GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Γενικά - Μοτοσυκλέτα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 24-06-2011, 11:29
spitiko Ο/Η spitiko βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Στα Χανιά της Κρήτης
Μoto: Tiger 07 abs
Προεπιλογή Απάντηση: ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΤΟΧΟΥΣ BMW 1200 GS ADV

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από forester Εμφάνιση μηνυμάτων
και ποιος το καταλαβαίνει;;;;απλά σπάνε σε σημαντικά ποσοστά, τόσο που να μιλάμε για "κουσούρι". Μάλλον έχει να κάνει με τα μέταλλα που χρησιμοποιούν, σε συνδυασμό με τον ιδιαίτερο χρονισμό του τρικύλινδρου (στο συγκεκριμένο μοτέρ οι κύλινδροι πάνε 2 μαζί κι ένας μόνος) και παρατηρείται στα 1050 (speed triple & tiger) , όχι όμως και στο 675. Είναι απορίας άξιον, αλλά συμβαίνει. Δεν υπεισέρχομαι σε θέματα συντήρησης κλπ, αφού η συχνότητα της βλάβης είναι μεγάλη. Δεν μπορεί όλοι αυτοί που το παθαίνουν να μην συντηρούν σωστά τη μηχανή τους..... Εγώ έτσι αποφάσισα να μην το φτιάξω. Μου είπαν, για να είμαι ήσυχος..... να πάω για ελατήρια ξανά στις 40.000χλμ από την επισκευή. Ε, όχι! Όσο καλή μηχανή κι αν ήταν (κατά τα άλλα...) όσο κι αν με έφτιαχνε κάθε φορά που την καβάλαγα! Πριν πάθω τη ζημιά, συζήταγα για το 800XC, μιας κι ήθελα κάτι σε πιο ON-OFF και με καλύτερη σέλα συνεπιβάτη. Μετά βέβαια το ξέγραψα τελείως!
Και εγώ tiger 1050 είχα πριν....
διαφορές;;;;
καμία σχέση!
Οι ομοιότητες σταματούν στους 2 τροχούς. Έτσι απλά!

Θά με (μας) τρελάνεις φίλε.
Το tiger είναι πιο ευέλικτο για καθημερινή χρήση ελαφρότερο δυνατότερο 115 άλογα οικονομοικότερο και φθηνότερο και στην Αμερική οι πωλήσεις
Εγγλέζικων είναι περισσότερες απο τα Γερμανικά που είναι η πιο δύσκολη αγορά.
Συμπληρώνω ότι ήμουν κατοχος BMW BOXER και K RT TIGER 900 93 99 KAI τώρα 1050 07 ευχαριστώ.

Last edited by spitiko; 24-06-2011 at 11:30.
Reply With Quote
Παλιό 24-06-2011, 15:04
NLS Ο/Η NLS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μoto: BMW R1200GS (από τους βλάκες που την είχαν πάρει καινούρια)

καλά δεν μπορεί να έχει τη γνώμη του δηλαδή;

το tiger ποιο ευέλικτο στην καθημερινή χρήση;

στην Αμερική τι μας ενδιαφέρει; δεν είναι πιο δύσκολη, είναι ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετική
η Αμερική γουστάρει τα χάλια τα HD και τα super sport - ότι να 'ναι για ποζάρισμα

ήσουν κάτοχος boxer τι boxer; "γενικώς";
Reply With Quote
Παλιό 24-06-2011, 15:55
vrider Ο/Η vrider βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: R 1200 GSA '08

Τα πολλα λογια ειναι φτωχεια....
Reply With Quote
Παλιό 24-06-2011, 17:44
Moderator

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από NLS Εμφάνιση μηνυμάτων
καλά δεν μπορεί να έχει τη γνώμη του δηλαδή;

το tiger ποιο ευέλικτο στην καθημερινή χρήση;

στην Αμερική τι μας ενδιαφέρει; δεν είναι πιο δύσκολη, είναι ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετική
η Αμερική γουστάρει τα χάλια τα HD και τα super sport - ότι να 'ναι για ποζάρισμα

ήσουν κάτοχος boxer τι boxer; "γενικώς";
Λες τα κύλινδρα της 750/6 να είναι μακρύτερα από την Gs?
Όσο αφορά την Αμερική οι νόμοι για τα ελατωματικά προίοντα ειναι ισχυρότεροι. Και η σχέση με το Νετ πολύ καλύτερη από εμάς. Μελετήστε κανένα άλλο σάιτ εκτός από τα BMW.
Με όλα αυτά που πληροφορούμε αντικειμενικά άπο αυτό το θέμα σκέφτομε να μην κάνω το ετήσιο ταξίδι μου διότι η TIGER μου έχει 48000 χλμ.
qtl { position: absolute; border: 1px solid #cccccc; -moz-border-radius: 5px; opacity: 0.2; line-height: 100%; z-index: 999; direction: ltr; } qtl:hover,qtl.open { opacity: 1; } qtl,qtlbar { height: 22px; } qtlbar { display: block; width: 100%; background-color: #cccccc; cursor: move; } qtlbar img { border: 0; padding: 3px; height: 16px; width: 16px; cursor: pointer; } qtlbar img:hover { background-color: #aaaaff; } qtl>iframe { border: 0; height: 0; width: 0; } qtl.open { height: auto; } qtl.open>iframe { height: 200px; width: 300px; }
Reply With Quote
Παλιό 24-06-2011, 18:18
Senior Member

Λέω ότι με το GS δεν έχω κολλήσει ΟΥΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ που να περνάει μηχανή αναλόγων κυβικών τα τελευταία 5 χρόνια. Ούτε σε ένα έτσι για δείγμα.

Τι σχέση έχει το "πιο δύσκολη αγορά" με τους αυστηρότερους νόμους για ελαττωματικά προϊόντα; Άσε που δεν ξέρω που έχεις βρει τα στατιστικά πωλήσεων της Αμερικής... να ψάξω και εγώ; Γιατί είχα δει κάποια παλιότερα και δεν θυμάμαι την Triumph πουθενά.

Δεν ξέρεις τι άλλα site βλέπουμε, τι άλλους ανθρώπους συναναστρεφόμαστε και τι άλλη μηχανή είχαμε ή έχουμε οδηγήσει.

Επίσης δεν είπες τι... boxer είχες.

Το ταξίδι σου το ετήσιο μια χαρά θα το κάνεις όπως κάθε χρόνο. Ελπίζω.
Reply With Quote
Παλιό 24-06-2011, 18:30
Senior Member

...για του λόγου το αληθές ας δούμε ένα σχετικά φρέσκο (φετινό) άρθρο:

The U.S. Motorcycle Market - ein Knol-Artikel von Bobbie7

Από ότι βλέπω είναι και η BMW και η Triumph στο 1%... και αν η Triumph δεν είχε και το Thunderbird που είχε βγει καλύτερο cruiser στην Αμερική ήθελα να ήξερα που θα ήταν.

Την αγορά την οδηγεί η HD και μετά εταιρίες με πλούσιο "ρεπερτόριο" σε cruiser (οι δυο πρώτες ειδικά - μετά την HD) και sport bikes.

Να σημειώσουμε ότι η BMW εδώ και χρόνια δεν έχει cruiser bike και έχει και μόνο ένα πραγματικό supersport bike. Όπως είπαμε τις δυο κυρίαρχες επιλογές στην Αμερική δηλαδή.

Εντύπωση προκαλεί η ΚΤΜ που έχει 2% άρα πάει με όλα (εκεί βέβαια παίζουν και Baja και τέτοια...).

...αν βέβαια μας ενδιαφέρει η αγορά της Αμερικής γιατί εγώ Ελλάδα πάντως μένω...

