε το μεταλλικο 100δρχ. Ξερεις τι σημαινε αυτο ετσι? Οτι φωναζουμε σημερα για το μεταλικο 1ευρο το καναμε πρωτοι με το 100δραχμο το 1990. Με λιγα λογια σμαιενι απαξιωση της δρχ και του νομισματικου συστηματος της χωρας. Επρεπε να παραγουμε ωστε να εξαγουμε για να εχουμε συναλλαγμα και να αγοραζουμε φαρμακα και πετρελαιο, ομως η παραγωγη σταματαγε σταδιακα απο το 1985 διοτι οι πατροπαραδοτοι αγροτες και οι εργατες των εργοστασιων ερχοντουσαν στην αθηνα για να γινουν Δ.Υ. σε ΔΕΚΟ (το τονιζω,σε ΝΠΙΔ) ¨η να ανοιξουν μαγαζια.......... Ετσι αναγκαστηκαμε να παμε στο ευρο φιλε Γιαννη. για να εχουμε λεφτα -δανειζομενοι - για να ζουμε!! ποιος φταιει? οι πολιτικοι? μαλιστα!!!!! Εμεις καθολου????????????? Απόσπασμα:
Το δραστικο που θα γινει κι εχει δρομολογηθει ειναι το ευρωομολογο και η εναρξη λειτουργιας Ευρωπαικου μηχανισμου αλά FED..............δλδ κοβουμε πανευρωπαικο χρημα για να καλυψουμε τα χρεη της ευρωπης. Αλλα αυτο δεν θα εχει αμεσο αντικτυπο στην Ελλαδα και σε καμια χωρα της Ευρωπης, οπως δεν εχει αμεσο αντικτυπο και στην αμερικη που εφαρμοζει το ιδιο συστημα και θα το αντιγραψει η ευρωπη....μακροπροθεσμα θα φανουν τα οφελη. Last edited by GeorgeP; 25-04-2013 at 14:11. |
|
|||
|
|||
Γιώργο συγγνώμη αλλά γράφεις με εμπάθεια! Οι δικοί μου πήραν στεγαστικό το 1969 κι αυτά που γράφεις δεν τα έχω ακούσει. Ξεπλήρωσαν σε 10 χρόνια, γιατί άραγε; διότι ακριβώς οι τράπεζες δεν τα έδιναν στο γάμο του καραγκιόζη κι οι τιμές δεν ήταν εξωπραγματικές. Αυτό το προκάλεσαν οι τράπεζες!
Κι ίσως έχεις δίκιο, δεν πρέπει να έχουν όλοι σπίτι! Μόνο όσοι ήδη έχουν τα φράγκα. Πολύ νοικοκυρίστικη άποψη! από την άλλη όσοι μπήκαν στη διαδικασία κίνησαν χρήμα. Και το το ψάρι βρωμάει πάντα από το κεφάλι ότι και να λες! |
|
|