GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 04-01-2011, 19:01
CPretenteriS Ο/Η CPretenteriS βρίσκεται εκτός σύνδεσης

Ημερομηνία εγγραφής: May 2010
Περιοχή: Spata
Μoto: BMW R1200GS (mod. 2010)
Προεπιλογή Απάντηση: Λάδια κινητήρα...

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από TEOSS Εμφάνιση μηνυμάτων
Ααα.... και το σχεδιάγραμμα του κυκλώματος λαδιού δεν είναι από 1200 αλλά 1100 ..ίσως και από τα μονομπουζα 1150…
Θα σε γελάσω... εγώ πήρα απλώς τη φωτό που παρέπεμπε ο Γιώργος και την έφερα εδώ μεσα... προς διευκόλυνση..
Reply With Quote
Παλιό 04-01-2011, 19:47
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3

Απόσπασμα:
Ααα.... και το σχεδιάγραμμα του κυκλώματος λαδιού δεν είναι από 1200 αλλά 1100 ..ίσως και από τα μονομπουζα 1150…
Ιδιος εισουνα, ιδιος παρεμεινες πανεξυπνε!!!!!!
Για ''σηκωσε'΄λοιπον εσυ του 1200 πανεξυπνε γιατι δεν το κανεις? αφου για να λες οτι δεν ειναι... σιγουρα εχεις αυτο που ειναι!!!!!!
Για ''σηκωσε'' το πανεξυπνε!!!!!!! Αντε να κανεις και καμια δουλεια αντι μονον να κατηγορεις!! Αλλα δεν φταις εσυ.........
Reply With Quote
Παλιό 04-01-2011, 19:59
Senior Member

Απόσπασμα:
Διαβάζω διάφορα, δεν τα κατανοώ και το χειρότερο τα μεταφέρω παραλλαγμένα όπως με βολεύουν … τι είμαι??? Αυθεντία μηχανολογίας !!!Εύγε μου !!!Δοξάστε με!!!

Τι σχέση έχει η υγρασία * στα κάρτερ και οι παράγοντες φθοράς του λαδιού με την στάθμη του λαδιού ……..

*ακόμα και να ψύξουμε έναν κινητήρα δεν θα βρούμε παρά ελάχιστα γραμμάρια νερού ,η φθορά , οξείδωση κ.α. είναι άσχετα της στάθμης…

Η βαλβίδα – θερμοστάτης παρακάμπτει το ψυγείο και στέλνει τα λάδια ξανά στο κάρτερ μέχρι να ανέβει η θερμοκρασία , ανεμιστήρα έχουν τα RT και λειτούργει αυτόματα ,χωρίς διακόπτη στο τιμόνι απ΄ότι γνωρίζω , κάτοχοι RT μπορούν να διαφωτίσουν.

Αυτή η παραπομπή Lancia Lybra / Λιπαντικά, α΄ μέρος - Λάδια έχει ενδιαφέρον και πολύ γέλιο γιατί καταρρίπτει γνωστούς ισχυρισμούς του αναρτήσαντα για π.χ. προτίμηση –προτροπή χρήσης απλών ορυκτελαίων , αντιτριβικά πρόσθετα κ.α. Προφανώς δεν διαβάζει όλο το κείμενο που αναρτά `η χρησιμοποιεί ότι νομίζει ότι τον βολεύει `η δεν κατανοεί το σύνολο `η …..

Δεν απαντώ, δεν γραφώ, γιατί θα θεωρηθεί ότι οικειοποιούμαι σάχλες και θα ξαναχτυπήσω 200αρα συμπίεση.

Ρε συ κανε μας την χαρη που μονον να κατηγορεις ξερεις!!!!!!!!!!!!!
Προετρεψα κανεναν να χρησιμοποιει ορυκτελαια σε οποιονδηποτε κινητηρα? η μονον για την GS μιλουσα??εεεεεεεεε!!!!
Το σαιτ για την Lancia πανεξυπνε το εβαλα για να καταδειξω οτι υδρατμοι ΝΑΙ δημιουργουνται κατα την καυση και δεν το λεω εγω αλλα ολοι οι κατασκευαστες οχηματων!!!!!!!!! και οι υδρατμοι οταν κρυωσουν τι γινονται?εεεε? νερο γινονται πανεξυπνε!!! και το νερο που παει????στο καρτερ παει?? αρα...? Αλλα που να το καταλαβεις ΕΣΥ!!! ολοι οι άλλοι το καταλαβαν εκτος απο εσενα!!! Αντε γελα τωρα!!!
Βαλε ρε πανεξυπνε σε σειρα αυτα που εχω γραψει και μην καταπιανεσαι απο μεμονωμενα πραγματα που πας και τα κολλας οπου θελεις αφου εσυ ο ιδιος αδυνατεις να τα φιλτραρεις λογω αδυναμιας γνωσεων να το κανεις!!!!!!!

Ανοιξε κανεναν σαιτ να μαθεις και να παραθεσεις εδω με το οποιο να υποστηριζεις την γνωμη σου και αυτα που λες και οχι να ειρωνευεσαι να βριζεις και να λασπολογεις!!!! ΛΑΣΠΟΛΟΓΕ!!!!!!!!!!

Κανε μου την χαρη ΤΕΟΣΣ και οχι φιλε πια, αν συνεχισεις ετσι με εμενα και με τα υπονοουμενα σου σε εμενα (σε ποστ που αναφερεσαι σε εμενα ανευ παραθεσεων μυνηματων μου) ¨η αν σβηστει το μηνυμα αυτο δηλωνω κατηγορηματικα οτι ο GeorgeP τελειωσε απο το φορουμ αυτο!!!!!

Περιμενω να δω αντιδραση απο τους αντμιν και μετα θα αποφασισω!!!!

Last edited by GeorgeP; 04-01-2011 at 20:45.
Reply With Quote
Παλιό 04-01-2011, 20:44
TEOSS Ο/Η TEOSS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Μoto: R 1100 GS R 51/3 CB250RS

Εγώ δεν διεκδικώ αλάθητο ούτε το παίζω αφεντιά στα πάντα, στο net είμαι άσχετος και δεν ξέρω ούτε φώτο να βάζω, αλλά μπορώ να ξεχωρίσω π.χ. την κυλινδροκεφαλη ενός 1200 από ένα 1100

Δεν είπα πουθενά ότι δεν υπάρχουν υδρατμοί αλλά ότι δεν δημιουργούνται από μεταστοιχείωση του λαδιού ,όπως φαίνεται από το πρώτο ποστ σου ,δες και το ποστ του siraxanz. Το θέμα είναι η σχέση (που δεν υπάρχει ) με την στάθμη του λαδιού η οποία είναι και το ζητούμενο του θρεντ .

Τώρα που κατάλαβες τι σημαίνει 200αρα συμπίεση (κατάσταση στην οποία μονίμως με έφερνες) ζητάς παρέμβαση <<ανώτερων δυνάμεων>>
…Ελεοοοος…
Reply With Quote
Παλιό 04-01-2011, 20:54
Senior Member

Απόσπασμα:
Εγώ δεν διεκδικώ αλάθητο ούτε το παίζω αφεντιά στα πάντα, στο net είμαι άσχετος και δεν ξέρω ούτε φώτο να βάζω, αλλά μπορώ να ξεχωρίσω π.χ. την κυλινδροκεφαλη ενός 1200 από ένα 1100

Δεν είπα πουθενά ότι δεν υπάρχουν υδρατμοί αλλά ότι δεν δημιουργούνται από μεταστοιχείωση του λαδιού ,όπως φαίνεται από το πρώτο ποστ σου ,δες και το ποστ του siraxanz. Το θέμα είναι η σχέση (που δεν υπάρχει ) με την στάθμη του λαδιού η οποία είναι και το ζητούμενο του θρεντ .

Τώρα που κατάλαβες τι σημαίνει 200αρα συμπίεση (κατάσταση στην οποία μονίμως με έφερνες) ζητάς παρέμβαση <<ανώτερων δυνάμεων>>
…Ελεοοοος…

διαβασε καλυτερα το απο πανω ποστ μου για το τι γινονται οι υδρατμοι οταν κρυωσουν και που πανε!! και οταν καταλαβεις οτι καταληγουν στο καρτερ σαν νερο γιατι εκει δημιουργουνται κι εκει μενουν θα καταλαβεις γιατι αυξανει ο ογκος του λαδιου και μας δινει λανθασμενη ενδειξη στο ματακι!!!!!

Δεν ξερεις να χειριζεσαι το νετ, δεν ξερεις να βαζεις μια φωτο αλλα εμαθες πολυ καλα να λασπολογεις ανευ αποδειξεων....πολυ ευκολο!!!!! Μαθε λοιπον να χειριζεσαι το νετ σε ολες τις πτυχες του και μετα τα ξαναλεμε αφου ετσι θα εχεις μαθει να στοιχειοθετεις τα λεγομενα σου! ειδαλλως ο αγωνας ειναι ανισος απεναντι μου!!!

Τιποτα δεν εχει αλλαξει απο την προηγουμενη τοποθετηση μου περι αποχωρησης παρα το μειλιχιο του ποστ σου!!

Reply With Quote
Παλιό 04-01-2011, 21:01
gsmaniac Ο/Η gsmaniac βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: πειραιας
Μoto: GS1200adve - BMW2002 MONT 1973

ειρηνη .......φιλαρακια,δεν εχουμε να χωρισουμε τιποτα
Reply With Quote
Παλιό 04-01-2011, 21:07
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gsmaniac Εμφάνιση μηνυμάτων
ειρηνη .......φιλαρακια,δεν εχουμε να χωρισουμε τιποτα
H ειρηνη τελειωσε για μενα Κωστα!!!!!

απαιτω
  1. τον σεβασμο απο ολους και ειδικα απο ορισμενους οπως κανω εγω για ολους και ο οποιος σεβασμος μου φαινεται και εκδηλωνεται με καθε τροπο στους καφεδες και στις εκδρομες που συμμετασχω, και
  2. να μου αντιπαραθετουν ντοκουμεντα στην οποιαδηποτε διαφωνια τους, οπως κανω εγω και τεκμηριωνω αυτα που λεω και οχι να πετουν την λασπη στον ανεμιστηρα χωρις αποδειξεις
δεν θελω τιποτε άλλο!!
Αλλιως δεν υπαρχει λογος υπαρξης μου στο φορουμ αυτο!!
Reply With Quote
Παλιό 04-01-2011, 21:15
ortho Ο/Η ortho βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΡΕΑΣ
Μoto: F 650 GS 2001, tweety!

παρακολουθώ το νήμα χωρίς να συμμετέχω καθότι δεν έχω boxer.
Αλλά έχω μιά απορία για το δικό μου το μονοκύλινδρο. Αυτό έχει το δοχείο του λαδιού πάνω αριστερά, στο ψευδοντεπόζιτο. Κι εκεί μετράμε και τη στάθμη του λαδιού. Η στάθμη του πρέπει να μετριέται αφού έχει δουλέψει κανά 5λεπτο ο κινητήρας. Αλλά και πάλι ρε γαμώτο, παύει να ισχύει η βαρύτητα; δεν έχει λάδι κάτω;!
Reply With Quote
Παλιό 04-01-2011, 21:18
gsmaniac Ο/Η gsmaniac βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: πειραιας
Μoto: GS1200adve - BMW2002 MONT 1973

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
H ειρηνη τελειωσε για μενα Κωστα!!!!!

απαιτω
  1. τον σεβασμο απο ολους και ειδικα απο ορισμενους οπως κανω εγω για ολους και ο οποιος σεβασμος μου φαινεται και εκδηλωνεται με καθε τροπο στους καφεδες και στις εκδρομες που συμμετασχω, και
  2. να μου αντιπαραθετουν ντοκουμεντα στην οποιαδηποτε διαφωνια τους, οπως κανω εγω και τεκμηριωνω αυτα που λεω και οχι να πετουν την λασπη στον ανεμιστηρα χωρις αποδειξεις
δεν θελω τιποτε άλλο!!
Αλλιως δεν υπαρχει λογος υπαρξης μου στο φορουμ αυτο!!
σε ολα συμφωνω,εκτος απο αυτο......αλοιμονο,αν η υπαρξη καποιου στην παρεα μας,κρινεται απο μια σχεση(εννοω την δικη σου και του θοδωρη)..
οι υπολοιποι δεν μετραμε;;;;

Last edited by gsmaniac; 04-01-2011 at 21:20.
Reply With Quote
Παλιό 04-01-2011, 21:19
CPretenteriS Ο/Η CPretenteriS βρίσκεται εκτός σύνδεσης

Ημερομηνία εγγραφής: May 2010
Περιοχή: Spata
Μoto: BMW R1200GS (mod. 2010)

Αφήστε τους διαπληκτισμούς... όλοι μια παρέα είμαστε...
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης