|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Ναι, θα έφευγα έξω!!
Εγω πιστευω οτι αφου δεν την παλευεις πλεον πρεπει να δοκιμασεις το εξωτερικο οχι γιατι θα ειναι καλυτερα ή χειροτερα για σενα αλλα για να μην μεινεις με την απορια τι θα γινοταν αν ειχα φυγει να σε στοιχειωνει μια ζωη. Εγω εχω κανει δεκα χρονια εξωτερικο και Αμερικη και Ευρωπη αποφασισα να γυρισω για δικους μου λογους ο Αδερφος μου εμεινε μονιμα Αμερικη. Ο καθενας κανει τις επιλογες του και στο τελος κανει τον απολογισμο του. Καλα και κακα πραγματα υπαρχουν και εδω και στο εξωτερικο στην τελικη εσυ θα αποφασισιες τι πρεπει να κανεις για την ζωη σου. Οτι και να αποφασισεις σου ευχομαι καλη τυχη πρωτιστως και υγεια.
|
|
|||
|
|||
Μα το αρχικό σχόλιο, νομίζω δεν αναφερόταν σε οικονομικά κυρίως αδιέξοδα, όσο σε πολιτισμικά. Παρ' όλο που είναι αλληλένδετα, διέκρινα μια τάση απαξίωσης της "περιρρέουσας" κουλτούρας και φυσικά μη αντέχοντας να συμβιώνει κάποιος με κάφρους, αναρωτιέται αν αξίζει τον κόπο να "φύγει"...
Επειδή και εγώ υπήρξα μετανάστης στην Αυστραλία, αλλά και μόνιμα περιπλανώμενος όλη τη ζωή μου ανά την Γη, νομίζω πως εκτός κάποιων ακραίων καταστάσεων όπως ας πούμε φυσικές καταστροφές, λιμός, εμφύλιος κλπ δεν είναι καλύτερη επιλογή η φυγή. Αν φυσικά κάποιος βλέπει όλο τον κόσμο σαν μια πρόκληση για πρόοδο, αλλάζει... όμως τότε δεν αναρωτιέται, το θεωρεί φυσικό!!!!! |
|
|||
|
|||
Η άλλη όψη του νομίσματος!
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
και φεύγει |
|
|||
|
|||
Ναι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτή την λέξη!!!!! Όμως στην πραγματικότητα, δεν φεύγει ΑΠΟ κάπου, επειδή ας πούμε απέτυχε ή πληγώθηκε, αλλά ΓΙΑ οπουδήποτε... αρκεί να υπάρχει η σπίθα της πρόκλησης!!! Ξαναλέω, άλλο πολυμήχανος Οδυσσέας κι άλλο κλαψιάρης Καζαντζίδης... Βέβαια, πόσοι απόγονοι του πνεύματος του Οδυσσέα να έχουν απομείνει στην έρμη Βαλκανική;;; |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Δεν θέλω να φύγω γιατί κάποιος με γέλασε όπως λές. Δεν θέλω να πάω να κρυφτώ κάπου σε μοναστήρι ή στο Άγιο Όρο. Δεν ανακάλυψα "μόλις" στα 50 μου ότι η ζωή δεν είναι οι "παπαριές" του κατηχητικό κλπ. Δεν νομίζω επίσης ότι "κλαψο#####άζω" όπως αναφέρεις. Την ζωή μου την παλεύω για να την κερδίσω! Δουλεύω στο ιδιωτικό χώρο 25 χρόνια και τα τελευταία δύο χρόνια μάλιστα κάνω δύο δουλειές. Έχω μία εξαιρετική οικογένεια πράγμα για το οποίο νιώθω ευτυχής και ευνοημένος! Ανήκω σε αυτούς τους ανόητους ανθρώπους που ουδέποτε στην ζωή τους ζήτησαν κάτι για καλύτερη μεταχείριση ή για εύνοια. Δεν έβαλα μέσον για να πάω φαντάρος στο μέρος που ήθελα, για να βρώ δουλειά, δεν έδωσα φακελάκι και δεν πειράζει ας περίμενα στο ράντζο στο Νοσ Παπανικολάου δύο ημέρες για να χειρουργήσουν το χέρι μετά από τροχαίο. Αλλά βρε αδερφέ είναι πράγματα που με ενοχλούν πλέον πολύ. Δεν παλεύω την αγένεια, τον ωχαδερφισμό, την λαμογιά, την παραβατική συμπεριφορά.Με ενοχλεί αφάνταστα να πετάει το τσιγάρο από το παράθυρο του αυτοκινήτου στον δρόμο. Με ενοχλεί αφάνταστα τους αναβάτες μοτό να παραβιάζουν τον φωτ σηματοδότη ή να σταματούν πάνω στην διάβαση Το θεωρώ αγενές. Μου αρέσει να ζω και να λειτουργώ μέσα σε ένα πλαίσιο που το ορίζουν κανόνες απλής συμπεριφοράς. Δεν σκέφτομαι να φύγω στο εξωτερικό για να λιποτακτήσω από την κοινωνία μας για την οποία είμαι μέλος της, ούτε έβαλα το post αυτό (το οποίο είναι άλλος ο συντάκτης αλλά το υιοθετώ πλήρως) για να κάνω έρευνα αγοράς πόσοι θα πουν ναι και πόσοι θα πουν όχι. Οκ έβγαλα ένα "καημό" μέσα από το κείμενο αλλά δεν το παίζω "Ξανθόπουλος" Άνθρωπος με αδυναμίες είμαι και έβγαλα κάτι από μέσα μου. Εξάλλου αυτό που ανέφερα είναι ότι νιώθω κουρασμένος. Αυτό γίνεται όταν παλεύεις και όχι όταν λουφάρεις από την ζωή. Εν πάσει περιπτώσει thanks για όλα τα μηνύματα. υπήρχε θετική ενέργεια και την εισέπραξα. out |
|
|||
|
|||
Επίσης, ξέχασα να αναφέρω κάτι που τιμά αυτό το forum σε ότι αφορά τους ανθρώπους που είναι μέλη του.
Υπήρξαν αρκετά μέλη που πήραν τηλ ή έστειλαν πμ σχετικά με το post αυτό για πιο προσωπική επαφή και άκουσα πραγματικά καλά και δυνατά λόγια. Ευχαριστώ όλα τα φιλαράκια !! |
|
|