Last edited by NLS; 24-06-2011 at 18:32.
Reply With Quote
Παλιό 24-06-2011, 20:36
pilot Ο/Η pilot βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2011
Περιοχή: Αργυρούπολη
Μoto: BMW GS 1200 ADV (DOHC)

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από NLS Εμφάνιση μηνυμάτων
...για του λόγου το αληθές ας δούμε ένα σχετικά φρέσκο (φετινό) άρθρο:

The U.S. Motorcycle Market - ein Knol-Artikel von Bobbie7

Από ότι βλέπω είναι και η BMW και η Triumph στο 1%... και αν η Triumph δεν είχε και το Thunderbird που είχε βγει καλύτερο cruiser στην Αμερική ήθελα να ήξερα που θα ήταν.

Την αγορά την οδηγεί η HD και μετά εταιρίες με πλούσιο "ρεπερτόριο" σε cruiser (οι δυο πρώτες ειδικά - μετά την HD) και sport bikes.

Να σημειώσουμε ότι η BMW εδώ και χρόνια δεν έχει cruiser bike και έχει και μόνο ένα πραγματικό supersport bike. Όπως είπαμε τις δυο κυρίαρχες επιλογές στην Αμερική δηλαδή.

Εντύπωση προκαλεί η ΚΤΜ που έχει 2% άρα πάει με όλα (εκεί βέβαια παίζουν και Baja και τέτοια...).

...αν βέβαια μας ενδιαφέρει η αγορά της Αμερικής γιατί εγώ Ελλάδα πάντως μένω...

Reply With Quote
Παλιό 24-06-2011, 21:35
Moderator

Νίκο δεν υπάρχει κόντρα μεταξύ μας. Όλα τα μηχανακια πανε σχεδον παντού.Με τους οδηγούς καμιά φορά υπάρχει το πρόβλημα.
Το θέμα ξεκίνησε για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ λόγους εαν δεν υπάρχει αντίλογος δεν εξυπηρετεί τίποτα.
Προσωπικά είμαι του εμείς και όχι του εγώ.
Δεν ξέρω εάν με σαράντα χρόνια εμπειρία είμαι μεσαίος χρήστης.
Οσο αφορά την bmw ηταν 750/6 απο την Γερμανικη αστυνομια την ειχα παρει 1982.

Last edited by spitiko; 24-06-2011 at 21:38.
Reply With Quote
Παλιό 25-06-2011, 08:24
Senior Member

Κόντρα δεν υπάρχει, απλά δεν άφησες να έχει γνώμη ένας άνθρωπος πρώην τίγρης.
Άστον να πει ότι θέλει, είχε στο κάτω κάτω ο καημένος και δεν του άρεσε, εδώ να δεις τι διαβάζουμε στο ίδιο το GS forum για τα GS από ανθρώπους που δεν έχουν ...σε λίγο θα κάνουμε ομαδική... πώληση.

Από τον boxer που είχες παρά ότι "λέγεται" ότι είναι 70 χρόνια ο ίδιος, επέτρεψε μου να πω ότι έχουν αλλάξει πολύυυυυ τα πράγματα. Έχεις πάει καμιά βόλτα καμιά 1200;

Αχ να την είχα όταν ήμουν εγώ Χανιά (φαντάρος)...
Reply With Quote
Παλιό 25-06-2011, 13:10
Moderator

1.Όσο καλή μηχανή κι αν ήταν (κατά τα άλλα...) όσο κι αν με έφτιαχνε κάθε φορά που την καβάλαγα!
2.
Και εγώ tiger 1050 είχα πριν....
διαφορές;;;;
καμία σχέση!
Οι ομοιότητες σταματούν στους 2 τροχούς. Έτσι απλά!

Για τα παραπάνω συμμετείχα στο θέμα.

Gs δεν έχω καβαλήσει, έλα που η γυναίκα μου βολευόταν στο πίσω κάθισμά της bmw k 100 για 7-8 χρόνια και απο κει και μετα μου κανει κολπα με το υψος των Tiger
ΣΥΜΦΩΝΩ οτι τεχνολογικά εχουν προχωρήση αλλα σήμερα εχουν λιγο βαλτώση.( το καλύτερο gs με 110 αλογα που εχει κυκλοφορίση ποτε με κοστος μονο 30% πανω απο τον ανταγωνισμο)με την σειρα Κ να μην εχει καμια προστιθέμενη αξια.Και πολλα αλλα φιλαράκο.
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης