GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 05-03-2010, 13:48
sansiro.sugata Ο/Η sansiro.sugata βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Κορινθια
Μoto: Bmw R1100Gs -- Μοdel 1998
Προεπιλογή Απάντηση: Σοβαρο θεμα -- Υπερκαταναλωση Βενζινης -- Φοβαμαι πως δεν ειναι η ιδεα μου.

Παιδια εμενα μου εστειλαν στο 11 τα Bek για καθαρισμο με υπερηχους , αρα.. ψεκασμο δεν εχω?
Reply With Quote
Παλιό 05-03-2010, 14:09
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
Προεπιλογή Απάντηση: Σοβαρο θεμα -- Υπερκαταναλωση Βενζινης -- Φοβαμαι πως δεν ειναι η ιδεα μου.

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από sansiro.sugata Εμφάνιση μηνυμάτων
Παιδια εμενα μου εστειλαν στο 11 τα Bek για καθαρισμο με υπερηχους , αρα.. ψεκασμο δεν εχω?
Εδω θα σε γελασω!!!!! Μου φαινεται, κι ας με διορθωσουν οι συναδελφοι, οτι τα πρωτα μοντελα του 1993-94 ειχαν καρμπυρατερ και μετα απεκτησαν ψεκασμο!! Νομιζω βεβαια δεν ειμαι σιγουρος!!!!!
Reply With Quote
Παλιό 05-03-2010, 14:56
Senior Member

Εχω πολυ κοντινες φωτο απο το εργαλειο εδω.
Αν θελετε πειτε μου μια γνωμη , για το αν εχει Injection ή Καρμπυρατερ.

http://picasaweb.google.gr/ioannis.a...shing2ByNokia#
Reply With Quote
Παλιό 05-03-2010, 14:59
Senior Member

Απόσπασμα:
Εχω πολυ κοντινες φωτο απο το εργαλειο εδω.
Αν θελετε πειτε μου μια γνωμη , για το αν εχει Injection ή Καρμπυρατερ.

Λευκώματα Ιστού Picasa - ioannis.alexopoulos - Bike -- 27-02...
injection!!!!
Reply With Quote
Παλιό 05-03-2010, 15:04
Senior Member

Μιλησε η εμπειρια!! Thanks!!
Παντως παιδια , πραγματικα ελπιζω να μην ειναι και κατι σοβαρο.
εχει κανει 40.000 κλμ . και οδηγω μεση ταχυτητα 90 με 120
το επισημο εγχειριδιο , δειχνει οτι αν πηγαινεις με 909 κλμ/ωρα , καιει 4.6 lt/100 klm!! φοβερο!!

Παιδια οταν το φτιαξω , και δω οτι εχω με 90 κλμ/ωρα , 4.6 λτ/ 100 κλμ , πιστευω θα βαλω τα κλαμματα απο την συγκινηση!!

Last edited by sansiro.sugata; 05-03-2010 at 15:21.
Reply With Quote
Παλιό 05-03-2010, 15:24
Senior Member

Απόσπασμα:
Μιλησε η εμπειρια!! Thanks!!
Παντως παιδια , πραγματικα ελπιζω να μην ειναι και κατι σοβαρο.
εχει κανει 40.000 κλμ . και οδηγω μεση ταχυτητα 90 με 120
το επισημο εγχειριδιο , δειχνει οτι αν πηγαινεις με 909 κλμ/ωρα , καιει 4.6 lt/100 klm!! φοβερο!!
Κυριολεκτικα η εμπειρια διότι και μη εχοντας ποτε 1100 δεν βλεπω, απο τις φωτογραφιες τουλαχιστον, ''ποτηρακια'' κατω απο τους αυλους εισαγωγης!!

Παντως αυτα που λεει η καθε ''μαμα'' περι καταναλωσης μην τα εμπιστευεσαι διότι αν π.χ. σε μια εβδομαδα γραφεις 300κμ ταξιδιωτικα κμ και η εξωτερικη θερμοκρασια ειναι 2 βαθμοι Κελσιου το υποτιθεμενο σε όλες τις περιπτωσεις 4,9λ/100κμ με 90 κμ παει περιπατο κι ευκολα γινεται 6λ/100κμ με 90κμ!!!!
Ακομα αν γραφεις 100κμ την εβδομαδα μεσα στην πολη ανεξαρτητως εξωτερικων συνθηκων πάλι αυτο το 4,9 παει περιπατο και γινεται και 7!!!!!!!
Λάβετα ολα αυτα υπόψιν σου και ξεκινα ανθρωπε μου απο τα απλα πραγματα με πρωτο να γεμισεις το ρεζερβουαρ μεχρι πανω τα μπούνια και να περιμενεις να αναψει το λαμπακι της ρεζερβας, μετα ξαναγεμισε μεχρι επανω και κανε την πραξη L : km X 100 = L/100km!!! όπου L=λιτρα που εβαλες την δευτερη φορα (μεχρι τα μπουνια γεμισμα),
km=τα διανυθεντα κμ μεχρι να γεμισεις ξανα για δευτερη φορα!! αν το αποτέλεσμα αυτο δεν ικανοποιει πάνε στο φίλτρο αερα και μετα στο φλοτερ!!! Αν ΟΛΑ αυτα δεν αποδωσουν ΤΟΤΕ το ψαχνεις διαφορετικα!!!!
Και για το τέλος, αν καποιος αισθητηρας, μπεκ, ηλεκτρονικη μοναδα και γενικα όποιο ηλεκτρονικο καλουδι (το φλοτερ δεν συμπεριλαμβανεται γιατι ειναι μηχανικό) ειχε προβλημα, τα BMW, όπως και όλα τα ψεκαστα, εχουν στο ταμπλο ενα διαγνωστικο λαμπακι που αναβοσβηνει κι αναλογα των αναλαμπων υποδικνυει τον π.χ αισθητηρα που εχει προβλημα!!! Η
BMW εχει κι αυτη κατι αναλογο, δεν ξερω αν ειναι λαμπακι ¨η κατι άλλο παντως εχει κατι τις κι αυτη ισως πιο εξελιγμενο απο τους υπόλοιπους κατασκευαστες!!! Αν εκει δεν εχεις ενδειξη βλαβης μην προχωρας σε ''χειρουργια''!!!!!

Last edited by GeorgeP; 05-03-2010 at 15:28.
Reply With Quote
Παλιό 05-03-2010, 22:39
loulou1100gs Ο/Η loulou1100gs βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ-Κέντρο, πιό κέντρο δεν γίνεται...
Μoto: R1100GS-XRV 650 και NX650 Dominator-ΧRV 750 RD 07-XTZ 750 Super Tenere

