|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Ποιόν σκληρό δίσκο SSD να αγοράσω ???
Μιας και όλο και περισσότεροι από εμάς αρχίζουν ν' ασχολούνται με θέματα υπολογιστών ή περιφερειακών συσκευών και η ενασχόληση φέρνει και απορίες που δεν θα τις χαρακτήριζε κάποιος απλοϊκές, επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και τις "γρατζουνιές" του μάστορα όλοι τις ακούμε κι επειδή η γνώση πρέπει να μοιράζεται, αποφάσισα να σηκώσω ένα blog, με how to, tips & tricks.
Αυτό που εσένα σου φαίνεται βουνό, πιθανότατα εγώ το έχω ξανα-αντιμετωπίσει, οπότε αυτόματα έχεις έναν μπούσουλα να πορεύεσαι. Είναι συλλογική δουλειά (δικιά μου και των παιδιών που δουλεύουν στο μαγαζί μου) κι ευελπιστούμε να μπορέσουμε κάνοντας χρήση των εργαλείων που μας παρέχει η τεχνολογία σήμερα, να γλυτώσουμε σε πολλούς από σας χρόνο και χρήμα. Είναι ακόμα υπό κατασκευή αλλά μπορείτε να θέτετε ερωτήματα μέσω email τα οποία θ' αξιολογούνται (είναι ευνόητο ότι δεν θ' απαντήσουμε ερώτημα του στυλ "πως κάνω αντιγραφή επικόλληση) και θα απαντώνται. Προτάσεις και σχόλια θεωρώ θα βοηθήσουν θετικά. Ο χώρος AVIA: how-to Η σελίδα μας http://www.avia.gr/ Last edited by vaska; 19-12-2012 at 16:30. |
|
|||
|
|||
&
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
Καλημέρα. Γιατί δεν στέλνεις fax στην Γερμανία. Θα σου απαντήσουν σίγουρα ποιό είναι το σωστό.
Στην ηλικ'ια μας τι τα θ'ελεις αυτά.................. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
|
|
||||
|
||||
Απόσπασμα:
Το IOPS (Input/output Operations Per Second) είναι ένα συνηθισμένο μετροπρόγραμμα (benchmark) για σκληρούς δίσκους, SSDs, και άλλα αποθηκευτικά μέσα και δείχνει την διαμεταγωγή των διαφόρων μεγεθών των blocks (4ΚB,8KB,...128KB κ.λ.π) των δεδομένων. Προγράμματα όπως το IOMeter, IOZone, CrystalDiskMark ή HDTune χρησιμοποιούνται για να καθορίσουν τα IOPS αποτελέσματα. Ένας κλασικός σκληρός δίσκος 7200 RPM διαχειρίζεται 4k blocks δεδομένων περίπου στα 120 IOPS. Τα οικονομικά SSD πρώτης γενιάς διαχειρίζονταν 4KB data δεδομένων περίπου στα 1600 IOPS. Εξελιγμένα SSDs διαχειρίζονται 4KB data δεδομένων από 8000-50.000 ή και περισσότερα IOPS. Ο αριθμός των IOPS συσχετίζεται άμεσα με τον χρόνο που απαιτείται για να φορτώσουν τα προγράμματα, όπως τα λειτουργικά συστήματα, οι βάσεις δεδομένων και άλλες εφαρμογές.
|
|||
|
|||
Πολυ καλές πληροφοριες κύριοι!!!
|
|
||||
|
||||
Μετά από 4 μήνες συμβίωσης με το νέο μου σκληρό δίσκο, έχω διαπιστώσει ...
Αν κ δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα στις ταχύτητες, παρόλο που το συγκεκριμένο Notebook είναι του 2008, μιας κ ο επεξεργαστής μου είναι διπύρηνος στα 2,5 Ghz κ η RAM στα 4 GB DDR2, με γρήγορη κάρτα γραφικών ... τα χαρακτηριστικά παρακάτω ... Έχοντας ανοιχτά πάντα πάνω από 5 παράθυρα, με 5 - 10 tabs το καθένα και 3-4, το λιγότερο, προγράμματα να τρέχουν συγχρόνως, όλες οι διεργασίες γίνονται αρκετά συντομότερα - όχι υπερηχητικά όπως περίμενα/φανταζόμουν, το σερφάρισμα είναι γρηγορότερο και τα "βαριά" προγράμματα (photoshop), τρέχουν ταχύτερα ... Στην εκκίνηση του συστήματος, δεν έχω σωστή άποψη, γιατί δεν κάνω ποτέ τερματισμό των windows ... κάνω πάντα Hibernation ... Κάπου κάπου, κάθε 20 μέρες, κάνω μια επανεκκίνηση ... Καταλήγοντας μπορώ να πω, μιας κ τώρα έχουν πέσει κι άλλο οι τιμές στους SSD, είναι μια χρήσιμη αναβάθμιση ... δίνει άλλο αέρα στις ταχύτητες των διεργασιών ... Έχω βγάλει κ μερικές φωτογραφίες απ' την αλλαγή των δίσκων |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Sent by Arkas via Tapatalk ! |
|
|||
|
|||
Μερσί Chief ! Μάλλον θα ακολουθήσω τα γραφόμενα σου ....
|
|
|