GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Γενικά - Μοτοσυκλέτα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 14-09-2010, 22:51
tsompanis Ο/Η tsompanis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ioannina
Προεπιλογή Απάντηση: Αξονας GS 1200 Adv κατα την διαρκεια συγκριτικού!!!

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από cosem Εμφάνιση μηνυμάτων
Βρε παιδιά, βρε παιδιά.Το μηχανάκι μόνο τον άξονα έχει;;;;;Αν το δεις από μπροστά, είναι στραπατσαρισμένο παντού.Αυτό έπεσε σε γκρεμό και διαλύθηκε.Τι λέμε τώρα;;;;Από χρήση εντούρο κατάντησε έτσι;;;;;

εδώ μου είστε πουλάκια μου κρυμένα ε?? πιάσατε πάλι το κους κους?
μπήκε ο χειμώνας και άρχισε η εκτόνωση?

θα μπορούσα να πω αμέτρητα αλλά θα περιοριστώ στο να γράψω μέχρι να τελειώσει το τσιγάρο..

κατα πρώτον σαν βρετανός,είμαι ουδέτερος στην κόντρα σας.
κατα δεύτερον ήταν πολύ εύστοχο το ποστ του νίκου και το παράδειγμα με την ιταλίδα.
δεν κατάλαβα?
πυρακτώνει η εξωτερική και σε υψηλές θερμοκρασίες περιβάλοντος γίνεται αυτοανάφλεξη.
θα ρίξουμε άκυρο σε μια τέτοια ιστορία και ένα τέτοιο κ@υλόκαρο?
που αν το οδηγήσεις πουλάς και το νεφρό σου??
που κάνει 20άρες 30άρες 40άρες να πλημμυρίζουν??
δεν νομίζω..

κατα δεύτερον η φωτό είναι απο ένα πολύ καλό ταξιδιωτικό στο adv που αξίζει τον κόπο να το διαβάσετε γιατί είναι καλό μέχρι εκεί που έφτασαν.

κατα τρίτον ρε georgep δεν έχεις καταλάβεις κάτι...

δεν έχεις καταλάβει,ότι έχουμε καταλάβει πως τα γιαπωνέζικα εργατόνια είναι αξιόπιστα και σκύλοι..το εμπεδώσαμε.εξάλου έχω 3 χόντα μηχανάκια.
μπορείς αν θέλεις να δημιουργήσεις μια ολόκληρη θεματολογία με επιχειρήματα σε θρεντ για τις επόμενες γενιές και την ενημέρωσή τους.
μην γειώνεις όμως τα πάντα και πιάνεις 5-7 περιστατικά και για μια μοτό που ούτε ξέρω πόσο πούλησε.στην ευρώπη μόνο τέτοιες βλέπεις.

και το κυριότερο δεν έχεις καταλάβει ότι όποιος πέρνει μπέ μπέ το κάνει γιατί κ@υλώνει με την αρχοντιά της.
γιατί γουστάρει να την παρκάρει στον πλαγιοστάτη και να χαζεύει το μονόμπρατσο και να μην βλέπει τσινκ τσου τσινκ και εικόνα που του θυμίζει καραόκε.
να ξέρεις πως υπάρχουν και άνθρωποι που γουστάρουν άλλα πράγματα
"ναι εντάξει το στάνταρ πλαίσιο,αλλά θα δούμε και τίποτα καινούργιο?"

και κάτι τελευταίο που διάβασα σε γειτονικό φόρουμ,είναι πως εν μέρη το σπάσιμο οφείλετε στην μη σωστή κατανομή βάρους απο τις πλαινές βαλίτσες και τις σχάρες.όσες έσπασαν ήταν φορτωμένες τριβάλιτσο

αυτά
Reply With Quote
Παλιό 14-09-2010, 23:00
evanslam Ο/Η evanslam βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2010
Περιοχή: Λαύριο - Λαμία
Μoto: BMW R 1200 GSΑ '10

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από tsompanis Εμφάνιση μηνυμάτων
εδώ μου είστε πουλάκια μου κρυμένα ε?? πιάσατε πάλι το κους κους?
μπήκε ο χειμώνας και άρχισε η εκτόνωση?

θα μπορούσα να πω αμέτρητα αλλά θα περιοριστώ στο να γράψω μέχρι να τελειώσει το τσιγάρο..

κατα πρώτον σαν βρετανός,είμαι ουδέτερος στην κόντρα σας.
κατα δεύτερον ήταν πολύ εύστοχο το ποστ του νίκου και το παράδειγμα με την ιταλίδα.
δεν κατάλαβα?
πυρακτώνει η εξωτερική και σε υψηλές θερμοκρασίες περιβάλοντος γίνεται αυτοανάφλεξη.
θα ρίξουμε άκυρο σε μια τέτοια ιστορία και ένα τέτοιο κ@υλόκαρο?
που αν το οδηγήσεις πουλάς και το νεφρό σου??
που κάνει 20άρες 30άρες 40άρες να πλημμυρίζουν??
δεν νομίζω..

κατα δεύτερον η φωτό είναι απο ένα πολύ καλό ταξιδιωτικό στο adv που αξίζει τον κόπο να το διαβάσετε γιατί είναι καλό μέχρι εκεί που έφτασαν.

δεν έχεις καταλάβει,ότι έχουμε καταλάβει πως τα γιαπωνέζικα εργατόνια είναι αξιόπιστα και σκύλοι..το εμπεδώσαμε.εξάλου έχω 3 χόντα μηχανάκια.
μπορείς αν θέλεις να δημιουργήσεις μια ολόκληρη θεματολογία με επιχειρήματα σε θρεντ για τις επόμενες γενιές και την ενημέρωσή τους.
μην γειώνεις όμως τα πάντα και πιάνεις 5-7 περιστατικά και για μια μοτό που ούτε ξέρω πόσο πούλησε.στην ευρώπη μόνο τέτοιες βλέπεις.

και το κυριότερο δεν έχεις καταλάβει ότι όποιος πέρνει μπέ μπέ το κάνει γιατί κ@υλώνει με την αρχοντιά της.
γιατί γουστάρει να την παρκάρει στον πλαγιοστάτη και να χαζεύει το μονόμπρατσο και να μην βλέπει τσινκ τσου τσινκ και εικόνα που του θυμίζει καραόκε.
"ναι εντάξει το στάνταρ πλαίσιο,αλλά θα δούμε και τίποτα καινούργιο?"

και κάτι τελευταίο που διάβασα σε γειτονικό φόρουμ,είναι πως εν μέρη το σπάσιμο οφείλετε στην μη σωστή κατανομή βάρους απο τις πλαινές βαλίτσες και τις σχάρες.όσες έσπασαν ήταν φορτωμένες τριβάλιτσο

αυτά
:sm5::sm5::sm5:
Reply With Quote
Παλιό 14-09-2010, 23:45
pepax66 Ο/Η pepax66 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Νίκαια
Μoto: ΘΥΜΑ ΚΡΙΣΗΣ

Τρελλή μούφα μου φαίνεται η φωτογραφιση ή όπως αλλιώς το λένε για ένα και μόνο λόγο : Ποιος έκανε συγκριτικό με ένα ολοκαινουργιο μηχανάκι μοντέλο 2010 και άλλα δύο μοντέλα 2008. Βέβαια το θέμα είναι ότι έσπασε ο άξονας αλλά νομίζω ότι αυτά αν τα ψάχνεις συμβαίνουν........και σας μιλάει άνθρωπος που του έχει κοπεί μηχανή στη μέση και ήταν μια αξιόπιστη Ηonda CBX 750 που της έβγαλα το λάδι κανονικά

Last edited by pepax66; 14-09-2010 at 23:49.
Reply With Quote
Παλιό 14-09-2010, 23:46
ThanDim Ο/Η ThanDim βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: Καλαμάτα
Μoto: R1200GS 05

Τι να σας πω βρε παιδιά.... δε μπορώ να καταλάβω αυτά που λέτε εσείς........

εγώ την μηχανή μου δεν την έχω για να την τρώει η Αθήνα! Για εκεί έχω παπί!! Πήρα on/off για να πηγαίνω on/off ταξίδια. Πήρα >1000cc για να πηγαίνω άνετα και γρήγορα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Πήρα GS γιατί μου άρεσε και μου καθόταν τέλεια στην οδήγηση! Δεν μου περισσεύουν αλλά το μηχάνημα το πήρα για να με βοηθήσει να αποκτήσω εμπειρ'ιες όχι να γίνω σκλάβος του! Φυσικά δεκτή και κάθε άλλη άποψη! Σημασία έχει να γλυτώσουμε τον ψυχίατρο οπότε όπως - και με ότι - θέλει ο καθένας την βρίσκει...

Κάντε μια αγγαρεία και δείτε αυτά τα βιντεάκια.. Το ταξίδι έγινε στο Μαρόκο το 2009. Ούτε τηλεοπτικά συνεργεία, ούτε πλήθος μηχανικών, ούτε στόλος βοηθητικών οχημάτων!! Οι τέσσερις μας! Μετά την επιστροφή, η δική μου μηχανή - που ΓΝΩΡΙΖΩ!!! - απλώς καθαρίστηκε επιμελώς, γυαλίστηκε και ήταν πάλι σαν καινούργια!! Αν ήταν άλλη, με πλαστικά και ποιότητα βαφής made in Japan/Spain/Italy κτλ κτλ ...... τότε Επίσης έχει πάνω από 2 χρόνια να πάει σε μηχανικό.. Όλα από τα χεράκια μου...

Η ίδια μηχανή - η πιο όμορφη, η κίτρινη - έχει κάνει τον γύρο της Τουρκίας και της Ιταλίας, έχει φτάσει Γεωργία, Συρία, Ιορδανία, Ισπανία, Μαρόκο! 2 άλλοι από την παρέα έκοβαν τις βόλτες τους στο Ιράν! Και τόσοι άλλοι που δεν γνωρίζω προσωπικά. Δυστυχώς όλοι συμφωνήσαμε πως με ψεύτικα on/off - VStrom, Varadero - δεν θα κάναμε τα πιο extreme από αυτά!

Όσο αφορά τον άξονα, τώρα. Γιατί μια εταιρία που έχει παράδοση σε αυτό το σύστημα μετάδοσης να έχει τόσα προβλήματα; Γιατί δεν το φτιάχνει αφού δεν είναι δα και διαστημική τεχνολογία; Γιατί όσες αλυσίδες αλλάζονται κάθε 20.000 χλμ δεν είναι μελανό σημείο μιας μοτοσυκλέτας; Γιατί η ταλαιπωρία σωστής συντήρησης μιας αλυσίδας δεν είναι αφορμή για παράπονα; Γιατί ; Γιατί;;;;

δε μου αρέσουν οι αμπελοφιλοσοφίες... Στην πράξη... Πόσο ταλαιπωρία έφαγαν οι άξονες στα βίντεο; Γιατί δεν παρέδωσαν πνεύμα; Τα αλυσιδογράναζα πάντως θα ήταν σίγουρα για πέταμα όταν θα επιστρέφαμε...!!!
Reply With Quote
Παλιό 15-09-2010, 00:28
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3

Απόσπασμα:
..........................................................

Κατα πρωτον ειναι γνωστα ολα αυτα!!1 Δεν γειωνω τιποτε και δεν πιανομαι απο 5-7 περιστατικα!!! διαβαζω, κρινω και μιλαω!!! Εσυ που εισαι και κοσμογυρισμενος δεν διαβασες το αρθρο το MCN στην αγγλια γραμμενο απο τον Kevin Ash (αρθρογραφει στην daily telegraph και MCN-δες ενα αρθρο του http://www.ashonbikes.com/content/bmw-r1200gs-2010- το οποιο ποσταρα (το oritzinal) εδω http://www.gsforum.gr/Γενικά-Μοτοσυκλέτα-24/kevin-ash-ενδιαφερον-αρθρο-4714/ και στο οποιο εκληθει ο διευθυντης της BMW UK να δωσει εξηγησεις για την χαμενη αξιοπιστια των ειδικα των GS!!! διαβασε το δεν χανεις τιποτε!!! Αρα δεν ειανι 5-6 περιπτωσεις αλλα 50-60000 περιπτωσεις συμπεριλαμβανομενων και των τοσων ανακλησεων παγκοσμιως!!!!!!

Απόσπασμα:
"ναι εντάξει το στάνταρ πλαίσιο,αλλά θα δούμε και τίποτα καινούργιο?

αυτά
Κατα δευτερον ειναι γνωστα ολα αυτα και σεβαστα!!! το εχω δηλωσει αλλωστε σε πολλα απο τα ποστς μου!! αν ανατρεξεις σε προηγουμενα μου αναφερω το δικαιωμα της επιλογης, της κα@λας , της ομορφιας κ.λ.π., κ.λ.π που εχει ο καθενας απο εμας!! Δεν ειμαι εγω που κρινω ¨η θα κρινω τις επιλογες σας!! Ουτε ειμαι εγω αυτος που θα μαλωσει για το ποιο ειναι καλυτερο! Εγω το μονο που κρινω ειναι αν η επιλογη, της κα@λας , της ομορφιας κ.λ.π αξιζουν 15000-20,000ε τα οποια χαλανε πολλάκις και συχνακις!!! Το value for money κρινω και τιποτε άλλο!

Αυτα!!!!!

Reply With Quote
Παλιό 15-09-2010, 00:38
gemara Ο/Η gemara βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Γλυφάδα
Μoto: [Piaggio Vespa P150X] [R26 '56] [R51/3 '54] [R60/2 '66] [R69S '61] [R1200GS]

Έλα, βαραντέρια τσιμπήσατε και αρχίσατε να τρέχετε! Cool!
Reply With Quote
Παλιό 15-09-2010, 00:51
pepax66 Ο/Η pepax66 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Νίκαια
Μoto: ΘΥΜΑ ΚΡΙΣΗΣ

Ρε παιδιά τις πιο πολλές φωτογραφίες από αυτές τις έχουμε δει και ξαναδεί τα ξεραμένα λάδια στο σπασμένο άξονα του GS έχουν κάνει τον γύρο της γης άπειρες φορές που και φυσικά δεν είναι αξιόπιστο μηχάνημα στα χέρια οποιουδήποτε κάγκουρα που το καβάλησε για να κάνει αποκλειστικά και μόνο αυτό ΝΑ ΤΗΣ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ μπορώ πολύ εύκολα να πετύχω ακριβώς το ίδιο σε όποιο μηχανάκι μου δώσετε σε πολύ μα πάρα πολύ λίγο χρόνο (και χωρίς να πάρω τα βουνά) . Ήμαρτον λοιπόν δεν έγινε και κάτι που κάποιος έβαλε φωτό ενός σπασμένου GS 2007 σε ένα και καλά συγκριτικό για μια κακέκτυπη μηχανή αδιάφορη, άοσμη και ανάλατη χωρίς τίποτε καινοτόμο επάνω της απλά όποιος είναι κουφιοκεφαλάκης (χαριτωμένα το λέω) παίρνει φόρα και λέει για τον αιώνιο πόνο του ή για το πως τον πλήγωσε η μοναδική μηχανή που αγάπησε!

()

Last edited by pepax66; 15-09-2010 at 00:54.
Reply With Quote
Παλιό 15-09-2010, 00:53
Gemat Ο/Η Gemat βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Μυτιληνη
Μoto: Honda XL1000VA Varadero 2007

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
Και να σκεφτεις οτι το bikez.com (www.bikez.com) το ΜΚ1 (1999-2002) το εχει στην κατηγορια enduro/off road (!!!!!) δες το 2000 Honda XL 1000 V Varadero specifications and pictures

Το ΜΚ2 (2003-2006) στην κατηγορια touring (λογικο ακουγεται), δες το 2006 Honda XL 1000 V Varadero specifications and pictures

το ΜΚ3 (2007) στην κατηγορια......sport(!!!!!!!!) δες το 2007 Honda XL1000V Varadero specifications and pictures

το ΜΚ3 του 2008 στην κατηγορια.......all round (!!!!!!) δες το 2008 Honda XL1000V Varadero specifications and pictures

και το ΜΚ3 του 2009 επιστρεφει στην κατηγορια.....touring!!! δες το
2009 Honda XL1000V Varadero specifications and pictures

τελος το ΜΚ3 του 2007 με ABS στην κατηγορια......sport touring!!!!!!! δες το κι αυτο και ελα να ενωσουμε τις διχασμενες μας προσωπικοτητες!!!!
2007 Honda XL1000V ABS Varadero specifications and pictures
Δινει διαφορετικη αξιολογηση για το ΜΚ3 του 7 απο αυτο του 8?? 62% και 78% ?!?!?! Πανε καλα αυτοι στο Bikez ??

Last edited by Gemat; 15-09-2010 at 00:56.
Reply With Quote
Παλιό 15-09-2010, 01:17
gsmaniac Ο/Η gsmaniac βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: πειραιας
Μoto: GS1200adve - BMW2002 MONT 1973

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Gemat Εμφάνιση μηνυμάτων
Δινει διαφορετικη αξιολογηση για το ΜΚ3 του 7 απο αυτο του 8?? 62% και 78% ?!?!?! Πανε καλα αυτοι στο Bikez ??
αναλογα τα φραγκα που παιρνουν απο τις εταιρειες.......γραφουν και αυτοι
Reply With Quote
Παλιό 15-09-2010, 03:15
mario Ο/Η mario βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2009
Περιοχή: Πάτρα
Μoto: R1200GS Adv.

Ο φίλος και συμφορουμίτης Jefe (Θανάσης) πήγε Μαρόκο και γύρισε,πήγε στην Ευρώπη και ξαναγύρισε και πρόσφατα πήγε στο Nordkapp (10000km) και γύρισε και η μηχανή του δεν διαμαρτυρήθηκε για τίποτα ούτε μηχανικά ούτε βλάβες ούτε τίποτα και ήταν φορτωμένη με τριβαλιτσο και άλλες τρεις από πάνω.Αναλογιστήτε αν είχε αλυσίδα πόσες φορές θα έπρεπε να σταματήσει για να την λαδώσει ή να την ρεγουλάρει και πόσο χρόνο θα έπρεπε να αναλώσει για να τα κάνει αύτα.Χωρίς να έχω μεγάλη εμπειρία βλεπω μια BMWπου έχει αλλαξει το GS το '06 το '08 και το '10 και 'ολοι το συγκρίνουμε με μια VARADERO που είναι ίδια έδω και πολλα χρόνια(που σημαινει έχει λύσει τα όποια προβλήματά της) χωρίς ίχνος τεχνολογίας πάνω της και έτσι οδηγούμαστε σε λάθος συμπεράσματα. Τέλος όπως κάποιοι προείπαν όποια μηχανη οδηγησείς σε ακραίες καταστάσεις σίγουρα κάτι θα σπάσει

Υ.Γ. Οπως είπε και ο gsmaniac πιο πάνω.......
αναλογα τα φράγκα που παιρνουν απο τις εταιρίες...σπάνε και αυτοί
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης