GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 03-09-2010, 11:57
batman Ο/Η batman βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μoto: ktm 640lc4-bmw r 1150gs adventure
Προεπιλογή Απάντηση: Ηχος απο τον ΑΡ ΒΟΧΕΡ...S.O.S

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Ionlab Εμφάνιση μηνυμάτων
Το μηχανάκι κροταλίζει για 1-2 δευτερόλεπτα όταν το βάζεις μπρος από κρύο?
Ναι,αλλά για λίγο παραπάνω.Μετά οταν ζεσταίνεται,μου φαίνεται οτι σταματάει,αλλά δεν είμαι σίγουρος.Απο το αριστερό μπόξερ μόνο...
Reply With Quote
Παλιό 03-09-2010, 14:02
Ionlab Ο/Η Ionlab βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Πάτρα
Μoto: BMW R-1150GS

Τι εννοείς λίγο παραπάνω;
Reply With Quote
Παλιό 03-09-2010, 19:13
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Ionlab Εμφάνιση μηνυμάτων
Τι εννοείς λίγο παραπάνω;
εννοώ σε διάρκεια.κάποια δευτερόλεπτα παραπάνω.όταν αρχίσει και ζεσταίνεται,σιγοσβήνει και ο ήχος.σήμερα ρώτησα και δυο συνεργεία bmw ασχετα μεταξύ τους και οι μηχανικοί που το ακούσαν,δεν άκουσαν κάτι παράξενο στο μοτέρ(αναγκαστικά ζεστό) και μου είπαν οτι ίσως είναι ο τεντωτήρας της καδένας ίσως και λόγω των 70000χλμ κοντά....
Reply With Quote
Παλιό 05-09-2010, 13:33
Ionlab Ο/Η Ionlab βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Πάτρα
Μoto: BMW R-1150GS

To κροτάλισμα στο ξεκίνημα είναι από τον τεντωτήρα της καδένας. Λόγω κατασκευής πρέπει πρώτα να "αναβάσει" λάδια (τα δευτερόλεπτα που λέγαμε) και μετά δουλεύει. Ο σχεδιασμός του έχει πλεόν αλλάξει για να εξαλείψει αυτό το πρόβλημα.

Δες αναλυτικές οδηγίες αντικατάστασης εδώ Cam-chain tensioner replacement - Photo Journal - ADVrider

Το κροτάλισμα στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες μετά από πολύ δούλεμα του κινητήρα, αν τα διάκενα σε βαλβίδες και κοκοράκια (rocker) είναι ΟΚ, είναι φυσιολογικό. They all do that. Πάντως όσο πιο κοντά στο κάτω όριο είσαι στο διάκενο στα κοκοράκια τόσο πιο ήσυχα θα δουλεύει το μοτέρ. Αλλά είναι λίγο παίδεμα η ρύθμισή του. Και μετά πρέπει να ρυθμίσεις βαλβίδες και να συγχρονίσεις κυλίνδρους.

Last edited by Ionlab; 05-09-2010 at 13:37.
Reply With Quote
Παλιό 27-10-2010, 18:20
dimalx Ο/Η dimalx βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2010
Περιοχή: athina
Μoto: BMW R1150 GS 02

Τελικά κατάφερα να πάω την μηχανή μου προς τα βόρεια προάστια...την έκανε βόλτα ο μάστορας και με αυτα που μου είπε έμεινα...δεν περίμενα να ακούσω κάτι τέτοιο.μου είπε ότι μάλλον έχει εγκλωβιστεί αέρας στο πειράκι του τεντωτήρα και για αυτό ακούγεται έτσι και το μόνο που χρειάζετε είναι εξαέρωση.ε?πάρτο απο την αρχή!δεν άκουσα!πως είπατε?
Reply With Quote
Παλιό 28-10-2010, 12:04
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από dimalx Εμφάνιση μηνυμάτων
Τελικά κατάφερα να πάω την μηχανή μου προς τα βόρεια προάστια...την έκανε βόλτα ο μάστορας και με αυτα που μου είπε έμεινα...δεν περίμενα να ακούσω κάτι τέτοιο.μου είπε ότι μάλλον έχει εγκλωβιστεί αέρας στο πειράκι του τεντωτήρα και για αυτό ακούγεται έτσι και το μόνο που χρειάζετε είναι εξαέρωση.ε?πάρτο απο την αρχή!δεν άκουσα!πως είπατε?

δεν εχω να πω τιποτε άλλο!!!!!!
Reply With Quote
Παλιό 09-11-2010, 20:14
Senior Member

[QUOTE=Ionlab;206414]To κροτάλισμα στο ξεκίνημα είναι από τον τεντωτήρα της καδένας. Λόγω κατασκευής πρέπει πρώτα να "αναβάσει" λάδια (τα δευτερόλεπτα που λέγαμε) και μετά δουλεύει. Ο σχεδιασμός του έχει πλεόν αλλάξει για να εξαλείψει αυτό το πρόβλημα.

Δες αναλυτικές οδηγίες αντικατάστασης εδώ Cam-chain tensioner replacement - Photo Journal - ADVrider

Το κροτάλισμα στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες μετά από πολύ δούλεμα του κινητήρα, αν τα διάκενα σε βαλβίδες και κοκοράκια (rocker) είναι ΟΚ, είναι φυσιολογικό. They all do that. Πάντως όσο πιο κοντά στο κάτω όριο είσαι στο διάκενο στα κοκοράκια τόσο πιο ήσυχα θα δουλεύει το μοτέρ. Αλλά είναι λίγο παίδεμα η ρύθμισή του. Και μετά πρέπει να ρυθμίσεις βαλβίδες και να συγχρονίσεις κυλίνδρους.[/QUO
έκανα την αλλαγή.Παρήγγειλα και τον αριστερό και το δεξί,απο το motorworks.co.uk(κάπου στις 82 λίρες με αποστολή),με το post(το οποίο υπάρχει και σε ελληνικό φόρουμ με μετάφραση απο αυτόν που το ανέβασε,το www.sporttouring.gr),ήταν αρκετά εύκολο και κατατοπιστικό.Προσπάθησα να αλλάξω και τον δεξί,αλλά έπρεπε να βγάλω τους λαιμούς της εξάτμισης.Το προσπάθησα και αυτό,αλλά αφού έκοψα μια βίδα,εγκατέλειψα για τώρα.Μετα απο την αλλαγή του αριστερού τεντωτήρα λοιπόν,έβαλα μπροστά.Ακουγόταν καλά,αλλά για 1-2 λεπτά.Μετά,πήγα να ανοίξω το γκάζι στο ρελαντί και έσβησε σαν να ήταν μπουκωμένο.Και δεν ξαξα πήρε απο τότε.Πατάω μίζα,αλλά ακούγεται μόνο η γεννήτρια και τίποτα άλλο.Η μπαταρία έπεσε,έδωσα ρεύμα απο καλώδια με μπαταρία ποπυ δούλευε,και πάλι τίποτα.Δεν είμαι σίγουρος οτι είναι η μπαταρία,γιατί και τελείως αδεια και τελειωμένη και αν είναι,με εξωτερική σύνδεση δεν θα δούλευε?Δεν ξέρω.Επόμενα βήματα...1.Να πάω στο συνεργείο με οδική κάποια απο τις προσεχείς μέρες.2.να αφαιρέσω τη κομμένη βίδα και να την αντικαταστήσω(δεν ξέρω πως,μονο στη θεωρία).3.Να βάλω και το δεξί τεντωτήρα(χωρίς να είναι και απαραίτητο μάλλον.4.Να πάω ΒΟΛΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
Reply With Quote
Παλιό 09-11-2010, 20:15
Senior Member

έκανα την αλλαγή.Παρήγγειλα και τον αριστερό και το δεξί,απο το motorworks.co.uk(κάπου στις 82 λίρες με αποστολή),με το post(το οποίο υπάρχει και σε ελληνικό φόρουμ με μετάφραση απο αυτόν που το ανέβασε,το www.sporttouring.gr),ήταν αρκετά εύκολο και κατατοπιστικό.Προσπάθησα να αλλάξω και τον δεξί,αλλά έπρεπε να βγάλω τους λαιμούς της εξάτμισης.Το προσπάθησα και αυτό,αλλά αφού έκοψα μια βίδα,εγκατέλειψα για τώρα.Μετα απο την αλλαγή του αριστερού τεντωτήρα λοιπόν,έβαλα μπροστά.Ακουγόταν καλά,αλλά για 1-2 λεπτά.Μετά,πήγα να ανοίξω το γκάζι στο ρελαντί και έσβησε σαν να ήταν μπουκωμένο.Και δεν ξαξα πήρε απο τότε.Πατάω μίζα,αλλά ακούγεται μόνο η γεννήτρια και τίποτα άλλο.Η μπαταρία έπεσε,έδωσα ρεύμα απο καλώδια με μπαταρία ποπυ δούλευε,και πάλι τίποτα.Δεν είμαι σίγουρος οτι είναι η μπαταρία,γιατί και τελείως αδεια και τελειωμένη και αν είναι,με εξωτερική σύνδεση δεν θα δούλευε?Δεν ξέρω.Επόμενα βήματα...1.Να πάω στο συνεργείο με οδική κάποια απο τις προσεχείς μέρες.2.να αφαιρέσω τη κομμένη βίδα και να την αντικαταστήσω(δεν ξέρω πως,μονο στη θεωρία).3.Να βάλω και το δεξί τεντωτήρα(χωρίς να είναι και απαραίτητο μάλλον.4.Να πάω ΒΟΛΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
Reply With Quote
Παλιό 09-11-2010, 20:16
Senior Member

με συγχωρείτε για τη διπλή καταχώρηση.λάθος
Reply With Quote
Παλιό 04-12-2010, 23:07
eolos Ο/Η eolos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Kyklades
Μoto: r1150gs

Τελικά, dimalx και batman, τί έγινε ?
Τακτοποιήθηκε το θέμα ? Απο πού προέρχονταν ο ήχος ?

vtheo, άν πατάς συμπλέκτη και σταματάει ο ήχος, απο πού είναι το πρόβλημα ?

Ρωτάω, γιατί κάτι ακούω κι εγώ απο τον αριστερό τελευταία.

(1150gs 01)

Ευχαριστώ.
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης