|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Άξονας ή αλυσιδογράναζα ???
Απόσπασμα:
Εγω μιλαω για ''μαμα'' γραναζια και οχι για αφτερ μαρκετ!!! |
|
|||
|
|||
Η αλήθεια είναι ότι ο καλός φίλος GeorgeP και γνώσεις έχει και αρκετό κόσμο έχει βοηθήσει…
Εκτός από εμένα βέβαια........... |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Service σε R1200GS Adventure στα 50.000χλμ και αλλα παρ
Απόσπασμα:
Φιλε μου καλε, αν και με ειρωνευεσαι πολλακις αλλα δεν πειραζει εγω ξερεις που τα γραφω αυτα, στα 100,000κμ αλλαξα δυο αλυσιδες ΜΟΝΟΝ, της μαμας στα 30,000 και την DID ΖVM 525 στα μετα απο 65000κμ!! Γραναζια δεν ειχα αλλαξει μεχρι τα 150000κμ που την εδωσα!!!!!! Οι αλυσιδες δεν ειναι αυτες που ηξερες, εχουν αλλαξει ΠΟΛΥ!!!! πρωτα ηταν O-ring, μετα εγιναν Χ-ring, μετα ΧΧ-ring και τωρα ειναι οι Ζ-ring για το Μοτο κροσσ!!!! Σημερα με το ΜΚ3 μου φοραω την ιδια DID ΖVM-Χ 525, την οποια αλλαξα στα 22000κμ (εβαλα πετρελαιο στην παλια και χαλασαν τα o-rings) και σημερα εχω 40,000 και δεν εχει ρυθμιστει ουτε μια φορα!!!! Και γραναζια αυτα που φορουσε οταν την παρελαβα, δλδ δεν αλλαχτηκαν!! Και το ξαναλεω, τα μαμα γραναζια δεν χρειαζονται αλλαγη με καθε αλλαγη αλυσιδας!!!!!! Σημ 1. Δεν προσδοκω να πεισω κανεναν, οποιος θελει κι εχει αλυσιδωτο μηχανακι ακουει, οποιος δεν θελει δεν ακουει!! Το τι εκανε ο καθεις στα 25 χρονια που ειχε αλυσιδωτους γιαπωνεζους δεν μου λεει τιποτα διοτι δεν ηταν γνωστης ο ιδιος του αντικειμενου αλλα ακολουθουσε την προτροπη του μηχανικου του!!! Σημ 2. Τα παραπανω ισχυριζομενα απο μενα δεν αφορουν αφτερ μαρκετ γραναζια τα οποια κατασκευαζονται με αλλον τροπο, ειναι αλουμινενια ¨η και ατσαλενια (σπανιως) και εχουν διαφορετικο τροπο κοπης απο αυτα των Γιαπωνεζων!!! Οι εταιρειες παραγωγης μοτοσυκλετων στην Ιαπωνια εχουν εξωτερικους προμηθευτες για ολα τα ανταλλακτικα τους ΕΚΤΟΣ, εν αντιθεση με τους ευρωπαιους, απο τα γραναζια σαζμαν και τελικης μεταδοσης!!!! Γιαυτα εχουν θυγατρικες εταιρειες με ξεχωριστο R&D η καθεμια τα οποια προμηθευουν και την ευρωπη!!! Δεν ειναι τυχαιο που τα αλυσιδωτα της BMW, της απριλια, της ντουκατι, η τραιομφ..... χρησιμοποιουν γραναζια ατσαλενια γιαπωνεζικα και οχι αλουμινενια ¨η ατσαλενια κατασκευασμενα στην Ευρωπη. |
|
|||
|
|||
Εχεις Χοντα γιαυτο!!!!! Δεν σπανει δεν χαλανει!!!!
|
|
|||
|
|||
Καλησπέρα φίλε μου...
Ακριβώς με έπιασες?????. Καλό βράδυ να έχεις. Και μετά σου λένε για το δημόσιο. Ακόμη στο γραφείο είμαι........... |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
οπως νομιζεις!! |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Service σε R1200GS Adventure στα 50.000χλμ και αλλα παρ
Απόσπασμα:
Επειδή περισσότερους ''κουβάδες'' μαζεμένους δεν έχω διαβάσει ποτέ, θα προσπαθήσω να αποκαταστήσω την αλήθεια με τα υλικά. 1) Κλιμακωτή μπαινιτική βαφή έχουμε όταν ο ωστενίτης μετατραπεί εξ ολοκλήρου σε μπαινίτη. Η σκληρότητα του μπαινίτη κυμαίνεται μεταξύ 350-550 HV, απέχει δλδ πάρα πολύ από τα 1000HV!! που αναφέρονται παραπάνω. 2) Η ανόπτηση και η βαφή είναι διαφορετικές κατεργασίες που γίνονται για διαφορετικούς λόγους και δεν μπορείς να τις ... συγκρίνεις για το ποια είναι καλύτερη. H ανόπτηση κατεργασίας είναι η θέρμανση του χάλυβα για κάποιο ορισμένο χρονικό διάστημα, που πραγματοποιείται συνήθως σε θερμοκρασία μεγαλύτερη από τη θερμοκρασία ανακρυστάλλωσης (περίπου 500°C για το μαλακό χάλυβα) μεταξύ 550°-650°C . Στόχος της είναι η εξάλειψη των εσωτερικών τάσεων, που έχουν προέλθει από την ψυχρή μορφοποίηση του υλικού (έλαση, διέλαση, κ.λπ.). Βαφή είναι η θερμική κατεργασία σκλήρυνσης, που περιλαμβάνει ένα στάδιο θέρμανσης και παραμονής του χάλυβα (ωστενιτοποίηση) σε θερμοκρασία ίδια με αυτή της πλήρους ανοπτήσεως και ένα ακόλουθο στάδιο απότομης ψύξεως, με εμβάπτιση του χάλυβα σε κάποιο μέσο ψύξεως (αλατόνερο, νερό, λάδι, αέρας). Στόχος της βαφής είναι η βελτίωση των μηχανικών ιδιοτήτων του χάλυβα (σκληρότητα, αντοχή), που απαιτούνται για τη λειτουργία του. Βαφή και ανόπτηση έμαθα στο πρώτο έτος φοιτητής και μάλιστα με πειράματα και μετρήσεις. Εϊναι πραγματικά αστείο να πραγματοποιήσεις τις κατεργασίες, θέλεις απλά ένα κλίβανο (φούρνος υψηλών θερμοκρασιών) και ένα κουβά αλατόνερο για να βουτήξεις το δοκίμιο μόλις το βγάλεις! Έιναι το λιγότερο για γέλια να λέμε πως η Γερμανοί ή οι Ιάπωνες δεν εφαρμόζουν μια από τις δύο κατεργασίες που κάναμε εμείς 18 χρονών σε ελάχιστο χρόνο. Επόμενη μεγαλειώδης φράση ''κουβάς'' που διάβασα είναι το φοβερό '' ωστενίτης από επαναφορά'' !!! Πάμε λοιπόν και εδώ στην αποκατάσταση της αλήθειας. Ο ωστενίτης κατά την βαφή μετραρέπεται σε μαρτενσίτη. Ο μαρτενσίτης μετά από βαφή χαρακτηρίζεται από μεγάλη σκληρότητα αλλά και συνάμα από μικρή δυσθραυστότητα, με αποτέλεσμα το κατεργαζόμενο τεμάχιο να είναι ψαθυρό. Η βελτίωση της δυσθραυστότητας επιτυγχάνεται με την επαναφορά. Επαναφορά καλείται η αναθέρμανση του χάλυβα μετά από τη βαφή σε θερμοκρασίες 250-650°C διάρκειας μερικών ωρών, ακολουθούμενη από ήρεμη ψύξη (λάδι, αέρας ή μέσα στο φούρνο). Η επαναφορά έχει ως σκοπό: την αύξηση της δυσθραυστότητας του χάλυβα με μικρή μείωση της αρχικής του σκληρότητας και τη μετατροπή του υπολειπόμενου ωστενίτη (του ωστενίτη που δεν έχει μετασχηματισθεί σε μαρτενσίτη κατά τη βαφή) σε μαρτενσίτη. Προφανώς όπως καταλαβαίνετε ωστενίτης από επαναφορά απλά δεν υπάρχει..! Το καλύτερο από όλα όμως είναι πως κάποιος ξέρει ποιες κατεργασίες χρησιμοποιούν οι Ιάπωνες στα εργαστήρια τους και ποιες οι Γερμανοί. Μάλιστα λέει και εταιρίες !!!!!!!!!!!!! Δικάίωμα του καθενός είναι να πετάει κουβέντες ενυπωσιασμού για να δώσει βαρύτητα στο λόγο του αλλά καλό είναι να σέβεται το κοινό που απευθύνεται γιατί scripta manent... και υπάρχει κόσμος που τα διαβάζει και γελάει... P.S. Βιβλιογραφία για να πιστοποιήσω τα παραπάνω υπάρχει άπειρη, αν ενδιαφέρεται κάποιος να ασχοληθεί μπορεί να μου ζητήσεις links. Πραγματικά η τεχνολογία των υλικών παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. |
|
|||
|
|||
Βρε φιλαράκι τι είναι αυτά??? Δεν έβλεπες τι ωραία βλέπαμε το σίριαλ???
Το χάλασες!!!! Αυτά έκανα κι εγώ παλαιά…άδικος κόπος! Όσο για το θέμα …όλα τα τεχνικά σημεία είναι ποιον συμβιβασμού…άξονες και αλυσίδες …αλλού πλεονεκτεί το ένα και αλλού το άλλο …είναι εντελώς γνωστά και δεν καταλαβαίνω γιατί η συζήτηση(εκτός του σώου). Γιώργη ότι και να πεις, κατάλαβε ότι κάποιοι θέλουν να κατεβαίνουν από την μότο τους και να αρπάζουν το φραπεδοποτηρο και όχι το σπρέι λαδιού της αλυσίδας !!! Άσε , σε έχει <δώσει> φωτογραφικά ο φίλος frits (εάν θυμάμαι καλά).......................................... |
|
|||
|
|||
ΤΟ ΒΛΕΠΕΣ.... ΤΟ 'ΠΑΙΞΕΣ????
|
|
|
Σχετικά Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Άξονας για R1150 GS με 18000 χλμ | serp600 | Πωλήσεις αξεσουάρ/ανταλλακτικών μοτοσυκλετών | 1 | 09-03-2011 14:29 |