|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: vespa in north cape
(λάθος έκανα πιο πριν και έγραψα κυριακή,σάββατο οδηγούσα για ροβανιέμμι)Κυριακή πρωί μ έναν τέλειο καιρό και κατηφορίζω για Helsinki,ξανά τα χιλιόμετρα ήταν ανα 700 και λίγο έξω απ΄το ελσίνκι πιάνει μια βροχή που για να την αποφύγω μπήκα στο εν λόγω ξενοδοχειάκι η φωτο είναι της επόμενης μέρας.Τιμή!Ανεκτίμητη!140 ευρω τη βραδιά συν 30 για το parking για τη vespa(σιγά μην την άφηνα χύμα)συν 30 ευρω για να πάρω μια 7λεπτη κλήση τηλεφωνική τους δικούς μου.200 ΟΛΟΣΤΡΌΓΓΥΛΑ .Λεφτά ΥΠΗΡΧΑΝ
|
|
|||
|
|||
την επομένη ξυπνώντας δευτέρα είχα την εντύπωση οτι δεν θα με κράταγε το ελσίνκι,μιας που με σκίσανε κ όλας,αλλά λάθος νόμιζα
και έψαξα το κάμπινγκ,όπου έμεινα για άλλες 2 βραδιές προς λύση αποριών,δεν ταξιδεύω ποτέ με τηλέφωνο,δορυφορικό εννοώ όχι κινητό.Δεν θέλω να χω σχέση με κινητά και ακίνητα γιατί πολλές φορές μπελάδες μου δημιούργησαν και οποιαδήποτε "ευκολία" του κινητού,να τη βράσω πια.Αν χρειαστω κάτι,βλέπουμε. |
|
|||
|
|||
|
|
|||
|
|||
|
|
|||
|
|||
|
|
|||
|
|||
|
|
|||
|
|||
Γενικά πέρασα πολύ ωραία στο ελσίνκι και ο κόσμος πολύ φιλικός,δλδ άλλαξα γνώμη.
Τετάρτη 1 ιουνίου και ξεκινάω για αγία πετρούπολη(Petersbouri στα φινλανδικά)ο ηλιόλουστος ζεστός καιρός είναι ρουτίνα πια Ώσπου εισέρχομαι σε ρώσσικο έδαφος στο τελωνείο μου δίνουν να συμπληρώσω αυτό το έντυπο και ύστερα μου λέτε εσείς γραφειοκρατία αφού οι υπάλληλοι στο τελωνείο με βοήθησαν,εισέρχομαι στα πρώτα σοββιετικά blogs some pictures καθεδρικός αγίας-αναστασίας Hermitage museum |
|
|||
|
|||
Τετάρτη,έφτασα αγία πετρούπολη,χαζεμένος απ τις ομορφιές της αλλά και απ τη ζέστη,άρχισα να ψάχνω να βρώ συναλλακτήριο και έμαθα οτι μόνο οι τράπεζες αντάλασσαν το χρήμα,νόμιμα έστω!Οι πινακίδες ήταν στα εντελώς ακαταλαβίστικα και ουδεμία σχέση έχει με το γεγονός οτι κάποτε ο Κύριλλος και Μεθόδιος,δημιούργησαν το κυριλλικό αλφάβητο απο τις λέξεις του δικού μας,ελληνικού!Άλλος τρόπος δεν υπήρχε και έτσι αφέθηκα στην θεα τύχη η οποία ευθύς αμέσως μου στειλε ενα vespaκια εν ονόματι σάσα,ο οποίος μιλούσε και αγγλικά(καλά αυτό δεν ήταν απλή τύχη)τα οποία,ή αγγλικά μίλαγα ή ελληνικά συννενοούμασταν το ίδιο.Αφού του εξήξησα ποιός είμαι και τι θέλω με πήγε στο ασφαλέστερο hostel της πετρούπολης,που όλως τυχαιώς ήταν το ίδιο που έμεινε και ο μελλοντικός μου συνταξιδιώτης στον "γύρο" Γκόγκος Αφου χαιρετηθήκαμε εγώ άρραξα στο δωμάτιό μου να ξεκουραστώ.Επόμενη μέρα περπάτημα με τα πόδια,ξεμούδιασμα γενικά και τουρίστας με λίγα λόγια.Ξανά
|
|
|||
|
|||
|
|
|||
|
|||