GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Ταξίδια - Συναντήσεις > Προτάσεις για κοπάνα - μοτοσυναντήσεις/μοτοπαρέες

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 30-03-2011, 00:19
J.T.R Ο/Η J.T.R βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2010
Περιοχή: Καρδιτσα
Μoto: Αφρικα Τουιν... Ματωμενος Λυκος...
Προεπιλογή Απάντηση: Αυγουστος 2011-Ιταλια(Βενετια)-Αυστρια-Τσεχια-Πολωνια-Ο

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Magelanos Εμφάνιση μηνυμάτων
Eυχαριστω για το ενδιαφερον να εισαι παντα καλα, και να ταξιδευεις...
Εχω κανει εξι ταξιδια του ενος μηνος μεσα σε εφτα χρονια(μου ξεφυγε ενα) Τα πεντε δικαβαλος και ενα μονος. Και ουτε καν με δευτερη μηχανη.... Θα ειμουν εντελως βλακας αν ελεγα οτι ξεκινω ενα τετοιο ταξιδι οπου δεν θα ειχα υπολογισει και μια καβατζα εξτρα. Φυσικα πρεπει να υπολογιζουμε και τα απροοπτα που μπορει να συμβουν. Και σε ποιον δεν εχει συβμει κατι; Εχω περασει απο χωρες που η αλλαγη νομισματος ηταν πραγματικα πονοκεφαλος. ΠΧ.Πολωνια, Τσεχια, ολη η Σκανδιναβια εκτος (Φιλανδια ευρω). Η Ισλανδια, Νησια Φεροε Αγγλια, Σκοτια, Ιρλανδια, οποτε να εισαι συγουρος κατι θα γινει και με τους υπολογισμους σε Ουκρανια-Ρωσια.. Πιστωτικη παντα παιζει και σου λεινει τα χερια.. Οσο για σκηνη μαλλον για πρωτη φορα θα εχω μαζι μου, αλλα αχρειαστη να ειναι..θα παιξει επαρχια Ρωσιας, δεν ειμαι και σιγουρος για το αν θα βρω ξενοδοχειο. Και αυτο μιλαω για μια με δυο το πολυ νυχτες...Το αλλο που εχω μαθει με τα ταξιδια ειναι οτι παντα πρεπει να εχεις θετικη σκεψη και καθαρο μυαλο..δεν θα με φοβησει μια τυχον διανυκτερευση στο πουθενα σε Ρωσια η Ουκρανια, γιατι πολυ απλα μενω στην ΚΥΨΕΛΗ οπου και το να κατεβασεις τα σκουπιδια νυχτα στον καδο εξω απ'το σπιτι σου κινδυνευεις..Ενταξει εχω την αισθηση του κινδυνου αλλα αν σκεφτομαστε ετσι δεν παμε πουθενα...Και δεν ειναι και λιγα τα ταξιδιωτικα αλλων που εχουν βιωσει τον κινδυνο στο πετσι τους και θα το εκαναν ξανα και ξανα...
Συμφωνω σε οσα λες. Και θετικη σκεψη και καθαρο μυαλο.

Μερικα κλικ παραπανω στην κλιμακα της ασφαλειας ,στο ανατολικο μπλοκ(Ουκρανια-Ρωσσια),πιστευω πως πρεπει να εχεις.

Δε λεω οτι ντε και καλα θα συμβει κατι. Αλλά, αλλο ειναι να σε σταματαει η αστυνομια στην Αγγλια και αλλο στην Ουκρανια.
Αλλο ειναι να βρισκεις σταθμο ξεκουρασης(βενζιναδικο,κ.τ.λ.)στη δυτικη Ευρωπη και αλλο να σταματας σε βενζιναδικο που η λασπη ειναι μεχρι το γονατο και ο βενζινας ειναι με τη βοτκα στο χερι.

Αλλο ειναι να οδηγεις σε αουτομπαν και αλλο σε δρομο με αυτοκινητο,φορτηγο,καρο,πεζους ,χηνες...και οχι απαραιτητα με αυτη τη σειρα
Τελικα ομως πιστευω, αυτα μενουν περισσοτερο
Reply With Quote
Παλιό 30-03-2011, 20:04
Magelanos Ο/Η Magelanos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2010
Περιοχή: Athina
Μoto: Κ1200S

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από J.T.R Εμφάνιση μηνυμάτων
Συμφωνω σε οσα λες. Και θετικη σκεψη και καθαρο μυαλο.

Μερικα κλικ παραπανω στην κλιμακα της ασφαλειας ,στο ανατολικο μπλοκ(Ουκρανια-Ρωσσια),πιστευω πως πρεπει να εχεις.

Δε λεω οτι ντε και καλα θα συμβει κατι. Αλλά, αλλο ειναι να σε σταματαει η αστυνομια στην Αγγλια και αλλο στην Ουκρανια.
Αλλο ειναι να βρισκεις σταθμο ξεκουρασης(βενζιναδικο,κ.τ.λ.)στη δυτικη Ευρωπη και αλλο να σταματας σε βενζιναδικο που η λασπη ειναι μεχρι το γονατο και ο βενζινας ειναι με τη βοτκα στο χερι.

Αλλο ειναι να οδηγεις σε αουτομπαν και αλλο σε δρομο με αυτοκινητο,φορτηγο,καρο,πεζους ,χηνες...και οχι απαραιτητα με αυτη τη σειρα
Τελικα ομως πιστευω, αυτα μενουν περισσοτερο
Για την κλιμακα ασφαλειας, θα ανεβασω τον πηχη ψηλα και το ξερω...δεν θα ξεκινουσα ποτε το πρωτο ταξιδι σε αυτες τις χωρες.. Αλλα επειδη ποτε μην λες ποτε, το πρωτο μου ταξιδι, και γευση απο εξω ηταν το 2004 και μαλιστα Πολωνια.. Με Honda CBR1100XX και τοτε η χωρα δεν ειχε και μεγαλες διαφορες απο Ουκρανια-Ρωσια, και αφιλοξενη προς τους δυο τροχους. Και αστυνομια με σταματησε, και μεθυσμενος οδηγος, στο τσακ, πηγε να με στειλει στα θυμαρακια.. Τα πραγματα εχουν αλλαξει παρα πολυ απο τοτε, γιατι ξανα επισκεφτηκα την χωρα το 2008, και ηταν πολυ καλυτερα. Τωρα και στην Αγγλια να με σταματουσε αστυνομια, τα αγγλικα μου ειναι οσο τα Ρωσικα μου η τα Ουκρανικα μου δηλαδη για Με σταματησε στην Ισλανδια για ταχυτητα, μου μιλουσε στα αγγλικα, και εγω του απαντουσα στα αγελαδινα μουυυυυυυυ. Καταλαβα φυσικα οταν μου εδειξε το μηχανημα που χρεωνουν την πιστωτικη.. Εκτος απο αουτομπαν που ειναι η χαρα των σπορ-τουρινγκ μηχανων εχω οδηγησει και σε δρομους, που δεν τους λες και δρομους...προσφατη εμπειρια Βουλγαρια με το φορουμ, οπου συναντηθηκαμε με ολα τα συμπαθεστατα τετραποδα, σε αθλιους δρομους γεματο ταφους..εννοω για το μεγεθος που ειχαν οι λακουβες... Τωρα το μονο που δεν μου εχει τυχη ειναι αυτο που λες για τον μεθυσμενο βενζινα και την λασπη. Ας αφησουμε και κατι γι'αυτο το ταξιδι.. Αλλα κρατω αυτο που ειπες, οτι αυτα σου μενουν περισσοτερο.. Και απ'οτι καταλαβα πρεπει να εχεις εμπειρια σε αυτες τις χωρες.. αν εχεις καποια πληροφορια ΠΧ για εγγραφα αν χρειαζεται διεθνες διπλωμα, η οτιδηποτε γνωριζεις, και θα μπορουσε να βοηθησει πες για να μαθουμε κ'εμεις. Εκτος απο την ασφαλεια ετσι; Αυτο το καταλαβα...
Reply With Quote
Παλιό 30-03-2011, 20:10
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από paschalis Εμφάνιση μηνυμάτων
Πανο αλλαξε λαδια και ξεκινα..
Στη Μοσχα εφτασε προπερσι ενας φιλος με vstrom 650 μονος θα τον ψαξω να παρουμε πληροφοριες..
Ευχαριστω Πασχαλη να εισε καλα φιλε..Οποια πληροφορια απο τον φιλο σου μπορεις να μαθεις πες..σφουγγαρι θα γινω και θα απορροφησω ολες τις πληροφοριες..
Reply With Quote
Παλιό 30-03-2011, 22:06
J.T.R Ο/Η J.T.R βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2010
Περιοχή: Καρδιτσα
Μoto: Αφρικα Τουιν... Ματωμενος Λυκος...

Απόσπασμα:
Για την κλιμακα ασφαλειας, θα ανεβασω τον πηχη ψηλα και το ξερω...δεν θα ξεκινουσα ποτε το πρωτο ταξιδι σε αυτες τις χωρες.. Αλλα επειδη ποτε μην λες ποτε, το πρωτο μου ταξιδι, και γευση απο εξω ηταν το 2004 και μαλιστα Πολωνια.. Με Honda CBR1100XX και τοτε η χωρα δεν ειχε και μεγαλες διαφορες απο Ουκρανια-Ρωσια, και αφιλοξενη προς τους δυο τροχους. Και αστυνομια με σταματησε, και μεθυσμενος οδηγος, στο τσακ, πηγε να με στειλει στα θυμαρακια.. Τα πραγματα εχουν αλλαξει παρα πολυ απο τοτε, γιατι ξανα επισκεφτηκα την χωρα το 2008, και ηταν πολυ καλυτερα. Τωρα και στην Αγγλια να με σταματουσε αστυνομια, τα αγγλικα μου ειναι οσο τα Ρωσικα μου η τα Ουκρανικα μου δηλαδη για Με σταματησε στην Ισλανδια για ταχυτητα, μου μιλουσε στα αγγλικα, και εγω του απαντουσα στα αγελαδινα μουυυυυυυυ. Καταλαβα φυσικα οταν μου εδειξε το μηχανημα που χρεωνουν την πιστωτικη.. Εκτος απο αουτομπαν που ειναι η χαρα των σπορ-τουρινγκ μηχανων εχω οδηγησει και σε δρομους, που δεν τους λες και δρομους...προσφατη εμπειρια Βουλγαρια με το φορουμ, οπου συναντηθηκαμε με ολα τα συμπαθεστατα τετραποδα, σε αθλιους δρομους γεματο ταφους..εννοω για το μεγεθος που ειχαν οι λακουβες... Τωρα το μονο που δεν μου εχει τυχη ειναι αυτο που λες για τον μεθυσμενο βενζινα και την λασπη. Ας αφησουμε και κατι γι'αυτο το ταξιδι.. Αλλα κρατω αυτο που ειπες, οτι αυτα σου μενουν περισσοτερο.. Και απ'οτι καταλαβα πρεπει να εχεις εμπειρια σε αυτες τις χωρες.. αν εχεις καποια πληροφορια ΠΧ για εγγραφα αν χρειαζεται διεθνες διπλωμα, η οτιδηποτε γνωριζεις, και θα μπορουσε να βοηθησει πες για να μαθουμε κ'εμεις. Εκτος απο την ασφαλεια ετσι; Αυτο το καταλαβα...
Ωπα και μην αρπαζεσαι

Τη γνωμη μου λεω. Προς τι οι ειρωνιες, δεν το καταλαβαινω.

Αλλα δεν πειραζει. Εξαλλου τι μπορει να ξερει καποιος που ταξιδευει στο Ανατολικο μπλοκ απο το 1994...
Τι θα μπορουσε να μαθεις απο καποιον που εχει παει ... φορες ,μονον ανατολικη Ευρωπη(το κενο ειναι γιατο σασπενς)

Αντε κι εγω να μαζεψω το παλιοσαραβαλο μου και να ψαξω να βρω κανα ταξιδιωτικο οδηγο να ξεστραβωθω να μαθω και για τα διεθνη διπλωματα και για μερη μακρινα και απατητα.

Αλλα μαλλον θα προτιμησω πιο βατους προορισμους χωρις κινδυνους και κακοτοπιες...ακου εκει βενζιναδικο στη λασπη...μα καλα λεω κατι κουταμαρες μερικες φορες.

Καλο ταξιδι σου ευχομαι.
Reply With Quote
Παλιό 30-03-2011, 23:21
Jefe Ο/Η Jefe βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: ΡΙΟΝ
Μoto: 1200GS Adventure

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Magelanos;347528[SIZE=3
]..δεν θα με φοβησει μια τυχον διανυκτερευση στο πουθενα σε Ρωσια η Ουκρανια, γιατι πολυ απλα μενω στην ΚΥΨΕΛΗ οπου και το να κατεβασεις τα σκουπιδια νυχτα στον καδο εξω απ'το σπιτι σου κινδυνευεις..[/SIZE]Ενταξει εχω την αισθηση του κινδυνου αλλα αν σκεφτομαστε ετσι δεν παμε πουθενα...Και δεν ειναι και λιγα τα ταξιδιωτικα αλλων που εχουν βιωσει τον κινδυνο στο πετσι τους και θα το εκαναν ξανα και ξανα...

Jefe
Reply With Quote
Παλιό 30-03-2011, 23:25
Jefe Ο/Η Jefe βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: ΡΙΟΝ
Μoto: 1200GS Adventure

Απόσπασμα:
Ευχαριστω πολυ Βανα και Θαναση να ειστε καλα, το ταξιδι να ειμαστε καλα θα γινει, και ευχομαι οτι καλυτερο και ταξιδιαρικο να κανετε κ'εσεις αυτο το καλοκαιρι...

Να 'σαι καλά Πάνο! Σου εύχομαι τα καλύτερα γιά το ταξίδι σου. Άν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι, από μέρη που έχω πάει, πές μου.
Κι εγώ ετοιμάζομαι σιγά-σιγά γιά τον Αύγουστο....

Jefe
Reply With Quote
Παλιό 30-03-2011, 23:55
babisadve Ο/Η babisadve βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: Σαλλλονίκη
Μoto: όχι Adve !!!

Πάντως Magelane,
σου έχω ανοικτή πρόσκληση για .... ???

Και να θυμάσαι:

Το μόνο που χρειάζεσαι για να ταξιδέψεις, είναι χρόνος !!!
Reply With Quote
Παλιό 31-03-2011, 00:24
Syvaris Ο/Η Syvaris βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2010
Περιοχή: Ρίον
Μoto: BMW R850R

παντως, ενας λόγος που αποφύγαμε πέρισυ το πέρασμα από ρωσία, στην κατηφόρα για ελλάδα, ήταν η πληροφορία από ρωσίδα φίλη μας, πως οι τροχαίοι της ρωσίας, εχουν αδυναμία στους τουρίστες, που συνήθως σταματούν στους δρόμους, λένε πως τα γνήσια διαβατήριά σου είναι πλαστά, σε συλλαμβάνουν και αν δεν τους δώσεις άμεσα κανα 60-80 ευρω περνάς 2-3 μέρες στο τμήμα του χωριού μέχρι να σου πουν πως όλα είναι οκ και να σε αφήσουν. είναι το συνηθισμένο τους καλαμπούρι, που ταλαιπωρούν και τους κατοίκους άλλων- πρώην ρωσικών κρατών κατοίκους.
έχε το μόνο σα σκέψη στο πίσω μέρος του μυαλού σου.
Reply With Quote
Παλιό 31-03-2011, 02:34
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από J.T.R Εμφάνιση μηνυμάτων
Ωπα και μην αρπαζεσαι

Τη γνωμη μου λεω. Προς τι οι ειρωνιες, δεν το καταλαβαινω.

Αλλα δεν πειραζει. Εξαλλου τι μπορει να ξερει καποιος που ταξιδευει στο Ανατολικο μπλοκ απο το 1994...
Τι θα μπορουσε να μαθεις απο καποιον που εχει παει ... φορες ,μονον ανατολικη Ευρωπη(το κενο ειναι γιατο σασπενς)

Αντε κι εγω να μαζεψω το παλιοσαραβαλο μου και να ψαξω να βρω κανα ταξιδιωτικο οδηγο να ξεστραβωθω να μαθω και για τα διεθνη διπλωματα και για μερη μακρινα και απατητα.

Αλλα μαλλον θα προτιμησω πιο βατους προορισμους χωρις κινδυνους και κακοτοπιες...ακου εκει βενζιναδικο στη λασπη...μα καλα λεω κατι κουταμαρες μερικες φορες.

Καλο ταξιδι σου ευχομαι.
Φιλε μου το παρεξηγησες εντελως. Προσωπικη καταθεση κανω..Σεβομαι αυτα που ειπες και την εμπειρια σου που οπως ειπα καταλαβα οτι κατεχεις. Αλλα εκτος απο την ασφαλεια που πρεπει να υπαρχει σε αυτες τις χωρες, τι αλλο πρεπει να προσεξει κανεις η να αποφυγει; Εκτος απο αρνητικα δεν υπαρχουν και τα θετικα; Πες κατι που σου εχει συμβει σε αυτες τις χωρες, πως ηταν κτλ..αυτα ζητω απο ατομα που εχουν εμπειριες.. Σου ευχομαι να ταξιδευεις για πολλα χρονια ακομα στο Ανατολικο μπλοκ κατι που μου αρεσει κ'εμενα...
Reply With Quote
Παλιό 31-03-2011, 02:40
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Syvaris Εμφάνιση μηνυμάτων
παντως, ενας λόγος που αποφύγαμε πέρισυ το πέρασμα από ρωσία, στην κατηφόρα για ελλάδα, ήταν η πληροφορία από ρωσίδα φίλη μας, πως οι τροχαίοι της ρωσίας, εχουν αδυναμία στους τουρίστες, που συνήθως σταματούν στους δρόμους, λένε πως τα γνήσια διαβατήριά σου είναι πλαστά, σε συλλαμβάνουν και αν δεν τους δώσεις άμεσα κανα 60-80 ευρω περνάς 2-3 μέρες στο τμήμα του χωριού μέχρι να σου πουν πως όλα είναι οκ και να σε αφήσουν. είναι το συνηθισμένο τους καλαμπούρι, που ταλαιπωρούν και τους κατοίκους άλλων- πρώην ρωσικών κρατών κατοίκους.
έχε το μόνο σα σκέψη στο πίσω μέρος του μυαλού σου.
Ευχαριστω πολυ Βανα οντως το εχω ακουσει ισχυει.. Ειναι ενα θεμα κ'αυτο...
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης