|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Τακάκια καλά αλλού με καλή τιμή;
Απόσπασμα:
μονο εσυ θα μας τρελαινεις?????? μεχρι τα 95000 χλμ ειχα κανει τρεις αλλαγες στα μπροστα τακακια και σε ολες εβαζα της μαμας.....ειπα να δοκιμασω τα κοκκινα brembo,ακουγοντας την καθε παπαρια του καθενα μας ,στους καφεδες και απο τα σενδονια σου...... στα πρωτα χιλιομετρα λοιπον,αρχισαν και σφυριζαν,σε καθε πατημα της μανετας,οπως σφυριζουν τα φορτηγα του θεολογου....και η αισθηση φρεναρισματος που ειχα μεχρι τοτε,εξαφανιστηκε.... μετα απο μια εβδομαδα,περασα απο τον περιστερα,τα εβγαλε, τα σενιαρε,τα τσεκαρε και ελπιζοντας οτι θα διορθωθει το σφυριγμα και θα αρχισει να φρεναρει η μηχανη,οπως φρεναρε..... π@παρια μαντολες γιωργακη.......εκανα υπομονη αλλα 8000 χλμ και εχθες αποφασισα να τα πεταξω... καποια πραγματα δεν ειναι θεωρια,αλλα πραξη...... νομιζω οτι τα 280 ευρω στα τεσσερα χρονια,που κοστιζουν παραπανω τα τακακια της μαμας,ειναι αστειο ποσο,για την αφαλεια που ΕΓΩ νοιωθω.... δεν ειπα σε κανεναν να βαλει της μαμας και οχι brembo,κλπ.....την δικη μου αποψη και εμπειρια εγραψα... |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Το σφυριγμα ειναι αποτελεσμα κακου παντρεματος τακακιου και δισκοπλακας αυτο και τιποτε άλλο, δεν επιρρεαζει το φρεναρισμα. Αυτο ειναι το ενα. Το άλλο ειναι η........ψυχολογια του καθενος μας, αν αυτη συνδυαζει το σφυριγμα με το φρεναρισμα τοτε η μοτοσυκλετα ΔΕΝ φρεναρει, αν το ξεσυνδυασουμε στο μυαλο μας τοτε αυτη ξαφνικα....φρεναρει!!!!! Αν νοιωθεις περισσοτερο ασφαλης ετσι και με αυτα τα τακακια του ''αστειου ποσου των επιπλεον 280ε σε 4 χρονια''.........ΟΚ δεν ειπε κανεις οχι. Διοτι ξερεις οτι καποιοι κανουν 20-25000κμ τον χρονο στην πολη κι εχουν κανει μιαμιση αλλαγη ηδη!!!! Γιαυτους ειναι ενα σοβαρο ποσο για να λεμε ''καποια πραγματα δεν ειναι θεωρια,αλλα πραξη......'' Οχι δεν ειναι ουτε θεωρια ουτε πραξη το ''σφυριζει αρα δεν φρεναρει'' που αυτο τουλαχιστον εγω καταλαβαινω απο τα γραφομενα σου. Πες οτι εσενα σου αρεσουν τα ''μαμα'' γιατι δεν σφυριζουν κι οχι γιατι δεν φρεναραν σωστα κι ασε τους NLS να αποφασισουν....μην τους βαζεις φιτιλιες περι μη επαρκους φρεναρισματος με τα κοκκινα brembo!! Μην πας να μας τρελλανεις (κυριως εμενα δηλαδη) με τον ισχυρισμο οτι ''σφυραγαν=δεν φρεναραν=2πλασια τιμη για να φρεναρω σωστα και να νοιωθω ασφαλης''. Σιγα, τι εχουν τα μαμα δηλαδη και φρεναρουν καλλυτερα απο τα Χ ονομαστα τακακια? Οι παστες ειναι συγκεκριμενες για ολες τις εταιρειες και για την καθεμια ξεχωριστα με μικρες αποκλισεις η μια απο την αλλη, και σε καμια περιπτωση ο προμηθευτης τακακιων της BMW, π.χ. η brembo, δεν φτιαχνει ειδικο τακακι για την GS, RT......κ.λ.π. διαφορετικο απο αυτα που εχει ηδη στην παραγωγη του και διαθετει στο εμποριο. Ο καταναλωτης καλειται μονον να το βρει... κι ειναι πολυ ευκολο. |
|
|||
|
|||
Δεν βάζω φυτιλιες.....αυτο είναι ξεκάθαρο και το τόνισα απο το πρώτο μου ποστ
Σφυριζαν και δεν φρεναρε σαν τα μαμισια..... Αν ΕΣΥ ξέρεις καλύτερα απο εμένα ,πως φρεναρε η ΔΙΚΗ ΜΟΥ μηχανή.....πάσο Μήπως παίζει η περιπτωσηη,να έχει δώσει κάποιες προδιαγραφές η BMW,στην ΔΙΚΗ της παρτίδα;;;;;;;μήπως;;;; Μήπως είναι σαν τα ρούχα,που τα ραβει η revit,αλλα δεν έχουν καμμιά σχέση μεταξύ τους;;;;;; Υπάρχουν και πολλά,που δεν τα βρίσκεις στο διαδίκτυο.... |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Και το λέω σοβαρά! Τα υπάρχοντα - διαθέσιμα χρησιμοποιούν όλοι. Πολλές φορές η αίσθηση ξεγελάει (άλλο σου αρέσει, άλλο είναι πιο αποτελεσματικό) κυρίως σε λάστιχα, φρένα, αναρτήσεις. Μπορεί να μη σου άρεσαν τα Brebo για 1200 λόγους, είσαι όμως απόλυτα βέβαιος ότι σε σταμάταγαν σε μεγαλύτερη απόσταση κάτω από ίδιες συνθήκες σε σχέση με τα μαμά; Και τι μάρκα τακάκια είναι τα "μαμά";( γιατί BMW δεν είναι με τίποτα, έτσι ) |
|
|||
|
|||
καλημέρα σ' όλους.....
την εμπειρία μου θέλω να μεταφέρω... έως τα 40000 χλμ έβαζα (στο 1200gs @ 10/08) της μαμάς .... και πάντα ευχαριστημένος.. κοιτώντας από εδώ και από εκεί : R 1200 GS/GSA : Brake Pad Test - Brakes - GS-Riders International αποφάσισα να αλλάξω. Παράγγειλα από το RED Racing Parts - Motorcycle spare parts, special components and accessories / Parti di ricambio, componenti speciali ed accessori per moto 2 x 07BB26SA και 1 x 07BB28SP της Brembo στα 100 ευρώ σύνολο (σε 10 μέρες τα είχα). 300 χλμ τώρα έχω την εντύπωση ότι το φρενάρισμα είναι σχεδόν ίδιο με τα μαμίσια. το σφύριγμα ήταν έντονο αλλά σιγά σιγά φθίνει. θα έχω το νου μου για αλλά 300 χλμ και βλέπουμε. Αν καταλαβαίνω σωστά όταν η πάστα είναι πιο μαλακή τα τακάκια φθείρονται πιο γρήγορα, σωστά? έχουν κάποιο άλλο θέμα τα συγκεκριμένα τακάκια της Brembo ? |
|
|||
|
|||
Αφού είναι όλα ίδια και ψωνίζουν όλοι απο το ίδιο καλάθι,γιατί της μαμάς ΔΕΝ σφυρίζουν;;;;;;
Σταματαω να μιλάω για καλύτερο φρενάρισμα,γιατί Σκάτε γάιδαρο ... |
|
|||
|
|||
Λοιπόν για να τελειώνουμε το θέμα:
- Έβαλα και εγώ στο brake shop μετά από παρακίνηση πολλών. - Έβαλα τα κόκκινα brembo αφού είδα τι εναλλακτικές είχε ο φίλος. - Καλό σέρβις, λίγο πιο πολύ τυπικός στο που θα... στέκεσαι κλπ. αλλά εμένα με νοιάζει η δουλειά. Καλός Nespresso (γιατί μου αρέσουν οι Nespresso). - Παραπονάκι δεν έκανε "bleeding" μετά, ευτυχώς το κατάλαβα στις μανούβρες και άρχισα το τρομπάρισμα, αλλιώς θα φρέναρα FIX και θα σταμάταγα Δέλτα Φαλήρου. Περισσότερο ήθελα να το έχει κάνει επειδή έτσι βλέπεις αν όλα έγιναν οκ ή αν υπάρχει κάνα επιπλέον θέμα πχ. - Τιμή 12 ευρά πάνω από την γνωστή προσφορά. ΟΚ ένας freddo ανά σετάκι. Δεν πάθαμε τίποτα. - Έχω κάνει περίπου 40 χλμ. από χτες το απόγευμα, αίσθηση τέλεια. ΔΕΝ ΣΦΥΡΑΝΕ (τα προηγούμενα τώρα στα τελευταία τους είχαν αρχίσει να σφυράνε) και ΚΟΚΚΑΛΩΝΟΥΝ τη μηχανή. Σούπερ. Α μου αρέσει και το κόκκινο χρώμα (τώρα πάει πακέτο με τα κόκκινα πίσω - της προσφοράς - επίσης πολύ καλά βγήκαν). - Φίλε gsmaniac αυτά τα τακάκια τα έχουν το 90% των 1200GS στην Ελλάδα. Θα είχαμε μάθει αν είχαν θέμα. Επίσης δεν παίζει ούτε ένα στο μύριο να έχει δώσει άλλες προδιαγραφές η BMW (άλλες από τις διεθνείς αναγνωρισμένες ασφαλείας;... μπααα). Η BMW βάζει το φτηνότερο deal που έχει κάνει από ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ τακάκια. Όπως και στα λάστιχα και στα αρχικά λάδια, υγρά φρένων στο... κυπελάκι βενζίνης που βάζουν για να βάλουν μπρος δοκιμαστικά το μοτέρ και το ότι περιφερειακό έχει πάνω της. - CBAK καλά τα πήρες σαν τιμή (όχι σούπερ). Τα συγκεκριμένα όχι δεν θεωρούνται μαλακά και μαλακά (οργανικά) δεν μπαίνουν στην μηχανή μας (για το συνδυασμό βάρους και ταχύτητας που μπορεί να αναπτύξει). Ή μάλλον μπαίνουν, αλλά θα αλλάζεις τακάκια κάθε τρεις βενζίνες. Αυτά, τέλειωσε και αυτό και νιώθω ασφαλέστερα. Ευχαριστώ για τη συνεισφορά σας (την άλλη φορά συνεισφέρετε που συνεισφέρετε, ταχυδρομήστε μου και κάνα 20αευρω να μετριάσω το έξοδο ). Last edited by NLS; 05-10-2011 at 12:11. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Αλλες προδιαγραφες τακακιων για μια εταιρεια κατασκευης μοτοσυκλετων (¨η για καθε μια ξεχωριστα) για ενα συγκεκριμενο μοντελος της ¨η για ολα τα μοντελα της σημαινει ξεχωριστη/ες γραμμη/ες παραγωγης οπερ και σημαινει χρημα πολυ. Απο που θα βγει αυτο το χρημα? μονον απο την καταναλωση που θα κανει στην π.χ. brembo ο παραγγελων, πραγμα που δεν ειναι δυνατον να σταθει διοτι το 80% των κατοχων οποιασδηποτε μοτοσυκλετας/οχηματος δεν βαζει μαμισια λογω κοστους. Κι επειτα οταν χαλασει η συνεργασια, οποταν κι αν αυτη συμβει, τι θα γινει με αυτες τις ''ειδικες'' γραμμες παραγωγης??? Κωστα, δεν παω να σε πεισω ουτε θελω να εχω τον τελευταιο λογο, αλλα πληροφοριακα και μονον, το σφυριγμα που εκανε το τακακι σε εσενα - κι απο οτι διαβαζω σε κανεναν αλλον το ιδιο τακακι - συνεβηκε για άλλους λογους οι οποιοι ουδεμια σχεση εχουν με την ποιοτητα/αποσταση/αισθηση φρεναρισματος. Ενας απο αυτους ειναι το μεταλλικο ελασμα στην πισω πλευρα του τακακιου το οποιο αν το εχουν τα μαμα πρέπει να προσφερεται μαζι με τα αφτερ μαρκετ τακακια, αν δεν προσφερεται τοτε βγαζεις απο τα παλια μαμα και το περνας στα αφτερ μαρκετ. Ειναι ενας απο τους λογους σφυριγματος αυτος αλλα οχι και Ο λογος! |
|
|||
|
|||
Μόλις επέστρεψα από το Νίκο τον Περιστερά, όπου έβαλα πίσω τακάκια.
(Κατά περίεργο τρόπο ο δείκτης φθοράς πίσω έδειχνε ότι θέλουν αλλαγή, σύμφωνα με την περιγραφή του βιβλίου της μηχανής, αλλά είχαν πάστα για 3-4000 χλμ ακόμα...). Τέλος πάντων έβαλα τα Brebo, πάνω στη συσκευασία των οποίων αναγράφονται οι μοτό στις οποίες ταιριάζουν , όλες BMW, και φυσικά το GS συμπεριλαμβάνεται. Κωδικός: 07BB28SP, όπως και του φίλου παραπάνω. Δεν υπάρχει σφύριγμα, ούτε κατάλαβα κάποια αλλαγή στα φρένα μου, άλλωστε μιλάμε μόνο για πίσω τακάκια, οπότε θα ήταν περίεργο αν καταλάβαινα κάτι... Ο Θανάσης που τα τοποθέτησε όμως, πριν τα βάλει τα τρόχισε στον τροχό. Αυτή είναι και η σωστή διαδικασία (όταν αλλάζω μόνος μου τα κάνω με λίμα) για να πατήσουν τα καινούρια τακάκια στον ήδη φθαρμένο δίσκο. Σαφώς και δεν θα πήγαινα για τακάκια σε εξουσιοδοτημένο και να πληρώσω 50+ € παραπάνω |
|
|
Σχετικά Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Αρκετά πραγματάκια σε ενδιαφέρουσα τιμή | antonis1150GSA | Διαδικτυακές αγορές - Ευκαιρίες | 7 | 15-03-2010 22:07 |
Τακάκια και καλές τιμές | billy_bmw | Τεχνικά θέματα διάφορα | 31 | 07-01-2010 00:20 |
Μπλουζάκια - φωτογραφίες, σχέδια, μεγεθολόγια, τιμές 2009 .. | ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ | Διάφορα | 12 | 29-09-2009 17:30 |