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
Αποψεις κομματακι διαφορετικες μπορεις εσυ κι εγω και ο καθενας μας να εχουμε οσες θελουμε και κανεις δεν μας εμποδιζει, όμως και επι του προκειμενου, δεν θα μπορουσε να εχει την ιδια μοναδα το ''11'' με το ''12'' αφου το ενα ειναι ψεκαστο και το αλλο καρμπυρατερατο!!!! 'Αλλα πραγματα ειναι φτιαγμενη να ελλεγχει η μια μοναδα κι άλλα,πολυ περισσότερα, η άλλη!!
Αυτο απο μονο του παραπέμπει σε λιγοτερες αναζητησεις μεσω Μαντειου Δελφων και αποφυγή διαφορων επερχομενων χειρουργιων, στενοχωριες κ.λ.π. για το τι πταιει κι εχει τοση μεγαλη καταναλωση το ''11'' του συναδελφου...... λογω...........απλοτητας του εν σχεση με το ''12'', και ετσι φωναζει ολο και πιο πολύ τις λεξεις φλοτεεεεεερ........φιλτρο αεραααααααααα!!!!!!!
Αρα εχεις πολυ διαβασμα..........στο σπιτι!!!!!!
Θα σε αφήσω μεταξεταστέο φίλε Γιώργο. Εξηγούμαι: H σειρά "R259" ήτοι τα μοντέλα R1100R (το πρώτο) R1100GS, R1100S, R1100RT ήταν εκ κατασκευής με ΨΕΚΑΣΜΟ και όχι καρμπυρατεράτες όπως ανακριβέστατα γράφεις (ήδη από το 1993 όταν κάποιοι είτε φοβόνταν να το εφαρμόσουν είτε απλά δεν υπήρχαν, βλ.Αυστρία μεριά).Η μονάδα ψεκασμού ήταν (φυσικά) της Bosch και δανείζονταν λογισμικό από την σειρά αυτοκινήτων "316" (της δεκαετίας του '80, είχε ξανατοποθετηθεί η ίδια μοναδα στα πρώτα μοντέλα "Κ" όπως φυσικά η B.M.W. ήταν η πρώτη που τοποθέτησε και σύστημα A.B.S.)
.Η μονάδα ψεκασμού πέρασε από 3 διαδοχικά στάδια βελτίωσης/εξέλιξης με κορωνίδα την μονάδα που τοποθετήθηκε στα 1150 Adv. από το β΄ εξάμηνο του 2004 και μετά. Αυτά για τον ψεκασμό για να μην καταλείπoνται αμφιβολίες και δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις.(Tip: βάζοντας βαλβίδα πίεσης καυσίμου από 1150 Adv.στο απλό 1100 βλέπεις μεγάλη διαφορά στα "αρπάγματα").
Πάμε τώρα στο φίλτρο αέρα:ανοίγεις το φιλτροκούτι, το παίρνεις στο χέρι και αμέσως καταλαβαίνεις αν στο άλλαξαν ή σε κορόϊδεψαν. Τα φίλτρα της Mann είναι πάμφηνα, αγοράζεις ένα το βάζεις τέλειωσε η ιστορία και πάμε γι' άλλα.
Στο τεπόζιτο τώρα:η βενζιναντλία είναι φυσικά ηλεκτροκίνητη (εφόσον το σύστημα είναι ψεκασμός) και από την ίδια παροχή (διπολικός σύνδεσμος) τροφοδοτείται και το φλοτέρ που διαβάζει την στάθμη καυσίμου.Το τεπόζιτο όμως (τα πλαστικά είναι κατασκευής Acerbis) έχει την ιδιομορφία της μεγάλης καμπυλότητας. Ετσι τυχαίνει πολλές φορές να "διαβάζει" το φλοτέρ λάθος και να έχει μέσα περισσότερη βενζίνη απ' ότι δείχνει ο δείκτης μέτρησης καυσίμου.Τότε, αν έχεις υπομονή και γερά μπράτσα, γέρνεις τη μοτό από τη δεξιά πλευρά και βλέπεις να ανεβαίνει η ένδειξη κατά μία μπάρα μέτρησης. Στατιστικά: μοτό με διανυθέντα πάνω από 70.000 χλμ αλλά με νορμάλ χρήση έχουν μια αυτονομία της τάξης των 270-320 χλμ.Καταπονημένα μοτέρ ασφαλώς καταναλώνουν περισσότερο. Με τα σημερινά δεδομένα το συγκεκριμένο μοτέρ θεωρείται σαφώς βενζινοβόρο.Αυτά τα ολίγα, καλό διάβασμα.
Υ.Γ.
Δεν μου απάντησες: σε μοτέρ σειράς R259 μπορούμε να βάλουμε καρμπυρατέρ;
Reply With Quote
Παλιό 05-03-2010, 22:46
vpentza Ο/Η vpentza βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Καλλιθεα/Αθηνα
Μoto: R1200 GS SE

το μεταπτυχιακό σας ...που να σας το παραδώσω ??? :sm5:
Reply With Quote
Παλιό 05-03-2010, 23:01
loulou1100gs Ο/Η loulou1100gs βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ-Κέντρο, πιό κέντρο δεν γίνεται...
Μoto: R1100GS-XRV 650 και NX650 Dominator-ΧRV 750 RD 07-XTZ 750 Super Tenere

Μπα, βαρέθηκα να τα μαζεύω σε κορνίζες.
Τρέφομαι με χιλιόμετρα...Απηύδησα από τους κάθε λογής "μαστόρους-παραμαστόρους-εξουσιοδοτημένους" και μη,έστρωσα κάτω πισινινό, αγόρασα εγχειρίδια, μίλησα με τους "φίλους" μας τους Γερμανούς, μίλησα με τα κεντρικά εν Μονάχω (όχι στον σταθμό...) και άνοιξα τα μάτια μου.Τα απλά υπ' εμού, τα δύσκολα ασφαλώς στο συνεργείο.Σαφώς διευκολύνει η απλότητα κατασκευής του μοντέλου.Σαφώς και ΔΕΝ θα έβαζα χέρι σε σύγχρονο μοντέλο με CanBus δίαυλο.Είναι εντελώς διαφορετικά μοντέλα (άσχετα αν στηρίζονται στο ίδιο σχεδιαστικό μοτίβο και κατασκευαστική φιλοσοφία).
Reply With Quote
Παλιό 06-03-2010, 01:08
Fast&Furious Ο/Η Fast&Furious βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Αγιος Δημητριος

Φιλε μου αν δε μπορεις εσυ πηγαινε σε ενα καλο συνεργειο να σου το κοιταξουν και να το ρυθμισουν το μοτορυ και ολα θα ειναι ενταξει.....
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης