|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Nikon, Canon και λοιπές δυνάμεις.
Πρώτη προσπάθεια με αρκετά λάθη
1ο λάθος: Η φωτογραφική δεν κοίταζε τον βορά με αποτέλεσμα να μην φανεί ολοκληρωμένο το startrail (αυτό που φαίνεται σα δίνη) 2ο λάθος: Χρησιμοποίησα led φακό για να φωτίσω το δέντρο (ή έπρεπε να μην τον χρησιμοποιήσω καθόλου ή να τον βάλω πιο μακριά) 3ο λάθος: το φεγγάρι είναι σχεδόν γεμάτο με αποτέλεσμα ο ουρανός να είναι αρκετά φωτεινός. 4ο λάθος: Η φωτογράφιση έγινε στην πόλη με αποτέλεσμα η φωτογραφική να παίρνει και από αλλού φως. Για την ιστορία... τράβηξα 20 λήψεις των 5 περίπου λεπτών με Nikon D5000, φακός NIKKOR 18-55mm 1:3.5-5.6G f/4, ISO 200, 22mm. (Διάρκεια λήψης 2 περίπου ώρες, 2 Cardhu, 6 τσιγάρα ) |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Τα εντόπισες πιστεύω όλα τα αρνητικά κατά τη δική μου γνώμη,οπότε περιμένουμε την επόμενη καλύτερη φωτογραφία .
Εγώ θα δοκίμαζα και με ISO 100 και λίγο μεγαλύτερο f . :sm5: Last edited by adventure; 10-08-2011 at 07:39. |
|
|||
|
|||
..Και, μιας και ο λογος για D-SLR, να και ενας ευχρηστος "οδηγος" για τις ρυθμισεις ΟΛΩΝ των παραμετρων, σε μια εικονα!
(Υ.Γ. Movo Canon και Nikon, υπαρχουν στον κοσμο?? Εμεις με τις SONY να παμε να τις πεταξουμε?? ) |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
ΠΟΛΥ χρήσιμο και κατανοητό (ειδικά στο θέμα του διαφράγματος όπου οι πιο πολλοί αρχάριοι, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου, μπερδέυουν τις τιμές μιας και είναι αντίστροφες.) |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Πολύ καλό . Σε ευχαριστούμε .
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Να συμπληρώσω παίξε λιγάκι το f και με τους χρόνους του κλείστρου σε δυο τρεις λήψεις και κάνε την προεπισκόπηση σου και προσάρμοσε αναλόγως γιατί ούτως η άλλος οι παράγοντες είναι πολλοί όπως ανάφερες και πιο πάνω .
Εγώ τουλάχιστον αυτό θα έκανα . Περιμένω με αγωνία Βαγγέλη το αποτέλεσμα . |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
... και αυτο πολυ καλο Θαναση!.... |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
:sm5::sm5::sm5: |
|
|||
|
|||
...και αφου το ξεκινησαμε τοσο ομορφα ας τολμησω να αρχισω μερικες ερωτησεις στους πιο εμπειρους!
...βρισκομαι σε μια αγωνιστικη πιστα για μοτοσυκλετες ! ...ο καιρος ειναι αιθριος ... ο ηλιος εινα πισω μου.... οι μοτοσυκλετες κινουνται αρκετα γρηγορα ακομα και στις στροφες και θελω να τις πιασω οσο γινεται καλυτερα και καθαρα ενω κινούνται εν κλιση! Βρισκομαι σε μια αποσταση 10 μετρων απ τη μηχανη που θα περασει απο μπροστα μου ...και εχω τσεκαρει οτι με ενα φακο 70-300mm μπορω και κεντραρω ολο τον ογκο της μηχανης μεσα στο καδρο μου ..αφηνωντας και λιγο περιθωριο δεξια/αριστερα.... ...στήνω τριποδα ...χαλαρώνω...βαθεια ανασα .... και....κλικ! ....ποιες ρυθμισεις προτείνεις για μανουαλ θεση???) .... ευχαριστω εκ των προτερων! |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Δες εδώ.... Panning (camera) - Wikipedia, the free encyclopedia Από εκεί και πέρα πειραματίζεσαι ανάλογα με το φως αλλά και την ταχύτητα κίνησης της μηχανής. Δοκίμασε από 1/125 εώς 1/500, τώρα αν θέλεις να τραβήξεις με το τρίποδο από 1/250 και πάνω και ανάλογα με το τι διάφραγμα σου δίνει η μηχανή καλά είναι πάντως να παίζεις από f/3.5 εώς 5,6 γιατί λογικά δεν θέλεις βάθος πεδίου αλλά γρήγορη ταχύτητα. Είναι καλύτερα για αρχή πάντως να βάλεις την μηχανή στο "S" και να ρυθμίζεις εσύ ταχύτητα και η κάμερα το διάφραγμα "κυνηγώντας" πάντως διάφραγμα εώς 5,6 άντε 8 ανάλογα και με το φως. Δεν υπάρχει κανόνας πάντως γιατί αλλάζουν οι φωτιστικές συνθήκες, τα μέσα (φακοί) αλλά και τα θέματα. Πριν χρόνια στην Βαλένθια, το "γ@μημένο" τo Ducati του Στονερ δεν προλάβαινα ούτε να το δω.... Last edited by frits; 12-08-2011 at 17:54. |
|
|
Σχετικά Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Nikon F60 (αναλογικη) | kwon | Πωλήσεις γενικώς | 3 | 09-01-2013 07:56 |
NIKON D90 + φακοί | gepol | Πωλήσεις γενικώς | 5 | 30-08-2010 14:20 |
Εξαιρετικές διαφημίσεις NIKON S60 !!! | HAWK_46 | Χιούμορ | 5 | 03-02-2010 10:55 |
Nikon Coolpix S1000pj: Φωτογραφική με προβολέα | skippybi | Yπολογιστές - Διαδίκτυο - Consol - Games | 19 | 13-12-2009 23:20 |
Formula BMW: O Γιώργος Κατσίνης δοκιμάζει τις δυνάμεις του στο Spa! | riko46 | Αγώνες | 3 | 03-09-2009 14:18 |