|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Χωμάτινη βολτούλα το Σάββατο 12/11/11
Παιδιά, απλά επειδή μπερδέυτηκα λίγο, τελικά η διαδρομή είναι εύκολη, πολύ εύκολή ή μέτρια??!! Αν δεν έχει βρέξει πάντα, το σκεφτομαι να έρθω. Είμαι σχετικά αρχάριος στο χώμα και φοράω ασφάλτινα metzeler Tourance EXP. Είναι κατάλληλη η διαδρομή ή όχι?
Μια άλλη ερώτηση που έχω να κάνω επ ευκαιρίας, είναι, εκτώς απο το οτι σίγουρα τα ασφάλτινα έχουν κακή συμπεριφορά στο off road, πηγαίνοντας off road αργά και χαλαρά, κανω ζημιά στο λαστιχο?? Σας ρωτάω γιατί πριν μια βδομάδα τα άλλαξα και έχω κάνει μόνο 500 χιλιόμετρα...κρίμα είναι... |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
αν σ αρεσει το χωμα,παρε ενα ζευγαρι χωματινα και κανε το κεφι σου! |
|
|||
|
|||
Παιδία , εγώ θα σεβαστώ όλες τις απόψεις ...και πιστεύω ότι δεν υπάρχει λόγος για αντιπαραθέσεις ......
Η συγκεκριμένη διαδρομή χαρακτηρίζεται γενικά εύκολη κάτω από «κανονικές συνθήκες καιρού» όπως λένε και οι υπόλοιποι... Παρόλο που έχει ένα δυο σημεία που κάποιος που μπαίνει πρώτη φορά στο χώμα ........σίγουρα δεν θα πει ότι ήταν εύκολα........!!!! Το ότι κάποιος μπορεί να την βγάλει με ασφαλτινα ....είναι αλήθεια ....αλλά η ικανότητα ενός οδηγού είναι αστάθμητος παράγοντας και το εύκολο είναι υποκειμενικό ....και ανάλογο με την ικανότητα του οδηγού...... Θεωρώ ότι ο Δαναός επιδη αισθανεται οτι εχει τη «ευθύνη» της βολτας ...καλά κάνει και στηρίζεται στους standard κανόνες Ασφάλειας (εξοπλισμός αναβατή και μηχανής για χώμα ! ) και καταβαίνω ότι με το «level1» προσπαθεί να προσδιορίσει κάπως το επίπεδο αναβατή ....γιατί φυσικά κανείς δεν μπορεί να ξέρει τις ικανότητες οδήγησης του κάθε αναβατή που θα έρθει. Εγώ δεν θα πήγαινα με ασφαλτινα για πιστεύω ότι πρώτον ρισκάρω και δεύτερον δεν θα το ευχαριστηθώ. Από την άλλη Θα συμφωνήσω απόλυτα.... ότι πρέπει να ενθαρρύνουμε τα παιδία που θέλουν να μπουν χώμα για πρώτη φορά.. ..... και να σεβόμαστε και τη τσέπη του καθενός ... η βόλτα είναι βόλτα και δεν είναι αγώνας όποτε κανείς δεν καθυστερεί κανέναν .... και κανείς δεν κρίνεται για λάθη η για την απόδοση και τις ικανότητες του. Σκοπός είναι να γνωριστούμε να περάσουμε καλά , να μαζέψουμε εμπειρία και να γυρίσουμε με ασφάλεια σπίτια μας !!!!!!! |
|
|||
|
|||
Παλικάρια πολύ κουβέντα.
O Commander καλά τα λέει , και είναι νομίζω απλά. Η βόλτα μπορεί να βγει με ότι λάστιχα θές , αλλά αν γίνει η στραβή.....τότε θα την μπουμπού σου και βέβαια θα σου βγεί ξυνή η βόλτα. Γι αυτό λέει λοιπόν o Danaos πολύ σωστα οτι καλό ειναι οσοι θα ακολουθήσουν να έχουν μια εμπειρία ή τουλάχιστον να έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για το ατομό τους αλλά και την μηχανή τους. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Συμφωνω απολυτα μαζι σου. Ομως αν θελει καποιος να δοκιμασει και να μπει στο χωμα, δεν χρειαζεται να πηγαινει να δινει 200ευρω για κατι που δεν ειναι σιγουρος αν θα το συνεχισει στο μελλον. Η διαδρομη που εχει προτεινει ο Δαναος παει και με ασφαλτινα ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΞΕΙ, συνεχιζω να το πιστευω. Απλα δεν το ευχαριστιεσαι και φυσικα χαλας και τ ασφαλτινα. Για μια φορα ομως και για να δοκιμασει καποιος παει. |
|
|||
|
|||
|
|
|||
|
|||
Οι χωμάτινες βόλτες απαιτούν για εμενα δυο πράγματα εμπειρία και λάστιχα,
επειδη όμως και τα δυο για να τα έχεις πρέπει αφενός να τα καταλάβεις και αφετέρου να τα ζήσεις ο καθένας ας πράξει κατα συνείδηση,συμφωνω 100% για το θέμα της ασφάλειας,πάντως. ραντεβου στον "Γρηγόρη".. |
|
|||
|
|||
Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ πανω απο ολα παιδια...
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Ντανυ τώρα και με την ακύρωση της βόλτας στο πάρκο την Κυριακή μήπως να το κάναμε την Κυριακή για να μπορέσουν κάποιοι όπως εγώ που δουλέυουμε το Σαββατο να καταφέρουμε να έρθουμε; |
|
|||
|
|||
Μην το ''κουραζεται'' πολυ..Θα χαθει η μαγεια την καθαρης χωματοβολτας...κριμα...
Βαζουμε ...ψιλοτακουνα βρεξει-χιονισει ΠΑΝΤΑ για να χαρεις το χωμα...τοσο απλα! Α! τον Δαναο και τα ...αυτια σας Οτι πει ειναι ''νομος'' ( ο σωστος παντα ) Καλη βολτα... Τα λεμε... |
|
|
Σχετικά Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Χωμάτινη εξόρμηση Σάββατο & Κυριακή 25 - 26 Ιουνίου 2011 !!! | Arkas | Χωμάτινες εξορμήσεις | 28 | 13-06-2011 22:01 |
Ένα Φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο στο Πήλιο και τις ακτές του | Michael Chatzilias | Εκδρομές εντός Ελλάδος | 45 | 01-10-2010 18:11 |
ΛΕ.ΚΛΑ.Μ.Π. - Φθινοπωρινό Σαββατόβραδο | kostasvar | Συναντήσεις - Εκδηλώσεις (Μόνο επίσημες συναντήσεις) | 13 | 12-10-2009 23:20 |
Xωμάτινη απόδραση - Σάββατο 28-2-2009 | emix | Χωμάτινες εξορμήσεις | 23 | 07-04-2009 14:00 |