GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 05-04-2011, 14:47
napgeo Ο/Η napgeo βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2010
Περιοχή: ΠΡΕΒΕΖΑ
Μoto: HONDA ΝΤ700
Προεπιλογή Απάντηση: ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΙΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΑΕΡΑ

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από aeriko Εμφάνιση μηνυμάτων
Μα ετοιμάζεται για κριτική

Κακιούλες?????

Μα να ετοιμάζωμαι τι θα αντιμετωπίσω απο δω και πέρα. Το έπιασες το νόημα.............Καλά είσαι Πάνο μου και γιατί χαθήκαμε.....
Reply With Quote
Παλιό 23-05-2011, 01:14
Kosttis Ο/Η Kosttis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: Γλυφάδα Αττικής
Μoto: R1200GS

Φίλε μου έχεις κάτι νεότερο με το πρόβλημα που αντιμετώπιζες?
Reply With Quote
Παλιό 23-05-2011, 02:33
giamil Ο/Η giamil βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2011
Περιοχή: Πειραιας
Μoto: R 1200GS '07 (Blackie)

Φιλε μου αλλαξα λαστιχα, κι απο τοτε δεν το εχω ξανανιωσει. Βεβαια δεν εχω βρεθει απο τοτε σε μερα με αρκετο αερα για να διαπιστωσω αν εχει εξαφανιστει ή απλα εχει μιωθει τοσο ωστε να μην το αντιλαμβανομαι με λιγο αερα.
Δεν ξερω αν με καταλαβαινεις....εμενα η αισθηση μου και η λογικη μου, παρ'ολα οσα υποθηκαν εδω, ηταν οτι κατι παιζει με το τιμονι (χαλαρο ρουλεμαν ή κατι τετοιο που να μπορει να προκαλεσει ασταθεια στο τιμονι) ή με το ball joint...κι αυτο διοτι το φαινομενο διογκωνοταν με τον αερα....αρα με το κουνημα του τιμονιου.Γι αυτο δεν μπορουσα να καταλαβω οτι λεγανε εδω για στραβοπατημενο πελμα ή ρουλεμαν πισω τροχου ή ο οδηγος κτλ...
Τελος παντων, σιγουρα τα παλια λαστιχα πεζανε καποια ρολο παραπανω στην ολη φαση και το πολλαπλασιαζαν το φαινομενο...
Τωρα δεν ειναι αισθητο με ενα απλο αερακι...αλλα δεν αποκλειω οτι αν πεσω σε μερα με καλο αερα σε μια εθνικη ας πουμε, οτι δεν θα το ξανανιωσω εστω σε μικροτερο βαθμο....Τωρα αν γινει κι αυτο και δεν εχω τρεμουλο....τοτε θα παραδεχτω οτι ηταν απλα θεμα παλαιων ελαστικων+ζυγοσταθμισης ισως (που εγινε εκνεου με την αλλαγη)...δεν θα εχω και αλλη επιλογη....
Το σιγουρο ειναι οτι ουτε το οδηγικο μου στυλ αλλαξα (εκτος του οτι παω και ορθιος που και που μετα το enduro trainning me με το ενα χερι στο τιμονι και το ενα ποδι πανω στη σελα ), αλλα ουτε και ρουλεμαν πισω τροχου αλλαξα στα 30.000χλμ!
Θα επανελθω για οτιδιποτε νεοτερο!
Reply With Quote
Παλιό 05-07-2011, 01:42
doctor77 Ο/Η doctor77 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Junior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2011
Περιοχή: Περιστέρι
Μoto: 2006 BMW R1200GS Vespa 250gts

Το ίδιο ψαλίδισμα στο τιμόνι είχα κι εγώ στην Αττική οδό προς αεροδρόμιο..
Φυσούσε τρελά,σίγουρα 6 μποφορ πλάγιο ανεμο..ακομα και τα αμαξια πηγαιναν βαρκα-γιαλο!!!
Δοκίμασα επίτηδες να 200αρίσω....ούτε κατα διάνοια!!! Στα 160 το τιμόνι έκανε τα δικά του και στα 180 ήταν πραγματικά επικίνδυνο πλεον..
Να προσθεσω οτι έχω φρεσκα λάστιχα..επισης ειχα επανω το top case και την πισω προφορτιση στην στανταρ ρυθμιση για ενα ατομο.
Πριν καμια εβδομαδα στο ιδιο σημειο χωρις αερα ειχα 200αρισει για πλακα και το μηχανακι ηταν τρένο!!
Άρα κατ'εμένα: ισχυρος πλαγιος άνεμος+top case+χαλαρη προφόρτιση πίσω=ψαλιδισμα τιμονιού στα 160+
Μέχρι τα 150 παντως οφείλω να πω πως ημουν πολύ καλά..
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης