GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Επικαιρότητα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 14-09-2013, 17:54
ckalfas Ο/Η ckalfas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μoto: Yamaha Virago XV250 BMW R 1200 GS Adventure
Προεπιλογή Απάντηση: Η Ελλαδα ανεβαινει.......οσο κι αν δεν το βλεπουν

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
Eλα μου ντε........
το κακο ειναι οτι οταν θα βγουμε απο την υφεση οοοοοοοολοι αυτοι θα τρεξουν να παρουν μερος απο την πιτα.........και φυσικα θα ξεχασουν τι ελεγαν πριν.......
Το γνωστο Ελληνικο, ''δεν ακουσα, δεν ειδα, δεν ειπα, δεν ξερω.......''

Το δυετερο κακο ειναι οτι οοοοοοοολοι αυτοι ειναι οι ιδιοι του χθες οι οποιοι ΠΟΤΕ δεν κοιταξαν το μελλον παρα μονον το παρον, ''σημερα τι γινεται για αυριο εχει ο Θεος''.......κι ετσι με το εχει ο Θεος την πατησαμε.
Πιο εύκολα κάνεις να πιστέψουν 2 εκατομύρια Σλάβους ότι είναι απευθείας απόγονοι του Μ. Αλεξάνδρου, παρά να πείσεις τον Γιώργο ότι υπάρχει οικονομική κρίση (και έτσι όπως πάει, ανθρωπιστική) στην Ελλάδα...

Το ότι θα βγούμε κάποια στιγμή δεν νομίζω πως θα είναι δική σου προφητεία ή αποτέλεσμα της μέγιστης διαύγειας του πνεύματός σου... Έλεος πια! Στο εγγυώμαι κι εγώ...
Το θέμα είναι αν αξίζει το τίμημα!

Όσον αφορά την προσπάθειά σου να υπερασπίζεσαι με μανία τον εγωισμό σου μπορείς και να λες πολλά απίθανα και να τσουβαλιάζεις στο κενό... δεν μπορώ να πω άλλα!

Καλή συνέχεια και καλό κουράγιο...
Reply With Quote
Παλιό 14-09-2013, 19:20
Carduelis Ο/Η Carduelis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Mπραχάμι - Αθήνα
Μoto: Τη "Χιονάτη"
Προεπιλογή Απάντηση: Η Ελλαδα ανεβαινει.......οσο κι αν δεν το βλεπουν καποιοι

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από yannis Εμφάνιση μηνυμάτων
Γκχ, γκχ... λοιπόν Νότη, ελπίζω να καταφέρουμε να βρεθούμε, γιατί είμαι περίεργος να μάθω για τους χαλίφηδες και τους σωστούς ανθρώπους!!!!! Λοιπόν, βλέπω πως ο ερίτιμος Βασίλειος, άρχισε να πλησιάζει το κλαμπ των "ας πούμε μεγαλυτέρων και ψυχραιμοτέρων"!!!!! Με αρκετές ενστάσεις, αν μου επιτρέπει, αλλά πάντως οιωνεί λογικότερος.
Εσύ, είπαμε να νοιώθεις τζόβενο, αλλά να μην το διαλαλείς!!!!!!!!!!!!

Έδρα, όπου ξημερώσει...
Μη νομίζεις.... Σάββατο σήμερα, δεν έχω δουλειά, η γυναίκα μου κάνει γενική καθαριότητα οπότε κι εγώ κάνω τη τσιρλίντερ, σπιουνάροντας το θέμα μπας και ανάψουν λίγο τα αίματα!
Ενδιαφέρον να βρεθούμε αλλά επειδή εσύ κάνεις το Φιλέα Φόνγκ στο γύρο της γής θα είχε πιο ενδιαφέρον να ακούσω από... τη γυναίκα σου και από τη γυναίκα του GeorgeP τις απόψεις τoυς πάνω στην τρέχουσα οικονομική κατάσταση!!
Επίσης τελευταία μπαίνεις στα ποσταρίσματα σαν.. το ιππικό στις παλιές καουμπόϋκες ταινίες, λίγο πριν φάνε τον πρωταγωνιστή με το κράνος μαζί οι ινδιάνοι.
Reply With Quote
Παλιό 14-09-2013, 19:40
vpentza Ο/Η vpentza βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Καλλιθεα/Αθηνα
Μoto: R1200 GS SE

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Carduelis Εμφάνιση μηνυμάτων
Σόρυ Βασίλη αλλά με τα θιβετιανά μάντρα που διδάσκουν την αδιαμαρτύρητη καρτερικότητα ποτέ δεν τα πήγαινα καλά.
Ιδιαίτερα επειδή τις στρόφιγγες κάτι μου λεει οτι δεν τις ανοιγοκλείνουν τα Γκόλουμ της Μέσης Γής και το τζίνι του Αλλαντίν αλλά κάποιοι "Χαλίφηδες", που λες παραπάνω, με ονοματεπώνυμα και που φροντίζουν οι στρόφιγγες αυτές να ανοίγουν μονίμως στη μεριά τους και τεχνιέντως πλασάρουν στους υπόλοιπους το γνωστό Παγκάλειο θεώρημα: "μαζί τα φάγαμε". Κοινώς κορόιδα μη διαμαρτύρεστε και μη ζητάτε την τιμωρία μας γιατί σαν εφευρέτες του, μόνο εμείς θα σας ξαναβγάλουμε από το λάκκο με τα σκ@τά. Τουλάχιστον είμαστε κλέφτες με σοβαρή προυπηρεσία, που να ψάχνετε τώρα να βρείτε τους επόμενους Χαλίφηδες, μέχρι να τη μάθουν τη δουλειά θα γίνουν τζερεμέδες!
Μπορεί τα 40-50 χρόνια να είναι λίγα στην κοσμοθεωρία των οικονομικών κύκλων, αλλά είναι υπεραρκετά για να φτύσουμε καμπόσους (μη σου πω όλους), να βάλουμε στη φυλακή όσους μπορέσουμε από το "πάνω ράφι" με τα Γκόλουμ και να μάθουμε στα παιδιά μας να γίνουν σωστοί άνθρωποι...
Όπως κι αν βλέπεις τα τεκταινόμενα, το αποτέλεσμα ΔΕΝ θα αλλάξει, ο κύκλος θα κάνει τη πορεία του κατά τα προβλεπόμενα. Το αν κάποιοι "χαμηλόβαθμοι" θα ξεκρεμαστούν από το κάδρο είναι και αυτό μέρος της διαδικασίας. Το Σύστημα σαφώς ανακυκλώνει τα μέλη του χρυσώνοντας το χάπι (όπως έγραψα παραπάνω) θυσιάζοντας κάποιους προς εξευμενισμό του λαικού αισθήματος....
Είμαι οπαδός του 1+1=2
Υπάρχουν δεδομένα και ζητούμενα επί αυτών. Μαθηματικά οδηγούμαστε προς το 3ο τεταρτημόριο του κύκλου και από εκεί στη κορυφή....
Δεν έχω όμως πεισθεί ότι έχουμε πιάσει ακόμα τον πάτο....ούτε γνωρίζω πόσος χρόνος θα χρειαστεί για τη πορεία αυτή....
Αφήνω τους αυτόκλητους γκουρού της οικονομίας εδώ μέσα και αλλού να ενδυναμώσουν με τα επιχειρήματά τους την υποψηφιότητά τους για το προαναφερθέν Νομπέλ .....
Μου έχουν μείνει καμιά 20αριά παραγωγικά χρόνια, δεν θα τα σπαταλήσω κυνηγώντας αυτούς που μου λένε ότι φταίνε για τη κατάσταση σήμερα. Θα προσπαθήσω να επιπλεύσω με ό,τι δύναμαι....
Reply With Quote
Παλιό 14-09-2013, 20:20
Senior Member

Απόσπασμα:
Γκχ, γκχ... λοιπόν Νότη, ελπίζω να καταφέρουμε να βρεθούμε, γιατί είμαι περίεργος να μάθω για τους χαλίφηδες και τους σωστούς ανθρώπους!!!!! Λοιπόν, βλέπω πως ο ερίτιμος Βασίλειος, άρχισε να πλησιάζει το κλαμπ των "ας πούμε μεγαλυτέρων και ψυχραιμοτέρων"!!!!! Με αρκετές ενστάσεις, αν μου επιτρέπει, αλλά πάντως οιωνεί λογικότερος.
Εσύ, είπαμε να νοιώθεις τζόβενο, αλλά να μην το διαλαλείς!!!!!!!!!!!!
Έδρα, όπου ξημερώσει...
Έχω τουλάχιστον 3 γυναίκες και ένα GS να ταίσω.......
Οφείλω να σκέφτομαι με λογικά επιχειρήματα που θα μου δώσουν να "φάω" εφόσον δεν έχω "σύμβαση αορίστου" με κανέναν εργοδότη. Αν το αύριο με βρεί άνεργο, ελπίζω τουλάχιστον να με βρεί έτοιμο για το επόμενο βήμα και όχι πάνω σε κάγκελα να πετροβολώ τους "κακούς" κουνώντας σημαίες κάποιου αυτόκλητου Σωτήρα.......
Ενστάσεις σαφώς και δέχομαι/ανέχομαι, δεν διεκδικώ δάφνες πολυβραβευμένου οικονομολόγου, κινούμαι σύμφωνα με αυτά που εγώ αντιλαμβάνομαι από το περιβάλλον μου......δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν για την ορθοτητα των σκέψεων/πράξεών μου, όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος και μόνον....

Last edited by vpentza; 14-09-2013 at 20:24.
Reply With Quote
Παλιό 14-09-2013, 20:21
yannis Ο/Η yannis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Κερατσίνι Far-west
Μoto: F 800 GS._ Αα, ξέχασα. BMW !!!!!

Ξ
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Carduelis Εμφάνιση μηνυμάτων
Μη νομίζεις.... .....τελευταία μπαίνεις στα ποσταρίσματα σαν.. το ιππικό στις παλιές καουμπόϋκες ταινίες, λίγο πριν φάνε τον πρωταγωνιστή με το κράνος μαζί οι ινδιάνοι.
[/COLOR][/SIZE][/FONT]
Δυστυχώς έχω λίγα Mb κι αυτά μέσω κινητού, οπότε δυσκολεύομαι πολύ και το αποφεύγω. Επίσης εφέτος ήταν μια κουραστική περίοδος, χωρίς ανάσα... Ελπίζω να σταθεροποιηθεί λίγο η κατάσταση και να ανασάνω!!! Όσο για τις γυναίκες κλπ λάθος νομίζεις πως δεν είμαι ενημερωμένος, απλώς δεν θεωρώ πως αξίζει να καταναλώνεται κανείς σε λάθος τόπο και χρόνο. Όπου χρειάζεται, γίνονται και οι αναλύσεις και οι συζητήσεις και γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από τις "αποδόσεις"!!!!! Αν θέλεις μάλιστα, με τα τόσα τσξίδια έχω δει σφαιρικότερα την κατάσταση. Όμως αν κάνω το λάθος να αναπτύξω κάποια άποψη, θα πέσω ως συνήθως σε "φρουρούς της κάθε έννοιας" έτσι μένουμε σε επίπεδο φίλων και οικογενείας. Ευτυχώς και τα δύο είναι υπερεπαρ
κή σε πλυθησμό!!!!!!!!!

Έδρα, όπου ξημερώσει...

Last edited by yannis; 14-09-2013 at 20:24.
Reply With Quote
Παλιό 14-09-2013, 20:25
yannis Ο/Η yannis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Κερατσίνι Far-west
Μoto: F 800 GS._ Αα, ξέχασα. BMW !!!!!

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από vpentza Εμφάνιση μηνυμάτων
Οφείλω να σκέφτομαι με λογικά επιχειρήματα που θα μου δώσουν να "φάω" εφόσον δεν έχω "σύμβαση αορίστου" με κανέναν εργοδότη. Αν το αύριο με βρεί άνεργο, ελπίζω τουλάχιστον να με βρεί έτοιμο για το επόμενο βήμα και όχι πάνω σε κάγκελα να πετροβολώ τους "κακούς" κουνώντας σημαίες κάποιου αυτόκλητου Σωτήρα.......
Ενστάσεις σαφώς και δέχομαι/ανέχομαι, δεν διεκδικώ δάφνες πολυβραβευμένου οικονομολόγου, κινούμαι σύμφωνα με αυτά που εγώ αντιλαμβάνομαι από το περιβάλλον μου......δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν για την ορθοτητα των σκέψεων/πράξεών μου, όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος και μόνον....
Σωστά!!!!
Αυτό το "τουλάχιστον" με τις γυναίκες πολύ μου άρεσε!!!!

Έδρα, όπου ξημερώσει...
Reply With Quote
Παλιό 14-09-2013, 20:34
Senior Member

Απόσπασμα:
Σωστά!!!!
Αυτό το "τουλάχιστον" με τις γυναίκες πολύ μου άρεσε!!!!
Έδρα, όπου ξημερώσει...
"Γλώσσα λανθάνουσα.....", το υπόλοιπο στο google
Reply With Quote
Παλιό 14-09-2013, 22:05
PLOIGOS Ο/Η PLOIGOS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2013
Περιοχή: Ριο
Μoto: VARADERO MK2

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από vpentza Εμφάνιση μηνυμάτων

Επιτελους....Συμφωνω απολυτα με τον τροπο σκεψης σου γενικοτερα επι του συγκεκριμενου θεματος φιλε....
Reply With Quote
Παλιό 15-09-2013, 18:37
f1shf1nder33 Ο/Η f1shf1nder33 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2011
Περιοχή: Μαρουσι
Μoto: R1150GS

Αύξηση 20,6% κατέγραψε σε ετήσια βάση η παραγωγή στις κατασκευές στο δεύτερο τρίμηνο 2013.

Όπως αποσαφήνισε η ΕΛΣΤΑΤ η ανωτέρω αύξηση οφείλεται «αποκλειστικά» στην εκτέλεση έργων πολιτικού μηχανικού.

Στα έργα πολιτικού μηχανικού περιλαμβάνονται οι αυτοκινητόδρομοι, οδοί, αεροδρόμια, αθλητικές εγκαταστάσεις, γέφυρες, σήραγγες, υπόγειες διαβάσεις, αγωγοί μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου, δίκτυα παραγωγής και διανομής ρεύματος, δίκτυα τηλεπικοινωνιών, υδραυλικά και λιμενικά έργα, κ.ά.

[SIZE="2"Αυτή είναι η αύξηση και τα πανηγύρια που ακολούθησαν.Σύραγγες και αγωγοί,κάτι είναι και αυτό.]

Γιατί το ζουμί δεν βρίσκεται στην παραγωγή των κατασκευών αλλά στην οικοδομική δραστηριότητα,που εκεί η βουτιά είναι μακροβούτι.

Ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζουν στο α’ εξάμηνο του 2013 οι εξαγωγές του χαλυβουργικού κλάδου, εξαιτίας του υψηλού ενεργειακού κόστους, που «ροκανίζει» την ανταγωνιστικότητα του. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την κατακόρυφη μείωση της εγχώριας ζήτησης, έχει δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες για τη λειτουργία των πέντε χαλυβουργείων της χώρας, που ανήκουν σε τρεις επιχειρηματικούς ομίλους.
Σήμερα η εγχώρια ζήτηση, λόγω της καθίζησης της οικοδομικής δραστηριότητας και της περιστολής των δημοσίων έργων, έχει μειωθεί κατά 85% σε σχέση με τα προ κρίσης επίπεδα. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι για την κάλυψη της εναπομείνασας κατανάλωσης θα έπρεπε οι χαλυβουργίες να λειτουργούν μόλις 2-3 ώρες το 24ωρο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις θέσεις εργασίας. Για να γίνει κατανοητή η αντίθεση, αρκεί να αναφερθεί ότι προ κρίσης, με βάση τη διεθνή πρακτική, οι χαλυβουργίες λειτουργούσαν παραγωγικά 17-24 ώρες.

Ειδήσεις � Ελληνικές � Στο «Σημείο Μηδέν» η Ελληνική Χαλυβουργία - Κάθετη Πτώση Εξαγωγών Λόγω Ενεργειακού Κόστους

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
Πειραιάς, 08/07/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΡΕΥΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ : Απρίλιος 2013
Πληροφορίες:
Δ/νση Στατιστικών Δευτερογενούς Τομέα
Τμήμα Στ. Κατασκευών & Περιβάλλοντος
Βούλγαρης Κων/νος
Τηλ. : 213 1352045
Fax : 213 1352453
e-mail : kosvulg@statistics.gr
Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, κατά το μήνα Απρίλιο
2013 το μέγεθος της Συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής-Δημόσιας) στο σύνολο
της Χώρας μετρούμενο με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, ανήλθε σε 1.592 οικοδομικές
άδειες, που αντιστοιχούν σε 295,3 χιλιάδες m2
επιφάνειας και 1.111,6 χιλιάδες m3
όγκου,
παρουσίασε δηλαδή, μείωση κατά 20,8% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 24,4%
στην επιφάνεια και κατά 19,7% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012 (Πίνακας
1).
Το μέγεθος Ιδιωτικής Οικοδομικής Δραστηριότητας, στο σύνολο της Χώρας, ανήλθε σε 1.577
οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 281,6 χιλιάδες m2
επιφάνειας και 1.060,4 χιλιάδες m3
όγκου, παρουσίασε δηλαδή, μείωση κατά 20,7 % στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά
21,9% στην επιφάνεια και κατά 15,8% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012
(Πίνακας 2).
Αντίστοιχα το μέγεθος της Δημόσιας Οικοδομικής Δραστηριότητας κατά το μήνα Απρίλιο 2013,
στο σύνολο της Χώρας, ανήλθε σε 15 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 13,7 χιλιάδες m2
επιφάνειας και 51,2 χιλιάδες m3
όγκου.Το ποσοστό συμμετοχής της Δημόσιας Οικοδομικής
Δραστηριότητας στο συνολικό οικοδομικό όγκο, για το μήνα Απρίλιο 2013, είναι 4,6%.
Κατά την περίοδο των τελευταίων δώδεκα μηνών, δηλαδή από τον Μάιο 2012 έως τον Απρίλιο
2013, το μέγεθος της Συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής-Δημόσιας) μετρούμενο
με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, στο σύνολο της Χώρας, ανήλθε σε 19.109
οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 3.603,1 χιλιάδες m2
επιφάνειας και 14.093,7 χιλιάδες m3
όγκου. Παρατηρήθηκε δηλαδή, μείωση κατά 46,0% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά
39,7% στην επιφάνεια και κατά 38,5 % στον όγκο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Μαΐου
2011- Απριλίου 2012 (Πίνακας 3).
Κατά την ίδια χρονική περίοδο, Μαΐου 2012 - Απριλίου 2013 η Ιδιωτική Οικοδομική
Δραστηριότητα, εμφανίζει στο σύνολο της Χώρας, μείωση κατά 46,0% στον αριθμό των
οικοδομικών αδειών, κατά 39,9% στην επιφάνεια και κατά 38,7% στον όγκο, σε σύγκριση με την
αντίστοιχη περίοδο Μαΐου 2011- Απριλίου 2012 (Πίνακας 4).
Το ποσοστό συμμετοχής της Δημόσιας Οικοδομικής Δραστηριότητας στο συνολικό οικοδομικό
όγκο, για την ανωτέρω περίοδο, είναι 3,9%.
Το τετράμηνο Ιανουαρίου- Απριλίου 2013, η Συνολική Οικοδομική Δραστηριότητα εμφανίζει στο
σύνολο της Χώρας, μείωση κατά 39,1% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 40,0% στην
επιφάνεια και κατά 39,2% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο τετράμηνο του έτους 2012
(Πίνακας 5).
Αντίστοιχα, η Ιδιωτική Οικοδομική Δραστηριότητα, εμφανίζει στο σύνολο της Χώρας, μείωση κατά
39,0% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 38,3% στην επιφάνεια και κατά 37,4% στον
όγκο, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Ιανουαρίου- Απριλίου 2012 (Πίνακας 6
http://www.statistics.gr/portal/page...13_01_P_GR.pdf

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
Πειραιάς, 12/08/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΡΕΥΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ : Μάιος 2013
Πληροφορίες:
Διεύθυνση Στατιστικών Δευτερογενούς Τομέα
Τμήμα Στατιστικών Κατασκευών & Περιβάλλοντος
Βούλγαρης Κων/νος
E-mail: kosvulg@statistics.gr
Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, κατά το μήνα Μάιο 2013 το μέγεθος
της Συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής-Δημόσιας) στο σύνολο της Χώρας μετρούμενο με
βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, ανήλθε σε 1.203 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 212,7
χιλιάδες m2
επιφάνειας και 906,1 χιλιάδες m3
όγκου, παρουσίασε δηλαδή, μείωση κατά 50,1% στον αριθμό
των οικοδομικών αδειών, κατά 57,9% στην επιφάνεια και κατά 50,1 % στον όγκο, σε σχέση με τον
αντίστοιχο μήνα του 2012 (Πίνακας 1).
Το μέγεθος Ιδιωτικής Οικοδομικής Δραστηριότητας, στο σύνολο της Χώρας, ανήλθε σε 1.190 οικοδομικές
άδειες, που αντιστοιχούν σε 206,8 χιλιάδες m2
επιφάνειας και 884,6 χιλιάδες m3
όγκου, παρουσίασε δηλαδή,
μείωση κατά 50,5 % στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 58,6% στην επιφάνεια και κατά 50,6% στον
όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012 (Πίνακας 2).
Αντίστοιχα το μέγεθος της Δημόσιας Οικοδομικής Δραστηριότητας κατά το μήνα Μάιο 2013 , στο σύνολο της
Χώρας, ανήλθε σε 13 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 5,9 χιλιάδες m2
επιφάνειας και 21,5 χιλιάδες
m3
όγκου.
Το ποσοστό συμμετοχής της Δημόσιας Οικοδομικής Δραστηριότητας στο συνολικό οικοδομικό όγκο, για το
μήνα Μάιο 2013 , είναι 2,4%.
Κατά την περίοδο των τελευταίων δώδεκα μηνών, δηλαδή από τον Ιούνιο 2012 έως τον Μάιο 2013, το
μέγεθος της Συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής-Δημόσιας) μετρούμενο με βάση τις
εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, στο σύνολο της Χώρας, ανήλθε σε 17.902 οικοδομικές άδειες, που
αντιστοιχούν σε 3.309,5 χιλιάδες m2
επιφάνειας και 13.181,7 χιλιάδες m3
όγκου. Παρατηρήθηκε δηλαδή,
μείωση κατά 47,8% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 44,3% στην επιφάνεια και κατά 42,1 % στον
όγκο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Ιουνίου 2011- Μαΐου 2012 (Πίνακας 3).
Κατά την ίδια χρονική περίοδο, Ιουνίου 2012- Μαΐου 2013 η Ιδιωτική Οικοδομική Δραστηριότητα, εμφανίζει
στο σύνολο της Χώρας, μείωση κατά 47,9% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 44,7% στην
επιφάνεια και κατά 42,4% στον όγκο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο Ιουνίου 2011- Μαΐου 2012
(Πίνακας 4).
Το ποσοστό συμμετοχής της Δημόσιας Οικοδομικής Δραστηριότητας στο συνολικό οικοδομικό όγκο, για την
ανωτέρω περίοδο, είναι 4,1%.
Το πεντάμηνο Ιανουαρίου- Μαΐου 2013, η Συνολική Οικοδομική Δραστηριότητα εμφανίζει στο σύνολο της
Χώρας, μείωση κατά 41,5% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 44,3% στην επιφάνεια και κατά
41,7% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο πεντάμηνο του έτους 2012 (Πίνακας 5).
Αντίστοιχα, η Ιδιωτική Οικοδομική Δραστηριότητα, εμφανίζει στο σύνολο της Χώρας, μείωση κατά 41,4% στον
αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 43,4% στην επιφάνεια και κατά 40,6% στον όγκο, σε σχέση με την
αντίστοιχη περίοδο Ιανουαρίου- Μαΐου 2012 (

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
Πειραιάς, 10/09/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΡΕΥΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ : Ιούνιος 2013
Πληροφορίες:
Δ/νση Στατιστικών Δευτερογενούς Τομέα
Τμήμα Στ. Κατασκευών & Περιβάλλοντος
Βούλγαρης Κων/νος
e-mail : kosvulg@statistics.gr
Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, κατά το μήνα Ιούνιο 2013 το μέγεθος
της Συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής-Δημόσιας) στο σύνολο της Χώρας μετρούμενο με βάση
τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, ανήλθε σε 1.347 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 245,8 χιλιάδες m2
επιφάνειας και 1.020,7 χιλιάδες m3
όγκου, παρουσίασε δηλαδή, μείωση κατά 31,3% στον αριθμό των
οικοδομικών αδειών, κατά 17,9% στην επιφάνεια και κατά 8,1 % στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα
του 2012 (Πίνακας 1).
Το μέγεθος Ιδιωτικής Οικοδομικής Δραστηριότητας, στο σύνολο της Χώρας, ανήλθε σε 1.331 οικοδομικές
άδειες, που αντιστοιχούν σε 229,5 χιλιάδες m2
επιφάνειας και 930,3 χιλιάδες m3
όγκου, παρουσίασε δηλαδή,
μείωση κατά 31,7 % στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 22,5% στην επιφάνεια και κατά 15,2% στον
όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012 (Πίνακας 2).
Αντίστοιχα το μέγεθος της Δημόσιας Οικοδομικής Δραστηριότητας κατά το μήνα Ιούνιο 2013 , στο σύνολο της
Χώρας, ανήλθε σε 16 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 16,3 χιλιάδες m2
επιφάνειας και 90,4 χιλιάδες
m3
όγκου.
Το ποσοστό συμμετοχής της Δημόσιας Οικοδομικής Δραστηριότητας στο συνολικό οικοδομικό όγκο, για το
μήνα Ιούνιο 2013 , είναι 8,9%.
Κατά την περίοδο των τελευταίων δώδεκα μηνών, δηλαδή από τον Ιούλιο 2012 έως τον Ιούνιο 2013, το
μέγεθος της Συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής-Δημόσιας) μετρούμενο με βάση τις εκδοθείσες
οικοδομικές άδειες, στο σύνολο της Χώρας, ανήλθε σε 17.287 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 3.255,8
χιλιάδες m2
επιφάνειας και 13.091,3 χιλιάδες m3
όγκου. Παρατηρήθηκε δηλαδή, μείωση κατά 47,4% στον
αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 43,1% στην επιφάνεια και κατά 40,5 % στον όγκο σε σχέση με την
αντίστοιχη περίοδο Ιουλίου 2011- Ιουνίου 2012 (Πίνακας 3).
Κατά την ίδια χρονική περίοδο, Ιουλίου 2012- Ιουνίου 2013 η Ιδιωτική Οικοδομική Δραστηριότητα, εμφανίζει
στο σύνολο της Χώρας, μείωση κατά 47,5% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 43,7% στην επιφάνεια
και κατά 41,2% στον όγκο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο Ιουλίου 2011-Ιουνίου 2012 (Πίνακας 4).
Το ποσοστό συμμετοχής της Δημόσιας Οικοδομικής Δραστηριότητας στο συνολικό οικοδομικό όγκο, για την
ανωτέρω περίοδο, είναι 4,7%.
Το εξάμηνο Ιανουαρίου- Ιουνίου 2013, η Συνολική Οικοδομική Δραστηριότητα εμφανίζει στο σύνολο της
Χώρας, μείωση κατά 40,0% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 41,0% στην επιφάνεια και κατά 37,6%
στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο εξάμηνο του έτους 2012 (Πίνακας 5).
Αντίστοιχα, η Ιδιωτική Οικοδομική Δραστηριότητα, εμφανίζει στο σύνολο της Χώρας, μείωση κατά 40,0% στον
αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 40,7% στην επιφάνεια και κατά 37,3% στον όγκο, σε σχέση με την
αντίστοιχη περίοδο Ιανουαρίου- Ιουνίου 2012

Αυξημένος ήταν ο τζίρος δικηγόρων, λογιστών και συμβούλων απασχόλησης στο τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου 2013, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε την Παρασκευή η Ελληνική Στατιστική Αρχή για τον κύκλου εργασιών στον τομέα των υπηρεσιών.

ΛΛΗΝΙΚΗ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
Πειραιάς, 13 Σεπτεµβρίου 2013
∆ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
∆ΕΙΚΤΕΣ ΚΥΚΛΟΥ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ – Β΄τρίµηνο 2013
Πληροφορίες:
∆/νση Οικονοµικών και
Βραχυχρόνιων ∆εικτών
Τµήµα Λιανικών Τιµών
και Τιµαρίθµων
Χ. Τριανταφύλλου
Τηλ: 213 – 1352751
Fax: 213 – 1352724
triantax@statistics.gr
Η εξέλιξη των ∆εικτών Κύκλου Εργασιών στον τοµέα των Υπηρεσιών, µε έτος βάσης 2005=100,0,
για το Β΄ τρίµηνο 2013, σύµφωνα µε προσωρινά και διορθωµένα, ως προς τον πραγµατικό αριθµό
εργάσιµων ηµερών στοιχεία για επί µέρους κλάδους υπηρεσιών, έχει ως εξής:
Κλάδοι υπηρεσιών Ετήσια
µεταβολή
(%)
• υπηρεσίες ταχυδροµικών και ταχυ-µεταφορικών δραστηριοτήτων (κλάδος 53) -6,6
• υπηρεσίες εκδοτικών δραστηριοτήτων (κλάδος 58) -19,6
• υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών (κλάδος 61) -12,5
• υπηρεσίες πληροφορικής (κλάδος 62) -11,0
• υπηρεσίες δραστηριοτήτων επεξεργασίας δεδοµένων και δραστηριοτήτων
παροχής πληροφόρησης (κλάδος 63) -33,8
• υπηρεσίες νοµικών και λογιστικών δραστηριοτήτων (κλάδος 69) 17,2
• υπηρεσίες δραστηριοτήτων παροχής συµβουλών διαχείρισης (κλάδος70.2) 19,4
• υπηρεσίες δραστηριοτήτων αρχιτεκτόνων και µηχανικών και συναφών
δραστηριοτήτων παροχής τεχνικών συµβουλών (κλάδος 71) -3,3
• υπηρεσίες διαφήµισης, έρευνας αγοράς και δηµοσκοπήσεων κοινής γνώµης
(κλάδος 73) -19,4
• υπηρεσίες άλλων επαγγελµατικών, επιστηµονικών και τεχνικών
δραστηριοτήτων (κλάδος 74) -5,2
• υπηρεσίες δραστηριοτήτων σχετικών µε την απασχόληση (κλάδος 78) 12,9
• υπηρεσίες δραστηριοτήτων σχετικών µε την παροχή προστασίας και τη
διενέργεια έρευνας (κλάδος 80) 0,6
• υπηρεσίες δραστηριοτήτων καθαρισµού (κλάδος 81.2) -14,6
• υπηρεσίες διοικητικών δραστηριοτήτων γραφείου και στις υπηρεσίες
δραστηριοτήτων υποστήριξης προς τις επιχειρήσεις (κλάδος 82) -20,2

14 δείκτες,4 με άνοδο με έναν από αυτούς με ελάχιστη αύξηση,εν ολίγοις και εδώ ύφεση,ακόμη.

http://www.statistics.gr/portal/page...13_01_F_GR.pdf

Και καλά αυτοί που δεν ενδιαφέρονται να ενημερωθούν γιατί νομίζουν ότι είναι αλήθεια αυτά τα οποία παραθέτεις,οι υπόλοιποι που θέλουν να ενημερωθούν έστω και από εδώ,τι φταίνε?Καλύτερα την επόμενη φορά να πας κατευθείαν στην πηγή των πληροφοριών και όχι μου είπαν,διάβασα,άκουσα και παραπληροφορείς και τους υπόλοιπους.

Αν θες να είσαι αισιόδοξος δικαίωμά σου,όταν παραθέτεις στοιχεία όμως να φροντίζεις να είναι ολοκληρωμένα και να αποκαλύπτουν την αλήθεια και όχι κατευθυνόμενα,κομμένα και ραμμένα.

Εγώ την αισιοδοξία μου την αντλώ από την οικογένεια μου και τους φίλους μου και όχι από προπαγανδιστές και φερέφωνα και παρ'ότι είμαι σε παραγωγική ηλικία και σαν άλλος βασιλάκης καίλας έχω και εγώ στόματα να θρέψω,δεν ασχολούμαι με προπαγανδιστές και φερέφωνα όλη μέρα,και εννοώ μέσα αποχάυνωσης και κομματικά γραφεία και όχι άτομα,αλλά όποτε βρίσκω ευκαιρία τους κράζω,γιατί αυτό τους αξίζει,ότι θα βγούμε από την κρίση το γνωρίζουμε όλοι,δεν θέλει και νόμπελ οικονομικών για να το καταλάβεις,δεν γνωρίζω σε ποιό τεταρτημόριο βρισκόμαστε αλλά είμαι σίγουρος ότι από τριτιμόρια βρισκόμαστε στο μεσαίο ακόμη,γι'αυτό ,τον συγκεκριμένο τίτλο την συγκεκριμένη στιγμή τον βλέπω από ψηλά και αγναντεύω κιόλας σε παράφραση ενός ρητού.Αυτά και τώρα δουλειά γιατί το κουτόχορτο είναι πολύ κακής ποιότητας και δεν είναι ικανό να μας θρέψει.

Τα φιλιά μου.Καλούς δρόμους.

Και ένα κομματάκι αφιερωμένο με πολύ αγάπη στους απ'ανταχού εξουσιαστές.

[/SIZE]
Reply With Quote
Παλιό 16-09-2013, 00:30
tattoopanther Ο/Η tattoopanther βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2010
Περιοχή: Chalkidiki
Μoto: R1200GS

Και γ@mO τα κομμάτια ,.,.
Reply With Quote
Απάντηση