|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: bmw F650 gs VS honda xl 650 transalp
Βασίλη
Εγώ μέχρι το 2005 δεν ήξερα τι πάει να πει μηχανή. Ξεκίνησα με ένα ηλεκτροκίνητο πατίνι (κυριολεκτικά), πήρα παπί 50αρι και όταν ένας κολλητός έδωσε το παπί και πήρε μηχανή και οδήγησα (ένα Cagiva Canyon) ξύπνησε ο ταξιδιώτης μέσα μου. Χρειάστηκαν 5χλμ για να πειστώ ότι τελικά αυτό που θέλω είναι ταξίδια με μηχανή. Οπότε και με την βοήθεια ενός φίλου ο οποίος πουλάει μηχανές άρχισα να ψάχνω για ένα 650αρι. CBF600, Vstrom, Transalp, F650 και απλό και GS....μετά ανεβήκαμε σε κυβικά TDM900, Varadero, Vstrom 1000, 1100GS 1150GS 1200GS 1150RT FJR1300 (ακόμα φυσάω τα τέτοια μου από τη ζέστη που έβγαζε ο κινητήρας). Όλα αυτά τα είχα οδηγήσει μέχρι να καταλήξω τι χαρακτηριστικά ήθελα. Το σίγουρο είναι ότι ήθελα ABS και το αμέσως επόμενο ότι ήθελα να μπορεί να πάει και σε χωματόδρομο. Επίσης κατάλαβα ότι δικάβαλος και φορτωμένος σε ταξίδια στην ευρώπη (ο κύριος λόγος αγοράς μοτοσυκλέτας) έπρεπε να κοιτάξω σε μεγάλα κυβικά. Το 1200 ήταν πολύ ακριβό ακόμα, το 1150 ήταν η πρώτη μου επιλογή μαζί με το 1100. Το Varadero ήταν τεράστιο και είχε πλαστικά (τα συχαίνομαι) γιατί ήμουν σίγουρος ότι θα μου έπεφτε κάποια στιγμή και δεν ήθελα να πληρώνω μια περιουσία. Δυστυχώς ΔΕΝ τον άκουσα τον φίλο μου που μου έλεγε να μην φοβάμαι τα κυβικά. Επέλεξα ένα 850GS. Είναι ίδιο με το 1100 10άλογα λιγότερο. Δεν μου έλειψε η δύναμη, αλλά μετά απο λίγο καιρό ήθελα λίγα αλογάκια ακόμα. Φυσικά και μου έπεσε....αλλά είχα προνοήσει και είχα κάγκελα. Ζημιές συνήθως τίποτα (πέρα από τις γρατζουνιές στα κάγκελα και τη πίσω βαλίτσα, τρίψιμο με γυαλόχαρτο, εφημερίδα πάνω στον κύλινδρο και σπρει). Καμιά φορά έσπαγε και το φλας (φτηνό). Μια φορά έσπασε και το πατητήρι του συνοδηγού (το πήγα σε μηχανουργείο και κολλήθηκε, ούτε που καταλάβαινες ότι είχε σπασει) Μου πήρε περίπου 1 μήνα να συνηθίσω το βάρος και τον όγκο. Στους 3 μήνες΄έκανα το γύρο της Αυστρίας δικάβαλος, τριβάλιτσο, bagster, και σαμάρια πάνω στις πλαϊνές βαλίτσες. Κανένα απολύτως πρόβλημα. Η μηχανή με το που κινείται εξαφανίζει τα κιλά της. Έκανα και άλλα ταξίδια μαζί της συνολικά 25000 στα 2 χρόνια που το είχα και καθημερινή μετακίνηση στην πόλη. Οι κύλινδροι μπορεί να εξέχουν αλλά το τιμόνι εξέχει περισσότερο. Άρα αν χωράει το τιμόνι χωράς ολόκληρος και συνήθως το τιμόι είναι πιο ψηλά από τους καθρέφτες οπότε δεν αντιμετώπιζα πρόβλημα στην κίνηση. Χώρια που αν πέσεις δεν θα πιαστεί το πόδι σου από κάτω. Πλεόν έχω ένα 1150, λόγω της έκτης (το 850 είχε κοντύτερο τελικό διαφορικό από το 1100 (δεν το γνώριζα τότε) με αποτέλεσμα στα 140 που είναι και η αγαπημένη μου μουαγιεν να έχει πολλές στροφές και να με κουράζει στους καρπούς. ΑΝ είχα επιλέξει τότε το 1100 θα το είχα ακόμα είμαι σχεδόν πεπεισμένος πλεον. Βέβαια η το κριτήριο μου ήταν τα ταξίδια και όχι η κίνηση στην πόλη. Αλλά διαπίστωσα ότι το καταφέρνει εξίσου καλά. |
|
|||
|
|||
Τεχνολογικά οι κινητήρες στα 1100 είναι made by BMW οι άλλοι made by Rotax (Αυστριακή). Το 97 τα 1100 δέχθηκαν αναβάθμιση στα διαφορικά επομένως καλό είναι να κοιτάξεις για κάποιο 98αρι-99αρι μοντέλο. Χλμ δεν παίζουν τόοοσο μεγάλο ρόλο. Οι κινητήρες στρώνουν στα 20000.
Θα χρεαιστείς τις ενισχύσεις πλαισίου της touratech λένε πολλοί. Εγώ δεν τις είχα αλλά και δεν κοπανούσα το μηχανάκι στα χώματα κτλ. Το ABS πρέπει να είναι πιο εξελιγμένο στα 650 αλλά ούτως η άλλως θα πρέπει να μάθεις να φρενάρεις σαν να μην ύπάρχει. Σε πολύ λεία άσφαλτο (γυαλί) θα πρέπει να αφήνεις αποστάσεις γιατί αν μπει σε λειτουργία το ABS το φρενάρισμα θα σου φανεί ατελείωτο. Βέβαια χωρίς ABS θα γυαλιζες εσύ την άσφαλτο. Ίσως ένα 650 να τα κατάφερνε καλύτερα αν ο κύκλος του ABS είναι πιο γρήγορος. Επιπλεόν από αξία μεταπώλησης δεν έχεις πλέον να χάσεις και πολλά. Από τα 4000-4500Ε που κυμαίνονται τώρα δεν νομίζω να πέσουν και πάρα πολύ οι τιμές. Στην θέση σου θα οδηγούσα ένα...το αν θα σου κάνει είναι και θέμα προσωπικό. Απλώς τα κυβικά και τα άλογα μην σε φοβίζουν...μεγάλος είσαι μπορείς να δείξεις σύνεση και υπευθυνότητα στο πόσο θα γυρίσεις την μανέτα. ΥΓ. Ξέχασα και το τεστ drive του Multistrada. Last edited by Ionlab; 06-06-2009 at 03:35. |
|
|||
|
|||
κατατοπηστικοτατος!!ευχαριστω πολυ.θα το κοιταξω και αυτο.
|
Tags |
1100, 1150, 1200, bmw, bmw gs moto, bmw moto, bmw moto gs, bmwmoto, forum, forumgs, gs 1150, gs forum, gs moto bmw, gs_gs, gs1100, gsbmw, gsbmwmoto, gsforum, gsmoto, moto, moto bmw, motobmw |
|
|
Σχετικά Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Honda Varadero 2009 | Black_Shadow | Νέα μοντέλα BMW | 49 | 06-05-2009 14:01 |
Για F650 GS | ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ | Πωλήσεις μοτοσυκλετών | 0 | 27-04-2009 12:47 |
TRANSALP 650 | antonis1150GSA | Πωλήσεις μοτοσυκλετών | 8 | 20-03-2009 15:40 |
ΔΟΚΙΜΗ Honda Jazz 1.4: | arisxios | Αυτοκίνητο | 2 | 27-12-2008 21:50 |
Ανακλήσεις μοτοσικλετών Honda !!! | ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ | Άλλες εταιρίες | 2 | 22-12-2008 14:12 |